< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Cancún

  image

  Vandaag vlieg je naar Cancún, deze vlucht kun je zelf boeken of door ons laten regelen. Na aankomst op de luchthaven, haal je direct je huurauto op. Dit voertuig wordt de komende twee weken jullie vervoermiddel. Vervolgens rijd je naar het hotel in Cancún waar jullie één nacht verblijven.  Jullie overnachten in een mooi hotel met zwembad nabij het vliegveld.  

 • 2

  naar Valladolid

  image

  De reis gaat nu pas écht beginnen. Vandaag trek je met je eigen huurauto naar het 'binnenland' van het Yucatan schiereiland naar het plaatsje Valladolid. Valladolid is een kleurrijke en gezellige stad met een typisch Spaans plein met verschillende marktkraampjes. Wist je dat ze in Mexico fantastisch lekkere taco's maken? 

  Archeologische zone van Ek Balam

  image

  Onderweg naar Valladolid rijd je naar de kleine archeologische zone van Ek Balam. Hier kun je de mooiste reliëfs zien die op het schiereiland Yucatan zijn ontdekt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Valladolid / vrije dag

  image

  Valladolid staat bekend als een gezellige stad, maar de stad herbergt ook een prachtig geheim. Midden in de stad tref je namelijk een cenote, namelijk cenote Zaki. Vanaf je hotel kun je hier zelf heen rijden of zelfs wandelen. Cenotes zijn natuurlijke bronnen en je vindt deze in heel Mexico. Neem wel je zwembroek mee want je mag hier zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Chichén Itzá & Mérida

  image

  Vroeg in de ochtend ga je op pad naar Chichén Itzá, wat misschien wel de bekendste Mayastad ter wereld is. Doordat jullie in Valladolid overnachten kun je de drukte voor zijn. Je bezoekt het observatorium, het nonnenklooster, de piramide van Kukulkan, het beroemde balspelveld en de heilige offerbron (cenote). Wat zijn die torens hoog!  Na het bezoek aan Chichén Itzá gaat de reis verder naar Mérida, de hoofdstad van de deelstaat Yucatan.

  image

  Mérida is een mooie koloniale stad en het culturele en industriële centrum van het schiereiland. Mérida is bij uitstek de plek om een hangmat te kopen, bijvoorbeeld bij één van de verkopers op straat of in een speciale hangmattenwinkel. De stad is ook in cultureel opzicht heel leuk: het Teatro José Peon Contreras is prachtig, je kunt van live muziek genieten op en rondom de Plaza Mayor en je kunt heerlijk genieten van de vele streetfoodstandjes die de stad rijk is. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Celestún / optioneel boottocht Celestún Nationaal Park

  image

  Vandaag maak je een uitstapje naar de kust van de Golf van Mexico. Hier in Celestún ligt het nationale park dat beroemd is om zijn grote aantallen flamingo´s. Wil je graag de flamingo's zien? Dat kan! Je kunt er voor kiezen om een bijzondere boottocht door dit gebied, waar je fantastische foto's kunt maken. Weet jij waarom flamingo's roze zijn? Je kunt er voor kiezen om lekker rond de dwalen door het gelijknamige dorpje, te hangen op het witte strand. Aan het einde van de middag rijden jullie terug naar het bekende hotel in Mérida.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Uxmal & Campèche

  image

  Vandaag rijd je voor het eerst naar de Puuc regio waar je één van de mooiste archeologische zones op het schiereiland bezoekt. Uxmal is, volgens archeologen, de best bewaarde Mayastad in Mexico. Het leuke aan deze ruïnes is dat je een aantal van de gebouwen ook echt mag beklimmen! Wie durft de hoogste trap op? In de namiddag arriveer je in de koloniale stad Campeche aan de Golf van Mexico.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Campeche / vrije dag

  image

  In Campèche vind je prachtige gekleurde huisjes en ben je nooit ver van de boulevard en de kust. In de koloniale tijd was dit één van de grootste havens in Mexico en een geliefd doelwit van piraten die hun zinnen hadden gezet op het goud en zilver wat hier vandaan naar Spanje werd verscheept. Om zich te kunnen verdedigen tegen de piraten bouwden de Spanjaarden bastions en forten, die nog goed bewaard zijn gebleven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  via de cenote van Miguel Colorado naar Bacalar

  image

  Vroeg uit de veren, want vandaag wacht een lange reisdag, maar jullie kunnen gelukkig op een heel speciaal plekje stoppen. Vandaag bezoek je de Cenote Miguel Colorado. Je hebt ondertussen al wat cenotes gezien, maar deze cenote is wel heel bijzonder. Deze cenote is 250 meter breed en wordt omringd door rotswanden van wel meer dan 25 meter hoog. De rotswanden zijn bedekt met prachtige groene bomen en planten. Een spectaculair gezicht.  

  image

  Tijdens de wandeling naar de cenote kun je zelfs brulapen en veel verschillende soorten vogels spotten. Uiteraard kun je hier ook zwemmen en springen van verschillende plateaus gelegen in de cenote. Daarnaast kun je hier ook kajakken en als je goed oplet kun je zelfs schildpadden zien.  Vervolgens wacht jullie een lange rit naar de volgende bestemming. 's Avonds kun je een duik nemen in de lagune nabij het hotel in Bacalar. 

  image

  In de late middag komen jullie aan bij de oude koloniale stad Bacalar. Bacalar ligt aan het meer van de zeven kleuren. Het wordt de zevenkleurige lagune genoemd vanwege de mooie verschillend blauwgekleurde schaduwen in het water dat ontstaat door de diepteverschillen. Jullie slapen de komende twee nachten in een sfeervol hotel net buiten het dorpje en vlakbij het meer.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Bacalar / vrije dag

  image

  De ontspannen sfeer en gezellige eettentjes aan de rand van het meer, maken het een heerlijke plek voor een vrije dag. De sportieveling kan zijn of haar hart ophalen want je kunt hier fantastisch kajakken. Huur een kajak, zwem of snorkel in het kraakheldere water of ga op je handdoek liggen en maak vanaf de kant de meest mooie foto's. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Tulum naar Playa del Carmen

  image

  Na een mooie dag aan het meer van Bacalar vertrek je richting de gezellige badplaats Playa del Carmen. Voordat je daar aankomt, breng je een bezoek aan het dichtbij gelegen Tulum. In Tulum vind je de enige overgebleven stad van de Maya’s die direct aan zee ligt. De ligging van Tulum is spectaculair: bovenop een klif, vanwaar je uitkijkt op de azuurblauwe Caribische Zee onder je. Na Tulum rijden jullie door naar Playa del Carmen waar het zeewater doorschijnend blauw is en het strand parelwit. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

  Jullie hebben hier een vrije dag te besteden in deze oude vissersplaats die nu een bruisende en drukke toeristenplaats is geworden met vele winkels, restaurantjes en excursiemogelijkheden. Het zeewater is er doorschijnend blauw en het strand is parelwit. Je kunt hier lekker relaxen, winkelen of snorkelen. Gegarandeerd een heerlijke plek om te ontspannen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Isla Mujeres

  image

  Vandaag rijd je naar bekend gebied. Jullie gaan de auto inleveren bij de verhuurlocatie nabij de luchthaven van Cancun. Na het afhandelen van de formaliteiten worden jullie met een apart geregelde transfer naar de ferry haven met de heerlijk Mexicaanse naam Puerto Juárez gebracht. 

  image

  Met een veerboot reis je verder naar het tropische eilandje Isla Mujeres waar jullie drie volle nachten verblijven in een hotel met zwembad. De overtocht vanaf Cancun duurt 20-30 minuten en vanaf de boot is het prachtige eiland al snel te zien. Isla Mujeres heeft enkele hagelwitte stranden, welke grenzen aan een prachtig heldere azuurblauwe zee. Het eiland is ongeveer zeven kilometer lang en 650 meter breed. Je kunt vanaf de haven zo naar het hotel lopen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Isla Mujeres / vrije dag

  image

  Isla Mujeres is een klein eilandje en het is bijna autovrij.  Alle vervoer vindt hier plaats met golfkarretjes. Jullie kunnen hier heerlijk ontspannen op een mooi palmenstrand en zwemmen in een heldere turquoise zee. 

  Zwemmen met walvishaaien

  image

  Isla Mujeres Mexico is één van de allerbeste plaatsen te wereld om walvishaaien te spotten. Je kunt zelfs met ze zwemmen! Het walvishaaiseizoen loopt van juli tot augustus. Tijdens een optionele excursie vaar je vanaf Isla Mujeres in ongeveer een uur naar open zee, vanwaar je meerdere keren het water in kunt gaan en deze majestueuze beesten van dichtbij kan aanschouwen. Erg leuk en ongevaarlijk, want een walvishaai eet namelijk alleen maar plankton en krill. Wist je dat een gemiddelde walvishaai 8 meter lang is? Durf jij het aan? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Isla Mujeres / vrije dag

  image

  Je kunt op Isla Mujeres prachtig snorkelen. Isla Mujeres heeft het een mooi koraalrif en oneindig veel gekleurde vissen. 's Avonds kunnen jullie nog genieten van een mooie laatste zonsondergang op het strand. Schuif aan bij één van de vele restaurantjes en geniet nog één keer van een typisch Mexicaans gerecht. Weet jij het verschil tussen een taco, een burrito, een quesadilla en een enchilada al? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag neem je de veerboot terug. Na aankomst in de haven van Cancun staat er een transfer klaar om jullie naar het vliegveld te rijden. Vervolgens vlieg je terug naar Amsterdam waar je op dag 16 aankomt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen reisgezelschap
 • Combineer cultuur, natuur en strand op deze actieve rondreis
 • Op avontuur, in je eigen auto met je eigen reisgezelschap
 • Afsluiten aan het tropische strand van Playa del Carmen én Isla Mujeres
 • Kans op het zien van grote aantallen flamingo's in Celestún National Park
 • Bekijk de mooiste Mayaruïnes van Mexico
 • Bezoek koloniale steden zoals Mérida, Campèche & Valladolid
 • Zwemmen en kajakken in het turquoise blauwe meer van Bacalar
 • Beklim een hoge Maya tempel in het prachtige Uxmal
 • Verblijf twee nachten aan het meer van zeven tinten blauw in Bacalar
 • Op zoek naar schildpadden in de cenote van Miguel Colorado
 • Alle ontbijten inclusief in de reissom

Individuele rondreis Mexico Chill & Adventure Selfdrive

Individuele selfdrive reis

Merida Mexico
16 dagen vanaf € 1.199
Naar boven