Uitgebreide reisroute van de Wandelvakantie Madeira
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam-Funchal

  image

  Voor informatie over de vlucht verwijzen we je naar de vluchtgegevens. Na aankomst op de luchthaven van Funchal volgt een korte transfer naar het comfortabele hotel in Machico, waar je de eerste twee nachten verblijft. Machico is een historisch en pittoresk vissersdorpje met uitzicht op de baai van Machico. 's Avonds vertelt de reisbegeleider over het verloop van de reis en kun je alvast je eerste wijntje, biertje of poncha (lokale alcoholische drank) drinken.

  De reizen met vertrek op 17 mei, 15 juni, 31 augustus, 14 september en 5 oktober 2023 verblijven de eerste twee nachten in het nabijgelegen plaatsje Santa Cruz i.p.v. Machico.

 • 2

  wandeling Ponta de Sao Lourenco

  image

  Vandaag beginnen we met een wandeling door de Ponta de Sao Lourenco: een ruig en vulkanisch natuurgebied aan de oostkust van Madeira. Je vindt hier allerlei ongebruikelijke planten en bloemen die de harde wind in dit gebied kunnen weerstaan. De uitgesleten rotsen variëren in kleur van zwart tot rood, een prachtig contrast met de diepblauwe Atlantische Oceaan die met veel geweld tegen de rotsen aan beukt. De rangers van het natuurreservaat kunnen je alles vertellen over de planten en dieren die hier op de uiterste oostpunt van het eiland, rond Casa do Sardinha, leven. Aan het eind van de wandeling keer je terug naar het gezellige hotel in Machico.


  Tijdens de wandeldagen wordt de bagage naar de volgende overnachtingsplek vervoerd, dus je hoeft alleen met een dagrugzak te lopen.

  Vandaag wandelen we zo'n 3,5 uur. 250 m. klimmen en 250 m. dalen. Ongeveer 6 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  wandeling langs de kust van het eiland

  image

  Na een goed ontbijt wandelen we langs een kustpad van Madeira naar de noordkust. Je begint op een pad dat langs de Levada do Caniçal loopt en daarna klim je geleidelijk naar de rotsen bij Boca do Risco, dat staat voor ‘gevaarlijke monding’. Ondanks deze naam heb je hier fantastisch uitzicht op de ruige noordkust van het eiland. Bij helder weer kun je zelfs het nabijgelegen eiland Porto Santo zien. Hierna vervolg je de wandeling westwaarts over een kustpad, een spectaculaire route waarbij je op veel plekken over de rotsen moet klauteren. Uiteindelijk daal je af naar het kleine stadje Porto da Cruz, ooit een bruisende haven, tegenwoordig een rustig kustplaatsje. We overnachten in het plaatsje Santana.

  Vandaag wandelen we zo'n 4,5 uur - 200 m. klimmen en 400 m. dalen. Ongeveer 14 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  wandeling natuurpark Queimadas

  image

  Vandaag reizen we richting het bosrijke natuurpark Queimadas. Aangekomen in het natuurpark maak je een schitterende wandeling langs de Levada do Caldeirao Verde, waar het pad begroeid is met varens. Deze wandeling brengt je naar het geïsoleerde dorpje Ilha, wat ongetwijfeld één van de mooiste plekjes van Madeira is. Vanuit Ilha rijden we terug naar Santana, waar we weer zullen overnachten. Santana is beroemd om de unieke, driehoekige huizen met rieten daken.


  Vandaag wandelen we zo'n 5 uur - 50 m. klimmen en 400 m. dalen. Ongeveer 13 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  beklimming Pico Ruivo (1862m)

  image

  Na een heerlijk ontbijt staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend om de zonsopgang bij Achada do Teixeira te zien. Daarna begin je aan de klim van de hoogste berg van het eiland, de Pico Ruivo (1862m). Wanneer je de top hebt bereikt, is er een fantastisch uitzicht. Vervolgens daal je via een spectaculaire bergkam af en passeer je de Torinhas Pass; een kruispunt van oude voetpaden op 1450 m hoogte. Tijdens de afdaling kun je genieten van het vele groen en en de geur van wilde rozemarijn en oregano. Via een lange reeks stenen trappen kom je tenslotte aan in Encumeada, een welkome bestemming na een lange dag in de bergen.


  Vandaag wandelen we zo'n 7,5 uur - zo'n 400 m. klimmen en 1100 m. dalen. Ongeveer 15 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  wandeling langs Pico Grande

  image

  De laatste wandeling staat alweer op het programma. Vanuit Encumeada wandel je door geurige kastanje- en eucalyptusbossen en in de schaduw van de rotswand van de Pico Grande. Het uitzicht dat je hier op de zuidkust en onder meer het dorpje Curral das Freiras hebt is prachtig. Aangekomen in het dorpje Corticeiras nemen we de bus naar Funchal, waar we de komende twee nachten zullen verblijven in een prettig hotel. Je kunt hier lekker rondstruinen in de stad, een praatje aanknopen met de lokale bevolking en de lokale specialiteiten van Madeira te proeven.


  Vandaag wandelen we zo'n 6 uur - 450 m. klimmen en 500 m. dalen. Ongeveer 13 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  vrije dag Funchal

  image

  Na het ontbijt heb je alle tijd om de hoofdstad Funchal beter te leren kennen. Al wandelend kun je de oude stadskern met 18de-eeuwse huizen en nostalgische keienstraatjes bekijken. De voornaamste bezienswaardigheden van Funchal zijn de Sé Cathedral, die tussen 1493 en 1514 werd gebouwd, en het indrukwekkende standbeeld van Joao Goncalves Zarco, de man die Madeira 'ontdekte'. Ook kun je de overdekte markten bezoeken waar groenten, fruit en vis worden aangeprezen door lokale boeren: een kleurrijk gebeuren. Om te genieten van de bloemenpracht van Madeira, is een bezoek aan de botanische tuinen en parken een aanrader. Maar ook een zeiltocht is een ontspannen manier om je reis af te sluiten. Hieronder vind je de mogelijke excursies.

  Het is helaas niet mogelijk om alle drie de excursies op deze dag te boeken. Je kunt maximaal twee excursies combineren. De stadstour vindt plaats in de ochtend en start rond 09.00u. De tijden van de boottocht en walvis- en dolfijnentocht staan hieronder vermeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Stadstour Funchal (ter plaatse betalen)

  Stadstour Funchal

  Gedurende de halve dag bezoek je Funchal en haar botanische tuinen. Zo bezoek je onder andere de vismarkt, met verschillende soorten van typische Madeiriaanse vis. Op het binnenste hof van de markt zijn groenten- en fruitverkopers te vinden. De bloemvrouwen in de typische klederdracht bieden orchideeën, paradijsvogels en flamingobloemen aan. Na de markt verplaatst de tour zich naar de botanische tuinen van Funchal. De tuinen liggen ongeveer 300 meter van de baai en bieden een prachtig uitzicht over Funchal. (Prijzen: vanaf ong. € 25,-)

  Optioneel Walvis en dolfijnentocht (ter plaatse betalen)

  dolfijnentocht Madeira

  Tijdens deze 2,5 uur durende boottocht ga je onder leiding van een mariene bioloog opzoek naar walvissen en dolfijnen. Vanaf land wordt er geobserveerd of deze dieren zich in het gebied bevinden. Om de dieren op te sporen, zullen er juiste richtingen gegeven worden. (Prijzen: vanaf ong. € 50,-)

  Vertrektijden:

  • In de winter (oktober t/m juni) kun je twee keer per dag de tocht maken die start om 09:00u en 13:30u.
  • In de zomer (juli, augustus en september) kun je drie keer per dag de tocht maken die start om 08:45u, 13:30u en 16:00u.

  Optioneel Boottocht (ter plaatse betalen)

  Boottocht

  Twee keer per dag kun je in Funchal met het zeilschip de Santa Maria de Colombo een boottocht maken. Je vaart naar het westen van Funchal en maakt een stop bij Cabo Girão, wat de hoogste klif van Europa is. De tocht duurt drie uur lang en is inclusief de bekende Madeira wijn en honingcake.
  (Prijzen: vanaf ong. € 30,-)

  Vertrek- en aankomsttijd:

  • 10:30 uur - 13:30 uur
  • 15:00 uur - 18:00 uur


 • 8

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag vliegen we vanaf de luchthaven van Funchal terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • De reizen met vertrek op 1 juni, 31 augustus en 14 september 2023 komen na middernacht aan in Amsterdam. Dit zijn daardoor officieel 9-daagse reizen.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Prachtige wandelreis over het Portugese bloemeneiland Madeira
 • Beklimming van de Pico Ruivo (1862m), de hoogste top van het eiland
 • Speciale vertrekdata voor singles
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele pensions en hotels
 • Mogelijkheid om een walvis- en dolfijnenexcursie te maken
 • Dagwandelingen langs levadas en over rotspaden, door allerlei verschillende landschappen
 • Ervaren lokale gids tijdens alle wandelingen
 • Veel afwisseling qua natuur en cultuur
 • Vrije dag om de sfeervolle hoofdstad Funchal te verkennen
 • Mogelijkheid om een tocht per zeilschip te maken
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Wandelvakantie Madeira

Het bloemeneiland van Europa

image
8 dagen vanaf € 1.299,- p.p.

Bijkomende kosten €26,25 p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven