< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We overnachten in kleine hotels, bij een aantal reizen in tenten en ook een combinatie van beide is mogelijk. De hotels, pensions of – bij een aantal reizen – campings zijn veelal in handen van plaatselijke families. Zo ondersteunen we de lokale economie.We logeren in gezellige pensionnetjes en hotelletjes, uitgebaat door lokale mensen. Zo leggen we vlotter contact met de lokale bevolking en leren we beter de eigenheid van het land kennen. In onze filosofie primeren eenvoud en gezelligheid. Comfort is soms minimaal maar we streven altijd naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding.
Slapen in 3-, 4-, of meerpersoonskamers met regelmatig wisselende kamerverdeling maakt deel uit van onze avontuurlijke manier van reizen. Afhankelijk van het aantal bedden per kamer en het aantal mannen en vrouwen in de groep is een gemengde kamerindeling soms onvermijdelijk.
We logeren vooral in lokale familiepensions en kleinere hotels. De logies zijn comfortabel met douche en toilet op de kamer. Een enkele keer slapen we basic met gemeenschappelijk sanitair. Je neemt best zelf een lakenzak en een handdoek mee.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.Door regelmatig eens een minibus te charteren, korten we de transporttijden in en kunnen we op eigen tempo enkele bezienswaardigheden bezoeken. De gemiddelde transporttijden bedragen doorgaans 3 tot 5 uur. Voor het traject in de bergen is het charteren van een minibus sowieso aangewezen omdat openbaar vervoer niet altijd voorhanden is. We proberen de lokale bussen uit en nemen zeker eens de trein. Korte verplaatsingen doen we met 'tuk tuk', de locale driewieler. De 2 grootste archeologsche sites (Annuradnaphura en Polonnaruwa) doen we met de fiets, op safari gaan we per jeep en voor uitstappen op het water nemen we de locale vissersboot. Uiteraard gaan we ook vaak te voet: de daguitstappen zijn niet zo zwaar op een stevige klim na. De nachtelijke klim naar Adam's Peak is 2 stappertjes zwaar maar is niet verplicht, wie niet mee gaat, blijft lekker verder slapen. Tegen dat de stappers terug beneden zijn is het ontbijt klaar en kan iedereen samen eten.

Rondreis Sri Lanka Go-26

Actieve jongerenreis door het mooie Sri Lanka

Sri Lanka
18 dagen vanaf € 1.725
Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

  • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
  • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
  • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!