< Terug naar resultaten

Rondreis Kirgistan (Kirgizië)

De Hemelse Bergen

15 dagen vanaf € 1.798

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Bezoek aan de zondagse veemarkt van Karakol
 • Geen zware trektochten; wel mooie dagwandelingen
 • Twee nachten in Tash Rabat, een unieke plek op de Zijderoute
 • Bijzonder contact met de lokale bevolking tijdens de overnachtingen in homestays
 • Overnachtingen in bijzondere yurts, bij de nomaden

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 15 daagse rondreis Kirgistan (Kirgizië)

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Kirgizië wordt het land van onverwachte schoonheid ontdekt. Vrijwel het gehele land is bedekt met bergen, waarvan vele boven de 3000 meter zijn. Deze reis gaat over verschillende bergpassen met schitterende uitzichten over de vele sneeuwtoppen, langs glooiende grasvlakten waar nomaden met kuddes paarden en schapen rondtrekken. Je kunt meerde dagwandelingen maken. Tijdens de overnachtingen in de homestays en yurts, vilten nomadententen, ervaar je hoe gastvrij en vriendelijk deze mensen zijn.

 1. Dag 1 - Amsterdam – Bishkek
 2. Dag 2 - aankomst Bishkek
 3. Dag 3 - naar Tamchi via Burana
 4. Dag 4 - naar Karakol
 5. Dag 5 - Karakol / dagwandeling Karakol Nationaal Park
 6. Dag 6 - Karakol / veemarkt, naar Jety Oguz
 7. Dag 7 - naar Kochkor
 8. Dag 8 - naar Tash Rabat (3550 meter)
 9. Dag 9 - Tash Rabat (3550 meter) / vrije dag
 10. Dag 10 - naar Naryn
 11. Dag 11 - naar Son Kul (3000 meter)
 12. Dag 12 - Son Kol / vrije dag
 13. Dag 13 - naar Bishkek
 14. Dag 14 - Bishkek / dagexcursie Ala Archa Nationaal Park
 15. Dag 15 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk reisroute

De Hemelse Bergen van Kirgistan

Dit is een complete en mooie reis door Kirgistan, waarin je verschillende mooie dagwandelingen kunt maken.We overnachten in afwisselende accommodaties. Voor een deel in kleinschalige hotels, homestays en yurts. We beschikken over een eigen minibus.

Bishkek en het Issykkul meer

Bishkek, de hoofdstad van Kirgistan, is een levendige, snel moderniserende stad, met vele restaurants, cafés, musea en parken. Na een kort verblijf, rijden we via de beroemde Burana toren naar het groenblauwe Issyk Kul-meer. Dit meer ligt ingeklemd tussen de imposante bergen van de Tien Shan. We overnachten in Tamchi, aan de oevers van het meer. Bij mooi weer kun je hier een heerlijke duik nemen.

Zondagse veemarkt in Karakol

Karakol, gelegen aan de voet van de Tien Shan (de hemelse bergen), is een rustig provinciestadje dat in de 19e eeuw werd gesticht door Russische migranten. De Russische Orthodoxe kathedraal, de Dungan moskee en de vele bazaars zijn een lust voor het oog. Tijdens de zondagsmarkt, waar Kirgiezen, Dunganen, Kazakken, Oeigoeren en Russen op afkomen, verwisselen schapen, geiten, koeien en paarden met veel handjeklap van eigenaar. In het nabijgelegen Karakol Nationaal Park en in Jeti-Ögüz kun je heerlijke dagwandelingen maken.

Tash Rabat en Son Kul meer

We rijden verder over bergpassen en door schitterende valleien naar de karavanserai Tash Rabat. Dit, in de tiende eeuw gebouwde klooster, was eeuwenlang een toevluchtsoord voor zijdekaravanen uit Kashgar om zich te beschermen tegen sneeuwstormen en bandieten. De karavanserai ligt ingeklemd tussen ongenaakbare rotspieken in een schitterende smalle vallei. We overnachten in yurts in de prachtige vallei, waar je mooie wandelingen kunt maken. De rondreis gaat verder via het prachtige Son Kul meer, waar we zullen overnachten in de typische yurts van de gastvrije nomdaden. De laatste dag in Bishkek kun je nog een heerlijke dagwandeling maken in het nabijgelegen natuurgebied.

Rondreis Kirgistan (Kirgizië)

De Hemelse Bergen

image
15 dagen vanaf € 1.798
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.