Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Dichtbij het traditionele leven

Voor het eerst in mijn leven kreeg ik heimwee. Dit was nadat ik een jaar stage had gelopen in Jakarta (Indonesië). Het enige dat ik wilde was weer terug gaan naar dit fascinerende land. Voor mij dé reden om te solliciteren als reisbegeleidster. Dat is nu alweer 14 jaar geleden. In al deze jaren heb ik heel wat reizen begeleid en heel wat gezien van dit prachtige land.

Ik kan me niet voorstellen dat er een land met meer variatie bestaat dan Indonesië. Elk eiland heeft z'n eigen charmes qua natuur en bevolking. Mijn favorieten zijn Sumatra en De Kleine Sunda Eilanden. Sumatra heeft prachtige natuur, mooie meren en de Batakkers, een bijzondere bevolkingsgroep. Daarnaast blijft het bezoek aan het woud waar de orang-oetans wonen me telkens boeien. Ik kan de hele dag naar deze prachtige beesten kijken.

De Kleine Sunda Eilanden hebben weer een totaal andere natuur dan Sumatra. Op Flores is het landschap na elke bocht weer anders en overal liggen prachtig groene rijstvelden verstopt. De bevolking is ontzettend aardig, waardoor ik me ontzettend welkom voel. Dit heeft er toe geleid dat ik hier sinds 2000 woon. Ondanks het feit dat ik nu ook zelf reizen organiseer en agent ben voor Sawadee, blijft het begeleiden van reizen mij trekken. Ik vind het een enorme uitdaging om dit mooie land met andere mensen te delen en ze naast al het moois, ook kennis te laten maken met het (soms zware) leven van de lokale bevolking. Mensen staan hier ontzettend positief in het leven en daar kunnen wij als Westerse maatschappij veel van leren!

Groepsrondreis Kleine Sunda eilanden

Dicht bij het traditionele leven

image
22 dagen vanaf € 2.199
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!