< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Podgorica, naar Poscenje

  image

  Na aankomst op de luchthaven van Podgorica rijden we meteen door naar het platteland van Montenegro. Als het vluchtschema het toelaat, bezoeken we onderweg het Ostrog klooster. Het indrukwekkende klooster is gelegen op een 900 meter hoge klif boven de vallei en is de belangrijkste plek voor orthodoxe christenen in Montenegro. Jaarlijks brengen vele pelgrims uit de regio een bezoek aan deze heilige plek.

  image

  We vervolgen we onze weg naar het guesthouse waar we vanavond zullen slapen. Deze bijzondere accommodatie wordt gerund door een lokale familie en je voelt je hier direct thuis. De familie zal heerlijk voor ons koken met lokale producten en we krijgen direct een goed beeld van het leven op het platteland van Montenegro. We slapen verdeeld over meerdere huisjes, het kan zijn dat je deze moet delen met reisgenoten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 2

  Durmitor Nationaal Park

  image

  We wandelen vandaag in het Durmitor Nationaal Park. Dit is een bijzonder gebied met hoge rotspunten en diepe rivierdalen. Het park wordt beschermd door UNESCO en is een absolute aanrader voor elke natuurliefhebber. In het park maken we onder leiding van een lokale gids een prachtige wandeling. Het pad voert door een prachtige omgeving. Tijdens de wandeling heb je kans om schaapherders te ontmoeten. We slapen in dezelfde accommodatie als gisteren.

  We wandelen vandaag ongeveer 5 uur incl. stops (ca. 12 km.) 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 3

  Biogradska Gora Nationaal Park

  image

  Na het ontbijt stappen we in de bus. Onderweg stoppen we bij de Tara kloof, de diepste kloof van Europa. Hier heb je een geweldig uitzicht! De bus brengt ons naar het Biogradska Gora Nationaal Park. Dit is het kleinste park van Montenegro, maar het herbergt een grote diversiteit aan flora en fauna. We wandelen vandaag door een oerbos met prachtige gletsjermeren. We slapen bij een lokale familie in een simpele accommodatie en we eten een traditioneel gerecht uit eigen keuken. Je proeft hier de typische sfeer die in de bergen van Montenegro hangt.


  We wandelen vandaag ongeveer 3 uur incl. stops (ca. 6,5 km.)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Bjelasica Gebergte

  image

  We wandelen vandaag van de ene bijzondere accommodatie naar de volgende, wederom schitterend gelegen midden in de natuur. Het is een simpele wandeling met mooie uitzichten door het bijzondere Bjelasica gebergte. Onze bagage wordt per busje vervoerd. In de middag hebben we tijd om nog een wandeling in de buurt van onze accommodatie te maken of gewoon even lekker te relaxen en te genieten van het uitzicht. De accommodatie is al even mooi gelegen als die van gisteren.

  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur incl. stops (ca. 12 km.)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  via Cetinje naar Lovcen Nationaal Park

  image

  Vandaag brengt een bijzondere treinreis ons terug naar Podgorica. Samen met de lokale bevolking stap je in en geniet je van het uitzicht. De rit gaat langs steile kloven en over hoge bruggen. Na aankomst reizen we gelijk door naar Cetinje. Deze stad is een bezoek meer dan waard vanwege het mooie klooster. We maken een wandeling door de stad en leren meer over de historie van Montenegro. Na de lunch rijden we naar Lovcen Nationaal Park. Dit park heeft zijn naam te danken aan de bergen die in dit park liggen en heeft daarom een speciaal plekje in de harten van de Montenegrijnen.

  image

  In Lovcen bezoeken we het mausoleum van Petar Njegos. Het mausoleum ligt bovenop de op twee na hoogste berg van het park, de Jezerski Vrh (1657m.). Niet minder dan 461 traptreden brengen ons naar de ingang van het monument dat gemaakt is voor de grootste held van het land. Op een heldere dag heb je hier een adembenemend uitzicht. We slapen aan de rand van het Nationaal Park.

  We wandelen vandaag ongeveer 3 uur incl. stops (ca.6 km)

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Kotor

  image

  We vertrekken vroeg in de ochtend voor een mooie wandeling naar Kotor, één van de mooiste steden van Montenegro. In Kotor vind je prachtige kerken, mooie pleinen en talloze restaurants. Deze kuststad wordt omringd door een indrukwekkende stadsmuur en de baai van Kotor is één van de meest diepgelegen baaien van de Adriatische zee. Dit is de reden waarom Kotor vaak 'Europa's meest zuidelijke fjord' wordt genoemd. Kotor is een bijzonder sfeervol stadje waar je heerlijk kunt eten en drinken op één van de vele terrassen. We slapen in of net buiten de stad.

  We wandelen vandaag ongeveer 4 uur incl. stops (ca. 9 kilometer). Tijdens de wandeling vandaag dalen we alleen maar. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  kajakken of wandelen

  image

  Vandaag vertrekken we naar Virparzar waar we een prachtige tocht per kajak bij het Skadarmeer maken of een cultureel-historische wandeltocht rondom Rijeka Crnojevica. Dit plaatsje ligt op een mooie plek aan het water. Vooral de boogvormige brug is erg pittoresk en populair bij fotografen. In de middag sluiten de kajakkers en de wandelaars de reis samen af met een goed glas wijn. Hierna rijden we door naar Podgorica, waar we de laatste nacht verblijven voordat we morgen terugvliegen.

  Vandaag wandelen we ongeveer 2 uur (6,5 kilometer).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kajakken op het Skadarmeer

  Kajakken op het Skadarmeer

  Op dag 9 kunnen we een prachtige tocht per kajak over het meer van Skadar maken. Dit meer op de grens van Montenegro en Albanië is één van de belangrijkste natuurgebieden van Europa als het gaat om vogels die gebruik maken van het gebied. Onder meer een bedreigde pelikaansoort en een kwart van de kleine aalscholverpopulatie komt hier voor. Je kunt een bijzondere tocht over het water maken per kajak waardoor je de rust van het meer goed kunt ervaren. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en al het benodigde materiaal is inbegrepen in de prijs. 

  Inbegrepen bij de tour:
  - huur kajak
  - entree Skadar National Park

 • 8

  vlucht Podgorica - Amsterdam

  image

  Als het vluchtschema dit toelaat, kunnen je de ochtend gebruiken om nog even Podgorica in te gaan en de stad te ontdekken. Daarna rijden we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 15 deelnemers
 • Mooie wandelingen in 4 Nationale Parken
 • Een bijzondere treinreis tussen de lokale bevolking
 • Veelal verblijf in kleinschalige familiehotels
 • Bezoek aan het beroemde Ostrog klooster
 • Bezoek aan de mooie steden Kotor en Cetinje
 • Alle ontbijten en vier diners inbegrepen
 • Traditionele maaltijden en een kijkje in het leven van de bewoners van Montenegro

Wandelvakantie Montenegro

Niet boekbaar

Naar boven