< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Indonesië / West-Papua reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Het is in Indonesië, met uitzondering van de hooggelegen gebieden, altijd warm en vochtig. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 ºC. 's Avonds koelt het iets af. In de Baliemvallei wordt het door de hoge ligging zelden erg warm en is het droger. 's Avonds is het er fris. Op Biak is het tropisch warm en vochtig.
Beste reistijd: van mei tot en met medio november, en in die periode zijn onze reizen dan ook gepland.

De Ramadan is de traditionele vastenmaand van de moslims. Dit is vaak niet zo’n geschikte periode om naar Indonesië te gaan, omdat veel restaurants vanaf de vroege ochtend tot zonsondergang gesloten zijn. Voor West Papua is dit echter niet het geval. In 2010 is het Ramadan van 11 augustus t/m 9 september.

image

 Indonesië / West-Papua reizen met een festival

In augustus vind het jaarlijkse Baliemfestival mee. Voor dit festival, dat door de overheid wordt georganiseerd, komen schitterend uitgedoste stammen –voornamelijk Dani, Yali en Lani– uit alle windstreken naar Wamena, de hoofdstad van de vallei. Er wordt gedurende een aantal dagen gedanst, gegeten en er worden boogschietwedstrijden georganiseerd. Hoewel het absoluut een toeristisch gebeuren is, biedt dit festival je een uitstekende gelegenheid om de Papua’s op hun mooist te zien en zijn er meer Papua’s dan toeristen. In augustus vind het jaarlijkse Baliemfestival mee. Voor dit festival, dat door de overheid wordt georganiseerd, komen schitterend uitgedoste stammen –voornamelijk Dani, Yali en Lani– uit alle windstreken naar Wamena, de hoofdstad van de vallei. Er wordt gedurende een aantal dagen gedanst, gegeten en er worden boogschietwedstrijden georganiseerd. Hoewel het absoluut een toeristisch gebeuren is, biedt dit festival je een uitstekende gelegenheid om de Papua’s op hun mooist te zien en zijn er meer Papua’s dan toeristen.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Voor deze reis heb je absoluut een goede conditie en een avontuurlijke, flexibele instelling nodig. De trektochten zijn stevig; een goede wandelconditie is zeer belangrijk. Daarbij geldt dat de tochten na regenval extra zwaar kunnen zijn. We lopen per dag ca. vier tot zes uur, door soms heuvelachtig, soms bergachtig terrein. Soms moet je een stuk langs afgronden dus je moet geen hoogtevrees hebben. De paden kunnen smal en modderig zijn. Er gaan dragers mee voor de bagage en zelf draag je alleen je dagrugzakje waar je fles water, een fototoestel en een trui inzitten. De eerste trek in het noorden van de Baliemvallei is redelijk gemakkelijk lopen. In het zuiden moet je rekening houden met enkele klimtochten tegen de heuvels omhoog, maar het schitterende landschap maakt alles goed! Je moet een sportieve avonturier zijn die niet opziet tegen ongemakken, binnenlandse vluchten die later vertrekken dan aangegeven, primitieve slaapgelegenheden en je niet gauw ergeren aan anderen. Een positieve instelling is dus zeker belangrijk! Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis zijn vanwege de grote afstanden enkele binnenlandse vluchten opgenomen. De trajecten Denpasar - Jayapura, Jayapura - Biak en Biak - Makassar - Manado wordt gevlogen door Garuda. De retourvlucht van Jayapura naar Wamena wordt uigevoerd met Trigana Air Service. Voorafgaand aan de trektochten worden we met een busje naar het uitgangspunt gebracht. De reis bevat verder nauwelijks lange reisdagen over land.

Momenteel staan alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen nog vermeld op een door de EU opgestelde lijst. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd.
Volgens de ANVR-richtlijnen is het mogelijk om deze reis toch uit te voeren, als de touroperator een aansprakelijkheidsverzekering heeft die ook geldig is op vluchten met de luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan vermeld. Uiteraard zijn alle vluchten waar we gebruik van maken, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering.
Voorwaarde is wel dat we je expliciet informeren dat je een reis maakt waarbij we gebruik maken van een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst staan. Na boeking van deze reis ontvang je van ons per e-mail een afstandsverklaring. Zodra we de verklaring retour ontvangen, kunnen we de reis definitief aan je bevestigen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Indonesië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Indonesië / West-Papua

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!