Uitgebreide reisroute van de Familiereis Griekenland Familie Chill & Adventure
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: deze reisroute geldt voor reizen met vertrek op 17, 24 en 31 juli 2024. Deze reizen verblijven drie nachten op Kefalonia en vier nachten op Zakynthos. 

 • 1

  vlucht naar Athene

  image

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Griekenland. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel in het centrum van de stad te brengen. Onder het genot van een drankje worden jullie welkom geheten door de Nederlands sprekende reisleider. Afhankelijk van de aankomsttijd is er tijd en gelegenheid om alvast de omgeving te ontdekken. Even bijslapen en bijkomen van de reis kan natuurlijk ook.

 • 2

  Athene / vrije dag

  image

  Bezoek vandaag zeker het nabij gelegen archeologische museum, en ga op zoek naar de beelden van Athena, Poseidon en Zeus. Het Parthenon is hét symbool van Griekenland, het wereldberoemde monument waakt al lang trots over de stad. Breng een bezoek aan de levendigste wijk van Athene: Plaka. In een doolhof van smalle, knusse straatjes vind je lokale, betaalbare restaurants en cafeetjes. Probeer hier maar eens om niet te verdwalen!

  Wie meer wil zien van de stad, volgt een individuele wandeling. Deze volgt langs de geheimpjes van de stad, van de gebaande paden, op zoek naar geuren en smaken van Athene. We zwerven door smalle steegjes op zoek naar de kleine lokale traditionele winkeltjes; een hapje op de vleesmarkt, fruit op de markt, typisch Griekse zoetigheden lekkernijen, we bezoeken de plekjes alleen bekend bij de lokale stadbewoners.

  image

  Na de lunch ontsnappen we de drukte en spreken af bij het parlement en zien hier de wisseling van de wacht; statige soldaten met pluimbollen op hun schoen en strak gestreken rokken aan. De Nationale Tuinen liggen naast het parlement en is een oase van groen, honderden paadjes en kabbelende beekjes. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Korinthe en Epidaurus naar Nafplio

  image

  Na het ontbijt staat onze bus klaar en verlaten we Athene. We zullen vier uur onderweg zijn, maar we zullen onderweg stoppen om de benen te strekken. Vervelen in de bus hoeft niet, alleen al het uitzicht over de blauwe Saronische zee biedt voldoende afleiding. De kleur van het water is echt prachtig! De eerste stop om de benen te strekken is de brug over het diepe kanaal van Korinthe. Al in de oudheid is men begonnen met graven, maar pas in de 19e eeuw werd het werk afgerond. Het kanaal scheidt het vaste land met de Peloponnessos. Wat is het steil!

  image

  De volgende stop is het amfitheater van Epidaurus. Dit theater stamt uit de 4e eeuw voor Christus en wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen. De akoestiek is zo goed dat je helemaal bovenin iemand op de bühne hoort fluisteren. Probeer het maar eens uit! Hierna rijden we naar Nafplio, een heerlijke stad met gezellige smalle straatjes, een bruizend plein en lange boulevard. ’s Middags kan onze bus je naar het nabij gelegen zandstrand van Karathona brengen. Een grote strandtas met frisbees en ballen is voor iedereen beschikbaar, dus de pret kan beginnen. Wie heeft er zin in een potje strandvoetbal?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Nafplio / vrije dag

  image

  Vandaag kun je Mycenae bezoeken, wat vlakbij Nafplio ligt. Met restanten van meer dan 3400 jaar oud is dit één van de oudste archeologische opgravingen van Griekenland. Via de leeuwenpoort kom je uit op een immens terrein met bovenop de citadel, met fantastische vergezichten. Dit was ooit de hoofdstad van een machtig rijk met een onoverwinnelijk leger. Griekse mythologie en geschiedenis komen hier bijeen, hier vertrok koning Agamemnon ten strijde richting Troje. Wie kent het verhaal van het paard van Troje al?

  image

  Alleen van Nafplio genieten kan ook, de vele boetiekjes en winkeltjes maken het een knusse stad om te snuffelen en te shoppen. Een andere tip is met een klein bootje naar het Ottomaanse Bourtzi fort in de baai van de stad te varen. Of neem een lange trap omhoog naar het middeleeuwse Palamidi fort met een mooi panorama over de gehele stad. Dit is absoluut een mooie plek voor een familie-selfie! In de middag kan de bus ons weer naar het strand brengen om heerlijk af te koelen en te ontspannen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  met de trein naar Kalavrita - Kleitoria

  image

  Vandaag zwaaien we Nafplio uit. ‘s Ochtend pakken we onze spullen en rijden naar de kustplaats Diakopto. Meteen stappen we over op een kleine trein naar Kalavrita, een levendig stadje hoog in de bergen. Deze spoorlijn loopt door de groene Voraikos kloof, met onderweg vele tunneltjes en spoorbruggen en overbrugt met 20 kilometer een hoogte van 750 meter. 

  image

  We lunchen onder de schaduw van oude platanen, in één van de vele sfeervolle taverna’s. Daarna brengt de bus ons naar het hotel in Kleitoria, een charmant en authentiek Grieks dorpje waar maar weinig bezoekers komen. Het hotel waar wij verblijven heeft een groot zwembad. Wie ligt er als eerste in?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Kalavrita - Kleitoria / vrije dag

  image

  We overnachten in een sfeervol hotel met zwembad. Jullie kunnen er voor kiezen om de hele dag lekker te zwemmen en te zonnen. Wie meer actie wil kan een wandeling maken langs het Aroanios riviertje met fris en helder bergwater. Bij de bron van Planiterio bubbelt het water uit de grond, hier begint het riviertje. Langs het snelstromende water zijn meerdere forelkwekerijen en de lokale delicatesse is gerookte forel, die je zelf eerst mag vangen. Het bos van honderden eeuwenoude plataanbomen kun je ook gezellig picknicken, zelfs in hoogzomer is het is hier een paradijs en heerlijk koel door de rivier en de schaduw. Teruglopen hoeft niet, onze bus zal ons weer ophalen en terug brengen naar het hotel. 

  image

  Klitoria is al heel lang bewoond, de hele vlakte nabij het hotel was ooit een grote stad. Jullie kunnen zelf op ontdekking en daardoor voel je je een archeoloog. Overal zie je nog oude stenen, zoals van het oude theater van klassiek Kleitor. Vanavond kunnen we genieten van het bergdorpje, gezellig zittend op een centraal pleintje.   

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Olympia per ferry naar Kefalonia

  image

  Na het ontbijt rijden we door de bergen van de Peloponnesos naar Olympia. Hier zijn ooit de Olympische Spelen begonnen en nog steeds wordt hier elke vier jaar de Olympische fakkel aangestoken. De renbaan in het stadium is toegankelijk om te sprinten. We houden hier een race en wanen ons in de 5e eeuw voor Christus. De winnaar krijgt natuurlijk een Olympische lauwerkrans van olijftakken. Het archeologische terrein bevat oude tempels, badhuizen en stadia. Als afsluiter brengen we een bezoek aan het museum. 

  image

  Daarna vertrekken we weer met de bus naar de havenplaats Kilini. Hier vertrekt de veerboot naar het groene en onbekende Kefalonia. Nog voordat de zon ondergaat boven de glinsterende zee, komen we aan in de haven van Poros. Tijdens de laatste korte rit met de bus ervaar je meteen de stilte en weelderige natuur. Wat een hoop verschillende vervoersmiddelen hebben we vandaag gehad! Eenmaal in Pessada aangekomen, verblijven we komende nachten in sfeervol hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Kefalonia / workshop mandolato maken en bezoek Argostoli

  image

  Het hotel ligt ideaal gelegen om allemaal verschillende dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een lange wandeling naar het Avithos strand en terug via het slaperige gehucht Klismata ondernemen. Jullie kunnen natuurlijk ook gewoon lekker zwemmen in het heerlijk zeewater of lekker relaxen bij het zwembad van het hotel.

  image

  In de late namiddag stappen in onze bus en rijden naar de tuin van Georgia en Michaelis, hun oude en traditioneel gebouwde huis is omgetoverd tot een gezellig cafe, met huisgemaakte en organische producten. Samen met het echtpaar gaan we mandolato maken, Griekse noga met noten van eigen boom, honing van eigen bijen en eieren vers uit eigen ren.

  image

  We rijden verder naar Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloeden zijn overal aanwezig. Op de centrale ‘piazza’ komt men bijeen om te flaneren en ijsjes te eten. Met wat geluk zien we langs de boulevard enorme zeeschildpadden zwemmen. Ze zijn zo groot als een karrewiel en je kunt ze bijna aanraken. ’s Avonds kunnen we gezamenlijk eten nabij het bruisende plein, maar jullie kunnen ook zelf een taverna opzoeken. Na het diner reizen we  terug naar ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Dagtocht naar het eiland Ithaka

  image

  We gaan vandaag vroeg uit de veren, want vandaag wordt een avontuurlijke dag. Middels verschillende vervoersmiddelen reizen we ’s ochtends vroeg naar het eiland Ithaka. Vervolgens verkennen we met een motorboot de kustlijnen van dit mooie eiland. Elke reiziger moet ooit eens voet aan wal hebben gezet op dit mythische eiland. Het is bekend van de Odyssee, een eeuwenoud gedicht van Homerus. Ooit zou hier koning Odysseas gewoond hebben. Na de oorlog van Troje duurde zijn zwerftocht terug naar huis tien jaar. Uiteindelijk kwam hij met de boot aan op zijn geliefkoosde eiland. Hier komt het verhaal van de Odyssee tot leven en we lopen letterlijk in zijn voetsporen. Na een week in Griekenland heb je al veel meer geleerd over de Griekse goden en geschiedenis. Wat een spannende verhalen allemaal!

  image

  Na een frisse duik varen we verder naar andere stranden. Op het Filiatro strand tref je de lokale bevolking, die graag koffie drinken in de enige strandbar. De stranden van Perapigadi en Agios Andreas zijn alleen met een boot te bereiken. Vergeet op deze dag niet alleen geschikte schoenen mee te nemen, maar ook flippers en een snorkel. Het water is overal glashelder en je kunt op vele meters diepte grote vissen ontdekken. Wat is het mooi onder water!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  met de boot naar Zakynthos - Kamperen bij boer Morfi

  image

  In de vroeg ochtend worden we naar het haventje van Pessada gebracht. Met een veerboot hoppen we naar het eiland Zakynthos. Wellicht komen we onderweg dolfijnen tegen, die in deze zeestraat tussen Kefalonia en Zakynthos in overvloed aanwezig zijn. Eenmaal voet aan wal, stappen we meteen op onze eigen boot en varen we langs de ruige en spectaculaire kust.

  image

  In het noorden van Zakynthos liggen de Blauwe Grotten. Dit zijn zeegrotten en enorme bogen uitgehouwen door de eeuwig deinende zee. Hier zullen we voor anker gaan en kunnen we van boord springen voor een verfrissende duik. Hierna varen we het beroemde scheepswrak-strand, dit plaatje zul je terugzien op vele ansichtkaarten van Griekenland. Op een afgelegen paradijselijk strand, beschermd door hoge kliffen, ligt het wrak van een oud vrachtschip.

  Kamperen bij boer Morfi

  image

  Eenmaal aangekomen op het eiland Zakynthos staat onze eigen bus al op ons te wachten om ons via een mooie weg naar boer Morfi te brengen. Onderweg, tussen de hangende bomen en hoge kliffen stoppen we, om te eten in een lokale taverna. Uiteindelijk stappen we uit in een klein boerendorpje Agia Marina. We lopen verder door prachtige olijfgaarden naar de boerderij van Morfi. 

  image

  Bij de boer staan onze tenten klaar, onze duizend sterren accommodatie. Hoog boven de centrale vlakte is geen lichtvervuiling, met daardoor een geweldige sterrenhemel en een weids uitzicht over het eiland. We krijgen een lekker maaltijd van de familie, met groente uit eigen tuin en voor de liefhebbers verse vis, gevangen door Nikos de visser, een vriend van de familie. Logeren bij boer Morfi is een super leuke ervaring voor jong én oud!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Alykes / bezoek olijfolieperserij

  image
  Na een nacht onder de sterren, worden we gewekt door de hanen. Na een stevig ontbijt nemen we afscheid van de familie Morfi en wandelen we door het dorp naar onze bus. Op een rustig tempo rijden we naar het laatste hotel van de reis, onderweg bezoeken een olijfperserij en krijgen alles te horen hoe men olijfolie maakt. Misschien stoppen we ook nog even bij een wijnboerderij en kunnen we de lokale Verdea wijn proeven.


  image

  Alykes is een gezellige vakantieplaats met mooie stranden aan de oostkust van het eiland. Behalve strand, zwembad, zonnen, lezen en luieren, valt er voldoende in Alykes te doen. Je kunt sup-les nemen, kayakken, een waterfiets huren of parasailen. We verblijven de komende vier nachten in een hotel met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Alykes / excursie schildpadden spotten en zwemmen in grotten

  image

  De zandstranden in het zuiden van Zakynthos zijn broedplaatsen voor de beschermde Caretta Caretta zeeschildpadden. Om deze grote schuwe schildpadden van dichtbij te bewonderen gaan we aan boord van onze eigen boot. We varen langs de zee-grotten van Keri, deze zijn groot genoeg binnen het anker uit te gooien en daarna van van de boeg te duiken. Het water is zo helder dat je de bodem op wel tien meter kan zien. 

  image

  Vervolgens varen we naar Marathonisi, het schildpadden eiland, toevallig heeft dit paradijselijke eilandje de vorm van een schildpad. Hier leggen grote zee schildpadden ’s nachts in het warme zand van het strand hun eieren. Op de terugtocht naar de haven hopen we nog meer schildpadden te zien en gaan natuurlijk nog een keertje zwemmen. Hierna gaan we met onze bus weer terug.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Alykes / vrije dag

  image

  Mochten jullie meer van het binnenland willen zien, kunnen jullie kiezen uit verschillende wandelroutes. De mooiste route loopt naar de heuveltop van Ano Gerakari, met een geweldig uitzicht over het gehele eiland. Wie liever op een fiets stapt, of op een e-bike heeft geluk, want er zijn ook allemaal fietsroutes beschikbaar. Ga op ontdekking over smalle autoluwe weggetjes, van boerendorp naar boerendorp, van kerktoren naar kerktoren.

  image

  Jullie kunnen er voor kiezen om deze dagen lekker te relaxen, maar het is erg leuk om een eiland excursie per bus te boeken. Je zult je verbazen over de groenheid van het eiland, met een pallet aan wilde kleurige bloemen. Zakynthos wordt dan ook niet voor niets liefkozend ‘Foire di Levant’ (Bloem van het Oosten) genoemd

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Alykes / vrije dag

  image

  Een aanrader is ook eens naar Zakynthos stad, de hoofdstad van het eiland te gaan en diner te nemen in één van de taverna’s waar kantades gezongen worden. Kantades zijn lokale liederen die de schoonheid van de Ionische Eilanden bezingen. Kun jij al meezingen? 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Ontdek de indrukwekkende Olympia (incl. entree)
 • Bezoek UNESCO erfgoed: schiereiland Peloponnesos
 • Verblijf op de eilanden Kefalonia & Zakynthos
 • Overnachten op de Griekse boerderij van boer Morfi
 • Workshop mandolato maken in de tuin van Georgia en Michaelis,
 • Veel tijd om te wandelen, fietsen of te genieten van de langgerekte stranden
 • Voldoende tijd om mooie zandstranden te bezoeken en te zwemmen in de blauwe zee
 • Boottocht van Kefalonia naar Zakynthos
 • Verblijf in Athene vlakbij de indrukwekkende Akropolis
 • Afwisselende vakantie zonder lange reisdagen met veel vrijheid om dingen te ontdekken
 • Overnachtingen in sfeervolle en kleinschalige familiehotels

Familiereis Griekenland Familie Chill & Adventure

Zon, zee en Griekse cultuur

image
15 dagen vanaf € 2.289 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven