< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 18 mei 2024 heeft een afwijkende route op Lombok. Op Lombok beginnen we in Tetebatu waar je twee nachten verblijft. Op dag 15 zullen we een bezoek brengen aan het dorp Lendang Nangka en lunchen bij Pringgasela. In de ochtend van dag 16 zullen we de fietstocht maken bij Otak Kokok om vervolgens naar Senggigi te reizen om daar één nacht te verblijven. De reis eindigt zoals de oorspronkelijke route op Gili Air.


  De reis met vertrek op 22 juni 2024 heeft een afwijkende route op Lombok. We beginnen de reis in Tetebatu waar je twee nachten zal verblijven in plaats van één. Vervolgens zal je naar Senggigi reizen om daar twee nachten te verblijven in plaats van één.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yogyakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Na een overstap in Jakarta, vliegen we direct door naar Yogyakarta waar we beginnen met onze prachtige rondreis. Na een korte transfer van vliegveld naar Yogyakarta, kun je bijkomen van de vlucht in ons hotel met zwembad waar we 3 nachten zullen verblijven. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid.

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle straten. In de stad worden vele oude ambachten uitgeoefend. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. Yogyakarta is het centrum van oud Javaanse kunst zoals batik en het maken van wajangpoppen.

  image

  Na de becaktour kun je nog een bezoek brengen aan het Kraton, het paleis van de sultan. In de avond is het leuk om wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en een restaurant uit te zoeken voor een smakelijk diner. In Yogyakarta heb je ook leuke barretjes om samen een borrel te drinken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Yogyakarta / bezoek Borobudur en Candirejo

  image

  Vandaag wordt een leuke dag! We brengen namelijk een bezoek aan het dorp Candirejo en de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Je kan het prachtige complex vanaf beneden aanschouwen en naar boven klimmen voor een mooi uitzicht op de groene omgeving. Verder kun je heerlijk wandelen in de grote tuin die eromheen ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad die vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  naar Tawangmangu via Prambanan

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan. De drie hindoeïstische hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Via tabak- en suikerrietvelden rijden we verder naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel. Ver beneden je ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht. We maken een mooie, pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. We slapen in een zeer eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Malang

  image

  Via een steile pas rijden we naar Madiun om van daar uit door Oost-Java te rijden. Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze trektocht. 

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Als je geen zin hebt in deze wandeling kun je ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen aan de rand van het zwembad en te genieten van de rust.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Ketapang

  image

  In de morgen hebben we nog tijd om over de plantages te wandelen en te zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. In de middag volgt een korte rit naar Ketapang, ons uitvalspunt voor de beklimming van de Ijen-vulkaan morgen. Hier verbijven we in een hotel aan het strand met een zwembad. Ketapang ligt nabij het levendige stadje Banyuwangi en het is mogelijk optioneel een tour door de stad te maken per becak.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Lovina / beklimming Ijen

  image

  Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een steil zand/grind pad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt. Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. 

  image

  Na de wandeling rijden we met de jeep terug naar Ketapang en stappen weer over in de bus. Het is nog maar een heel klein stukje naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Aan de Balinese noordkust verblijven we 2 nachten. Het hotel ligt pal aan het strand dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Lovina / vrije dag

  image

  Vandaag staat in het teken van zon en strand! Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een optionele excursie naar Pulau Menjangan, dat op twee uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: Er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen we af naar Ubud. Onderweg maken we een stop bij de Ulun Danu Beratan tempel en de Candi Kuning markt. Op een klein schiereiland in het Bratan-meer staat de Ulun Danu Beratan tempel. Deze prachtige hindoeïstische tempel is omringd door kleurige bloemen en mooie muurschilderingen. Dichtbij de tempel is de Candi Kuning markt gelegen. Dit is een traditionele Balinese markt waar vooral fruit verkocht wordt dat afkomstig is van lokale plantages.  

  image

  In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souvenirs kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. We slapen twee nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag heb je weer een grote keuze aan activiteiten. In Ubud kun je een kookcursus volgen om je Indonesische kookkunsten te verbeteren. De omgeving van Ubud is interessant met schitterende rijstterrassen waar je mooie wandelingen kan maken. Geniet ook zeker van een heerlijke kop koffie en loop eens over de markt.

  image

  Ubud is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal. Ook kun je er vandaag voor kiezen om de prachtige groene omgeving van Ubud per fiets te ontdekken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Optioneel Fietstocht Ubud (inclusief lunch) / €42,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel. Na ongeveer drie kwartier komen we aan op het beginpunt van de fietstocht. Tijdens de tocht ga je op mountainbikes voornamelijk bergafwaarts. Zo nu en dan verlaat je de verharde weg om over kleine onverharde paadjes in een rustig tempo het landschap te verkennen. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die onder andere vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Onderweg maken we een stop bij de lokale bevolking voor een koffiepauze.

  Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).


  Let op: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 5 personen en kan vanaf 7 jaar geboekt worden. 

 • 14

  snelle ferry naar Senggigi

  image

  Vanaf Ubud rijden we in een uur naar Padang Bai. Je vaart in anderhalfuur per snelle ferry naar Lombok. Via een mooie route langs de kust rijden we naar Senggigi waar je heerlijk kunt genieten van de zee. Senggigi is een redelijk toeristische kustplaats met restaurants en winkels. We overnachten in een hotel met zwembad en mooi uitzicht op zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Senggigi fietstocht / naar Tetebatu / optioneel beklimming Rinjani

  image

  We maken een bijzondere, gemakkelijke fietstocht met een paar korte klimmetjes. We fietsen over smalle wegen en door kleine dorpen, waardoor je een Lombok te zien krijgt dat nog maar weinigen kennen. Vaak zijn er mensen aan het werk op de rijstvelden en komen we langs een kleine plaatselijke markt. We maken een korte wandeling door een typisch Sasak dorp waar ze manden vlechten. Aan het eind van de dag gaan we naar Tetebatu, een dorp op de flanken van de Rinjani vulkaan.

  image

  NB: Na de lunch wordt de groep opgesplitst: mensen die de Rinjani gaan beklimmen, rijden door naar Sembalun Lawang. De rest gaat door naar het hotel in Tetebatu. Aan het einde van dag 17 voegen de Rinjani klimmers zich weer bij de groep op Gili Air. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beklimming Rinjani apr t/m nov / €285,00 per persoon

  Beklimming Rinjani apr t/m nov

  Deze 2-daagse beklimming is enkel geschikt voor mensen met een meer dan zeer goede conditie. Zeker wanneer het geregend heeft, kan de tocht nog zwaarder worden dan hij al is.

  image

  Puur Sawadee

  Onder begeleiding van een gids van Rinjani Women Adventure ga je Mount Rinjani beklimmen. Katni, afstammeling van de Wetu Telu Senaru Bayan, de oorspronkelijke bewoners van Lombok, is de oprichtster van Rinjani Women Adventure. Zij was de eerste vrouwelijke gids in dit gebied. Nu werken zowel mannen als vrouwen als gids voor de organisatie. Voor hun is dit werk een manier om voor gendergelijkheid te vechten, maar ook om de natuur te beschermen. Omdat veel gidsen en toeristen hun afval achterlaten tijdens de wandelingen heeft ze het programma ‘Keep Rinjani Green and Clean’ opgericht. Door samen te werken wil ze al het afval op de vulkaan opruimen.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  image

  Naar Sembalun

  Je neemt voorlopig afscheid van de groep en je wordt naar Sembalun Lawang gebracht, een traditioneel dorp gelegen op 1156 meter hoogte. Sembalun is het startpunt voor de beklimming van Mount Rinjani, op 3726 meter hoogte. De vulkaan wordt sinds 1997 beschermd door een nationaal park. De beklimming wordt georganiseerd door een organisatie die in samenwerking met de Nieuw-Zeelandse regering is opgericht als ontwikkelingsproject om meer lokale mensen toegang te geven tot het toerisme. Zij regelen alles wat nodig is voor de beklimming: dragers, tenten, slaapzakken, matjes, eten en een lokale gids. Je verblijft in een gezellig hotel met uitzicht op de Rinjani. Hier kun je  rustig voorbereiden op de beklimming. Een deel van jouww bagage blijft in het hotel. Vergeet niet je warme kleding mee te nemen.

  image

  Dag 1: naar de kraterrand

  In de ochtend meld je je, samen met de gids, bij het Rinjani Information Centre (RIC). Hier kun je het Vulkanologisch Centrum bezoeken om meer te weten te komen over de vulkaan en hoe de krater is ontstaan. In de enorme krater ligt een meer met daarin weer een andere vulkaan: Segara Anak. Dit ‘kind’’ van de Rinjani is ontstaan na een recentere uitbarsting. Het meer ligt ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel en is zo'n 200 tot 300 meter diep. Vervolgens krijg je een uitleg over de route, de lokale tradities en zaken die je onderweg tegen kunt komen. Je krijgt ook informatie over veiligheid. Daarna begint de klim. De trekking start in de ochtend vanuit het dorp Sembalun. De trek begint met een geleidelijke klim door open grasland waarop vee graast. Na ongeveer 2 uur lopen bereiken we Pos 1, gelegen op 1300 meter. Ongeveer drie kwartier later bereiken we Pos 2, gelegen op 1500 meter en vervolgens gaan we door naar Pos 3 op 1800 meter. Vanuit hier is het uitzicht op Rinjani’s indrukwekkende top schitterend. Hier stoppen we voor de lunch. Daarna wacht er een zeer steile klim van ongeveer 3 uur naar de kraterrand van Sembalun (op 2639 meter). Eenmaal aangekomen op de kraterrand heb je een adembenemend uitzicht over de enorme krater, het meer en de Segara Anak. We overnachten op de kraterrand. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de zonondergang.

  image

  Dag 2: de top en afdaling

  We ontwaken in het holst van de nacht rond 2:00 uur voor een warm drankje en een licht ontbijt. Om 3:00 uur gaan we op weg naar de top van Rinjani. We beginnen met een matige trekking, gevolgd door een vrij gemakkelijke maar langere trekking. Het laatste deel van de klim is een zwarte tocht door het vulkanische as. Rond 6.00 uur bereiken we de top, op 3726 meter, met een prachtige zonsopgang en een panoramisch uitzicht op het eiland Lombok, het eiland Bali, het eiland Sumbawa en het Segara Anak meer.

  We dalen binnen 2 uur af naar de kraterrand van Sembalun en nuttigen ons ontbijt. Dan zullen we, in ongeveer 5 uur, verder afdalen naar het dorp Sembalun. Vanaf hier rijden we naar de havenstad voor de korte boottocht naar de Gili eilanden. Hier voegen we ons weer bij de rest van de groep. In de lauwe zee kun je uitrusten van de zware klim.


  Opmerkingen:

  * De prijs is gebaseerd op minimaal 2 personen. De éénpersoonskamer toeslag is € 30 per persoon bovenop de andere toeslagen.

  Het is niet mogelijk om deze trekking voor 1 persoon aan te bieden. Wij nemen contact met je op indien er minder dan 2 boekingen zijn voor het keuzeprogramma; de beklimming zal dan geannuleerd worden, maar het is geen geldige reden om de gehele reis te annuleren.

  * Gelieve rekening te houden met extra fooien voor de dragers en de gids. De dragers nemen naast de tenten en het voedsel maximaal 4 kilo bagage voor je mee (de dragers nemen geen eigen bagage mee). Ter plekke kun je een drager inhuren voor +/- 10 euro per dag.

  * In april 2009 is de Segara Anak uitgebarsten. Sindsdien is de Rinjani instabiel. Grotere en kleinere uitbarstingen volgen elkaar op. Van tijd tot tijd is het niet mogelijk helemaal naar de top te klimmen. De Indonesische overheid bepaalt of en wanneer dit mag. In het geval dat de top gesloten is voor toeristen kan er alleen een tweedaagse beklimming gedaan worden naar de kraterrand en weer terug. Vanaf de kraterrand kun je dan de lava ver in de diepte ziet stromen. Indien de beklimming naar de kraterrand ook niet mogelijk is dient de excursie geannuleerd te worden. Op moment van annulering zal bekeken worden hoeveel de restitutie zal zijn. Houdt er rekening mee dat je slechts een deel van het excursiebedrag terug krijgt.

  Inbegrepen in de prijs:

  • Vervoer naar Sembalun en naar Gili eilanden
  • Gids en dragers
  • Tenten (slaapzak/matje)
  • Entreegelden
  • Maaltijden

 • 16

  Tetebatu / bezoek Pringgasela

  image

  Vandaag gaan we een aantal unieke dorpen in de omgeving van Tetebatu ontdekken. Onze eerste stop is het historische dorpje Lendang Nangka wat rijk is aan cultuur en natuur. Hierna gaan we naar Pringgasela, waar we kunnen zien hoe songket geweven wordt. Songket is een traditionele Indonesische stof waar zilver en goud draad in verweven is, prachtig om te zien! Na de lunch in Pringgasela gaan we verder naar Loyok. Het dorp Loyok staat bekend om de bijzondere handgemaakte artikelen van bamboe zoals tassen, muurdecoratie, en andere versieringen. De perfecte plek om een souvenir te scoren! 

  image

  Voordat we weer terug gaan naar Tetebatu maken we nog een stop bij het dorp Masbagik. Dit is dé plek als je op zoek bent naar handgemaakt aardewerk van goede kwaliteit. De inwoners van Masbagik besteden hun hele leven om de kunst van pottenbakkerij te beheersen, en dus zie je ook vooral ouderen aan het werk. Rijk met mooie ervaringen en prachtige souvenirs keren we terug naar ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Gili Air / wandeling door rijstvelden

  image

  In de directe omgeving van het hotel kun je prachtig wandelen langs de flanken van de Rinjani. Je loopt langs mooie groene rijstterrassen en traditionele dorpjes. Onderweg kom je enthousiaste kinderen tegen die Engels willen oefenen. Het laatste stuk gaat door het bos, langs watervallen en waar je soms zwarte langoerapen tegenkomt. Vervolgens gaan we naar het havenplaatsje Bangsal waar we instappen in een lokale vlerkprauw. Hiermee varen we naar Gili Air, dé perfecte afsluiting van onze rondreis. We overnachten 3 nachten in een hotel met zwembad en binnentuin die grenst aan het strand!


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Gili Air / vrije dag

  image

  Het koraaleiland is omgeven door mooie palmstranden. Je kunt er heerlijk zwemmen of snorkelen. Bij het snorkelen is er zelfs een kans om zeeschildpadden te zien.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Gili Air / vrije dag

  image

  Vandaag nog een heerlijke dag in het teken van zon, zee en strand. Je kan er ook voor kiezen om één van de andere Gili eilanden gaan verkennen. Met de lokale boot kan je in de ochtend naar Gili Trawangan of Gili Meno gaan en in de namiddag keer je weer terug.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag nemen we de boot terug naar het vasteland. In de haven staat onze bus te wachten die ons naar de luchthaven brengt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.
Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Start in Yogya, meer tijd op Java's mooiste deel
 • Actieve reis met veel fiets- en wandelmogelijkheden
 • Bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Bezoek aan populaire hoogtepunten en aan onbekendere gebieden
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Inclusief bezoek aan de beroemde boeddhistische tempel de Borobudur
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Indrukwekkende beklimming van de Ijen-vulkaan
 • Originele wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Verblijf in koloniaal hotel op een sfeervolle plantage in Oost-Java
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Java, Bali en Lombok

Langs vulkanen en rijstvelden

Groepsrondreis Indonesië - Bali aap
21 dagen vanaf € 2.379 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven