< Terug naar resultaten

Rondreis Balkan

De verrassing van Oost-Europa

15 dagen vanaf € 1.298

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Reis door vier boeiende Balkan landen: Bosnië Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië
 • Afwisselende rondreis langs culturele steden en traditionele dorpjes, indrukwekkende natuur en een roerige geschiedenis
 • Boottocht over het Skadar meer en door de baai van Kotor
 • Bijzondere overnachting in authentieke Servische huisjes in het dorpje Sirogojno
 • Unieke overnachting in een Eco Village van een lokale familie in het Bjelasica gebergte

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 15 daagse rondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag staan ze vooral bekend om hun historische steden, prachtige natuur, vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Graag nemen we je mee op avontuur door deze landen en leren je meer over de geschiedenis, maar ook het dagelijks leven dat de inwoners nu leiden. Ga mee op deze afwisselende en zeer boeiende reis door de Balkan en laat je verbazen!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Dubrovnik
 2. Dag 2 - naar Mostar / Tvdros klooster
 3. Dag 3 - naar Sarajevo
 4. Dag 4 - Sarajevo / vrije dag
 5. Dag 5 - naar Kustendorff
 6. Dag 6 - Sargan Eight spoorweg / naar Sirogojno
 7. Dag 7 - naar Durmitor Nationaal Park
 8. Dag 8 - naar Katun / wandeling
 9. Dag 9 - naar Virpazar / Mrtvica Canyon wandeltocht
 10. Dag 10 - Virpazar / boottocht Skadar meer en wijnproeverij
 11. Dag 11 - naar Kotor
 12. Dag 12 - Kotor / vestingsmuren van Kotor en boottocht Kotor Bay
 13. Dag 13 - wandeltocht Lovcen NP en bezoek Cetinje
 14. Dag 14 - naar Dubrovnik
 15. Dag 15 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Balkan, 15 dagen

Rondreis door de Balkan 

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro en Kroatië komen we langs boeiende steden, prachtige natuur en ontmoeten we de vriendelijke bevolking van de Balkan. We overnachten in sfeervolle kleinschalige accommodaties. Extra bijzonder zijn de overnachtingen bij een lokale familie in het Durmitor Nationaal Park en in  het dorpje Sirogojno. Ook bezoeken we Kustendorff, een traditioneel dorpje gebouwd door de regisseur Emir Kusturica. Hij bouwde dit dorpje speciaal voor zijn film 'Life is a Miracle'. 

Roerige geschiedenis in historische steden

Ondanks de roerige geschiedenis die de Balkan landen kent, ontwikkelen de steden zich goed. We bezoeken onder andere de bijzondere steden Mostar, Sarajevo, Kotor, Cetinje en Dubrovnik. Het historische Mostar op de Unesco werelderfgoedlijst, Sarajevo is vanwege de diversiteit in religies het "Jeruzalem van Europa", in Kotor maken we een leuke boottocht door Kotor Bay, Cetinje is een waar museum en is Dubrovnik een ware parel aan de kust. Wat we ook zeker niet overslaan is de iconische brug over de Drina Rivier.

Bergpassen, meren en Canyons

Hoewel tijdens deze rondreis de cultuur van de Balkan centraal staat, is er ook aan natuur geen gebrek in de Balkan. We bezoeken nationale parken als Durmitor, Lovcen en Skadar. Durmitor is een prachtig gebied met de hoogste toppen van het land waar water zich diep heeft uitgesneden in het landschap. In het Lovcen maken we een bijzondere wandeling met panoramisch zicht op de bergen aan de ene kant en de Adriatische zee aan de andere kant. Het Skadarmeer vormt de grens tussen Albanië en Montenegro en is een bijzonder natuurgebied. Je kunt een kajaktocht over het meer maken. Dit is één van de grootste vogelgebieden van Europa en we komen er onder meer pelikanen en aalscholvers tegen. Aan het eind van de dag bezoeken we een wijngaard nabij het meer. Adembenemend zijn ook Zlabitor Mountain en de Mrtvica Canyon waar we een wandeltocht maken. 


Rondreis Balkan

De verrassing van Oost-Europa

Bosnie Mostar
15 dagen vanaf € 1.298
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.