< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Fietsbus Nederland - Burgos

  Je kunt zowel met eigen vervoer naar Burgos gaan als met de fietsbus. Let op: ‘dag 1’ van de reis in deze reisroute is de dag dat de reis op bestemming begint, d.w.z. het landarrangement. Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Burgos. Kies je voor de fietsbus, dan heb je heen en terug 1 dag extra reistijd. Je vertrekt dus één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland en je arriveert op ‘dag 1’ van de reis in Burgos. Op de terugweg vertrek je op dag 15 van de reis en ben je één dag later weer terug in Nederland. Als je kiest voor de fietsbus, wordt je reis dus in totaal 2 dagen langer.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Burgos (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam / €290,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht / €290,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda / €290,00 per persoon

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Burgos. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Burgos bedraagt ongeveer 20 uur. De bus zal rond 09.00 uur in Burgos aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 09.45 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 09.00 uur Burgos


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 21.00 uur Burgos
  • A 17.30 uur Breda
  • A 19.00 uur Utrecht
  • A 20.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Burgos

  image

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Burgos. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Om bij te komen van de reis kun je alvast een verkennende wandeling door Burgos maken of een verfrissende duik in het zwembad nemen. 's Avonds schuif je aan voor het diner onder de luifel.

 • 2

  Burgos, bezoek stad

  image

  Een bezoek aan Burgos is echt een belevenis. Het is een belangrijk centrum voor de pelgrims richting Santiago de Compostella. De middeleeuwse pracht van de stad is imponerend. Burgos was de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Castilla-Leon en bezit nog steeds veel meesterwerken van de Spaanse gotische architectuur. De kathedraal van Burgos is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Ook het standbeeld van El Cid en de Arco de Santa María (mooie toegangspoort in oude stadsmuur) zijn heel bijzonder. Je kunt daarnaast een mooie wandeling maken langs de de oevers van de Duero en de Arlanza. Net als in de historische wijk vind je hier heerlijke terrasjes.

 • 3

  Burgos - Busto de Bureba, 66 km

  image

  Vandaag een heerlijke rit door de prachtige natuur ten noordoosten van Burgos. Je fietst over smalle en rustige ‘camino rural’ langs kleine dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Af en toe is er een klimmetje. Je geniet van mooie uitzichten op de weidse omgeving. Na 48 km kom je in Briviesca, de enige grotere plaats in deze etappe. Daarna voeren kleine weggetjes je naar de camping bij een piepklein dorpje.

  Je stijgt 755 meter.

 • 4

  Busto de Bureba - Santo Domingo de la Calzada, 62 of 83 km

  image

  Je fietst terug naar Briviesca waar een 4 km lange klim start naar een hoogte van 850 m. Na de top blijf je ca. 5 km op deze hoogvlakte alvorens een mooie afdaling in te zetten naar Quintanilla San García. Na het pittoreske dorp loopt de route stroomafwaarts door de vallei van de Río Bañuelos naar het iets grotere Cerezo de Río Tirón. Onderweg zie je af en toe een wegwijzer naar een overblijfsel van de oude route ‘Via Romana de Italia a Hispania’. Na Herramélluri gaat de weg wat stijgen en even later arriveer je in Santo Domingo de la Calzada, een belangrijke stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Je stijgt 40 meter

  Lange route:    De eerste helft van de etappe loopt door het ‘Parque Natural Montes Obarenes - San Zadornil’. Je start de dag met de klim naar de Portillo de Busto (1000 m, 5.4 km, gemiddeld stijgingspercentage 5%) en krijgt daarbij prachtige uitzichten op de lager gelegen gebieden. Na de korte afdaling start in de vallei van de rivier de Molinar een 2de klim naar een hoogte van 990 m. Met zijn 7.3 km iets langer maar een stuk minder steil (3% gemiddeld). Na de top echter volgen 2 stukjes grindweg (900 m en 2.4 km). Maar er is ook de fantastisch natuur met o.m. bos en de uitstekende rotsen... Ook nadien worden de kleine wegen opgezocht (camino rural) met de kleine dorpjes. Na 42 km bereik je het grotere Miranda de Ebro waar je de oude stad (casco antiguo) kunt bezoeken of genieten van een terrasje. Nadien loopt de route via de vallei van de Ebro naar Haro. De Ebro is na de Taag de tweede langste rivier van het Iberisch schiereiland. Je bevind je nu in de Rioja en ziet de eerste wijngaarden. Na een bezoekje aan de wijnhoofdstad van de Rioja fiets je langs rustige wegen naar de camping bij Santo Domingo de la Calzada. Je stijgt 1100 meter.

 • 5

  Rondrit Grañón, 33 km, Haro 54 km, Alote de Pradilla 86 km

  image

  Rondrit Grañón.  Deze korte en prachtige rondrit op veelal kleine fietsvriendelijke wegen loopt door een merkwaardig heuvellandschap. Na 11 km start een 8 km lange onregelmatige en niet zo steile klim naar Grañon, een pittoresk dorpje. Bij de kerk bevindt zich een terrasje waar het aangenaam verpozen is. Daarna gaat de weg nog wat op en neer om ten slotte na Corporales af te dalen naar Santo Domingo de la Calzada. Je stijgt 300 meter.

  Rondrit Haro. Via rustige wegen en lichtjes dalend bereik je Haro, de wijnhoofdstad van de Rioja. Je kunt er de levendige binnenstad bezoeken en genieten van een glaasje wijn op een terrasje. Vervolgens fiets je door een licht glooiend landschap met enkele dorpjes en mooie zichten op de verder gelegen pieken van de Sierra de la Demanda. Via Santo Domingo de la Calzada keer je terug naar de camping. Je stijgt 400 meter.

  Rondrit Alto de Pradilla.

  Na 15 km verlaat deze langere rondrit het traject van de rondrit Grañón. Even verder gaat de weg lichtjes stijgen en dit voor bijna 34 km (450 m met een gemiddeld stijgingspercentage van 1.2%). Na Belorado krijg je het gevoel de bergen in te fietsen. Ten slotte start bij Fresneda de la Sierra Tirón de klim naar de Alto de Pradilla (1245 m). Je overbrugt in 5 km de resterende 250 m, dus met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. Na de top is voornamelijk afdalen naar Santo Domingo de la Calzada. Je stijgt 800 meter.

 • 6

  Santo Domingo de la Calzada - Navarette, 55, 69 of 88 km

  Route 55 km: De dag start met 2 klimmetjes alvorens af te dalen naar Badarán. Je krijgt hierbij mooie uitzichten op de Sierra de la Demanda. Daarna gaat het stroomafwaarts in de vallei van de rivier Cárdenas. Na 23 km gaat de weg terug stijgen. De route loopt door een mooi wijnbouwgebied met kleine dorpjes. Na Huércanos dien je nogmaals te klimmen en krijgt daarbij mooie zichten op de omliggende bergen. Je bevindt je ondertussen in een bosrijke omgeving. Uiteindelijk brengt een langere afdaling je bij de camping bij Navarrete. Je stijgt 650 meter

  Route 69 km: Ook hier start de dag met hetzelfde klimmetje en de mooie uitzichten op de Sierra de la Demanda. Maar dan gaat het noordwaarts en zoek je het grensgebied op van de Rioja en het Baskenland. In San Vincente de la Sonsierra kun je de op een heuveltop gelegen vesting bezoeken met kasteel, klokkentoren en kerk. Nadien fiets je in de vallei van de Ebro. Af en toe is er een klimmetje maar de fantastische uitzichten zijn meer dan een beloning. Je stijgt 900 meter.

  Route 88 km: De langere variant maakt na Elciego een ommetje naar Laguardia, een op een heuveltop gelegen 12de eeuws goed bewaard gebleven toeristisch stadje met smalle straatjes, pleintjes en terrasjes. Je stijgt 1150 meter.

 • 7

  Navarrete, rondrit Logroño, 34 km

  Navarrate is een stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Rondslenteren door het middeleeuwse stadje is een genoegen. Je kunt ook op de fiets naar Logroño, de hoofdstad van de provincie La Rioja. De stad telt 135.000 inwoners. Met zijn 2 klokkentorens domineert de kathedraal van Santa Maria de la Redonda het centrale plein Plaza del Mercado. De stad huisvest nog 3 fraaie kerken: Iglesia de San Bartolomé, Iglesia de Santiago El Real en Iglesia Imperial de Santa Maria de Palacio. De middeleeuwse bruggen over de rivier de Ebro, Puente de Piedra en Puente de Hierro, mag je niet missen.

  Je stijgt 350 meter.
 • 8

  Navarrete - Villoslada de Camaros, 58 of 84 km

  Vandaag gaat het bergop. Maar niet te steil! Bij Nalda kom je in de pittoreske vallei van de Iregua en volg je de rivier stroomopwaarts. De erg lange klim bestaat uit 3 delen. De eerste 23 km hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 1,5%. De vallei wordt even verlaten met een pittige klimmetje van 5 km naar El Rasillo de Cameros (4%) waarna de route langs het stuwmeer van Gonzalez Lacasa loopt. Na een korte afdaling start de 11 km lange slotklim naar de camping met een gemiddeld stijgingspercentage van 2%.

  Je stijgt 1000 meter.

 • 9

  Villoslada de Cameros, rondrit Puerto de Montenegro, 86 km

  Ga je lekker ontspannen op de camping of trek je op de fiets de bergen in? Het dorpje Villoslada de Cameros (375 inwoners) is de poort naar het Parque natural de la Sierra de Cebollera. Dit bergachtige natuurpark kent toppen tot 2000 m. De rondrit start met een afdaling langs de río Iregua tot bij Villanueva de Cameros, waar de klim begint naar de Puerto de Peña Hincada (1412 m, 12,7 km, gemiddeld 4%). Het landschap is kaal en ruig. Na de afdaling kom je in de vallei van de río Najerilla en klim je naar de Puerto de Montenegro (1592 m, 19,1 km, gemiddeld 4%). Het is eerste deel is door een prachtig kloof in de vallei van río Urbíon. Na het verlaten van de rivier wordt het echt pittig (de laatste 5 km zijn gemiddeld 7%)

  Je stijgt 1600 meter.

 • 10

  Villoslada de Cameros - Quintanar de la Sierra, 72 km

  Bij Villoslada de Cameros start de enige lange klim van deze dag. Je fietst stroomopwaarts langs de río Mayor naar Montenegro de Cameros (6,5 km gemiddeld 2,5 %) waarna de klim pittiger wordt (11 km gemiddeld 5%). Na het bereiken van de Puerto de Santa Inés (1573 m), het hoogste punt van deze reis, volgt een erg mooie afdaling op een goed wegdek. Bij Vinuesa kom je in de vallei van de Duero en volg je de rivier naar Covaleda, een grotere plaats waar je bij kunt komen van je inspanningen. Zonder echt lange klimpartijen bereik je vervolgens de camping.

  Je stijgt 1050 meter.
 • 11

  Quintanar de la Sierra, rondrit Laguna Negra del Neila , 29 km, of El Cerro del Cargadero, 56 km

  Een korte maar erg pittige rondrit brengt je bij de Lagunas de Neila. Na het verlaten van Quintanar de la Sierra fiets je stroomopwaarts langs de río Arlanza. Na 8 km klimmen bereik je de Puerto El Collado (1404 m, gemiddeld 3,5%). Hier start de erg pittige klim naar de Lagunas de Neila: 5 km met een gemiddelde van 10%! Boven, op 1900 m hoogte, wachten de pittoreske Lagunas de Negra, Larga, Brava, Patos en Pardilla. De asfaltweg stopt voor de lagunes. Je keert terug via dezelfde weg

  Je stijgt 800 meter.

  Op de langere rondrit doe je het wat rustiger aan. Over kleine wegen fiets je door een bosrijke omgeving (naaldbomen). Bij Vilviestre del Pinar start een redelijk eenvoudige klim naar een top van 1270 m. Daarna blijft het wat op en neer gaan om uiteindelijk af te dalen naar San Leonardo de Yagüe, een grotere plaats met terrasjes en restaurantjes. Na een tweede wat langere klim daal je af naar Quintanar de la Sierra. In de verte zie je de bergen van de Sierra de la Demanda.

  Je stijgt 850 meter.
 • 12

  Quintanar de la Sierra - Covarrubias, 64 km

  Ook vandaag kun je weer van heel veel mooie dingen genieten. Al snel na vertrek zie je in de verte de merkwaardige rotsformaties van La Yecla. Na de grotere plaats Salas de los Infantes stijgt de weg licht en na de top bij het dorpje Carazo fiets je door een uitzonderlijk mooie kloof van het riviertje Mataviejas. In het daarna gelegen dorp Santo Domingo de Silos kun je het Monasterio bezoeken en tevens genieten van een terrasje. De camping vind je in het pittoreske Covarrubias, dat aan de río Arlanza ligt.

  Je stijgt 550 meter.
 • 13

  Covarrubias, rondrit Monasterio de San Pedro de Arlanza, 15 km, of rondrit La Yecla, 59 of 87 km

  Zo’n 7 km van de camping liggen de ruïnes van het Monasterio de San Pedro de Arlanza. Een mooie bestemming voor een korte rondrit. De weg slingert zich door de pittoreske vallei van de Arlanza, met een aantal korte klimmetjes. Je pakt dezelfde weg terug naar de camping.

  Je stijgt 200 meter. 

  De langere rondritten voeren je opnieuw naar Santo Domingo de Silos en het Parque Natural La Yecla. Na het stadje gaat de weg stijgen en al snel kom je bij El Desfiladero de la Yecla. Een 600 m lang wandelpad met een serie bruggen voert je door de indrukwekkende kloof. Eenmaal weer op de fiets, ga je door naar een hoogte van 1150 m. Je keert terug naar de camping over erg kleine wegen, langs kleine dorpjes. Het blijft pittig op en neer gaan. De uitzichten op de grillige rotsformaties en de uitgestrekte valleien zijn fantastisch.

  Je stijgt 950 meter. 

  Op de langste variant fiets je na 42 km verder westwaarts. Via een licht dalende weg en langs kleine dorpjes bereik je de grotere plaats Lerma, waar je kunt genieten van een welverdiend terrasje. Vervolgens fiets je via een vlakkere route door de vallei van de Arlanza terug naar Covarrubias.

  Je stijgt 850 meter.

 • 14

  Covarrubias - Burgos, 66 km

  Via de Camino del Cid, een fietsroute tussen Burgos en Valencia, kom je weer uit op het startpunt van de reis: het fraaie Burgos. Je fietst over kleine weggetjes door een open landschap met heerlijk weidse uitzichten. Het ene kleine dorpje volgt na het andere. Vlak voordat je de camping bereikt, kun je nog het bijzondere klooster van San Pedro de Cardeña bezoeken. Het is de oorspronkelijke begraafplaats van El Cid.

  Je stijgt 750 meter.
 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in La Rioja en Burgos
 • Vallei van de Ebro en werelderfgoed Burgos
 • Groene bossen en maanlandschap
 • Heerlijke wijnen, tapas en terrasjes
 • Middeleeuwse kastelen, kathedralen en kloosters
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Spanje - La Rioja en Burgos

Wijn, bergen en kastelen

Fietsvakantie La Rioja en Burgos
15 dagen vanaf € 798
Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving