Er zijn 0 fietsvakanties naar Duitsland die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Fietvakantie Duitsland

Dat de Duitsers van eten houden weten we, maar er kan in dit schitterende land ook goed gefietst worden. Het land heeft zelfs dé fietshoofdstad van Europa, namelijk Münster.

Waarom op fietsvakantie naar Duitsland?

Van hoge gebergtes tot aan groene heuvelgebieden, Duitsland heeft voor elk niveau fietser wel een uitdagend landschap. Tijdens de fietsvakanties kan je vaak kiezen of je een route gaat fietsen of dat je jezelf een rustdag gunt. Tijdens deze rustdagen van je fietsvakantie heeft het land gelukkig nog meer dan genoeg te bieden. Zo kan je één van de grote steden bezoeken of wandel je naar prachtige kastelen bovenop een berg en geniet je van het uitzicht. 

Daarnaast is Duitsland erg dichtbij waardoor je vrijewel geen reistijd hebt naar je bestemming. Ook is het duurzamer om dichterbij huis een reis te maken.

Wanneer op fietsvakantie naar Duitsland?

De beste reistijd voor Duitsland is van mei tot en met september. Voornamelijk het voorjaar wordt gezien als de beste reistijd voor een actieve fietsvakantie. Over het algemeen lijkt het weer in Duitsland op dat van wat wij gewend zijn in Nederland, behalve in de berg en heuvel gebieden waar het wat kouder kan zijn. Het hoogseizoen is van juli tot en met augustus, wat gelijk valt met dat van Nederland. Aangezien Duitsland een populair vakantieland is kan het in deze zomermaanden vrij druk zijn. 

Het voorjaar wordt gezien als beste periode voor een fietsvakantie omdat de temperaturen aangenaam zijn, de kans op neerslag niet heel hoog is en de drukte van de zomer maanden er nog niet is. 

Het najaar biedt ook nog genoeg mogelijkheden voor een fietsvakantie, houd er dan echter wel rekening mee dat de kans op neerslag hoger is. Een bijkomend voordeel van het najaar is wel dat de vele bossen in het land prachtige herfstkleuren krijgen.

Bekijk onze andere reizen naar Duitsland:

Naar boven
 

Webinar
22-35'ers reizen

Ben jij tussen de 22 en 35 jaar en wil je graag het komende jaar op reis met leeftijdsgenoten? Samen de mooiste plekken bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en gezellig de dag afsluiten? Dan zijn onze 22-35ers groepsreizen wat voor jou! 

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op deze reizen? Woon dan onze Webinar bij op woensdag 23 september!