Achtergrond India

India is een groot land in Azië en met ongeveer 1,2 miljard inwoners is het na China het dichtst bevolkte land ter wereld. Het land grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. De hoofdstad van India is New Delhi maar de grootste stad is Bombay. Het land kent 29 staten en veel verschillende streken met een eigen karakter. Zo is Noord-India heel verschillend van Zuid-India. In het oosten zijn er staten waar nog oude stammen leven en de grote steden zijn juist een mengelmoes van culturen. India heeft reizigers enorm veel te bieden, van levendige steden, kleurrijke dorpen en immense bouwwerken tot ongerepte jungle en indrukwekkende natuurparken vol exotische dieren. Een land dat je niet loslaat en waar je meerdere keren naar wil af reizen! 

Veelzijdig en afwisselend India kent enorm veel streken die allen op hun eigen manier interessant zijn voor reizigers. Zo is er Noord-India met de hoofdstad Delhi, de bekende Taj Mahal en de Khajuraho, het kleurrijke Rajasthan, authentiek Orissa en Zuid-India met duidelijke koloniale invloeden. Ook een bezoek aan het noordelijke koninkrijk Bhuthan of Klein-Tibet laat onvergetelijke indrukken achter. Denk ook aan de vele natuurparken die dit land rijk is. Hier spot je de meest indrukwekkende diersoorten waaronder tijgers en neushoorns. Door het enorme oppervlak is ook het klimaat in India afhankelijk van de streek. Zo kan het in het noorden, bij de Himalaya, erg koud zijn. In sommige delen heerst een subtropisch klimaat en kan het lange tijd regenen. Kortom, of je nou op zoek bent naar culturele steden, natuur en wilde dieren, authentieke stammen, een tropisch klimaat of wandelen door de bergen, India heeft het allemaal. 

Bevolking 

India telt een enorm aantal inwoners, ongeveer 1,2 miljard. Ruim 72 procent van de bevolking leeft op het platteland. Verspreid over het land liggen zo’n 650 duizend dorpen. Er leven een groot aantal etnische groepen. Grofweg zijn de bewoners van Noord- en Centraal-India vooral de lichter gekleurde Indo-Ariërs en in het zuiden de donkere Dravidiërs. Deze twee groepen verschillen ook op het gebied van taal. In dit land zijn religie en het kastensysteem erg belangrijk bij het onderverdelen van de bevolking en deze positie bepaald ook de positie in de maatschappij. In India worden verschillende religies aangehangen, de grootste zijn het hindoeïsme, boeddhisme, de islam en het sikhisme. 

Geschiedenis 

India kent rots bewerkingen van zo’n 40.000 jaar geleden. De oudste nederzettingen dateren van ongeveer 9000 jaar geleden net zoals het ontstaan van de Indusbeschaving. Dit is een van de oudste beschavingen ter wereld. Van 300 tot 500 na Christus was een groot deel van het hedendaagse India onderdeel van het Gupta-rijk. Dit rijk ging rond het jaar 500 ten onder. Daarna volgden vele eeuwen waarin de islam en het hindoeïsme elkaar afwisselden als belangrijkste geloof. Na verloop van tijd ontstond er acceptatie en leefden beide geloven naast elkaar. Portugal wat het eerste Europese land dat India bereikte. Zij vestigden daar de kolonie Goa. Vanaf de 17e eeuw vestigden de Engelsen zich in India en ook de Fransen stichtten nederzettingen aan de oostkust. Tot 1947 werd India geregeerd door het Britse Rijk, vanaf dat jaar was India onafhankelijk.


Wist je dat… 

 • India het op één na dichtst bevolkte land ter wereld is? 
 • De Indiase curry het bekendste nationale gerecht is en zeker geproefd moet worden? 
 • India meer dan 600.000 dorpen heeft? 
 • Je betaalt met de Rupee?
 • India 15 verschillende landstalen kent?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van India

Over India 

Tijdens een rondreis door India zul je ongetwijfeld overladen worden met geuren, kleuren en geluiden. Kleurrijke tempels, boeiende rituelen, heerlijk eten en vriendelijke bevolking. Grote steden vol drukte en rustige natuur op het uitgestrekte platteland. Ben je eenmaal naar India geweest dan zul je er nog vele keren naar terug willen reizen.

Een rondreis door de geschiedenis van India

Tijdens je rondreis zullen je merken dat India op China na het dichtstbevolkte land van Azië is. Met meer dan 1 miljard inwoners kan het er in de steden behoorlijk vol lijken. Dat wordt echter gecompenseerd door de weidse landschappen - van de Himalaya in het noorden tot exotische stranden in het westen.
De zeer rijke geschiedenis van India gaat vele millennia terug. Vanaf de 15e eeuw ontwikkelde zich de staat en cultuur die uiteindelijk leidde tot het India dat we vandaag de dag kennen. Europese kolonisten uit Portugal, Nederland, Frankrijk en Engeland zetten vanaf deze eeuw handelsposten op en buitten de interne conflicten van het land uit om verschillende koloniën op te richten. Tegen de 19e eeuw was India voornamelijk in handen van de Britse Oost Indische Compagnie.
De 20ste eeuw wordt gemarkeerd door de onafhankelijkheidsstrijd van India. Wie kent niet de verhalen van de vredestichter Mahatma Gandhi, die het Indiase volk in een niet-gewelddadige opstand leidde om de onafhankelijkheid van zijn land te verkrijgen. Uiteindelijk werd India in 1947 India officieel de Republiek India. Sinds deze tijd leeft een groot deel van het land in relatieve rust en vrede, maar wordt vooral het noorden geteisterd door politieke conflicten waarbij deelstaten hun onafhankelijkheid van India bevechten.

Een rondreis langs de vele religies van India

Deze rondreis leidt je langs een bakermat van religies in India, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Het land heeft veel invloed gehad op de ontwikkelingen in de rest van Zuidoost-Azië. Al voor het begin van onze jaartelling dreven de Indiërs handel met dit gebied, tot in China aan toe.
Ruim 80% van de bevolking in India is Hindoe. Deze religie is ontstaan uit een samenspel van verschillende geschriften, waarvan de Veda's de oudste en meest heilige zijn. De Islam deed rond 700 via Pakistan zijn intrede in India. In de eeuwen die volgden werden vele Indiërs Moslim. In 1500 werd het Islamitische Mughal rijk gevormd, wat India de Taj Mahal en ontelbare andere culturele rijkdommen opleverde. In India is 13.1 procent van de bevolking Moslim. Zij wonen voornamelijk in het noorden en westen van het land.
De cultuur van India heeft een uniek kenmerk: het kastenstelsel. Hoewel dit vooral wordt geïnterpreteerd als een hiërarchische indeling van de bevolking, gebaseerd op (gebrek aan) rijkdom en educatie is de herkomst van kasten allesbehalve hiërarchisch of discriminerend. Het kent haar oorsprong in de hindoestaanse geschriften van de Veda's en heeft te maken met verschillende vormen van karma. Pas tijdens de Portugese overheersing werd het kastenstelsel een hiërarchische indeling op basis van ras, rijkdom en onderwijs.

Rondreis India: van hoge bergen tot uitgestrekte woestijn: natuur in India

India bestaat uit verschillende geografische regio's die je tijdens je rondreis zeker zult leren kennen: de Himalaya met de hoogste bergen ter wereld in het noorden, de Thar woestijn in het westen en het grote plateau genaamd het Dekan in het zuiden. India is dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Of het nu de met palmen omgeven kustwateren van Goa zijn, of een safari-tocht op zoek naar tijgers, een wandeltocht over het platteland of een adembenemende trekking door de hooggebergten van de Himalaya: reizen in India biedt voor ieder wat wils.

Entertainment uit India: Bollywood

Nog zo'n uniek kenmerk: India heeft haar eigen Hollywood. Uit een combinatie van Bombay (tegenwoordig Mumbai) en Hollywood ontstond de naam Bollywood, waarmee de florerende Indiase filmindustrie wordt bedoeld. De herkomst van de naam is niet helemaal duidelijk, omdat de filmindustrie zich niet beperkt tot enkel het gebied in en rondom Bombay. Deze Indiase filmbusiness is van gigantische omvang en is groter dan de industrie in Hollywood of Europese films. De Bollywood films zijn in het algemeen levendige musicals die tijdloze verhalen vertellen over liefde en onrust; het zijn flinke publiekstrekkers. Films uit Bollywood hebben hun eigen interne logica en kunnen even surrealistisch zijn als musicals uit Amerikaanse of Europese studio's. De muziek is meestal van tevoren opgenomen, waarna de acteurs er later overheen playbacken.

In één oogopslag:

 • Enorme diversiteit aan historische plekken
 • Kleurrijke bevolking van zeer divers pluimage; hindoe, moslim, christen of sikh
 • Heerlijke afwisseling van drukke steden en rustgevende natuur
Reizen met Sawadee door India betekent dat je er gegarandeerd nog eens terugkeert!

Wil je meer weten over de geschiedenis, de bevolking, de politiek, het klimaat en andere feiten van dit land?

Er zijn 13 rondreizen naar India die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Noord-India Compleet Langs forten, paleizen en heilige plaatsen
  • Complete rondreis door Noord-India met mooie steden en landelijke gebieden
  • Bezoek aan diverse forten in Rajasthan, zoals Jaisalmer en Amber Fort bij Jaipur
  • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal

  Gegarandeerd vertrek op:
  18 nov , 10 feb - alle vertrekdata

  23 dagen
  vanaf € 1.598,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Noord-India Hoogtepunten Zeg Namasté tegen Noord-India
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Noord-India te beleven
  • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
  • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
  15 dagen
  vanaf € 1.398,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Noord-India en Nepal Van Rajasthaanse forten tot machtige Himalaya toppen
  • Complete en afwisselende reis door magisch Noord-India en imposant Nepal
  • Ontdek de woestijn en de forten en paleizen van Rajasthan
  • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal

  Gegarandeerd vertrek op:
  19 nov , 14 nov - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  30 dagen
  vanaf € 2.098,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Noord-India en Nepal Hoogtepunten Zeg Namasté tegen India en Nepal
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van India en Nepal te beleven
  • Afwisselende route door indrukwekkende steden en mooie natuur
  • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra

  Gegarandeerd vertrek op:
  19 okt , 19 dec - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 1.698,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Zuid-India Hoogtepunten Zeg Namasté tegen Zuid-India
  • Complete rondreis met de mooiste hoogtepunten van Tamil Nadu en tropisch Kerala
  • Bezoek aan de beroemde tempelsteden Kumbakonan, Thanjavur en Madurai
  • Overnachting op een houseboat in de levendige backwaters van Kerala
  Nieuwe reis
  16 dagen
  vanaf € 1.498,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Zuid-India Kleurige tempels in tropische landschappen
  • Complete rondreis met de mooiste tempels van Tamil Nadu en tropisch Kerala
  • Bezoek aan de beroemde tempelsteden Thanjavur en Madurai
  • Overnachting op een houseboat in de backwaters van Kerala
  23 dagen
  vanaf € 1.998,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Noord- en Zuid-India Langs forten, heilige plaatsen en tropische wateren
  • Unieke en zeer complete rondreis door Noord- én Zuid-India
  • Bezoek aan diverse forten in Rajasthan en de wereldberoemde Taj Mahal
  • Verblijf in de heilige stad Varanasi aan de Ganges
  Nieuwe reis
  30 dagen
  vanaf € 2.398,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis India - Rajasthan Forten en paleizen
  • Afwisselende rondreis door Rajasthan met mooie steden en landelijke gebieden
  • Bezoek aan diverse forten, zoals Jaisalmer en Kumbhalgarh
  • Unieke dagwandeling van Ghaneroa naar Kumbhalgarh fort (optioneel)

  Singlevertrek op:

  19 dec - alle vertrekdata

  20 dagen
  vanaf € 1.498,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis India - tijgerreis Koningstijgers en heilige steden
  • Een complete en unieke reis waarbij natuur en cultuur evenwichtig worden afgewisseld
  • Bezoek aan maar liefst 3 tijgerparken (hierdoor grotere kans op zien van tijgers)
  • Bezoek aan Rishikesh, de stad van de yoga

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 feb - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 2.298,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 feb - alle vertrekdata

 • Rondreis India - Orissa Inheemse stammen en heilige steden
  • Unieke, niet-toeristische route langs bijzondere stammen, weekmarkten en tempelcomplexen
  • Veel ontmoetingen met lokale stammen tijdens de bijzondere Adivasitocht
  • Bezoek aan vier kleurrijke (week)markten van verschillende Adivasi stammen

  Gegarandeerd vertrek op:
  11 feb - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  23 dagen
  vanaf € 2.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  11 feb - alle vertrekdata

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Fotoverslag India

  Azië, 14-02-19

  Wietske ging op reis naar Noord-India. Nieuwsgierig bladeren we door haar fotoalbums. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: People, Parks & Places. We vragen Wietske naar haar verhaal a...

  Lees verder
 • Must-eat vegetarische gerechten in India

  Azië, 10-12-18

  Als je een rondreis door India maakt, zul je een aantal vragen erg vaak te horen krijgen. Waar je vandaan komt, wat je naam is en of je al gegeten hebt. Eten is in ieder land belangr...

  Lees verder
 • Hoe bereid je je voor op een reis naar India?

  Azië, 10-12-18

  India is allesbehalve een standaard reisbestemming. Ze zeggen vaak: je houdt ervan, of je houdt er niet van. Met 1,4 miljard inwoners is het één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het is...

  Lees verder
 • Het magische Jaipur

  Azië, 07-08-16

  Iris Piers en Leslie Dopper hebben hun banen opgezegd en hun tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijven ze hun mooiste ervaringen op.Jaipur, de roze stadRajasthan’s hoofd...

  Lees verder
 • De smaken van India

  Azië, 27-07-16

  Een vakantie naar India staat bij velen hoog op het wensenlijstje. De bijzondere tuk tuk’s, vriendelijke locals en kleurrijke tempels maken van India een bijzondere bestemming. Naast de bevolk...

  Lees verder
 • Actieve jongerenreis door India

  Azië, 20-06-16

  Ben je tussen de 18 en 26 jaar oud? Heb je zin in een actieve vakantie? En lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te reizen? Dan is de jongerenreis India Go-26 absoluut iets voo...

  Lees verder
 • De natuurparken in Noord-India

  Azië, 12-06-13

  De oren gespitst, de ogen alert op elke beweging in het hoge gras. Tijdens een safari in één van de natuurparken van Noord-India is het om de Bengaalse tijger te doen. Na urenlang turen z...

  Lees verder
image

Hoogtepunten Rondreis India

Steden

Delhi 

In wereldstad Delhi proef je meteen de Indiase sfeer en maak je kennis met de verschillende culturen in deze stad. Zo blokkeren heilige koeien de weg, zijn er overal thee- en eetstalletjes te vinden en de talloze motortaxi’s natuurlijk niet te vergeten. In deze ommuurde stad is veel te zien, bijvoorbeeld Humayuns Mausoleum, een van de eerste moskeeën gebouwd in Afghaanse stijl. Wie Delhi bezoekt kan natuurlijk niet anders dan proeven van de overheerlijke keuken in een van de vele toprestaurants. 

Jaipur 

In deze stad is de bevolking vriendelijk en het eten heerlijk. Wat heel bijzonder is om te doen in Jaipur is een bezoek brengen aan de art deco bioscoop Raj Mandir. In deze bioscoop kan je geheel in sfeer een echte Bollywood film bekijken. Vergeet daarnaast niet om naar Hawa Mahal te gaan. Dit roze gebouw valt op door de bijzondere architectuur. De speciaal gevormde ramen zijn gemaakt zodat de haremvrouwen ongezien het straatleven konden bekijken. 

Bhaktapur 

Deze stad, niet ver van Kathmandu gelegen, wordt door veel mensen gezien als de mooiste stad van Nepal. De stad bestaat uit aaneengeschakelde pleinen waar grote tempels op staan, zoals de 30 meter hoge Nyatapola tempel. Met 5 verdiepingen is dit de hoogte tempel van Nepal. Tegen de avond, als de toeristen de pleinen verlaten, komen de kinderen uit de stad spelen en krijgt het zijn eigen authentieke sfeer terug.

Rishikesh 

Rishikesh wordt beschouwd als het spirituele centrum van India. Er hangt een mystieke sfeer in deze plaats. De stad is bezaaid met centra waar de leer van spiritualiteit beoefend wordt, de ashrams. Bezoekers komen hier naartoe om zich te richten op bezinning, gebed, yoga en meditatie. In deze stad zijn er tal van activiteiten te doen. Je kan wandelen in de mooie omgeving, tempels bezoeken of neem een kijkje bij de Ganges. 

Bouwwerken 

Taj Mahal 

Bij een bezoek aan India hoort een trip naar Agra en de Taj Mahal. Dit beroemde bouwwerk is een van de zeven architectonische wereldwonderen en is door zijn grootte en vormen erg indrukwekkend. Vooral met zonsondergang of zonsopgang ziet het er mysterieus uit door de roze gloed die het bouwwerk krijgt.


Khajuraho 

Eén van de grootste attracties van India zijn de tempels van Khajuraho. De tempels staan bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je kan hier per fiets of te voet op verkenning uitgaan. Je zal versteld staan van het thema erotiek en sensualiteit.

Natuurparken 

Chitwan 

Het nationale park van Chitwan herbergt vele diersoorten. Zo is het zien van olifanten, neushoorns, herten en apen een ervaring om niet te vergeten! Daarnaast leven er ook krokodillen in het park en met veel geluk tref je zelfs de zeldzame Bengaalse tijger in zijn natuurlijke leefomgeving. 

Bandhavgarh 

Een van de mooiste natuurparken van India is Bandhavgarh. Dit park is een prachtige mix van tropisch regenwoud, rotsformaties en uitgestrekte velden. Je kan hier zelfs tijgers spotten! Door met een jeep het park in te trekken is de kans groot dat je bijzondere dieren spot. Naast tijgers zijn hier namelijk ook andere dieren te zien zoals herten, wilde dieren, langoer apen en meer dan 150 vogelsoorten. 

Streken 

Rajasthan 

Rajasthan is de meest kleurrijke deelstaat van India. Dit indrukwekkende gedeelte van India is bezaaid met forten en paleizen. In Jodhpur, de blauwe stad, torent het imposante Meherangarh Fort hoog boven de stad uit en biedt een schitterend uitzicht over de blauwe huisjes. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd en hier vind je prachtige paleizen in een zachtroze gloed in het avondlicht. Je kan uren dwalen door steegjes, langs oude koopmanshuizen. In deze streek ligt ook een prachtige woestijn waar je per kameel in kan trekken.


Orissa 

Wie op zoek is naar authenticiteit gaat naar Orissa, een oostelijke deelstaat van India. Deze nog vrij onbekende kant van India zal je versteld doen staan van de oude stammen, hun cultuur en de ongerepte natuur waar zij in leven. Je vindt hier de Adivasi, de oude stammen van India. De dorpen liggen verspreid in de heuvels, waar ze nog op een zeer traditionele manier leven. Hier dragen de mannen lendendoeken, jagen met pijl en boog en de vrouwen versieren zich met prachtige kralenkettingen. Dit gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen, bezoeken aan dorpjes en kleurrijke weekmarkten. 

Bhutan 

Altijd al de indrukwekkende Himalaya willen betreden? Tussen de bergen ligt het mythische koninkrijk Bhutan, een unieke bestemming. Hier bezoek je naast de imposante kloosters van Paro en Thimphu, ook de prachtige Bumthangvallei en het zeer geïsoleerde oosten van Bhutan. Tijdens een prachtige wandeltocht in een deel van Bhutan dat nauwelijks bezocht wordt door toeristen, wandel je van dorp naar dorp. Door de dichtbegroeide bossen volg je het spoor van boeddhistische stoepa's.


Klein-Tibet 

Hoog in de bergen achter de Himalaya ligt het land van de Ladakhi's, een vriendelijk volk van Tibetaanse oorsprong dat het grootste deel van het jaar afgesloten van de buitenwereld leeft. Ladakh wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. Tijdens een meerdaagse trektocht kom je langs lieflijke dorpjes in groene valleien, spectaculair gelegen kloosters en grillige bergen. Je brengt hier ook een bezoek aan de Dharamsala en Amritsar. 

Zuid-India 

Het zuiden van India kent een andere sfeer dan de rest van het land. In tempelsteden als Madurai en Mysore dwaal je rond in gigantische, kleurrijke tempelcomplexen. Nabij de hillstations Munnar en Conoor kun je prachtig wandelen langs heuvels begroeid met theeplanten en in het tropische Kerala ervaar je het dagelijkse leven, varend door de smalle kanalen van de backwaters. De grandeur van oude beschavingen ervaar je als je de tempels van Hampi bezoekt. De stranden van Varkala en Gokarna zorgen voor ultieme ontspanning.

Beste reistijd

Noord-India

Noord-India heeft een subtropisch klimaat. De beste reistijd voor Noord-India is van september tot en met maart. Overdag kan de temperatuur dan oplopen tot 30 °C, ‘s avonds koelt het af en kan het zelfs koud zijn (5 graden). Vanaf april t/m juli is het een warme tijd (mei kan zelfs extreem zijn, met temperaturen boven de 40 graden). Tijdens de regentijd (in de maanden juli en augustus) is het warm, benauwd en het regent regelmatig. Een rondreis door Noord-India is dan zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag; meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt.

Voor Nepal is de periode oktober/december en maart/april de beste tijd om te gaan. De lucht is helder, waardoor je de mooiste uitzichten hebt op de bergen. Ook is de temperatuur in deze periodes aangenaam: overdag loopt het kwik al snel op tot ongeveer 25°C, maar 's nachts wordt het vaak niet warmer dan 5°C. In december, januari en februari kan het flink afkoelen en daalt de temperatuur 's nachts soms tot rond het vriespunt. Overdag is het over het algemeen weer aangenaam met temperaturen tot rond de 20°C. Tijdens de regentijd (juni t/m augustus) regent het veel, maar vrijwel nooit de hele dag. In het Chitwan park kan de temperatuur gedurende de regentijd oplopen tot boven de 30 graden.

Zuid-India

Zuid-India is vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30-35°C, ‘s avonds koelt het iets af. De regentijd loopt van juni tot september. In de regentijd voelt de warmte nogal drukkend aan. Tussen oktober en februari kan het ‘s avonds en ‘s nachts soms fris zijn. Klimatologisch is de beste reistijd van september/oktober tot en met maart. Zuid-India is echter ook in de zomermaanden prima te bereizen. Gedurende de regentijd is het in Tamil Nadu niet zo nat als in Kerala. Tamil Nadu heeft in de periode oktober–december een kleine regentijd, waarin relatief weinig regen valt.

Oost-India

De beste reistijd voor Orissa is van oktober tot en met maart, na het einde van de regentijd. Het is in Orissa vrij warm: overdag kan de temperatuur oplopen tot 30° C, ‘s avonds koelt het iets af. Tussen oktober en februari, de droge tijd, koelt het 's avonds en ‘s nachts flink af (tot ongeveer 5 graden in december en januari). April t/m mei/juni is ook de droge tijd, maar het is er dan een stuk heter. Juni tot september is de regentijd, maar het zal zeker niet de hele dag regenen. De warmte voelt dan nogal drukkend aan maar Orissa kleurt in deze periode helemaal groen.

Bhutan

Temperatuur: het is in Bhutan nooit erg warm. ‘s Avonds wordt het fris en de temperatuur kan hoog in de bergen tot onder het vriespunt dalen, vooral in de maanden november en december. Het gebied waar de zesdaagse trektocht wordt gelopen is niet zo hoog, nl. tussen de 1000 en de 1500 meter. In de wintermaanden is het hier overdag meestal zo’n 15-20 °C en je hebt veel kans op zon en strakblauwe luchten. ’s Avonds daalt de temperatuur tot 0-5°C. Van juni – half september is het regentijd, maar ook in andere maanden kan er nog flink wat regen vallen.

De beste reistijd:
In de maanden oktober - maart is het koude tijd: beste vergezichten op de Himalaya.
In de maanden maart - mei is het droge tijd: veel bloesems, kans op mist.

image
image
image

Reistips 

Fietstocht door Delhi

Fietsend door de straatjes van Delhi krijg je een goed beeld van deze levendige stad. Een gids kan je leiden en meenemen naar de leukste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt. Een fietstocht onder begeleiding is een absolute aanrader bij een bezoek aan Delhi. 

Nationaal Park Chitwan 

Het nationale park is in 1973 opgericht en sindsdien is de wildstand toegenomen. Je kunt hier onder andere vogels, herten, apenkolonies, beren en krokodillen te zien krijgen. Met heel veel geluk kun je in Chitwan zelfs een Bengaalse tijger spotten. Daarnaast is het park vooral bekend om zijn neushoorns, ongeveer 400 in totaal. De leukste manier om op onderzoek te gaan in dit park is per jeep of kano. Welk dier spot jij als eerste?


Woestijnovernachting Jaisalmer 

In de woestijn van Jaisalmer kan je een nacht doorbrengen in een tent tussen zandduinen. Op een kameel verken je dit gebied het beste. Vanaf een duintop bekijk je de spectaculaire zonsondergang. Je slaapt in een tent voorzien van een bed. Bij goed weer kan je in de open lucht slapen en genieten van de overweldigende sterrenhemel. 

Wandeling naar Kumbhalgargh 

In het Kumbhalgarh Nationaal Park kan je een wandeling maken naar het Kumbhalgargh Fort. Deze zeer mooie wandeling is 20 kilometer lang over vlak terrein. De laatste 4 kilometer wandel je omhoog. Een lokale gids begeleidt de wandeltocht die langs diverse dorpjes leidt en prachtige uitzichten biedt. 

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.