Achtergrond

Mexico kent de grootste Spaanstalige bevolking van de wereld, het is grenst aan Amerika, Belize en Guatemala. Langs de kust van de Golf van Mexico ligt het tropisch regenwoud. Het noorden van Mexico is wat droger en lijkt wat meer op een woestijngebied. In het noordoosten van Mexico vind je de meest prachtige kustplaatsen, met hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Mexico staat veelal bekend staat om de oude Mayaruïnes maar kent ook moderne steden zoals Cancún en Mexico-stad. Het land heeft een rijke geschiedenis, cultuur en natuur wat het perfect maakt voor een fantastische famliereis met veel avontuur. 

Bevolking

In Mexico leven zo ongeveer 122 miljoen mensen. Het merendeel woont in de hoofdstad Mexico-stad. Een groot deel van de Mexicaanse bevolking is van Indiaanse afkomst. In het verleden zijn er veel immigranten vanuit Europa naar Mexico gekomen, dit heeft gezorgd voor een mix in de Mexicaanse etniciteit. Geschiedenis De Mexicaanse geschiedenis gaat ver terug in de tijd, rond 1200 v. Chr. waren de Olmeken in Mexico. Rond het begin van de jaartelling werden dit de oude Maya’s. Vervolgt door de klassieke periode, die eindigde in het jaar 700. Hierdoor verdween een deel van de oude Mayacultuur, waarschijnlijk door de gevolgen van klimaatverandering. Later kwamen de nomaden naar Mexico en werd het rijk van de Azteken gevormd. In 1519 kwam de Spaanse veroveraar Hernán Cortés aan land wat het einde betekende voor de Azteken. Mexico werd een kolonie van Spanje maar door de Napolitaanse oorlogen kwam daar al gauw een einde aan. In september 1810 werd Mexico onafhankelijk verklaard. Enige tijd later in 1884 werd Porfirio Diáz uitgeroepen tot president, vervolgens kwamen de liberalen en guerrilla’s in opstand tegen het regime van President Diáz wat leidde tot de Mexicaanse revolutie. Er volgde een nieuwe grondwet en er werd een nieuwe president gekozen. Rond 1934 kwam de institutionele revolutie wat resulteerde in een behoorlijk corrupt systeem. In de jaren 80 en 90 sloot Mexico zich aan bij de Noord-Amerikaanse vrijehandelsovereenkomst (NAFTA), wat weer leidde tot veel opstand van de bevolking. Vandaag de dag is er nog steeds een grote kloof tussen arm en rijk. 

Wist je dat… 

 • Mexicanen heel gastvrij zijn? Je wordt gauw uitgenodigd om bij hun thuis te komen eten.
 • Het Ecotoerisme steeds groter wordt in Mexico?
 • Mexico ongeveer 60 keer zo groot is als Nederland?
 • De meeste zebrapaden, lijnen en pijlen op de weg en bijna alle verkeersborden met de hand geschilderd worden? 
 • De chihuahua (hondenras) naar de Mexicaanse stad is vernoemd.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Mexico

Tijdens een familiereis door Mexico zal je verrast worden door indianendorpjes, koloniale steden en markten overladen met groente, fruit en kleurrijke stoffen. Ook kun je een ontdekkingstocht maken naar spannende Maya-ruïnes, zandkastelen bouwen op de prachtige witte stranden of zwemmen in de verkoelende zee. Ga snorkelen tussen prachtig gekleurde vissen of maak het wat avontuurlijker en kies ervoor om in een ondergrondse grot te gaan zwemmen. In Mexico vind je verder een hele vriendelijke en gastvrije bevolking, die ook nog eens fantastisch kan koken! Verwen jezelf met heerlijke tortillas, quesadillas en enchiladas. Als toetje kies je een van de zoete en zongerijpte vruchten, die je bij ieder marktkraampje kunt kopen.

Er is 1 familiereis naar Mexico die voldoet aan jouw wensen

Reisverhalen

 • Viva México en de Familiereis, deel 2!

  Midden- en Zuid-Amerika, 15-09-17

  Michèle Oudenaarden is reisbegeleider en schrijft over... reizen natuurlijk. Echt waar, elke dag maakt zij weer een nieuw avontuur mee!Na het begeleiden van het eerste seizoen familiereizen in ...

  Lees verder
 • Viva México en de Familiereis!

  Midden- en Zuid-Amerika, 24-07-17

  Michèle Oudenaarden is reisbegeleider en schrijft over... reizen natuurlijk. Echt waar, elke dag maakt zij weer een nieuw avontuur mee! “Todos son tus hijos (zijn dat al je kinderen)?” wordt aan mi...

  Lees verder
 • Het leukste van San Cristóbal

  Midden- en Zuid-Amerika, 08-05-17

  Iris Piers heeft haar drukke baan opgezegd en haar tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijft ze haar mooiste ervaringen op.Gelegen...

  Lees verder
image

Hoogtepunten 

Playa del Carmen

Playa del Carmen is een badplaats in het oosten van Mexico, een oude vissersplaats wat nu een bruisende toeristenplaats is. Er zijn veel winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Er heerst een gezellige Mexicaanse sfeer en vanwege het heerlijke klimaat kunnen jullie er optimaal genieten van het strand.

Kolem jaa 

Nabij de staat Tobasco ligt het natuurpark Kolem Jaa, midden in de jungle van Mexico. Er zijn veel metershoge watervallen te vinden, absoluut spectaculair om te zien. Jullie zullen genoeg te doen en te zien hebben in dit prachtige paradijs. 

Isla Mujeres 

Isla Mujeres wat letterlijk vertaald ‘vrouweneiland’ betekent, is een eiland gelegen voor de kust van Mexico. Dit eiland was heilig voor de oude Maya’s en is door de Spanjaarden zo genoemd vanwege de vele vrouwen beelden die ze daar aantroffen. Het eiland heeft hagelwitte stranden en is omringd door kraakheldere blauwe zee. Hier zullen jullie versteld staan van de mooie onderwaterwereld tijdens het snorkelen en misschien komen jullie misschien wel de ongevaarlijke walvishaai tegen. 

San Cristóbal de las Casas

Deze koloniale stad ligt in een vallei in het zuidoosten van Mexico, dicht bij de oude Mayastad Palenque. San Cristóbal de las Casas kent een rijke architectuur, zo zijn er veel huisjes met prachtige voorgevels te vinden. Op de markt kunnen jullie de mooie kleurrijke, handgemaakte spullen van de Maya’s bekijken. Het echte traditionele Mexico ervaren jullie hier.

Beste reistijd 

Reizen naar Mexico kan eigenlijk altijd, maar er is wel een periode waarin je het beste kunt gaan. De beste periode is van december t/m april, dit is na de regentijd. Mexico heeft een gevarieerd landschap en dus ook een gevarieerd klimaat. In de bergen kan het in de avond flink afkoelen en door veel luchtvochtigheid en warmte kan het in augustus en september erg onaangenaam zijn. In de periode van juni en medio september kunnen er orkanen voor komen, deze worden gelukkig altijd ruim van te voren aangekondigd.

image
image

Reistips

Museum van Palenque

Naast de ruïnes heeft Palenque ook een interessant museum wat zeker een bezoek waard is. Hier kunnen jullie de mooiste kunstvoorwerpen van de oude Maya’s bekijken en meer te weten komen over de mysterieuze geschiedenis van deze cultuur.

Playa del Carmen

Playa del Carmen kent een rijke natuur, vlak voor de kust vinden jullie er de meest prachtige vissoorten en koraalriffen. Dit gebied is perfect om met z’n allen te ontdekken tijdens het snorkelen. Dagelijks vertrekken er boten naar het gebied. Ook kunnen jullie er natuurlijk gaan zwemmen of winkelen. 

Lagune van Bacalar 

Bacalar ligt aan het meer van zeven kleuren, de lagune. Deze lagune is zeker een bezoek waard. De bijzondere omgeving geeft jullie de kans om te gaan zwemmen of kajakken, of om gewoon lekker even uit te rusten. 

Isla Mujeres

Het eiland Isla Mujers is omringd door prachtige heldere turkooizen zee. Dit eiland is perfect om te gaan snorkelen en in de maanden van juni t/m september hebben jullie zelfs de kans om al snorkelend de walvishaai tegen te komen. Deze enorme ‘haai’ behoort tot de haaienfamilie maar is geheel ongevaarlijk, want hij eet alleen plankton. Op het strand kunnen jullie heerlijk genieten van de mooie uitzichten over de oceaan en kunnen de kinderen uitgebreid spelen.

Naar boven
 

Sawadee Familieweken


Boek nu jullie familiereis en ontvang leuke extra's!

 • Ontvang een WakaWaka solar charger 
 • Profiteer van unieke omboekgarantie
 • Nu slechts €20,19 aanbetaling