< Terug naar resultaten

Rondreis Madeira

Het bloemeneiland van Europa

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelreis over het Portugese bloemeneiland Madeira
 • Beklimming van de Pico Ruivo (1862m), de hoogste top van het eiland
 • Speciale vertrekdata voor singles
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele pensions en hotels
 • Mogelijkheid om een walvis- en dolfijnenexcursie te maken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Portugal

Route 8 daagse rondreis Madeira

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madeira maak je kennis met het vulkanische 'bloemeneiland', waar het altijd aangenaam weer is. Het is een perfecte bestemming voor een korte wandelvakantie. Madeira staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden ter wereld, onder meer door het gevarieerde en exotische landschap. Tijdens deze wandelreis wandel je het ene moment langs de levadas (eeuwenoude irrigatiekanalen) en het volgende moment klim je over rotskammen in het ruige, vulkanische binnenland.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam-Funchal
 2. Dag 2 - wandeling Ponta de Sao Lourenco
 3. Dag 3 - wandeling langs de kust van het eiland
 4. Dag 4 - wandeling natuurpark Queimadas
 5. Dag 5 - beklimming Pico Ruivo (1862m)
 6. Dag 6 - wandeling langs Pico Grande
 7. Dag 7 - vrije dag Funchal
 8. Dag 8 - terugvlucht naar Amsterdam
Bekijk reisroute

Actieve vakantie op het bloemeneiland van Europa

Tijdens deze wandelreis door Madeira ontdek je de exotische natuur van dit Portugese eiland. De meeste dagen loop je zo'n 5 tot 7 uur, inclusief pauzes. Hoewel een groot deel van de wandelingen over aangelegde paden langs levadas gaat, zul je af en toe flink moeten dalen en stijgen over berg- en rotspaden. We overnachten in sfeervolle hotels en pensions met kamers voorzien van eigen sanitair.Alle transfers van en naar de wandelingen worden verzorgd, alsmede het bagagevervoer tussen de overnachtingsplekken.

Hét bloemeneiland van Europa: Madeira

De naam Madeira, dat hout betekent in het Portugees, is afgeleid van de wouden waarmee het eiland ooit was bedekt. De vruchtbare, vulkanische grond en het subtropische klimaat zorgen het hele jaar rond voor een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische bloemen- en vruchtensoorten, zoals bougainville, orchideeën en Afrikaanse lelies. De vruchtbaarheid van het eiland wordt ten volle benut door middel van een uitgebreid systeem van irrigatiekanalen, de 'levadas'. Dit levada systeem, dat meer dan 2.000 km beslaat, zorgt voor een enorm netwerk aan wandelpaden over het hele eiland.

Wandelen langs levadas op Madeira

Tijdens deze wandelvakantie op Madeira maak je een aantal prachtige wandelingen waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van Madeira's natuur. Het is onvoorstelbaar hoe de landschappen op zo’n klein eiland zó afwisselend kunnen zijn. Je wandelt over spectaculaire voetpaden aan de noordkust met uitzichten over de Atlantische Oceaan, beklimt de Pico Ruivo – met 1862m de hoogste top van het eiland -, klautert over ruige, veelkleurige rotsen en geniet tenslotte van de weelderige en exotische begroeiing die je overal op het eiland van Madeira vindt.

Sfeervol overnachten op Madeira

Aan het einde van elke wandeling kom je aan in schilderachtig dorpjes die vaak heel rustig zijn gelegen. In de sfeervolle hotels waar we overnachten kun je kennis maken met de smakelijke, Portugese keuken en de couleur locale opsnuiven. Aan het eind van deze reis kun je nog een dag rondwandelen in de hoofdstad Funchal, die met haar knusse straatjes, winkels en terrassen als één van de mooiste steden van Portugal wordt bestempeld.

Rondreis Madeira

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.