< Terug naar resultaten

Groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Iran

Met andere vrouwen de wereld ontdekken

Waarom deze reis?

 • Speciaal ontwikkeld voor vrouwelijke reizigers
 • Contact met lokale vrouwen uit een ander land, met een andere cultuur
 • Bezoek aan een vrouwenpark in Teheran waar je met een gemengd gezelschap niet wordt toegelaten.
 • Uitgebreid bezoek aan het mooie Persepolis (inclusief gids en entreegelden)
 • Verschillende optionele Vrouw op Reis Specials

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Iran

Route 14 daagse groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Iran

Tijdens deze avontuurlijke rondreis voor vrouwen door het mysterieuze Iran is enorm veel te ontdekken: sfeervolle middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars, vele overblijfselen van het oude Perzische rijk en moskeeën met rijk versierde toegangspoorten die tot de top van de islamitische architectuur behoren. Overal word je als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met je aanknopen. In een gezelschap met alleen vrouwen levert dit bijzondere ontmoetingen op met lokale vrouwen. Tijdens deze Vrouw op Reis naar Iran bezoeken we een park voor alleen vrouwen en maken we tijdens optionele Vrouw op Reis Specials kennis met lokale vrouwen. Daarnaast wordt de reis begeleid door een vrouwelijke lokale of Nederlandse reisbegeleidster, wat zeker in een land als Iran helemaal niet zo normaal is. 

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Teheran
 2. Dag 2 - Teheran / bezoek Mother's Paradise park
 3. Dag 3 - Teheran / vrije dag of optionele bergwandeling
 4. Dag 4 - Teheran / vrije dag of terugkomst uit de bergen
 5. Dag 5 - Yazd / vrije dag
 6. Dag 6 - Yazd / vrije dag
 7. Dag 7 - via Naqsh-e Rustam naar Shiraz
 8. Dag 8 - Shiraz / vrije dag
 9. Dag 9 - via Persepolis naar Esfahan
 10. Dag 10 - Esfahan / vrije dag
 11. Dag 11 - Esfahan / vrije dag
 12. Dag 12 - via Abyaneh naar Kashan
 13. Dag 13 - via Qom naar Teheran / vlucht naar Amsterdam
 14. Dag 14 - vlucht van Teheran naar Amsterdam
Bekijk Route Iran, 14 dagen

Nieuw én exclusief: Vrouw op Reis

Vrouw op Reis staat voor een Sawadee rondreis in gezelschap van enkel actieve, leergierige vrouwen. Je reist in een groep met vrouwelijke medereizigers onder leiding van een vrouwelijke reisbegeleidster. Naast alle gezelligheid van een groep vrouwen op reis, krijg je bovendien toegang tot plaatsen, waar je met een gemengde groep niet kunt komen. Op deze manier kom je makkelijker in contact met lokale vrouwen en krijg je een kijkje in hun dagelijks leven. Wat zijn de verschillen tussen jullie levenswijze, normen, waarden en cultuur? En wat hebben jullie gemeen? Samen met andere vrouwen een land ontdekken zorgt voor bijzondere ontmoetingen. Wie weet levert het je nieuwe vriendschappen voor het leven op!


Prachtige steden en vriendelijke bevolking

Dit is een bijzondere rondreis naar Iran die iedereen met een normale conditie kan maken. Alle wandelingen en stadstours zijn optioneel, dus je kunt er ook vaak zelf op uit trekken als je dat wilt. Houd er rekening mee dat alle vrouwen gedurende de gehele reis een hoofddoek op moeten en in bedekte kleding moeten lopen. Slapen doen we in comfortabele hotels, vaak met 4* sterren. We maken gebruik van onze eigen bussen en van Teheran naar Yazd reizen we, tussen de locals, met de trein.

Modern Teheran

Teheran, de miljoenenstad die verrassend modern blijkt te zijn, heeft een keur aan prachtige paleizen en musea. Op de islamitische rustdag zijn honderden gelovigen aanwezig bij het vrijdagsgebed, waar regeringsleiders traditiegetrouw hun toespraken houden. Wil je aan de drukte van de stad ontsnappen, dan kun je de bergen in voor een mooie (optionele) wandeling. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht overTeheran.

Dichters en vorsten

In de woestijnstad Yazd is de pre-islamitische godsdienst van Zarathustra nog springlevend. Shiraz met zijn vele parken en mausolea is opgericht ter nagedachtenis aan de beroemdste zonen van Iran: de dichters. Neem de tijd voor de waterpijp en een ijsje; misschien wordt er wel uit de werken van Hafez geciteerd. In Persepolis, de residentie van de beroemde koningen Cyrus en Darius, komt het verleden weer tot leven als je tussen de pilaren dwaalt.

Indrukwekkende moskee

Esfahans heiligdommen en sprookjesachtige paleizen vormen de absolute hoogtepunten van islamitische en oosterse architectuur. Vanaf het terras van een theehuis heb je prachtig uitzicht op het grote Emamplein met de blauwe moskee. De mozaïeken zijn zeer fraai en kleurrijk. In de parken en aan de oevers van de rivier zul je gemakkelijk in contact komen met Iraniërs.

Groepsrondreis - Vrouw op Reis naar Iran

Niet boekbaar

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon