< Terug naar resultaten

Rondreis Zuid-India Fietsreis

15-daagse fietsvakantie

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in India

Route daagse rondreis Zuid-India Fietsreis

Een afwisselende, fascinerende fietsvakantie door het zuiden van India. Een land waar het dagelijkse leven doordrenkt is van religie, geur en kleur. Vanaf het zadel beleef je een mix van tropisch landschap, cultuur, wilde dieren en het kustgebied. Je bezoekt twee nationale parken waar je tijdens een gamedrive olifanten, tijgers, luipaarden, apen en vele andere dieren kunt spotten. Ook maak je een onvergetelijke tocht met een traditionele woonboot waar je ook één nacht slaapt!

Je reist in een internationaal gezelschap. Tijdens deze fietsvakantie in India kun je negen tot elf dagen fietsen, gemiddeld 80 km per dag. Het zijn pittige routes overwegend over rustige en verharde wegen, veelal bergafwaarts. Er is geen bijzondere fietservaring vereist voor deze reis.Overnachtingen vinden plaats in eenvoudige en comfortabele hotels. Je slaapt ook 1 nacht op een boot waar je gebruik maakt van tweepersoons slaapcabines met eigen toilet.Gedurende deze fietsvakantie door India hebben we de beschikking over een eigen bus die ons begeleid tijdens de fietstochten. Alle bagage wordt ook door deze bus vervoerd. Fietsen over het platteland van India We maken een aantal mooie fietstochten over rustige plattelandswegen langs kuddes witte koeien en vrouwen met prachtig kleurrijke sari’s. Ook fietsen we over de beboste heuvels van de Western Ghats, die ooit als jachtgebied voor de Maharadja’s van Mysore dienden. Tegenwoordig is het een tijgerreservaat dat onderdeel uitmaakt van Bandipur Nationaal Park. We maken we een jeepsafari door het park. Als je wilt kun je ook een wandelsafari maken. Fietsen door de koele Nilgiri heuvels We maken een inspannende tocht omhoog , met een klim van 1600 meter, naar Ooty Hill Station, het voormalige zomerverblijf van de Raj. Een 'hill station' is een soort regeringspost die vaak op het hoogste punt in de omgeving lag. Hierdoor is het er koel en aangenaam in de zomer. De weg kronkelt zich in haarspeldbochten omhoog en elke bocht biedt een geweldig uitzicht op de omgeving Fietsen langs de kust We fietsen langs de kust waar palmbomen en mangobomen langs de wegen staan en waar het ritme van het leven wat trager is. Onderweg is er tijd om te zwemmen in de Indische Oceaan. We verblijven twee nachten in het prachtig gelegen Cochin. In de architectuur komt de koloniale geschiedenis duidelijk tot uiting; er zijn talrijke Portugese en Hollandse huizen en gebouwen. Ook staan er in de stad een groot aantal tempels, moskeeën en een synagoge. Slapen op een woonboot We slapen een nacht op een woonboot die ons naar Kollam vervoert en we besluiten de reis aan het strand van Kovalam. Hier kun je genieten van een Ayurvedische massage of een heerlijke viscurry.

Rondreis Zuid-India Fietsreis

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven