24-daagse poolreis Antarctica Eclips | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Eclips Antarctica

Populaire reis - wees er snel bij!

Waarom deze reis?

 • Adembenemende totale zonsverduistering in Antarctica
 • Een 21- of 24-daagse eclipsreis naar Antarctica, South Georgia én de Falklandeilanden
 • Wandelingen op gletsjers, naar adembenemende uitzichtpunten en tussen pinguïns
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je soms ook aan land gaat
 • Optionele kajaktochten tussen de ijsbergen en pinguïns

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  1 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  5 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Antarctica

Route 24 daagse Groepsrondreis Eclips Antarctica

In november 2003 werd Quark Expeditions de eerste en enige exploitant die met succes een totale zonsverduisteringsreis heeft uitgevoerd in het ver gelegen en ruige Antarctica. Om deze prestatie te herdenken worden de oorspronkelijke experts herenigd om in 2021 twee nieuwe eclipsreizen te leiden. Naast het hoogtepunt van de reis, de totale zonsverduistering varen we door een uniek gebied met bijzondere dieren. Hier treffen we een ongerept natuurgebied waarin walvissen, eindeloze witte vlaktes gevuld met kolonies pinguïns en spectaculaire ijsschotsen het landschap bepalen. 

 1. Dag 1 - Amsterdam – Buenos Aires
 2. Dag 2 - vrije dag Buenos Aires
 3. Dag 3 - naar Ushuaia
 4. Dag 4 - Ushuaia, aan boord
 5. Dag 5 - oversteek van de Drake Passage
 6. Dag 7 - Zuid Shetlandeilanden en Antarctica
 7. Dag 10 - Op zee
 8. Dag 12 - ZONSVERDUISTERING OP ZEE
 9. Dag 13 - South Georgia
 10. Dag 17 - op zee
 11. Dag 19 - Falklandeilanden
 12. Dag 22 - van boord, door naar Buenos Aires
 13. Dag 23 - terugvlucht naar Amsterdam
 14. Dag 24 - aankomst Amsterdam
Bekijk Antarctica eclips reis, 24 dagen Bekijk Antarctica eclips reis, 21 dagen

Het meest onvergetelijke natuurfenomeen op het meest ongerepte continent

Het meemaken van een volledige zonsverduistering is een unieke ervaring. Veel mensen zullen dit indrukwekkende natuurfenomeen zelfs nooit met eigen ogen waarnemen. Een volledige eclips komt namelijk maar één keer per anderhalf jaar voor op verschillende plaatsen in de wereld. Het bewonderen van de eclips op het onaangeraakte continent Antarctica, is voor velen de meest unieke ervaring uit hun leven. Tijdens beide vertrekdata naar de eclips worden we vergezeld door het professionele team van Quark en een aantal bijzondere gasten. Zo gaat er op één van de vertrekdata een doorgewinterde oud-astroloog van NASA mee. Op de andere vertrekdatum reizen er twee wetenschapsjournalisten met ons mee. Wereldwijd heeft een van deze journalisten grote bekendheid opgebouwd met foto's van de sterrenhemel voor National Geographic!

Koningspinguïns zover het oog reikt

Deze groepsreis naar Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent in alle rust aanschouwen. Het zwaarst aan de reis is de vliegreis ernaar toe. Je reist in een internationale groep en de voertaal is Engels.In Buenos Aires en Ushuaia overnacht je in een comfortabel hotel. Op de boot zijn er eenvoudige kamers en luxe suites, maar elk type heeft zijn prijskaartje. Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen.Er wordt gebruik gemaakt van omgebouwde onderzoeksschepen, geschikt voor ongeveer 100 mensen. De schepen zijn van alle gemakken voorzien en maken weinig lawaai. Ondanks dat de schepen goed gestabiliseerd zijn, bestaat er kans om zeeziek te worden.

De Falklandeilanden

De Falklandeilanden vormen een archipel van bijna zevenhonderd eilanden gelegen voor de kust van Zuid-Amerika. De onherbergzame eilanden kennen een enorme variatie aan landschappen: bergen, meren, wijdse grasvlaktes, witte zandstranden, baaien en steile kliffen. Wavissen en dolfijnen vertoeven in de baaien, orka's gebruiken de wateren om te jagen en pinguïns en vele andere vogelsoorten gebruiken de kliffen en stranden om te broeden. Verken deze onontdekte 'Britse eilanden' en geniet er van een vers kopje 'Britse thee'.

South Georgia

Een oase van rust in een stormachtig deel van de Atlantische Oceaan vormt het eiland South Georgia. Een bijzondere natuur van met sneeuw bedekte bergtoppen, gletsjers en smaragd groen water waar je oog in oog komt met vele soorten pinguïns, albatrossen, zeeolifanten en robben. South Georgia is daarnaast bekend vanwege poolreiziger Sir Ernest Shackleton die in 1915 dagen hierheen zeilde in een open boot om hulp te halen voor zijn op Antarctica gestrande bemanning.

Antarctica, het witte continent

Een bezoek aan het koudste en droogste continent op aarde is een hoogtepunt van de reis. Immense ijsbergen in alle vormen en maten in één van de meest overweldigende landschapen op aarde. Door een eeuwenlange erosie zijn onaardse vormen ontstaan, kom je ijsgrotten tegen en kloven die verlicht worden door een vreemd blauw licht. Brokken ijs zo groot als een klein dorp breken soms van de ijsmassa af en storten met groot geweld in zee.

Groepsrondreis Eclips Antarctica

Niet boekbaar

Naar boven