< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Ethiopië reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Ethiopië kent een relatief mild klimaat. In de hooglanden van Ethiopië schommelt de temperatuur overdag vaak rond de 19 graden. 's Ochtends is het vaak fris, overdag zonnig en 's avonds kan het flink afkoelen. De beste reistijd voor Ethiopië is van oktober t/m maart, maar eigenlijk is Ethiopië het hele jaar goed bereisbaar. Het noorden van Ethiopië heeft een regentijd in juli en augustus. In deze periode vallen er soms korte, maar hevige regenbuien. De wegen zijn dan wat slechter, maar het avontuur groter. In het Simiën gebergte kan het uitzicht tijdens de regentijd beperkt zijn. Aan de andere kant is het landschap dan prachtig groen, de watervallen zijn veel groter, zijn de boeren hun akkers aan het bebouwen en er zijn amper andere toeristen. Het Bale gebergte heeft een regentijd van juni tot september en is het 's avonds vaak koud en mistig. In het droge seizoen is de temperatuur aangenaam en zijn de vergezichten in de Simiën bergen spectaculair! Ook heb je iets meer kans op het zien van wild. De wegen kunnen in die periode wel erg stoffig zijn. Een andere reden om je reisdatum te bepalen zijn natuurlijk de festivals die voornamelijk in december en januari plaastvinden.

image

 Ethiopië reizen met een festival

De christelijke religie speelt een belangrijke rol in Ethiopië. Ongeveer de helft van de inwoners is aangesloten bij de Ethiopische orthodoxe kerk, die ontstond in de vierde eeuw. Ieder jaar komen ter gelegenheid van diverse festivals duizenden pelgrims uit het hele land naar Axum, Lalibela en Gondar om deel te nemen aan de religieuze ceremonies. Leddet: ( Ethiopisch kerstfeest) wordt in Lalibela gevierd met indrukwekkende processies en ceremonies. Timkat: (19 januari), het 'Ethiopische Doopfeest', is het belangrijkste feest in Ethiopië. Begeleid door veel muziek en dans wordt de 'Ark des Verbonds' door de straten gedragen. De ceremonieën zijn het grootst en belangrijkst bij de koninklijke baden in Gondar.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Ethiopië reis met vertrek op 22 september 2016, Meskell festival in Axum


Vanwege het festival is de volgorde van het programma in het noorden van Ethiopië omgedraaid. We vliegen van Addis Abeba naar Lalibela en reizen vervolgens verder naar Axum, Debark, Gondar, Bahir Dar en Debre Markos.

Ethiopië reis met vertrek op 24 november 2016, St. Mary festival in Axum


Vanwege het festival is de volgorde van het programma in het noorden
van Ethiopië omgedraaid. We vliegen van Addis Abeba naar Lalibela en
reizen vervolgens verder naar Axum, Debark, Gondar, Bahir Dar en Debre
Markos.

Ethiopië reis met vertrek op 15 december 2016, Leddeth festival in Axum


Vanwege het festival gaan we tijdens deze reis eerst naar het zuiden van Ethiopië en dan naar het noorden.

Ethiopië reis met vertrek op 29 december 2016, Timkat festival in Axum


Vanwege het festival gaan we tijdens deze reis eerst naar het zuiden van Ethiopië en dan naar het noorden. In het noorden van
Ethiopië omgedraaid. We vliegen van Addis Abeba naar Lalibela en
reizen vervolgens verder naar Axum (3 nachten), Debark, Gondar, Bahir Dar (1 nacht) en Debre
Markos.


 • Dag 17: vlucht naar Lalibela

 • Dag 18-19: Lalibela

 • Dag 20-22: Axum / Timkat festival

 • Dag 23-24: naar Debark

 • Dag 25: naar Gondar

 • Dag 26: naar Bahir Dar

 • Dag 27: naar Debre Markos

 • Dag 28: naar Addis; avondvlucht

 • Dag 29: aankomst Brussel

Ethiopië reis met vertrek op 5 januari 2017, Timkat festival in Lalibela


Vanwege het festival gaan we tijdens deze reis een dag langer in Lalibela en een dag korter in Addis Abeba. Op dag 15 van de reis zullen we na aankomst op het vliegveld van Addis Abeba meteen doorreizen naar Butajira, een stadje halverwege Arba Minch waar we zullen overnachten voordat we verder reizen naar Arba Minch. • Dag 1-13: gelijk aan regulier programma

 • Dag 14: Lalibala / Timkat in de avond

 • Dag 15: Lalibela / Timkat in de ochtend; middagvlucht naar Addis Abeba en door naar Butajira

 • Dag 16: naar Arba Minch

 • Dag 17 - 29: gelijk aan regulier programma


Ethiopië reis met vertrek op 12 januari 2017, Timkat festival in Gondar


Vanwege het festival blijven we een dag langer in Gondar en een dag korter in Lalibela.


Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze rondreis door Ethiopië is intensief en het reistempo ligt vrij hoog. Je individuele vrijheid is beperkt, doordat je vooral in het zuiden veel dingen met de groep samen onderneemt.

Een reis door Ethiopië is behalve een ontdekking van een ongekende diversiteit aan cultuur en natuur, ook een kennismaking is met een van de armste landen ter wereld. Je zult een enorme hoeveelheid indrukken te verwerken krijgen, inclusief schrijnende armoede. In het zuiden van Ethiopië bij de verschillende stammen, zul je dit heel goed merken; de weinige inkomsten die sommige families hebben, halen ze uit het toerisme, onder andere door zich te laten fotograferen. Dit kan opdringerig overkomen en zal even wennen zijn. Door respect te tonen en je te houden aan de (on)geschreven regels, zul je merken dat het bezoek bijzonder indrukwekkend is! Ook zijn er in Ethiopië veel bedelaars op sommige plekken die wij bezoeken.
In het Simiën gebergte kun je kiezen voor een korte of lange wandeltocht en loop je in eigen tempo.

Ethiopië heeft gebrek aan een goede infrastructuur. Dit zal je reis kunnen beïnvloeden. Zo zul je dagen over soms slechte, stoffige wegen hobbelen. Wegen kunnen ineens niet meer begaanbaar waardoor we de route ter plekke moeten bijstellen. Ook kunnen reistijden door de gesteldheid van de wegen ook langer uitvallen dan normaal. Aangezien bij regen in het zuiden van Ethiopië wegen onbegaanbaar kunnen worden en riviertjes ineens kunnen uitgroeien tot ondoorwaadbare stromen, kunnen in het zuiden van Ethiopië sommige trajecten (bijvoorbeeld de weg naar de Mursi en de route van Konso naar Yabello) niet altijd bereisd en gegarandeerd worden. Uiteraard biedt Sawadee in dat geval een alternatief programma aan in overleg met de groep. Hotels kunnen overboekt zijn, waardoor we moeten uitwijken of dienen te kamperen. De hygiëne in hotels laat veelal te wensen over en kamers zijn niet altijd schoon. Vooral in het zuiden is er lang niet altijd heet water of een warme douche voorhanden. We doen dus een beroep op je flexibiliteit.

Binnenlandse vluchten kunnen soms grote vertragingen oplopen of op een later tijdstip of andere datum gepland worden.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden maken we gebruik van een eigen bus. Om veel reistijd te besparen vliegen we 2 trajecten. Tijdens de expeditie naar het moeilijk toegankelijke stammengebied in het zuiden verplaatsen we ons in terreinwagens met vierwielaandrijving, een noodzakelijk vervoermiddel op de veelal ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika en sneller en comfortabeler dan een bus. In iedere terreinwagen zitten maximaal vier reizigers; drie op de achterbank en een op de voorbank.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Eco trekking Bale Mountains

De optionele trektocht in het Bale gebergte is onderdeel van een 'eco-trekking'-project waarbij de inkomsten direct ten goede komen aan de lokale Oromo gemeenschap. Het project wil de bevolking ervan bewust maken dat een van de laatste stukjes oorspronkelijk bos die nog resteren in Ethiopië ook op een andere manier van economisch nut kan zijn dan door houtkap of als graasgebied voor vee.

Te Gast In Ethiopië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

  Nieuws

 • Visuminformatie Ethiopië

  11 feb 2016

  Het is niet meer nodig voor vertrek een visum voor Ethiopië te regelen. Bij aankomst op de luchthaven van Addis Abeba krijg je voor 50$ een visum.

Rondreis Ethiopië

Kerken en kleurrijke bevolking

Rondreis Ethiopië
29 dagen vanaf € 2.498
Naar boven