Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yogyakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Na een overstap in Jakarta, vliegen we direct door naar Yogyakarta waar we beginnen met onze prachtige rondreis. Na een korte transfer van vliegveld naar Yogyakarta, kun je bijkomen van de vlucht in ons hotel met zwembad waar we 3 nachten zullen verblijven. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid.

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle straten. In de stad worden vele oude ambachten uitgeoefend. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. Yogyakarta is het centrum van oud Javaanse kunst zoals batik en het maken van wayangpoppen. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en een restaurant uit te zoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  naar Tawangmangu

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan. De drie hindoeïstische hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Via tabak- en suikerrietvelden rijden we verder naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel. Ver beneden je ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht. We maken een mooie, pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. We slapen in een zeer eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Malang

  image

  Via een steile pas rijden we naar Madiun om van daar uit door Oost-Java te rijden. Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze trektocht. 

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Als je geen zin hebt in deze wandeling kun je ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen aan de rand van het zwembad en te genieten van de rust.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Ketapang

  image

  In de morgen hebben we nog tijd om over de plantages te wandelen en te zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. In de middag volgt een korte rit naar Ketapang, ons uitvalspunt voor de beklimming van de Ijen-vulkaan morgen. Hier verbijven we in een hotel aan het strand met een zwembad. Ketapang ligt nabij het levendige stadje Banyuwangi en het is mogelijk optioneel een tour door de stad te maken per becak

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Lovina / beklimming Ijen

  image

  Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een steil zand/grind pad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt. Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. 

  image

  Na de wandeling rijden we met de jeep terug naar Ketapang en stappen weer over in de bus. Het is nog maar een heel klein stukje naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Aan de Balinese noordkust verblijven we 2 nachten. Het hotel ligt pal aan het strand dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Lovina / vrije dag

  image

  Vandaag staat in het teken van zon en strand! Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een optionele excursie naar Pulau Menjangan, dat op twee uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: Er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen we af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. We slapen drie nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag heb je weer een grote keuze aan activiteiten. In Ubud kun je een kookcursus volgen om je Indonesische kookkunsten te verbeteren. De omgeving van Ubud is interessant met schitterende rijstterrassen waar je mooie wandelingen kan maken. Geniet ook zeker van een heerlijke kop koffie en loop eens over de markt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Ubud / vrije dag

  image

  Ubud is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal. Ook kun je er vandaag voor kiezen om de prachtige groene omgeving van Ubud per fiets te ontdekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 15

  snelle ferry naar Senggigi

  image

  Vanaf Ubud rijden we in een uur naar Padang Bai. Je vaart in anderhalfuur per snelle ferry naar Lombok. Via een mooie route langs de kust rijden we naar Senggigi waar je heerlijk kunt genieten van de zee. Senggigi is een redelijk toeristisch kustplaats met restaurants en winkels. We overnachten in een hotel met zwembad en mooi uitzicht op zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Senggigi / fietstocht

  image

  We maken een bijzondere, gemakkelijke fietstocht met een paar korte klimmetjes. We fietsen over smalle wegen en door kleine dorpen, waardoor je een Lombok te zien dat nog maar weinigen kennen. Vaak zijn er mensen aan het werk op de rijstvelden en komen we langs een kleine plaatselijke markt tegen. We maken een korte wandeling door een typisch Sasak dorp waar ze manden vlechten.

  image

  NB: Na de lunch wordt de groep opgesplitst: mensen die de Rinjani gaan beklimmen, rijden meteen door naar Sembalun Lawang. De rest gaat terug naar het hotel in Senggigi.Aan het einde van dag 19 voegen de Rinjani klimmers zich weer bij de groep op Gili Air. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beklimming Rinjani apr t/m nov / €300,00 per persoon

  Beklimming Rinjani apr t/m nov

  Deze 3-daagse beklimming is enkel geschikt voor mensen met een meer dan zeer goede conditie. Zeker wanneer het geregend heeft, kan de tocht nog zwaarder worden dan hij al is.

  image

  Dag 16 naar Sembalun

  Halverwege Tetebatu neem je voorlopig afscheid van de groep en word je naar Sembalun Lawang, een traditioneel dorpje, gelegen op een hoogte van 1156 meter, gebracht. Sembalun is het startpunt van de beklimming van de Rinjani, met zijn 3726 meter de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. De vulkaan is sinds 1997 beschermd door een nationaal park. De beklimming wordt georganiseerd door een organisatie die in samenwerking met de Nieuw-Zeelandse regering is opgericht als ontwikkelingsproject om meer lokale mensen te laten profiteren van het toerisme. Zij regelt alles wat nodig is voor de beklimming: dragers, tenten, slaapzakken, matjes, eten en een lokale gids. Je logeert in een gezellig hotel met uitzicht op de Rinjani. Hier kun je je in alle rust voorbereiden op de beklimming.  Een gedeelte van je bagage blijft achter in het hotel. Vergeet niet je warme kledij mee te nemen.

  image

  Dag 17 Rinjanibeklimming, dag 1 (naar de kraterrand)

  In de ochtend meld je je, samen met de gids, bij het Rinjani Information Centre (RIC). Hier kun je het Vulkanologisch Centrum bezoeken om meer te weten te komen over de vulkaan en hoe de krater is ontstaan. In de enorme krater ligt een meer met daarin weer een andere vulkaan: Segara Anak. Dit ‘kind’’ van de Rinjani is ontstaan na een recentere uitbarsting. Het meer ligt ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel en is zo'n 200 tot 300 meter diep. Vervolgens krijg je een uitleg over de route, de lokale tradities en zaken die je onderweg tegen kunt komen. Je krijgt ook informatie over veiligheid. Daarna begint de klim. De eerste dag is zwaar, aangezien je meer dan 2000 meter klimt in ongeveer 7 uur. Gelukkig hoef je zelf alleen maar een dagrugzak met water en een camera te dragen. De trek begint met een geleidelijke klim door open grasland waarop vee graast. Na ongeveer 3 uur bereiken we Pos 2, gelegen op 1500 meter. Vanuit hier is het uitzicht op Rinjani’s indrukwekkende top schitterend. Hier stoppen we voor de lunch. Daarna wacht er een zeer steile klim van ongeveer 4 uur naar de kraterrand (op 2700 meter). Onderweg zie je pijnboomachtige Casuarina’s en misschien zelfs makaken. Eenmaal aangekomen op de kraterrand heb je een adembenemend uitzicht over de enorme krater, het meer en de Segara Anak. Op de rand van de krater slaan we onze tenten op voor de overnachting. Let op want het kan hier heel erg waaien.

  image

  Dag 18 Rinjanibeklimming, dag 2 (top en afdaling naar meer; naar Plawangan Senaru)

  Deze tweede dag is de allerzwaarste dag van de Rinjanibeklimming, zeker wanneer je meegaat naar de 3726 meter hoge top van de Rinjani. Je vertrekt dan in het holst van de nacht (vanaf 2 uur) om op tijd te zijn voor de zonsopgang. Het is een zware tocht door de vulkanische as, maar als je de zon boven Lombok ziet opgaan is dat een onvergetelijke ervaring (het kan ook mistig zijn). Vervolgens keren we terug naar de kraterrand voor een welverdiend ontbijt en beginnen we aan de afdaling naar het kratermeer. Je daalt steil af langs de rand van de krater naar het meer dat op 2000 meter ligt. Je daalt dus bijna 2000 meter af, wat zeer belastend is voor je knieën. Eenmaal beneden bij het meer kun je even relaxen of de heetwaterbronnen uit proberen, waarvan wordt gezegd dat ze helende krachten hebben. Ondertussen wordt de lunch klaargemaakt. Vervolgens is het nog zo'n 4 uur stijgen tot aan de kraterrand aan de Senaru kant (op 2641 meter). Soms groeit er edelweiss langs het pad. Het uitzicht op het kratermeer is weer heel anders van deze kant. We slapen hier in onze tenten, maken een kampvuur en genieten van een welverdiende maaltijd.

  image

  Dag 19 Rinjanibeklimming, dag 3 (afdaling naar Senaru; naar Gili Meno)

  In de ochtend is het meestal heel helder weer en heb je een geweldig uitzicht over de krater. Na het ontbijt starten we de lange, 7 uur durende afdaling naar Senaru, een klein plaatsje dat op 800 meter hoogte op de flanken van de Rinjani ligt. De afdaling gaat door dik tropisch woud, rijk aan flora en vogelleven. Je hebt de kans (met wat geluk) de zeldzame zwarte aap te zien. De trek eindigt uiteindelijk bij het Trekking Centre in Senaru. Vanaf hier rijden we in ongeveer anderhalf uur naar de havenplaats voor de korte boottrip naar de Gili eilanden. Hier sluiten we aan het eind van de middag weer aan bij de rest van de groep. In de lauwwarme zee kun je heerlijk uitrusten van de zware klim.

  Opmerkingen:

  * Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is twee. Indien er uiteindelijk maar 1 persoon meegaat, dient er een toeslag betaald te worden van 150 euro. In dat geval nemen wij contact op; de beklimming kan dan geannuleerd worden, maar het is geen geldige reden om de gehele reis te annuleren.

  * Gelieve rekening te houden met extra fooien voor de dragers en de gids. De dragers nemen naast de tenten en het voedsel maximaal 4 kilo bagage voor je mee (de dragers nemen geen eigen bagage mee). Ter plekke kun je een drager inhuren voor +/- 10 euro per dag.

  * In april 2009 is de Segara Anak uitgebarsten. Sindsdien is de Rinjani instabiel. Grotere en kleinere uitbarstingen volgen elkaar op. Van tijd tot tijd is het niet mogelijk helemaal naar de top te klimmen. De Indonesische overheid bepaalt of en wanneer dit mag. In het geval dat de top gesloten is voor toeristen kan er alleen een tweedaagse beklimming gedaan worden naar de kraterrand en weer terug. Vanaf de kraterrand kun je dan de lava ver in de diepte ziet stromen. Indien de beklimming naar de kraterrand ook niet mogelijk is dient de excursie geannuleerd te worden. Op moment van annulering zal bekeken worden hoeveel de restitutie zal zijn. Houdt er rekening mee dat je slechts een deel van het excursiebedrag terug krijgt.

  Inbegrepen in de prijs:

  • -Vervoer naar Sembalun en naar Gili Meno
  • -Gids en dragers
  • -Tenten (slaapzak/matje)
  • -Entreegelden
  • -maaltijden
 • 17

  naar Tetebatu / bezoek Pringgasela

  image

  We gaan naar Tetebatu, een dorp op de flanken van de Rinjani vulkaan. Onderweg stoppen we bij het waterpaleis Narmada. Daarna rijden we verder naar het weefdorpje Pringgasela. We kunnen ook naar Masbagik, waar nog op traditionele wijze keramiek wordt gemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Pringgasela

  Pringgasela

  We bezoeken het weefdorpje Pringgasela. Daar krijgen we een heerlijke Sasak maaltijd aangeboden bij één van de weefsters thuis. Na de lunch kan je rustig Pringgasela verkennen en kijken hoe op traditionele wijze de mooiste doeken worden geweven. Het is heel leuk om te zien hoe deze songket door de vrouwen voor het huis wordt vervaardigd. We kunnen ook naar Masbagik, waar nog op traditionele wijze keramiek wordt gemaakt.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 18

  naar Gili Air / wandeling door rijstvelden

  image

  In de directe omgeving van het hotel kun je prachtig wandelen langs de flanken van de Rinjani. Je loopt langs mooie groene rijstterrassen en traditionele dorpjes. Onderweg kom je enthousiaste kinderen tegen die Engels willen oefenen. Het laatste stuk gaat door het bos, langs watervallen en waar je soms zwarte langoerapen tegenkomt. Vervolgens gaan we naar het havenplaatsje Bangsal waar we instappen in een lokale vlerkprauw. Hiermee varen we naar Gili Air, dé perfecte afluiting van onze rondreis. We overnachten 3 nachten in een hotel met zwembad en binnentuin die grenst aan het strand!


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Gili Air / vrije dag

  image

  Het koraaleiland is omgeven door mooie palmstranden. Je kunt er heerlijk zwemmen of snorkelen. Bij het snorkelen is er zelfs een kans om zeeschildpadden te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Gili Air / vrije dag

  image

  Vandaag nog een heerlijke dag in het teken van zon, zee en strand. Je kan er ook voor kiezen om één van de andere Gili eilanden gaan verkennen. Met de lokale boot kan je in de ochtend naar Gili Trawangan of Gili Meno gaan en in de namiddag keer je weer terug.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag nemen we de boot terug naar het vasteland. In de haven staat onze bus te wachten die ons naar de luchthaven brengt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Gili Air

  strand, Indonesië, Gili

  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust van Gili Air, dan kun je in hetzelfde hotel verlengen voor twee extra nachten. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, (boot)transfers en ontbijt.


  - 2-daagse verlenging Lombok: Gili Air (2 pers) 2 dagen v.a. € 175,-
  - 2-daagse verlenging Lombok: Gili Air (1 pers) 2 dagen v.a. € 300,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Gili Air

  Vrij verblijf

 • 22

  Gili Air

  Vrij verblijf

 • 23

  Terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 24

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Reis begint in Yogyakarta, meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
 • Actieve rondreis met veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan gebieden met nog weinig toerisme
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Indrukwekkende beklimming van de Ijen-vulkaan
 • Originele wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Verblijf in koloniaal hotel op een sfeervolle plantage in Oost-Java
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta

Groepsrondreis Java, Bali en Lombok

Langs vulkanen en rijstvelden

Groepsrondreis Indonesië - Bali aap
22 dagen vanaf € 1.809
Naar boven