< Terug naar resultaten

Rondreis Maleisisch Borneo

Sarawak en Sabah: Naar het hart van Borneo

24 dagen vanaf € 2.498

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Gevarieerde rondreis met maar liefst 23 dagen op Borneo
 • Uniek longhouse-programma: 2 overnachtingen in een longhouse
 • Optionele beklimming van Mt. Kinabalu, de hoogste berg in Zuidoost-Azië
 • Ontspannen dagen op het tropische ‘Expeditie Robinson’ eiland Pulau Tiga
 • Tijdbesparende binnenlandse vluchten

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 24 daagse rondreis Maleisisch Borneo

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het Maleisische deel van Borneo maak je veel kennis met de plaatselijke bevolking en natuur, deze zijn in een woord geweldig. De overnachtingen bij de Iban in hun traditionele longhouses zijn een onvergetelijke ervaring. We waden door rivieren, wandelen over de Headhunters Trail en je kunt de hoogste berg van Zuidoost-Azië beklimmen. Onderweg heb je grote kans de zeldzame neusapen, varanen, orang-oetans en neushoornvogels tegen te komen. Aan het eind van de reis kun je bijkomen op het tropische eiland Pulau Tiga.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Kuching
 2. Dag 2 - aankomst Kuching
 3. Dag 3 - naar Bako Nationaal Park
 4. Dag 4 - Bako Nationaal Park / vrije dag
 5. Dag 5 - naar Kuching
 6. Dag 6 - naar Iban-longhouse
 7. Dag 7 - Iban-longhouse
 8. Dag 8 - naar Kuching
 9. Dag 9 - vlucht naar Mulu
 10. Dag 10 - Mulu / bezoek grotten
 11. Dag 11 - Mulu / naar Camp 5, Headhunters’ trail
 12. Dag 12 - Headhunters’ trail / naar Limbang
 13. Dag 13 - naar Kota Kinabalu
 14. Dag 14 - vlucht naar Sandakan / naar Sepilok
 15. Dag 15 - Sepilok / vrije dag
 16. Dag 16 - naar Kinabatangan
 17. Dag 17 - Kinabatanganrivier / bootsafari
 18. Dag 18 - naar Mount Kinabalu NP / optionele beklimming Mt. Kinabalu
 19. Dag 19 - wandeling Mount Kinabalu / naar Kota Kinabalu
 20. Dag 20 - Kota Kinabalu / vrije dag
 21. Dag 21 - naar Pulau Tiga
 22. Dag 22 - Pulau Tiga / vrije dag
 23. Dag 23 - naar Kota Kinabalu / vlucht naar Amsterdam
 24. Dag 24 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Maleisisch Borneo, 24 dagen Bekijk Route Maleisisch Borneo, vertrek op 15 juli 2017

Sarawak en Sabah, naar het hart van Borneo

Dit is de meest avontuurlijke en actieve groepsreis naar Maleisisch Borneo. Deze reis is voor natuurliefhebbers, die houden van veel wandeltochten door de jungle en contact met de lokale bevolking. Een goede conditie is noodzakelijk. In de steden overnachten we in comfortabele hotels. In de natuurparken maak je gebruik van eenvoudige onderkomens met gedeelde sanitaire voorzieningen. In de traditionele longhouses wordt er overnacht op slaapzalen. We reizen per eigen bus en per boot. Voor langere trajecten maken we gebruik van binnenlandse vluchten.

Sarawak: te gast bij de Iban van Borneo

In het Bako park zijn verschillende jungletrails uitgezet die je zelfstandig kunt lopen. Hier ervaar je de enorme diversiteit van het regenwoud: van vleesetende bekerplanten tot manshoge varensoorten. Als het oerwoud ontwaakt kun je, wanneer je geluk hebt, groepen zeldzame neusapen bewonderen. Iedere wandeling eindigt op een ongerept strand. We bezoeken de Iban, ooit gevreesde koppensnellers, nu de meest gastvrije mensen die je je maar kunt voorstellen. Met hen lopen en varen we door het prachtige regenwoud, waarbij we uitleg krijgen over het jungleleven, geneeskrachtige planten en de aanleg van rijstvelden.

Sarawak: Het immense regenwoud van Maleisisch Borneo

Mulu Nationaal Park is een immens stuk regenwoud met schitterende druipsteengrotten. We volgen de route die de voormalige koppensnellers liepen en overnachten in een boshut aan de oever van de Melinau-rivier. Op het tropische Pulau Tiga, een voormalig Expeditie Robinson-eiland, kom je weer helemaal bij van de jungle ervaringen van de afgelopen dagen.

Sabah: orang-oetans en Mount Kinabalu, de hoogste berg van Borneo

Nog niet genoeg natuur gezien? In Sepilok krijg je wederom de kans om orang-oetans te bewonderen. Bij de Kinabatanganrivier heb je grote kans om neusapen, neushoornvogels en soms zelfs wilde olifanten te zien. Je kunt kiezen om naar de top van Mount Kinabalu (4101 meter) te lopen. Langs watervallen en steeds wisselende vegetatie loop je naar boven. Na een overnachting op 3400 meter klim je vroeg in de ochtend naar de top om een adembenemende zonsopgang mee te maken. Wie kiest om beneden te blijven, kan mooie wandelingen maken langs de weelderig begroeide flanken van de berg.

Rondreis Maleisisch Borneo

Sarawak en Sabah: Naar het hart van Borneo

image
24 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.