< Terug naar resultaten

Rondreis Indonesië - Kleine Sunda eilanden

Dicht bij het traditionele leven

24 dagen vanaf € 2.198 € 2.148

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • De meest actieve Sunda-reis met veel rust in het programma
 • Ontspannen driedaagse boottocht langs Komodo en Rinca (inclusief alle maaltijden!)
 • Mooie dagwandelingen op Lombok of optionele beklimming van de Rinjani vulkaan
 • Bezoek aan Komodo én wandeling op Rinca
 • Snorkelen op de mooiste snorkelplekken van Azië

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
24 dagen vanaf € 2.198,- € 2.148,-
€ 100,- Sawadeal korting tot Profiteer nu van tijdelijke korting op vertrek do 24 aug

Route 24 daagse rondreis Indonesië - Kleine Sunda eilanden

Tijdens deze bijzondere rondreis naar de Kleine Sunda eilanden zie je niet alleen de toeristische hoogtepunten, maar beleef je tijdens een wandeltocht en overnachting het traditionele leven van heel dichtbij! Natuurlijk kom je oog in oog te staan met de varanen op Komodo en bezoeken we de Kelimutu vulkaan. Een driedaagse boottocht brengt je bij de meest spectaculaire riffen om te snorkelen. Op het eiland Lombok bieden we je de mogelijkheid de Rinjani vulkaan te beklimmen. Het is een actieve reis met voldoende rustpunten.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Denpasar
 2. Dag 2 - aankomst Bali
 3. Dag 3 - Jimbaran / vrije dag
 4. Dag 4 - Vlucht naar Ende
 5. Dag 5 - beklimming Kelimutu vulkaan / naar Riung
 6. Dag 6 - Riung / snorkelen in Tujuhbelas NP
 7. Dag 7 - naar Bajawa / warmwaterbronnen
 8. Dag 8 - Bajawa / wandelen in het Langgagebied
 9. Dag 9 - wandeltocht en overnachting traditioneel dorp
 10. Dag 10 - naar Ruteng
 11. Dag 11 - naar Labuan Bajo
 12. Dag 12 - Labuan Bajo / vrije dag
 13. Dag 13 - dag 1 boottocht naar Rinca en Komodo
 14. Dag 14 - dag 2 boottocht naar Gili Lawa
 15. Dag 15 - dag 3 boottocht naar Bima
 16. Dag 16 - naar Sumbawa Besar
 17. Dag 17 - Sumbawa Besar / vrije dag
 18. Dag 18 - naar Tetebatu / optioneel beklimming Rinjani
 19. Dag 19 - Tetebatu / bezoek Pringgasela
 20. Dag 20 - naar Gili Meno
 21. Dag 21 - Gili Meno / vrije dag
 22. Dag 22 - Gili Meno / vrije dag
 23. Dag 23 - vlucht naar Amsterdam
 24. Dag 24 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Kleine Sunda Eilanden Bekijk Afwijkende route - Kleine Sunda Eilanden

Dichtbij het traditionele leven

Dit is een afwisselende rondreis over de Kleine Sunda eilanden, een minder bekend deel van Indonesië. Tijdens de wandeltochten kom je in contact met de lokale bevolking. We overnachten in eenvoudige, maar schone en sfeervolle hotels en pensions. Op Bali zijn de hotels comfortabeler en de bungalows op Gili Meno zijn ruim en hebben allemaal een terras voor de deur. Tijdens de wandeltocht slaap je één nacht bij de bevolking thuis, op een matje op de grond. Ook tijdens de boottocht zijn de voorzieningen eenvoudig. Tijdens de rondreis over Flores, Sumbawa en Lombok hebben we de beschikking over een privé bus.  

Voorouders en kratermeren van Flores

Het grotendeels katholieke Flores is een van Indonesië's meest ongerepte eilanden. Het eiland biedt een ongekende variatie aan traditionele cultuur, architectuur en natuurschoon. Daarnaast vind je er prachtige stranden en snorkelparadijsjes. Eén van de hoogtepunten van de reis is de Kelimutu vulkaan. Als de zon langzaam rozerood opkomt boven de kraterrand, zie je drie verschillende kratermeren oplichten in de kleuren turkoois en zwart/rood. Een prachtige tweedaagse (optionele) wandeltocht brengt ons naar een geïsoleerd gelegen deel van Flores waar bijna geen andere toeristen komen. Onderweg slapen we in een traditioneel huis en de natuur is verbluffend.

Ontspannen boottocht bij Komodo

In Labuan Bajo schepen we in voor onze driedaagse boottocht. Onderweg geniet je van het ontspannen leven aan boord en vieren we het anker bij de mooiste zwem- en snorkelplekken. We bezoeken een aantal zelden bezochte eilanden en leggen aan bij de ruige, onherbergzame eilanden Komodo en Rinca; de woonplaats van de beroemde varanen. Samen met een gids gaan we op zoek naar deze vraatzuchtige dieren.

Comfortabele of zware afsluiting op Lombok?

Het einde van de reis op Lombok bepaal je zelf: je kunt gaan wandelen langs Sasak-dorpjes en rijstvelden. Of je kunt de zeer spectaculaire en zware klim naar de 3800 meter hoge Rinjani maken. In beide gevallen maak je kennis met het niet-toeristische Lombok, voordat je van een ontspannen afsluiting kunt genieten op de mooiste en rustigste van de Gili eilanden: Gili Meno.

Rondreis Indonesië - Kleine Sunda eilanden

Dicht bij het traditionele leven

image
24 dagen vanaf € 2.198 € 2.148
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.