Resultaten worden geladen

Familiereis Argentinië

Argentinië is gelegen in Zuid-Amerika tussen de Andes en de Atlantische oceaan. Tijdens een familiereis ontdek je het gevarieerde landschap van Argentinië. Zo zijn er in het noorden veel subtropische laagvlaktes. Hoe zuidelijker, hoe bosrijker en bergachtiger de landschappen zijn. Er is hier vaak veel wind door de stromingen van de oceaan en uitlopers van het Andesgebergte. 

Bevolking van Argentinië

Tijdens een Familiereis ontmoet je de inwoners van Argentinië. Zij zijn voornamelijk van Spaanse en Italiaanse afkomst. Maar ook zijn er veel inwoners van Duitse, Engelse en Oost-Europese afkomst. Ongeveer 5% van de bevolking bestaat uit ‘mestiezen’, dit zijn personen van gemengd Indiaans-blanke afkomst. De immigranten kwamen als handarbeiders naar Argentinië, zij vestigden zich in de grote steden. Na de tweede wereldoorlog ontstond er nog een immigratiegolf van voornamelijk economische vluchtelingen, waaronder ook veel Nederlandse boeren. 

Familiereis Argentinie: Een reis door de geschiedenis

In het begin van de 16e eeuw waren de Europeanen de eerste kolonisten in Zuid-Amerika. Vervolgens heeft de Spanjaard; Pedro de Mendoza, het huidige Buenos Aires doen opbouwen. In die tijd diende de stad als belangrijke havenplaats voor handel. Kort later werd Buenos Aires het bestuurscentrum voor Argentinië. In 1816 werd Argentinië onafhankelijk van Spanje. Er volgde een oorlog met Paraguay, in 1880 en 1920 kwamen ze er weer boven op en waren ze een van de rijkste landen ter wereld. Na de 2e wereldoorlog zakte dit echter weer terug, na jaren van corruptie werd het land uiteindelijk een democratie. In 2001 stortte de Argentijnse economie volledig in, dit leidde tot sociale en politieke instabiliteit. In 2007 kwam deze crisis geleidelijk aan zijn eind. Tegenwoordig is Mauricio Macri de president van het land. 

Wist je dat… 

  • De eerste tekenfilm ter wereld uit Argentinië komt?
  • Argentinië het eerste land is waar vingerafdrukken worden gebruikt om een moord op te lossen?
  • Ze in Argentinië elk jaar op 20 juli vriendendag vieren? 
  • In Argentinië de oudste dinosaurus botten zijn gevonden?

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven