< Terug naar overzicht
Gekke planten in Costa Rica

Gekke planten in Costa Rica

Bijzondere planten, je komt ze overal wel tegen. Zelfs in Nederland. Een aparte kleur, bijzondere vorm of interessant bloei-proces; veel planten hebben wel ‘iets unieks’. Als je écht gekke planten wilt spotten, dan is een reis naar het buitenland een goed idee. Neem nou het Latijns-Amerikaanse Costa Rica; een prachtige plek met de meest indrukwekkende flora en fauna, hier vind je talloze bijzondere planten.

Varens, maar dan een beetje anders

In de regenwoudgebieden van Costa Rica komen varens veelvuldig voor. Deze zijn wel nèt een beetje anders dan de groene varens die we in Nederland kennen. Neem nou de apenstaartvarens; enorme bomen die wel 4 meter hoog kunnen worden en waarvan het bruine, jonge varenblad uitkrult in de vorm van een apenstaart. Een echte must see, niet?

De meest aantrekkelijke plant op Costa Rica

Op zoek naar de meest aantrekkelijke plant op Costa Rica? De naam zegt het eigenlijk al; ‘hot lips’ staat bekend als de mooiste, meest verleidelijke plant. Hoewel deze rode bloem – die sterk lijkt op een mond – soms lastig te vinden is, is deze zeker wel een expeditie’tje waard. Hot lips trekt niet alleen toeristen, ook vlinders en vogels zijn dol op deze plant!

Familie van de banaan: Heliconia’s

Een stuk minder moeilijk om te vinden zijn de Heliconia’s. Of je nu in het regenwoud bent of in de tuin van je Costa Ricaanse buren; Heliconia’s groeien werkelijk overal. Niet gek ook, aangezien er maar liefst 1.200 soorten Heliconia’s bestaan! Het leuke aan deze plant, afkomstig van de bananenfamilie, is dat een paar van hen ook daadwerkelijk eetbare vruchten produceren.

De Oudemannenbaard: een bijzonder mostype

Naast bomen en bloemen, komen er als vanzelfsprekend op het mooie Costa Rica ook diverse mostypen voor. Neem nou de oudemannenbaard: een groen/grijs mostype, vrijwel altijd te vinden aan bomen. Je kan zeggen wat je wil, maar deze oude man is snel: je vindt het mostype namelijk al in het zuidoosten van de Verenigde Staten tot aan Argentinië!

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen