De achtergrond van India

India is een groot land in Azië en met ongeveer 1,2 miljard inwoners is het na China het dichtst bevolkte land ter wereld. Het land grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. De hoofdstad van India is New Delhi maar de grootste stad is Bombay. 

Het land kent 29 staten en veel verschillende streken met een eigen karakter. Zo is Noord-India heel verschillend van Zuid-India. In het oosten zijn er staten waar nog oude stammen leven en de grote steden zijn juist een mengelmoes van culturen. India heeft reizigers enorm veel bezienswaardigheden te bieden, van levendige steden, kleurrijke dorpen en immense bouwwerken tot ongerepte jungle en indrukwekkende natuurparken vol exotische dieren. Een land dat je niet loslaat en waar je meerdere keren naar wil af reizen! 

Veelzijdig en afwisselend India kent enorm veel streken die allen op hun eigen manier interessant zijn voor reizigers. Zo is er Noord-India met de hoofdstad Delhi, de bekende Taj Mahal en de Khajuraho, het kleurrijke Rajasthan, authentiek Orissa en Zuid-India met duidelijke koloniale invloeden. Ook een bezoek aan het noordelijke koninkrijk Bhuthan of Klein-Tibet laat onvergetelijke indrukken achter.

Denk ook aan de vele natuurparken die dit land rijk is. Hier spot je de meest indrukwekkende diersoorten waaronder tijgers en neushoorns. Door het enorme oppervlak is ook het klimaat in India afhankelijk van de streek. Zo kan het in het noorden, bij de Himalaya, erg koud zijn. In sommige delen heerst een subtropisch klimaat en kan het lange tijd regenen. Kortom, of je nou op zoek bent naar culturele steden, natuur en wilde dieren, authentieke stammen, een tropisch klimaat of wandelen door de bergen, India heeft het allemaal. 

Bevolking 

India telt een enorm aantal inwoners, ongeveer 1,2 miljard. Ruim 72 procent van de bevolking leeft op het platteland. Verspreid over het land liggen zo’n 650 duizend dorpen. Er leven een groot aantal etnische groepen. Grofweg zijn de bewoners van Noord- en Centraal-India vooral de lichter gekleurde Indo-Ariërs en in het zuiden de donkere Dravidiërs. Deze twee groepen verschillen ook op het gebied van taal. In dit land zijn religie en het kastensysteem erg belangrijk bij het onderverdelen van de bevolking en deze positie bepaald ook de positie in de maatschappij. In India worden verschillende religies aangehangen, de grootste zijn het hindoeïsme, boeddhisme, de islam en het sikhisme. 

India


Geschiedenis 

India kent rots bewerkingen van zo’n 40.000 jaar geleden. De oudste nederzettingen dateren van ongeveer 9000 jaar geleden net zoals het ontstaan van de Indus beschaving. Dit is een van de oudste beschavingen ter wereld. Van 300 tot 500 na Christus was een groot deel van het hedendaagse India onderdeel van het Gupta-rijk. Dit rijk ging rond het jaar 500 ten onder. Daarna volgden vele eeuwen waarin de islam en het hindoeïsme elkaar afwisselden als belangrijkste geloof. Na verloop van tijd ontstond er acceptatie en leefden beide geloven naast elkaar. Portugal wat het eerste Europese land dat India bereikte. Zij vestigden daar de kolonie Goa. Vanaf de 17e eeuw vestigden de Engelsen zich in India en ook de Fransen stichtten nederzettingen aan de oostkust. Tot 1947 werd India geregeerd door het Britse Rijk, vanaf dat jaar was India onafhankelijk. 

Wist je dat… 

 • India het op één na dichtst bevolkte land ter wereld is? 
 • De Indiase curry het bekendste nationale gerecht is en zeker geproefd moet worden? 
 • India meer dan 600.000 dorpen heeft? 
 • Je betaalt met de Rupee? 
 • India 15 verschillende landstalen kent?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van India

Over India

Tijdens een familiereis India zul je ongetwijfeld overladen worden met geuren, kleuren en geluiden. Kleurrijke tempels, boeiende rituelen, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. India heeft met zijn rijke geschiedenis genoeg balans tussen grote steden vol drukte en rustige natuur op het uitgestrekte platteland. Ook voor het zien van neushoorns, olifanten, tijgers en apen ben je hier op de goede plek. Ben je eenmaal naar India geweest, dan zul je er nog vele keren naar terug willen.

In India en Nepal bezoek je enkele wereldsteden en boeddhistische tempels. Denk bijvoorbeeld aan de stad Delhi, de Indiase sfeer proef je hier direct. Overal zijn thee- of eetstalletjes te vinden en de heilige koeien blokkeren de weg. Buiten de vaak drukke steden is de schitterende natuur van India te vinden. Tijdens een familiereis door India bezoek je bijvoorbeeld het nationale park Chitwan waar je de mooiste natuurverschijnselen en wilde dieren tegenkomt. 

Er zijn 2 familiereizen naar India die voldoen aan jouw wensen
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Fotoverslag India

  Azië, 14-02-19

  Wietske ging op reis naar Noord-India. Nieuwsgierig bladeren we door haar fotoalbums. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: People, Parks & Places. We vragen Wietske naar haar verhaal a...

  Lees verder
 • Must-eat vegetarische gerechten in India

  Azië, 10-12-18

  Als je een rondreis door India maakt, zul je een aantal vragen erg vaak te horen krijgen. Waar je vandaan komt, wat je naam is en of je al gegeten hebt. Eten is in ieder land belangr...

  Lees verder
 • Hoe bereid je je voor op een reis naar India?

  Azië, 10-12-18

  India is allesbehalve een standaard reisbestemming. Ze zeggen vaak: je houdt ervan, of je houdt er niet van. Met 1,4 miljard inwoners is het één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Het is...

  Lees verder
 • Het magische Jaipur

  Azië, 07-08-16

  Iris Piers en Leslie Dopper hebben hun banen opgezegd en hun tas gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijven ze hun mooiste ervaringen op.Jaipur, de roze stadRajasthan’s hoofd...

  Lees verder
 • De smaken van India

  Azië, 27-07-16

  Een vakantie naar India staat bij velen hoog op het wensenlijstje. De bijzondere tuk tuk’s, vriendelijke locals en kleurrijke tempels maken van India een bijzondere bestemming. Naast de bevolk...

  Lees verder
 • Actieve jongerenreis door India

  Azië, 20-06-16

  Ben je tussen de 18 en 26 jaar oud? Heb je zin in een actieve vakantie? En lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen te reizen? Dan is de jongerenreis India Go-26 absoluut iets voo...

  Lees verder
 • De natuurparken in Noord-India

  Azië, 12-06-13

  De oren gespitst, de ogen alert op elke beweging in het hoge gras. Tijdens een safari in één van de natuurparken van Noord-India is het om de Bengaalse tijger te doen. Na urenlang turen z...

  Lees verder
image

Hoogtepunten familiereis India 

Een familiereis door India brengt je langs vele hoogtepunten en zelfs één van de huidige wereldwonderen. Om je alvast in de juiste stemming te brengen hebben we een paar van de hoogtepunten die je gaat zien en bezoeken tijdens de rondreis alvast op een rijtje gezet. 

Delhi 

Wereldstad Delhi is de eerste stad waar jullie mee in aanraking komen in India. Direct proef je hier de Indiase sfeer want de verschillen in cultuur zijn overal merkbaar. Zo blokkeren heilige koeien de weg, zijn er overal thee- of eetstalletjes te vinden en de talloze motortaxi’s natuurlijk niet te vergeten. Deze ommuurde stad heeft veel te laten zien, bijvoorbeeld Humayuns Mausoleum, een van de eerste moskeeën gebouwd in Afghaanse stijl. Natuurlijk raden we je ook aan om een van de toprestaurants te bezoeken die Delhi rijk is. 

Humayuns Mausoleum


Jaipur 

In deze stad is de bevolking vriendelijk en het eten heerlijk. Wat heel bijzonder is om te doen in Jaipur is een bezoek te brengen aan de art deco bioscoop Raj Mandir. In deze bioscoop kunnen jullie geheel in sfeer een echte Bollywood film bekijken. Vergeet daarnaast niet om naar Hawa Mahal te gaan. Dit roze gebouw valt op door de bijzondere architectuur. De speciaal gevormde ramen zijn gemaakt zodat de haremvrouwen ongezien het straatleven konden bekijken. 

Taj Mahal 

Natuurlijk bezoeken jullie in India een van de zeven architectonische wereldwonderen, namelijk de Taj Mahal. Het beroemdste bouwwerk van India staat in Agra en heeft een zeer indrukwekkend uiterlijk. Vooral met zonsondergang of zonsopgang ziet het er mysterieus uit door de roze gloed die het bouwwerk krijgt. 

Taj Mahal


Mongoolse hoofdstad Agra

Ten tijde van de Mongols was Agra de hoofdstad, tegenwoordig staat het vooral bekend als de plaats waar één van de huidige wereldwonderen de Taj Mahal staat. Een bezoek aan India is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Taj Mahal, maar de oude hoofdstad heeft nog meer te bieden. Zo heb je bijvoorbeeld het Agra fort, een vesting gebouwd door de toenmalige Mongoolse keizer of de tombe van Itimad ud-Daulah ook wel de baby Taj genoemd. 

Agra fort


Orchha

Deze kleine stad werd gesticht in 1501 en ook al is het een kleine stad, er is hier nog genoeg te zien dat uit dit Mongoolse tijdperk komt. De Ram Raja tempel is misschien wel het mooiste gebouw dat hier te vinden is maar ook de Jahangir Mahal mag niet vergeten worden. De ingang van dit indrukwekkende gebouwd is speciaal gemaakt zodat olifanten hier ook naar binnen konden. Deze werden vaak in de oorlog gebruikt,.

Beste reistijd India

Noord-India

Noord-India heeft een subtropisch klimaat. De beste reistijd voor Noord-India is van september tot en met maart. Overdag kan de temperatuur dan oplopen tot 30 °C, ‘S avonds koelt het af en kan het zelfs koud zijn (5 graden). Vanaf april t/m juli is het een warme tijd (mei kan zelfs extreem zijn, met temperaturen boven de 40 graden). Tijdens de regentijd (in de maanden juli en augustus) is het warm, benauwd en het regent regelmatig. Een rondreis door Noord-India is dan zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag; meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt. Voor Nepal is de periode oktober/december en maart/april de beste tijd om te gaan. De lucht is helder, waardoor je de mooiste uitzichten hebt op de bergen. Ook is de temperatuur in deze periodes aangenaam: overdag loopt het kwik al snel op tot ongeveer 25°C, maar 's nachts wordt het vaak niet warmer dan 5°C. In december, januari en februari kan het flink afkoelen en daalt de temperatuur 's nachts soms tot rond het vriespunt. Overdag is het over het algemeen weer aangenaam met temperaturen tot rond de 20°C. Tijdens de regentijd (juni t/m augustus) regent het veel, maar vrijwel nooit de hele dag. In het Chitwan park kan de temperatuur gedurende de regentijd oplopen tot boven de 30 graden. 

Zuid-India 

Zuid-India is vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30-35°C, ‘s avonds koelt het iets af. De regentijd loopt van juni tot september. In de regentijd voelt de warmte nogal drukkend aan. Tussen oktober en februari kan het ‘s avonds en ‘s nachts soms fris zijn. Klimatologisch is de beste reistijd van september/oktober tot en met maart. Zuid-India is echter ook in de zomermaanden prima te bereizen. Gedurende de regentijd is het in Tamil Nadu niet zo nat als in Kerala. Tamil Nadu heeft in de periode oktober–december een kleine regentijd, waarin relatief weinig regen valt. 

Oost-India 

De beste reistijd voor Orissa is van oktober tot en met maart, na het einde van de regentijd. Het is in Orissa vrij warm: overdag kan de temperatuur oplopen tot 30° C, ‘s avonds koelt het iets af. Tussen oktober en februari, de droge tijd, koelt het 's avonds en ‘s nachts flink af (tot ongeveer 5 graden in december en januari). April t/m mei/juni is ook de droge tijd, maar het is er dan een stuk heter. Juni tot september is de regentijd, maar het zal zeker niet de hele dag regenen. De warmte voelt dan nogal drukkend aan maar Orissa kleurt in deze periode helemaal groen.

image
image
image

Reistips familiereis India

Tijdens de familiereis door India kom je langs vele hoogtepunten en zelfs een waar wereldwonder, tijdens de rondreis zijn er uiteraard ook meerdere rustdagen. Voor deze rustdagen hebben we een paar reistips voor je op een rijtje gezet waarvan wij denken dat ze niet mogen ontbreken aan je familievakantie door India.

Fietstocht door Delhi 

Fietsend door de straatjes van Delhi krijgen jullie pas écht een goed beeld van de stad. De gids neemt je mee naar de leukste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt. Een absolute aanrader bij een bezoek aan Delhi. 

Nationaal Park Chitwan 

Als jullie met een jeep of een kano dit nationale park gaan verkennen komen jullie de mooiste natuurverschijnselen en dieren tegen. In een kano varen jullie misschien vlak langs de Mugger krokodil terwijl jullie in de jeep langs een kolonie met apen rijden. Misschien spotten jullie wel een van de 400 neushoorns die door het gebied lopen!

Nationaal park Chitwan


Pokhara 

Aan het Phewameer ligt het plaatsje Pokhara, hier zijn verschillende mogelijkheden voor hoe je een rustdag kan benutten. Langs het meer zijn een aantal restaurants waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd, er is ook een mogelijkheid om een bootje te huren om het meer op te gaan. Het centrum van Pokhara is zeker ook een aanrader, hier zijn verschillende kleine musea en hindoe tempels te vinden.

Bhaktapur

Op ongeveer 15 minuten rijden vanaf Kathmandu vind je de stad Bhaktapur, wat door vele wordt gezien als de best bewaarde en mooiste stad van Nepal. Een aardbeving in 2015 heeft grote schade veroorzaakt maar er is nog steeds genoeg te zien in deze historische stad, vandaar dat deze ook tegenwoordig op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Swayambunath 

In de Kathmandu vallei zijn een aantal bijzondere tempels te vinden, Swayambunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de vallei. Het complex staat ook wel bekend als de ‘Monkey Temple’, omdat er een groot aantal heilige apen rondhangen.  

Swayambunath


Naar boven
 

20,20 aanbetalings-actie
Profiteer jij ook?

Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!