< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Madeira

Het bloemeneiland van Europa

8 dagen vanaf € 1.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Prachtige wandelreis over bloemeneiland Madeira
 • Wandel naar de hoogste top van het eiland
 • Verblijf in sfeervolle & comfortabele accommodaties
 • Speciale vertrekdata voor singles
 • Mogelijkheid om een walvis- en dolfijnenexcursie te maken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Madeira

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madeira maak je kennis met het vulkanische 'bloemeneiland', waar het altijd aangenaam weer is. Het is een perfecte bestemming voor een korte wandelvakantie. Madeira staat bekend als één van de mooiste wandelgebieden ter wereld, onder meer door het gevarieerde en exotische landschap. Tijdens deze wandelreis wandel je het ene moment langs de levadas (eeuwenoude irrigatiekanalen) en het volgende moment klim je over rotskammen in het ruige, vulkanische binnenland.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam-Funchal
 2. Dag 2 - wandeling Ponta de Sao Lourenco
 3. Dag 3 - wandeling langs de kust van het eiland
 4. Dag 4 - wandeling natuurpark Queimadas
 5. Dag 5 - beklimming Pico Ruivo (1862m)
 6. Dag 6 - afsluitende wandeling
 7. Dag 7 - Funchal / vrije dag
 8. Dag 8 - terugvlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Madeira, 8 dagen

Actieve vakantie op het bloemeneiland van Europa

Tijdens deze wandelreis door Madeira ontdek je de exotische natuur van dit Portugese eiland. De meeste dagen loop je zo'n 5 tot 7 uur, inclusief pauzes. Hoewel een groot deel van de wandelingen over aangelegde paden langs levadas gaat, zul je af en toe flink moeten dalen en stijgen over berg- en rotspaden. We overnachten in sfeervolle hotels en pensions met kamers voorzien van eigen sanitair.Alle transfers van en naar de wandelingen worden verzorgd, alsmede het bagagevervoer tussen de overnachtingsplekken.

Hét bloemeneiland van Europa: Madeira

De naam Madeira, dat hout betekent in het Portugees, is afgeleid van de wouden waarmee het eiland ooit was bedekt. De vruchtbare, vulkanische grond en het subtropische klimaat zorgen het hele jaar rond voor een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische bloemen- en vruchtensoorten, zoals bougainville, orchideeën en Afrikaanse lelies. De vruchtbaarheid van het eiland wordt ten volle benut door middel van een uitgebreid systeem van irrigatiekanalen, de 'levadas'. Dit levada systeem, dat meer dan 2.000 km beslaat, zorgt voor een enorm netwerk aan wandelpaden over het hele eiland.

Wandelen langs levadas op Madeira

Tijdens deze wandelvakantie op Madeira maak je een aantal prachtige wandelingen waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van Madeira's natuur. Het is onvoorstelbaar hoe de landschappen op zo’n klein eiland zó afwisselend kunnen zijn. Je wandelt over spectaculaire voetpaden aan de noordkust met uitzichten over de Atlantische Oceaan, beklimt de Pico Ruivo – met 1862m de hoogste top van het eiland -, klautert over ruige, veelkleurige rotsen en geniet tenslotte van de weelderige en exotische begroeiing die je overal op het eiland van Madeira vindt.

Sfeervol overnachten op Madeira

Aan het einde van elke wandeling kom je aan in schilderachtig dorpjes die vaak heel rustig zijn gelegen. In de sfeervolle hotels waar we overnachten kun je kennis maken met de smakelijke, Portugese keuken en de couleur locale opsnuiven. Aan het eind van deze reis kun je nog een dag rondwandelen in de hoofdstad Funchal, die met haar knusse straatjes, winkels en terrassen als één van de mooiste steden van Portugal wordt bestempeld.

Single vakanties naar Madeira

Wij bieden diverse reizen naar Madeira speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50. Onder het tabje Data & Prijzen is te zien op welke data er singlevertrekken mogelijk zijn.

Wandelvakantie Madeira

Het bloemeneiland van Europa

image
8 dagen vanaf € 1.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven