< Terug naar resultaten

Rondreis Montenegro

Wandelen over de toppen van de Balkan

10 dagen vanaf € 1.198

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Mooie wandelingen in 4 Nationale Parken (Durmitor, Lovcen, Biogradska en Skadar)
 • Een bijzondere treinreis tussen de lokale bevolking
 • Kajaktocht het Skadarmeer (optioneel)
 • Veel contact met lokale bevolking door verblijf in kleinschalige familiehotels
 • Bezoek aan het beroemde Ostrog klooster

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 10 daagse rondreis Montenegro

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Montenegro maken we prachtige wandelingen door de mooiste Nationale Parken van Montenegro. We wandelen langs de hoogste toppen in het Durmitor Nationaal Park en in de bergen langs de kust. Al wandelend komen we op de meest ongerepte plekken. Ook gaan we het water op en kajakken we over het bekende Skadarmeer. We bezoeken kloosters en kerken en verkennen sfeervolle stadjes. We slapen in kleine, knusse familie accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden. We sluiten de reis af onder het genot van een lokale wijn in een wijngaard.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Podgorica, transfer naar Savnik
 2. Dag 2 - wandeling Durmitor Nationaal Park
 3. Dag 3 - via de Tarakloof naar Biogradska Gora Nationaal Park
 4. Dag 4 - wandeling door Bjelasica Gebergte
 5. Dag 5 - wandeling door Biogradska Gora Nationaal Park naar Kolasin
 6. Dag 6 - treinrit naar Podgorica - Cetinje - Lovcen N.P.
 7. Dag 7 - wandelen naar Kotor
 8. Dag 8 - van Kosmac naar Sveti Stefan, overnachting in Virpazar
 9. Dag 9 - kajakken op het Skadarmeer of een wandeltocht rond Rijeka Crnojevica
 10. Dag 10 - vlucht Podgorica - Amsterdam
Bekijk reisroute

Wandelvakantie in ongerepte natuur

Het is een afwisselende reis met wandelingen in de 4 prachtige Nationale Parken van Montenegro, sfeervolle steden, een kajaktocht over het Skadarmeer (optioneel) en schitterende kloosters gelegen in de bergen. Ook de kust wordt in deze complete reis door Montenegro niet vergeten, zo doe je ook Budva en Sveti Stefan aan. Verder maak je kennis met de geschiedenis, de cultuur en het dagelijks leven van de Montenegrijnen. Gedurende deze reis overnachten we in diverse soorten accommodaties die typisch zijn voor Montenegro. De accommodaties zijn altijd sfeervol en erg mooi gelegen. We slapen in hotels, kleinschalige familiehostels, berghutten en guesthouses. Soms deel je je kamer en sanitaire voorzieningen met groepsgenoten.Tijdens de reis hebben we volgens programma de beschikking over een eigen (mini)bus. De reissom is inclusief de retourvlucht van Amsterdam naar Podgorica. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto of per trein naar Podgorica te reizen, je boekt dan een landarrangement.

Rondreis Montenegro: Wandelen in prachtige natuurparken van Montenegro: Durmitor, Lovcen en Biogradska Gora

We maken prachtige wandelingen in de Nationale Parken Durmitor, Lovcen en Biogradska Gora. Durmitor is een prachtig gebied met de hoogste toppen van het land waar water zich diep heeft uitgesneden in het landschap. In het Lovcen maken we een bijzondere wandeling met panoramisch zicht op de bergen aan de ene kant en de Adriatische zee aan de andere kant. Ook spenderen we een hele dag in het Biogradska Gora park om uiteindelijk uit te komen in het plaatsje Kolasin.

Kajaktocht in Skadar Nationaal Park (optioneel)

Het Skadarmeer vormt de grens tussen Albanië en Montenegro en is een bijzonder natuurgebied. Je kunt een kajaktocht over het meer maken. Dit is één van de grootste vogelgebieden van Europa en we komen er onder meer pelikanen en aalscholvers tegen. Aan het eind van de dag bezoeken we een wijngaard nabij het meer.

Reis door de eeuwen in Montenegro

Montenegro kent een rijke geschiedenis met haar Romeinse, Slavische en Ottomaanse invloeden. We brengen een bezoek aan het hoog in het landschap gelegen Ostrog klooster wat jaarlijks door vele pelgrims wordt bezocht. Ook bezoeken we de voormalige hoofdstad Cetinje en de oude stad van Kotor waar de historie van Montenegro tot leven komt.

Single vakanties naar Montenegro

Wij bieden diverse reizen naar Montenegro speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Montenegro

Wandelen over de toppen van de Balkan

image
10 dagen vanaf € 1.198
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.