< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Ethiopië staat onder meer bekend om de vele festivals die uitbundig gevierd worden door het hele land. Het meemaken van zo'n festival is een bijzondere ervaring, daarom houden wij hier met het plannen van onze reizen rekening mee. Veel reizen hebben daardoor een alternatieve reisroute. Onder het kopje 'praktisch > festival' vind je de alternatieve reisroutes per vertrekdatum.

 • 1

  vlucht Brussel - Addis Abeba

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst in Addis Abeba

  image

  Nadat we onze intrek hebben genomen in het centraal gelegen hotel, kun je meteen Addis Abeba gaan verkennen. In de gezellige oude wijk Piassa kun je ronddwalen in de drukke winkelstraatjes, vol met juwelierszaakjes die de beroemde Ethiopische kruizen aanprijzen. In deze buurt ligt ook de St. George kathedraal, door keizer Menelik II gebouwd ter herinnering aan de overwinning op de Italianen.

  image

  Op de Mercato, de grootste markt van Afrika, kun je werkelijk alles kopen; speren, geurige kruiden en sierlijke koffiepotten die iedere familie gebruikt bij de traditionele koffieceremonie. Je kunt ook een bezoek brengen aan Lucy. Dit wereldberoemde, 3,5 miljoen jaar oude skelet staat in het National Museum. De Ethiopiërs noemen haar liefdevol Dinkinesh wat ‘jij bent prachtig’ betekent. Het Etnologisch Museum is ook de moeite waard.

 • 3

  naar Debre Markos

  image

  Vandaag nemen we de tijd om de route over land naar Bahir Dar te verkennen. Onderweg maken we diverse fotostops en een korte wandeling . Ook bezoeken we het klooster Debre Libanos waar in de 16de eeuw de Christelijke keizer schuilde voor de oprukkende moslims. Helaas kwamen de Portugezen te laat te hulp en heeft de keizer hier het leven gelaten.

  image

  Sinds 2010 heeft het klooster een voor Ethiopische begrippen zeer profesioneel ogend museum. Je krijgt hier een rondleiding van een monnik. De monnikken wonen in grotten en kleine bouwvallige huisjes in de bergen rondom het klooster. Tijdens de lunch ga je je eerste injera proeven. Deze specialiteit van Ethiopië is een zuurdesempannekoek, met daar bovenop pittig gekruid vlees en groenten.

  image

  Na de lunch ga je weer op pad. Bij helder weer heb je meestal een schitterend uitzicht over de indrukwekkende 1000 meter diepe kloof van de Blauwe Nijl. De Blauwe Nijl stroomt vanuit Ethiopië richting Soedan. Vanaf de Kloof van de blauwe Nijl wordt het landschap wat meer gedomineerd door rechthoekige huizen, bewoont door de Amharen. In Debre Markos overnachten we in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Bahir Dar / bezoek Tis Issat watervallen

  image

  Na het ontbijt rijden we door een prachtig landschap. Velden Tef, mais, zonnebloemen en lijnzaad wisselen elkaar af en her en der oude acia’s met hun prachige bladderdak. In Dembejja wordt de weg omzoomd met kleurige manden van koeiehuid. Indien de tijd het toelaat stoppen we bij het vulkanische meer Zangana. Een bijna perfect ronde krater gevuld met helder water. In de bossen rondom vind je colobus aapjes en prachtige vogels.

  image

  Eén van de redenen voor een bezoek aan deze regio zijn de Blue Nile (Tis Issat) watervallen. De Ethiopische naam Tis Issat betekent 'water dat rookt'. Bewonder het overweldigende gedreun van de vijftig meter hoge waterval die naar benen stort tijdens een wandeling rondom deze watervallen. 

  De entree en gids van de watervallen zijn exclusief in de reissom.

  image

  We zetten voort richting Bahir Dar. Deze stad is een levendige stad met een gemoedelijke sfeer. Waar je ook kijkt zie je de typische tuktuks en overal staan kraampjes met verse groenten en fruit. Er zijn verschillende markten waar al het koopwaar in prachtige manden is gepresenteerd. Samen met een plaatselijke gids verken je de stad. Geniet van het alledaagse leven onder het genot van een vers kopje koffie of fruitsapje. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Bahir Dar / boottocht Tanameer

  image

  Vandaag zien we een stukje Ethiopië vanaf het water. We maken een boottocht over het Tana meer naar de eeuwenoude kloosters op de (schier-) eilandjes van het meer. Op een aantal van deze eilandjes zijn in de 16e en 17e eeuw prachtige kerken en kloosters gesticht vaak gedecoreerd met prachtige schilderingen.

  image

  Sommige van deze oude kloosters bevatten nog originele kerkelijke attributen zoals rijkelijke geïllustreerde manuscripten, kruizen, kronen en door de keizers geschonken mantels. Tijdens de boottocht bezoek je twee kloosters (entreegelden exclusief). Onderweg zie je lokale vissers in hun papyrusbootjes en de plaats waar de Blauwe Nijl uit het Tanameer stroomt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Gondar

  image

  Na kleurrijk Bahir Dar vervolgen we onze weg naar Gondar, in het hart van een bergachtig gebied op zo'n 2225 meter hoogte. Vanwege de gunstige ligging op een kruispunt van drie karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond werd Gondar bestemd tot de hoofdstad van Ethiopië in de 17e en 18e eeuw. Binnen de muren van de Royal Enclosure zijn diverse kasteelruïnes te bezoeken, dit gebouw staat dan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. 

  image

  Mis ook zeker het Kasteel van Fasilades niet. Het bad van deze koning speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van de Ethiopiërs. Tijdens het Timkat-festival, één van de grootste festivals van Ethiopië, wordt het bad met water gevuld. Hier wordt de doop van Christus herdacht. In Gondar vinden ook diverse andere festivals plaats. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Debark

  image

  In de ochtend heb je nog voldoende tijd in Gondar om bijvoorbeeld de Debre Berhan Selassie-kerk te bezoeken, die beroemd is om zijn prachtige plafondschildering met engelenkopjes. Na de lunch zetten we onze tocht voort richting Debark, aan de voet van het Simien gebergte. We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Debark / wandeling Simien gebergte

  image

  We staan vroeg op om ‘het Dak van Afrika’, ofwel het Simien-gebergte te ontdekken. Samen met een lokale gids maken we hier een prachtige wandeling. Door de ligging van het gebergte heeft het gebied een bijzondere flora en fauna. De unieke, grasetende Gelaba aap komt hier voor en ook de Walia-steenbok is enkel in Simien te bewonderen. 

  image

  Tijdens de wandeling van ongeveer vijf tot zes uur loop je door een fraaie omgeving langs spectaculaire kliffen naar een mooi uitzichtpunt. Wil je in alle rust genieten van de natuur, de rijkdom aan planten en bloemen, de vogels en de verre uitzichten en van de Gelada-bavianen, dan kun je volstaan met een drie uur durende wandeling en kun je het resterende deel met onze bus mee rijden. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Debark.

  NB: In het regenseizoen (juli) zijn de wandelmogelijkheden in het Simien gebergte beperkt en zal in overleg met de reisbegeleider een alternatief programma worden uitgevoerd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Axum

  image

  Vroeg uit de veren! Er staat vandaag een lange, maar indrukwekkende, reisdag op de planning. We dalen af van de Ethiopische hoogvlakte naar het dal van de Tekeze-rivier en hebben onderweg een fantastisch uitzicht op de steile noordwand van het Simien gebergte. Na ongeveer 10 uur bereiken we Axum. In 1980 werd Axum tot werelderfgoed verklaard door Unesco. Inmiddels is het een modern stadje met brede lanen geflankeerd door palmbomen. Voor de Ethiopiërs is het nog steeds een zeer belangrijke religieuze plaats: hier wordt volgens de Ethiopische overlevering in een kapel de Ark des Verbonds bewaard! We verblijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Axum / vrije dag

  image

  Vandaag heb je ruim de tijd voor een duik in de geschiedenis. In en om Axum vind je paleisruïnes van onder meer de koningin van Sheba, ondergrondse tombes van diverse koningen en metershoge obelisken (stelae). Ook de eeuwenoude bijbels die bewaard worden in de Maryam Zion kerk zijn bijzonder.

  image

  In het kleine lokale museum vind je gebruiksvoorwerpen als kookspullen en lampjes die in en rond Axum opgegraven zijn. ‘s Avonds is het goed toeven in een lokaal café samen met de opvallend vriendelijke bevolking, de Tigrayers. De vrouwen zijn vaak te herkennen aan hun speciale tatoeages en hun prachtige haardracht. Het is ook mogelijk om je tijdens het bezoeken van de bezienswaardigheden te laten begeleiden door een gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  vlucht naar Lalibela

  image

  Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Axum gebracht. Met een tijdbesparende binnenlandse vlucht zijn we in zo in Lalibela. Lalibela is wereldberoemd vanwege de 11 in rotsen uitgehakte kerken uit de twaalfde eeuw. We hebben 2 volle dagen om deze bijzondere plaats te ontdekken. In de kerken zie je talloze priesters, devote christenen in witte gewaden en pelgrims. We verblijven hier 3 nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Lalibela / bezoek rotskerken

  image

  Wanneer je in Lalibela bent kan een bezoek aan de kerken natuurlijk niet ontbreken. Dit is dan ook echt een hoogtepunt van de reis. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat deze kerken door mensenhanden zijn gemaakt en er bestaat dan ook niet voor niets het verhaal dat engelen hebben geholpen bij het uithakken ervan. Je kunt ronddwalen door het labyrint van gangen en kloven die sommige kerken met elkaar verbinden. Rond gebedstijden weerklinken de religieuze liederen door de omliggende vallei.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Lalibela / bezoek kerken

  image

  Je kunt vandaag een wandeltocht naar enkele zeer mooi gelegen kerken en kloosters buiten Lalibela maken. Het hoog op een rotspunt gelegen Asheten Mariam klooster of het serene, weinig bezochte Naakuto'lab klooster zijn daarbij aanraders. De tocht voert langs tukuls (ronde huisjes gemaakt van hout, leem, mest en stro) en akkers. De mensen zijn erg vriendelijk en voor je het weet doe je mee met een familie aan de koffieceremonie. Ook Yemrehane Christos is een schitterende grotkerk van leisteen en fraai bewerkt hout.

  image

  Op orthodoxe feestdagen zie je indrukwekkende ceremonies van gelovigen en priesters in met gouddraad doorweven gewaden. Een dienst in één van de kerken is een bijzondere belevenis. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmt geven het geheel een mystieke, sprookjesachtige sfeer. In Lalibela kun je 's avonds ‘tej’ uitproberen, de Ethiopische honingwijn die hier gemaakt wordt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Addis Abeba, naar Ziway

  image

  Vandaag maken we opnieuw een tijdbesparende binnenlandse vlucht. We vliegen terug naar Addis Abeba en vervolgen onze reis per bus een stukje door naar het Ziway meer, een groot zoetwatermeer in centraal Ethiopië. Op het meer zie je de vissers in hun vissersbootjes peddelen, kinderen spelen aan de rand van het meer en overal spot je bijzondere vogels. Kom heerlijk tot rust in deze omgeving. We verblijven hier een nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Yirga Alem

  image

  In de vroege morgen, wanneer de vissers van het meer komen met de vangst van de dag opent ook de vismarkt, leuk om hier een kijkje te nemen! Vervolgens rijden we door naar Yirga Alem. De kraterhellingen van Ziway maken plaats voor eucalyptusvelden, koffiestruiken en ananasplantages. We bereiken onze accommodatie voor vannacht. De komende nacht verblijven we in traditionele tukuls in stijl van een Sidama dorp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Yabello

  image

  De volgende ochtend rijden we door een schitterend heuvelachtig landschap naar Yabello dat in het gebied van de Borana ligt. De Borana is een islamitisch volk dat door de kleurige gewaden van de vrouwen en door zijn kamelen enigszins doet denken aan de Somali's. We overnachten in een eenvoudig hotel buiten de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Yabello / vrije dag voor El Sod en Singing Wells

  image

  Yabello is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de El Sod Krater. Vandaag heb je de tijd om de omgeving zelf te verkennen. Het dorp van El Sod heeft uitzicht over de bekende krater van zo'n 800 meter diep. Deze krater wordt nog steeds gebruikt voor het winnen van grote hoeveelheden zout. 

  image

  De Borana regio staat bekend om zijn traditionele 'Singing Wells'. Dit zijn de belangrijkste waterbronnen voor de consumptie van vee en de bevolking in tijden van extreme droogte. De naam slaat op de lange rijen die zich op de ladders vormen. Wanneer het water wordt doorgegeven van persoon tot persoon wordt er volop gezongen totdat het water de laatste persoon bovengronds bereikt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  bezoek Fasha markt / naar Konso

  image

  Vandaag gaan we vroeg op pad naar Konso. De weg wordt omzoomd met enorme bananenplantages en de kuddes koeien wandelen om ons heen. De Konso staan bekend om de houten totems die als eerbewijs op graven van 'helden' werden geplaatst. De totems symboliseren de held, zijn vrouwen en de gecastreerde vijanden die hij tijdens zijn leven heeft gedood.

  image

  De ommuurde dorpen van de Konso zijn een doolhof van steegjes, gemeenschapshuizen, tukuls en familie-erfjes. De terrassen op de heuvels zijn beplant met 'sorghum', waarvan dit volk een eigen bier brouwt. 

  image

  Op zaterdag is het hier marktdag en zie je van heinde en verre de vrouwen in hun karakteristieke kleurrijke shirts en strak naar achteren gevlochten haar naar de markt wandelen. De mannen dragen vaak felgekleurde hoedjes. We bezoeken ook nog het prachtige geërodeerde landschap van de Canyon ‘New York’. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar Turmi

  image

  Op weg naar Turmi rijden we door een landschap met verschillende soorten acacia’s, wonderlijke 'olifantsvoet-bloemen' en metershoge termietenheuvels. Je merkt al snel dat de wegen in dit gedeelte steeds slechter worden en dat ook het landschap steeds kaler en ruiger wordt. Dit gebied is het domein van de (semi-) nomadische veetelers en hun enorme kuddes koeien en geiten. Hier leven meer dan tien verschillende stammen met elk hun eigen uiterlijke kenmerken, animistische religies en typische culturele tradities.

   In de loop van de middag komen we aan in Turmi. In de omgeving wonen de trotse en vriendelijke Hamar. De vrouwen lopen in met kralen en kaurischelpen versierde geitenvellen en hebben hun haar in kleine vlechtjes. Ze dragen metalen banden om hun armen, benen en nek en hebben vaak littekenweefsel als versiering op buik en schouders. 

  image

  De mannen scheren hun haar in uitzonderlijke kapsels, doen er klei in, verven dit met beige en oranje kleuren en stoppen er struisvogelveren in. We overnachten twee nachten in een eenvoudige accommodatie dichtbij de lokale bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Turmi / bezoek Hamar-markt

  image

  Vandaag hebben we een lekkere rustige ochtend. Ontwaak langzaam aan de rivierbedding of, voor de vroege vogels, maak een wandeling door de droge rivierbedding met bavianen en colobusapen. De markt in het midden van het dorp begint rond een uur of elf en is een ontmoetingspunt voor de Hamar uit de wijde omgeving. Er zijn allerlei lokale producten te koop: onbewerkte honing, allerlei soorten bonen, rauwe boter, geurige kruiden, zure lokale yoghurt, tella (lokaal bier) en uiteraard vee. Groenten en fruit zijn in dit droge gebied niet of nauwelijks te vinden.

  image

  Als je geluk hebt is er vandaag misschien een zogenaamde bull jump. Dit is een zeer indrukwekkende ceremonie van de Hamar, waarbij een verkozen jongeman volwassen wordt. Hij moet hiervoor naakt enkele malen over de ruggen van een rij stieren lopen. Het is een urenlang ritueel waarbij de mooi uitgedoste vrouwen urenlang dansen en zingen, en zich zelfs vrijwillig laten afranselen door de krijgers om hun kracht en waardigheid te bewijzen. Je kunt er voor kiezen hier naar te gaan kijken. 

  image

  Vlak voor de schemering maken we vanuit Turmi een korte excursie naar een Hamardorpje in de buurt, waar we getuige kunnen zijn van een opvoering van Hamar dansen. Er kan ook een uitstap gemaakt worden naar de Karo stam (afhankelijk van de toestand van de weg; bij veel regenval is deze weg vaak onbegaanbaar). Dit volk, dat op de oevers van de machtige Omo rivier leeft, is bekend vanwege hun prachtige lichaamsbeschilderingen. Onderweg is er kans op wrattenzwijnen, dikdiks, parelhoenders en dwergmangoesten.

 • 21

  naar Jinka

  image

  Vandaag reizen we door gebieden waar de Tsemay en de Banna stammen leven. We stoppen af en toe in handelsplaatsjes waar de herders van het hinterland hun boodschappen komen doen. De landingsbaan van het lokale vliegveld loopt dwars door het dorp Jinka, maar wordt slechts af en toe gebruikt door vliegtuigen. De rest van de tijd is ze het domein van kuddes geiten en koeien en lokale voetbalteams. We nemen voor twee nachten onze intrek in een eenvoudig hotel.

 • 22

  Jinka / bezoek Mursi

  image

  Weer een vroege start voor een avontuurlijke reisdag. We doorkruisen het ruige landschap van het Mago Nationaal Park. Soms schieten dikdiks en bijzondere inheemse vogelsoorten voorbij. Via redelijk goede wegen en af en toe een drooggevallen rivierbedding komen we uiteindelijk in het land van de beroemde, nog steeds geïsoleerd levende Mursi.

  image

  In een Mursi dorpje bewonderen we de Mursi vrouwen die als teken van schoonheid en status grote ronde kleischijven in hun onderlip dragen. Nadat ze er een snee in hebben gemaakt, rekken ze hun onderlip jarenlang uit door er ronde kleischotels in te stoppen. Er wordt gezegd dat de grootte van de schotel uiteindelijk de waarde van de bruidsprijs bepaalt. Na de lunch kan je het handelsplaatsje Jinka zelf verkennen. In het nieuwe museum leer je alles over de stammen van de Beneden Omo Vallei en op de markt maak je kans om leden van de Mursi stam tegen te komen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  bezoek Key Afer-markt / naar Arba Minch

  image

  Vandaag gaan we richting Arba Minch. We maken een korte stop op de markt in Key Afer (donderdag) waar diverse stammen zoals de Ari, Banna en Tsemay hun waren verhandelen. We rijden daarna door naar Arba Minch. Het met eucalyptusbomen en dennen bezaaide hoogland rond Addis Abeba maakt plaats voor een heuvelachtig landschap met acacia’s, uitgestrekte meren en een grote rijkdom aan vogelsoorten. Arba Minch, de laatste echte stad voor de bush begint, is prachtig gelegen aan twee meren. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  Arba Minch / boottocht Lake Chamo (optioneel)

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan de Dorze nabij het dorpje Chencha. De Dorze staan bekend om hun metershoge hutten van hout en bamboe in de vorm van bijenkorven en om hun weefcapaciteiten. We maken een korte wandeling door het dorp en krijgen hier een uitleg over de cultuur. Ben je toe aan een rustige ochtend, dan kun je ook op eigen gelegenheid Arba Minch ontdekken of relaxen op het terras van het hotel met uitzicht over de meren.

  image

  ’s Middags kun je er voor kiezen een boottocht te maken over Lake Chamo naar de zogenaamde “crocodile market”. Dit is een aanrader: waarschijnlijk zag je nooit eerder zoveel grote krokodillen van zo dichtbij. Ook kun je nijlpaarden, visarenden, pelikanen en Guji vissers zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 25

  naar de Bale Mountains

  image

  Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het Bale gebergte. Zodra we het asfalt verlaten wordt de weg omzoomd met glooiende velden vol Tef, de graansoort waar injera van gemaakt wordt. Langs de weg rijden ezelskarren met hout of goederen op weg naar de vele kleine dorpjes die op de heuvels te zien zijn. In Dinsho, gelegen op een hoogte van rond de 1636 meter, gaan we het Bale Mountains Nationaal Park in.

  image

  De Bale mountains bestaan uit gigantische Juniper wouden in de lager gelegen delen, bamboe langs kabbelende bergstroompjes met forel, watervalletjes, met mossen bedekte Ericabossen en boven de 3200 meter alpiene vegetatie. Vanwege de hoogte doen we het rustig aan. Je ziet onderweg veel bloemen en als je geluk hebt ook allerlei bijzondere vogelsoorten, colobusapen en Menelik bushbuck. We overnachten in een eenvoudig hotel in of nabij Goba.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  Bale Mountains / Sanetti plateau

  image

  Vandaag rijden we naar het Sanetti plateau, gelegen op 3200 meter hoogte in Bale Mountains National Park. Daar kun je een korte, mooie wandeling maken en heb je nog meer kans hebt op het zien van de Ethiopische wolf. Vanaf het plateau heb je een geweldig uitzicht op de Tulu Dimtu, de op één na hoogste berg van Ethiopië. Na het bezoek aan het plateau rijden we terug naar Goba voor de nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 27

  naar Lake Langano / Senkele wildreservaat

  image

  We rijden in enkele uren naar het meer van Langano. Onderweg brengen we een bezoek aan het Senkele wildreservaat. Wie de wildreservaten van Oost Afrika gewend is, zal de katachtigen missen, maar Senkele biedt een toch een bijzonder safarigevoel. Omdat Ethiopië niet vaak wordt geassocieerd met wildparken is Senkele een prettige verrassing omdat er veel antilopesoorten, zoals het Swayne hartebeest rondlopen. Daarnaast zijn er ook diverse vogelsoorten te spotten. We overnachten in een lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  naar Addis Abeba

  image

  In de ochtends kun je op de lokale vismarkt aan het meer nog een aantal mooie kiekjes maken, voordat we vertrekken naar Addis Abeba. In Addis hebben we de beschikking over maximaal 3 dagkamers, en na een verfrissende douche kun je nog voor de laatste keer heerlijk Ethiopisch eten, voor we naar het vliegveld worden gebracht voor de terugvlucht naar Brussel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 29

  aankomst in Brussel

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Een complete rondreis door Ethiopië
 • Uitgebreid bezoek aan alle hoogtepunten in het Ethiopisch orthodoxe noorden
 • Uitgebreid bezoek aan de bijzondere stammen in het animistische zuiden
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten om het aantal lange reisdagen te beperken
 • Wandeling naar de bekende Tis Issat watervallen bij Bahir Dar
 • Bezoek aan de zoutkrater van El Sod
 • Drie dagen in Lalibela om alle rotskerken te bezoeken en te wandelen in de omgeving
 • Boottocht naar de kloostereilanden in het Tanameer (excl. entree)
 • Prachtige wandeling in de Simien met spectaculaire uitzichten (optioneel)
 • Bijna elk vertrek is een festivalreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Groepsrondreis Ethiopië

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Rondreis Ethiopië
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win! 

Wij verloten 2x €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.