< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Buenos Aires

  Voor de vluchtgegevens van deze reis verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Buenos Aires

  image

  Vandaag komen we aan in het bruisende Buenos Aires; de hoofdstad van Argentinië. Het is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Sinds Argentinië hersteld is van de economische crisis in 2001, heeft Buenos Aires zijn armen geopend voor toeristen en is de stad uitgegroeid tot de ideale plek om te leren over de buitengewone cultuur en te genieten van lekker eten en uitstekende wijnen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  De stad heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek.

  image

  Overal in Buenos Aires kom je de Argentijnse passie voor de tango tegen. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken. La Recoleta is een chique wijk. Naast winkels en restaurants vind je hier een enorme begraafplaats met monumentale graven, waaronder dat van Evita Perón.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Puerto Madryn

  image

  In Puerto Madryn kun je uitwaaien op het strand of lekker een terrasje pakken met uitzicht op zee en de vissershaven. In de haven heb je al de kans om de eerste bruine zeeleeuwen te zien. De komende twee nachten slapen we in een hotel in Puerto Madryn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Puerto Madryn / vrije dag / optioneel bezoek aan Peninsula Valdés

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan het schiereiland en natuurreservaat Peninsula Valdés. De zeeleeuwen en zeeolifanten kolonies zijn hier het hele jaar door te zien. De stranden van het schiereiland worden door deze enorme zeezoogdieren gebruikt om te zonnen en te rusten. Op het steppeachtige binnenland komen bijzondere diersoorten voor zoals de guanaco, de mara (Patagonische haas, familie van cavia), de choique (Zuid Amerikaanse struisvogel) en de armadillo (gordeldier).

  image

  Liefhebbers kunnen vanuit het haventje Puerto Piramides ook een boottocht maken om walvissen te bezichtigen. Elk jaar tussen juni en half december trekken zo’n 1600 walvissen (zuidkapers, ofwel southern right-whales) vanuit hun zuidelijke voedselgronden naar de baaien van Valdés om te paren en hun jongen te baren. Na de geboorte blijven de walvismoeders nog een aantal weken met hun jongen in ondiep water voordat ze terugkeren naar de oceaan. De walvissen laten hun brede donkere staart boven het wateroppervlak zien en als je geluk hebt springt een walvis soms zelfs helemaal uit het water.


  De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van deze excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Volledige zonsverduistering / naar Las Grutas

  image

  Las Grutas is de plek waar we de totale zonsverduistering van 2020 gaan ervaren! We vertrekken vanuit Puerto Madryn en rijden in zo'n drie uur naar Las Grutas om de eclips te bekijken. Natuurlijk kunnen we de eclips het beste meemaken bij een onbewolkte lucht. De totale zonsverduistering duurt iets langer dan 2 minuten. Na afloop rijden we in zo'n drie uur weer terug naar Puerto Madryn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  vlucht naar Ushuaia

  image

  Vandaag vliegen we naar de meest zuidelijke stad ter wereld. Ushuaia ligt op Vuurland aan het Beaglekanaal en wordt omgeven door besneeuwde bergtoppen. De houten huizen met gekleurde golfplaten en de kleine restaurantjes en winkels geven de stad een gezellige uitstraling. Ushuaia is vertrekplaats voor veel reizen naar Antarctica. Vuurland of Tierra del Fuego wordt door de Straat van Magallanes gescheiden van de rest van het Zuid Amerikaans continent en ligt tussen de Atlantische en Grote Oceaan in.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Ushuaia / bezoek aan Tierra del Fuego Nationaal Park

  image

  Vandaag staat een halve dag excursie naar het Tierra del Fuego nationaal park op het programma. Het Nationale Park Tierra del Fuego is een paradijs voor vogelliefhebbers, in dit woud- en merengebied komen ruim 150 vogelsoorten voor. Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige korte wandelingen maken.Onderweg wisselen adembenemende uitzichten zich na elke bocht af. We stoppen om een wandeling te maken naar de rivier de Lapataia. Vanaf hier kun je de Condor Hill zien. Vervolgens ontdekken we de andere kant van het nationale park, met vele meren, bever dammen en veenmoerassen. In slechts een halve dag zien we heel wat mooie hoogtepunten van Patagonië.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Ushuaia / vrije dag

  Voordat de Spanjaarden arriveerden, bewoonden de Yamana-Indianen Vuurland en de eilanden in het Beaglekanaal. Vuurland dankt zijn naam aan deze Indianen, die niet gekleed waren en zich warmden aan vuurtjes, die zij in hun kano’s stookten. Het kleine maar fijne ‘Museo del fin del Mundo’ in Ushuaia is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Yamana indianen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Beagle kanaal (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit Ushuaia kun je in de ochtend of in de middag een boottocht door het Beagle kanaal maken. In zo'n 4 uur vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos, waar grote groepen zeeleeuwen en aalscholvers huizen. 


  Kosten: ong. € 60, - (plus ong. €2,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren.

 • 10

  vlucht Ushuaia - El Calafate

  image

  Na het ontbijt vliegen we naar de gezellige stad El Calafate waar we de komende nacht verblijven. El Calafate ligt vlakbij de Chileense grens aan het Argentinomeer en is vooral een uitvalsbasis voor excursies naar het Los Glaciares Nationaal Park. El Calafate dankt haar naam aan een blauwe bes die alleen in Argentinië groeit. Volgens velen zorgt het eten van deze bes ervoor dat je ooit terug gaat naar Patagonië.

  NB: Tijdens de reis komen we na het verblijf in het NP Torres del Paine weer terug in El Calafate. Je kunt een groot deel van je bagage in het hotel achterlaten en verder reizen met een kleine rugzak.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  El Calafate / bezoek Perito Moreno gletsjer

  image

  We gaan vandaag naar de Perito Moreno gletsjer. Na de Iguazú watervallen is de gletsjer de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer die vanuit het Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino inschuift, is zeldzaam fotogeniek. Dat schuiven gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! Vanaf de overkant van het meer kun je het spektakel prima bewonderen.

  image

  Als je wilt, kun je ook een korte trektocht over de Perito Moreno gletsjer maken waarbij je met crampones (stijgijzers) de spectaculaire gletsjerspleten en ijsgrotten verkent (leeftijdslimiet t/m 65 jaar). De reisbegeleider kan je er meer over vertellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Torres Del Paine

  image

  Met onze eigen bus reizen we naar het bijzonder mooie natuurpark Torres del Paine. In zo’n drie uur rijden we naar de Chileens – Argentijnse grens en vanaf daar is het ongeveer nog twee uur naar de overnachtingsplaats. Als we geluk hebben kunnen we in de middag nog een wandeling maken.

  We overnachten de komende 2 nachten in een eenvoudige refugio (blokhut met gedeelde sanitaire voorzieningen en meerpersoonskamers).

  In deze refugio wordt een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag dient bij aankomst in Buenos Aires bij de reisbegeleider worden voldaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Torres Del Paine

  image

  Vandaag staat een wandeling onder begeleiding van een deskundige lokale gids naar de basis van de Torres op het programma. Het landschap is afwisselend: ruig en onherbergzaam en dan weer vriendelijk met glooiende valleien en bloeiende vegetatie.

  image

  Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Ongetwijfeld kom je guanacos tegen, een wilde lamas oort die absoluut niet schuw is, en de choique, een kleine Zuid Amerikaanse struisvogel soort. Rond de heldere gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten: ganzen, zwartnek zwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein, het is een indrukwekkend gezicht om deze majestueuze vogel door de bergen te zien zweven.

 • 14

  naar El Calafate

  image

  In de ochtend rijden we in zo'n twee uur terug naar de Chileens- Argentijnse grens. Vanaf de grens is het nog ongeveer drie uur terug naar de gezellige stad El Calafate waar we de komende nacht verblijven. In de hoofdstraat van deze stad kun je van alles vinden: informatie over de omgeving, leuke souvenirwinkeltjes en gezellige restaurantjes en barretjes.

 • 15

  El Calafate / optionele excursie boottocht Rios de Hielo

  image

  Vandaag kun je een interessante en afwisselende optionele boottocht maken naar o.a. de Upsala-gletsjer. Bij boeking kun je aangeven of je deze excursie wilt maken. In de omgeving van El Calafate zijn verschillende andere excursiemogelijkheden en wandelingen. Ook een bezoek aan het gletsjer museum met ijsbar is de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Rios de Hielo (ter plaatse betalen)

  image

  Je stapt aan boord van een grote moderne catamaran en je vaart langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en ijsbergen. De uitzichten vanaf de boot op de gletsjers zijn fenomenaal. In het Lago Argentino drijven tientallen metershoge ijsschotsen die door de lichtinval spectaculaire blauw- en groentinten krijgen.

  Kosten: ong. € 150, - (plus ong. €25,- voor de entree van het NP).. Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

 • 16

  vlucht El Calafate - Buenos Aires

  image

  We vliegen vandaag weer terug naar Buenos Aires. Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag nog een halve dag of een hele dag vrij in El Calafate. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht Buenos Aires - Amsterdam

  image

  In de middag rijden we naar de luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht. 

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • UNIEKE KANS! Speciale eclipsreis met kans op zien van complete zonsverduistering
 • Meerdaags verblijf in het NP Torres del Paine - inclusief lokale wandelgids
 • Bezoek aan de imposante Perito Moreno inclusief
 • Actieve rondreis met een goede afwisseling tussen natuur en steden
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Mogelijkheid om walvissen te spotten bij Peninsula Valdes
 • Bezoek aan de bruisende stad Buenos Aires
 • Excursie naar het Tierra del Fuego NP (vanuit Ushuaia) inclusief
 • Een reis voor liefhebbers van ongerepte natuur

Groepsrondreis Eclips in Zuid Amerika

Volledige Zonsverduistering

Eclipse
18 dagen vanaf € 4.399
Naar boven