Resultaten worden geladen

Groepsrondreis India

Ga mee op een groepsrondreis door India en laat je verassen door de vele geuren, kleuren en geluiden. Ontdek interessante rituelen en kleurrijke tempels, proef de overheerlijke Indiase keuken en leer de vriendelijke bevolking kennen. India is een ontzettend groot land met prachtige en diverse landschappen, steden vol drukte en een fascinerende cultuur. Ben je eenmaal naar India geweest dan zal je er nog vele keren naar terug willen op een groepsrondreis.

Groepsrondreis India - Achtergrond

India is een groot land in Azië en met ongeveer 1,2 miljard inwoners is het na China het dichtst bevolkte land ter wereld. Het land grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. De hoofdstad van India is New Delhi maar de grootste stad is Bombay. Het land kent 29 staten en veel verschillende streken met een eigen karakter. Zo is Noord-India heel verschillend van Zuid-India. In het oosten zijn er staten waar nog oude stammen leven en de grote steden zijn juist een mengelmoes van culturen. India heeft reizigers enorm veel te bieden, van levendige steden, kleurrijke dorpen en immense bouwwerken tot ongerepte jungle en indrukwekkende natuurparken vol exotische dieren.

India kent enorm veel streken die allen op hun eigen manier interessant zijn voor groepsreizigers. Zo is er Noord-India met de hoofdstad Delhi, de bekende Taj Mahal en de Khajuraho, het kleurrijke Rajasthan, authentiek Orissa en Zuid-India met duidelijke koloniale invloeden. Ook een bezoek aan het noordelijke koninkrijk Bhuthan of Klein-Tibet laat onvergetelijke indrukken achter. Denk ook aan de vele natuurparken die dit land rijk is. Hier spot je de meest indrukwekkende diersoorten waaronder tijgers en neushoorns. Door het enorme oppervlak is ook het klimaat in India afhankelijk van de streek. Zo kan het in het noorden, bij de Himalaya, erg koud zijn. In sommige delen heerst een subtropisch klimaat en kan het lange tijd regenen. Kortom, of je nou op zoek bent naar culturele steden, natuur en wilde dieren, authentieke stammen, een tropisch klimaat of wandelen door de bergen, India heeft het allemaal.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven