< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam – Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vrije dag Buenos Aires

  image

  We beginnen de reis met een vrije dag in de hoofdstad van Argentinie. Buenos Aires, gelegen aan de monding van de rivier de Rio del Plata is een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. De stad kent een aantal verschillende wijken die elk hun eigen sfeer hebben. Eén van de leukste wijken is het kleurrijke La Boca, wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. In La Boca vestigden zich destijds de eerste Europese kolonisten in schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten. Een belangrijke plek in de geschiedenis die een bezoek meer dan waard is.

 • 3

  naar Ushuaia

  image

  Na een vlucht van ruim drie uur komen de besneeuwde toppen van vuurland (Tierra del Fuego) in zicht en land je in Ushuaia, één van de meest zuidelijke steden ter wereld. Ushuaia heeft een kleine vijftigduizend inwoners en ligt prachtig aan het Beagle kanaal wat de grens vormt tussen Argentinie en Chili. De kleine en overzichtelijke stad heeft een gemoelijke sfeer en zal eerder aan Alaska en/of Scandinavie doen denken dan aan Argentinie. Het weer kan hier onstuimig en onvoorspelbaar zijn, dus genieten van een typisch Vuurlands biertje of van een glas warme chocolademelk in één van de bruine cafeetjes is een fijne mogelijkheid. Daarnaast kun je hier de laatste inkopen doen in een van de outdoor winkels. Je overnacht in een comfortabel, eenvoudig hotel.


 • 4

  Ushuaia, aan boord

  image

  De morgen is vrij. Je hebt de hele ochtend en het begin van de middag om Ushuaia verder te verkennen, wat laatste aankopen te doen of een ontspannen wandeling te maken langs het water. Ook kun je mee op één van de speciaal georganiseerde excursies als je liever wat wilt ondernemen. Je kunt een bezoek brengen het Nationale Park Tierra del Fuego, met prachige uitzichten, waar je tijdens een gemakkelijke korte wandeling kennis kunt maken met de indianen die ooit in dit gebied woonden en naar wier vuren het eiland genoemd is. Ook kun je een mooie wandeling maken langs het Esmeralda meer en genieten van de prachtige kleur van het water. Beide excursies zijn optioneel en niet ingerepen in de reissom. Deze uitstapjes sluiten echter wel aan op de vertrektijd van de boot vanmiddag.

  image

  In de loop van de middag is het tijd om in te schepen waarna je een paar uur hebt om de boot te verkennen, kennis te maken met de crew en te genieten van de welkomsborrel. Nadat het schip volledig is gevuld, gereinigd en gecheckt is, wordt er koers gezet naar het Beagle kanaal en kun je genieten van een eerste maaltijd aan boord. Als het weer meezit kun je nog heel lang genieten van een uitzicht van spitse bergen en prachtige wolkenpartijen doordat de zon pas laat onder gaat. Het kalme water van het Beagle Kanaal zal je vannacht heerlijk in slaap schommelen.


 • 5

  oversteek van de Drake Passage

  image

  Als je wakker wordt, cruise je midden op open zee over de Drake Passage. Al liggen Zuid-Amerika en het Antarctisch schiereiland relatief dicht bij elkaar, het is toch nog twee dagen varen voordat we weer land in zicht hebben. Deze dagen vliegen echter voorbij, want aan boord gebeurt van alles. Er volgen verplichte lessen over veiligheid aan boord van de zodiacs (de rubberboten waarmee je aan land gaat) en over de gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden op Antarctica.

  image

  Ook worden er presentaties gehouden over de geschiedenis van enkele expedities en over wat je allemaal gaat zien de komende dagen. Ook worden er documentaires vertoond. In de lounge vertellen experts je hoe je vogelsoorten kunt herkennen en hoe je het beste uit je fototoestel haalt. Niks saaie lezingen met statistieken en opsommingen van feiten; de presentaties zijn net als de crew; levendig, interessant en onderhoudend.

  image

  Zo wordt de kennis van het vogelspotten meteen op de achtersteven in de praktijk gebracht om de verschillende soorten albatrossen en andere zeevogels te herkennen die continu rond het schip zweven. Omdat het ’s nachts niet meer (of pas heel laat) donker wordt op deze zuiderbreedte, kun je tot laat in de avond over de eindeloze golven turen. Inmiddels is de groep internationale deelnemers al bijna een hechte familie geworden.

  image

  Aan de eettafels en in de bar leer je mensen uit de hele wereld kennen en hoort de uiteenlopende redenen om Antarctica te bezoeken. Het is echter met name het enthousiasme, de kennis, de humor en de gedrevenheid van de eveneens internationale crew die maken dat echt niemand meer kan wachten op wat er komen gaat. Na twee dagen varen zijn de eerste ijsbergen aan de horizon te zien en doemt er voorzichtig land op aan de horizon.  

 • 7

  Zuid Shetlandeilanden en Antarctica

  image

  Voordat we het Arctische schiereiland aandoen bezoeken we de 'South Shetland eilandengroep. Hier is iets minder ijs en sneeuw en er is zelfs algengroei op de rotsen, wat een prachtige groene en gele waas aan het land geeft. 

  image

  Vervolgens is het dan eindelijk zover: het witte continent is nu in alle pracht te aanschouwen. De meest voorkomende reactie bij het bereiken van het Witte Continent is een gevoel van eerbied en ontzag. De ervaring is moeilijk onder woorden te brengen, omdat weinig plaatsen zo onaangetast en duurzaam zijn als Antarctica. Je ontdekt al snel dat Antarctica een land van uitersten is. Het ene moment word je overweldigd door een gevoel van volledige afzondering en stilte, het andere moment word je geïnspireerd door de natuur als een kalvende gletsjer in een stralend blauwe zee neerstort of een pinguïn langs waggelt om je schoeisel te inspecteren.

  image

  Het expeditieteam zal je bij elke excursie begeleiden, of je nu op een Zodiac cruiser bent, een historische site bezoekt of naar één van de pinguïnkolonies gaat. Keelband-, adélie- en ezelspinguïns zijn hier te vinden, samen met Weddell, pelsrobben, krabbeneters en zeeluipaarden. Kijk uit naar Antarctische walvissen, zoals dwergvinvissen, terwijl je op een dierencruise op zoek bent naar Antarctische walvissen. Elke dag en elke excursie zie je weer een collectie aan nieuw wildleven om zo je camera bezig te houden.

  image

  We kunnen door de wendbaarheid van de zodiacs de ijsbergen die we tegenkomen van alle kanten bekijken en je blijft je verbazen over de verschillende blikken die één ijsberg je geeft. Vanuit elke hoek lijkende ijsbergen anders gevormd; holtes en bogen verschijnen en verdwijnen en scherpe hoeken veranderen in glooiende vlaktes waar pinguïns op liggen te zonnen. Ook het water veranderd continue, van een zwarte vlakke spiegel tot een ijssoep vol ijsschotsen. 

  image

  Het is echter altijd adembenemend tegen een helder blauwe achtergrond of een achtergrond van waanzinnige wolkenpartijen. Tussen al die prachtige witte natuur zul je zo nu en dan een 'zwart' stuk ijs tegenkomen wat heel natuurlijk is. Inde loop der vele honderden of duizenden jaren waarin het ijs gevormd is is de druk op de onderste delen zo groot geworden dat luchtbelletjeszijn verdwenen. In compacte vorm lijkt het ijs in het water zwart te zijn geworden, maar aan boord zul je zien dat het gewoon ijs is. Wel eens een whiskey gedronken met duizend jaar oude 'rocks'?

  image

  Bij de excursies waarbij je aan land gaat heb je vaak mogelijkheden om het programma naar eigen inzicht in te delen. Zo kun je dichtbij de kust blijven en in alle rust de vele pinguïns en zeehonden observeren; de mooiste foto's maken of op een enkele plek voormalige huizen bekijken waar de eerste ontdekkingsreizigers in het verleden soms maanden verbleven. Je zult meer respect krijgen voor die eerste mensen die onder barre omstandigheden leefden en waar ze ook keken een witte vlakte tot de horizon konden zien.

  image

  Hoe spannend de Zodiac excursies en landingen ook zijn, vandaag kun je iets heel speciaals doen! Je kunt namelijk een poolduik maken! Vanaf de zijkant van het schip kun je een duik in het koude Antistatische water nemen. Een ervaring die je nooit meer vergeet. 

 • 10

  Op zee

  image

  Neem afscheid van het Antarctische schiereiland, want je volgende bestemming is de Schotse Zee, tussen de Zuid Orkney-eilanden en South Georgia, waar je getuige zult zijn van een zeldzaam natuurverschijnsel: een zonsverduistering op Antarctica! 

  Lezingen van "Mr. Eclipse" Fred Espenak

  image

  Het expeditieteam bereid je van met deskundige presentaties en workshops over astronomie, meteorologie en andere gerelateerde onderwerpen voor, op dat eenmalige evenement: een totale zonsverduistering op Antarctica. Fred Espenak, een wereldberoemde eclips-expert, is een van de bekendste eclips-experts ter wereld. Bekend als "Mr. Eclipse", Fred is een gepensioneerde NASA-wetenschapper en heeft deelgenomen aan 29 eclips-expedities over de hele wereld.

 • 12

  ZONSVERDUISTERING OP ZEE

  image

  Vanmorgen vroeg word je aan dek opgeroepen om getuige te zijn van een buitengewoon, langverwacht moment: een zonsverduistering, de zeer korte periode (1 minuut, 40 seconden) waarin de maan het licht van de zon blokkeert en de poolgebieden in het donker dompelt. Elke gast krijgt voor de gedenkwaardige gebeurtenis een eclipsbril. Je zult genieten van de stilte van dit magische moment, wetende dat jullie een van de weinigen zijn die getuige zijn geweest van dit fenomeen dat zich maar één keer in je leven heeft voorgedaan. Zoals bij alle eclipswaarnemingen wordt het zicht beïnvloed door het weer en de wolken. 

  De meest unieke ervaring

  image

  Uniek aan deze ervaring is de ligging op zee en de extremere breedtegraad die de verduistering laag aan de horizon plaatst, waardoor een succesvolle waarneming veel moeilijker en lonender wordt als alle sterren op één lijn staan om de verduistering zichtbaar te maken. Nadat de verduistering rond de ontbijttijd is afgesloten, kun je  het onvergetelijke moment vieren of lekker teruggaan naar uw bed. Naast de eclipsbril krijgen jullie ook een uitnodiging voor een speciale feestelijke toost om de speciale totale eclipsreis te herdenken.

 • 13

  South Georgia

  image

  Een oase van rust in een stormachtig deel van de Atlantische Oceaan vormt het eiland South Georgia. Een bijzondere natuur van met sneeuw bedekte bergtoppen, gletsjers en smaragd groen water waar je oog in oog komt met vele soorten pinguïns, albatrossen, zeeolifanten en robben. South Georgia is daarnaast bekend vanwege poolreiziger Sir Ernest Shackleton die in 1915 hierheen zeilde in een open boot om hulp te halen voor zijn op Antarctica gestrande bemanning. Natuurlijk besteden we ruim tijd aan de kolonies koningspinguïns bij Gold Harbour die hier met duizenden broeden. 

 • 17

  op zee

  image

  We zijn twee volle dagen op zee voor de terugreisrichting de Falklandeilanden. Met een gevoel van weemoed bekijk je de foto's die je de afgelopen dagen hebt gemaakt of de foto's van anderen. Aan boord zijn computers aanwezig en is er de mogelijkheid een cd te branden van je mooiste foto's. De bemanning zorgt in ieder geval voor een cd met de beste foto's van iedereen, landkaarten waar je geweest bent, de ogs en nog veel meer informatie van de reis. Gedurende de twee dagen op zee worden er presentaties en lezingen gegeven

 • 19

  Falklandeilanden

  image

  De Falklandeilanden vormen een archipel van bijna zevenhonderd eilanden gelegen voor de kust van Zuid-Amerika. De onherbergzame eilanden kennen een enorme variatie aan landschappen: bergen, meren, wijdse grasvlaktes, witte zandstranden, baaien en steile kliffen. Walvissen en dolfijnen vertoeven in de baaien, orka's gebruiken de wateren om te jagen en Magelhaenpinguïns en vele andere vogelsoorten gebruiken de kliffen en stranden om te broeden. Verken deze onontdekte 'Britse eilanden' en geniet er van een vers kopje 'Britse thee'.

 • 22

  van boord, door naar Buenos Aires

  image

  Vroeg in de ochtend meren we aan in de haven van Ushuaia waar we na het ontbijt afscheid nemen van de bemanning en het schip. Het vervoer staat echter al klaar om ons meteen naar vliegveld te brengen voor de vlucht naar Buenos Aires waar we overnachten in het ons bekende hotel in het centrum van de stad.

 • 23

  terugvlucht naar Amsterdam

  De ochtend heb je tijd om de stad te verkennen of om weer te wennen aan de bewoonde wereld. In de loop van de middag vertekken we naar het vliegveld en is de reis echt afgelopen. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje “vluchtgegevens”.

  Optionele excursies 

  Tijdens deze reis zijn verschillende optionele excursies te kiezen.

  Optioneel Kajakken / €900,00 per persoon

  image

  Het optionele zeekajakken moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks is. Bij boeking kan dus nog geen garantie gegeven worden. Kajaks kunnen niet gedeeld worden. Behalve de vanzelfsprekende goede conditie is de enige echte vereiste om op dit ijskoude water te mogen kajakken ervaring! De pool is geen goede plek om te leren kajakken. Het water is letterlijk ijskoud en als je omslaat moet je weten hoe je weer rechtop komt. Je gaat indien mogelijk twee keer per dag het water op terwijl de anderen per zodiac een tocht maken. Je gaat minder of korter aan land dan wanneer je per zodiac gaat. Natuurlijk kun je ook besluiten een keer niet mee te gaan kajakken, maar mee te gaan met de zodiacs. De tochten duren maximaal 2½ uur en er gaat een gekwalificeerde gids en een back-up zodiac mee. Voor alle materialen wordt gezorgd, van peddels tot dry suits. Een kajaktocht kan elk moment worden afgezegd of afgebroken bij slecht weer of harde wind.

  LET OP: Mocht je van plan zijn om te gaan kajakken, check dan of je hiervoor verzekerd bent en sluit zo nodig een aparte verzekering af. Veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor dergelijke activiteiten.

  Optioneel Peddelen / €260,00 per persoon

  image

  Verken de oceaan vanuit een kajak en geniet van deze adembenemende landschappen. Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring, waar je ook nog bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Voor deze excursie is geen ervaring vereist, een goede conditie is natuurlijk altijd wel een bijkomend voordeel. De kajaks zijn stabieler, ruimer en zachter dan de doorsnee harde kajaks, waardoor het peddelen makkelijker en minder risicovol is dan het kajakken.


  Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur op het water en wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt paddelen in rustige baaien en havens. 


  Deze excursie moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks beschikbaar is.

 • 24

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Adembenemende totale zonsverduistering in Antarctica
 • Een 21- of 24-daagse eclipsreis naar Antarctica, South Georgia én de Falklandeilanden
 • Wandelingen op gletsjers, naar adembenemende uitzichtpunten en tussen pinguïns
 • Twee keer per dag excursies per zodiac (rubberboot) waarbij je soms ook aan land gaat
 • Optionele kajaktochten tussen de ijsbergen en pinguïns
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • 21 daagse reis: Presentaties van eclips experts David Baron en Babak Tafreshi aan boord
 • (Eclips) fotografie workshops aan boord van beide schepen
 • 21 daagse reis: Presentaties van eclips/NASA expert Fred Espenak aan boord

Groepsrondreis Eclips Antarctica

Populaire reis - wees er snel bij!

Een totale zonsverduistering in Antarctica
24 dagen vanaf € 22.999
Naar boven