Uitgebreide reisroute van de Wandelvakantie Madeira
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • De reizen met vertrek op 15 mei, 29 mei en 19 oktober 2024 verblijven in Prazeres in plaats van in Funchal. Het hotel in Prazeres is rustig gelegen op ongeveer 40 km afstand van Funchal. Op dag 7 word je naar Funchal gebracht om daar te genieten van een excursie of een gezellige dag. Aan het eind van de dag word je teruggebracht naar het hotel in Prazeres.

 • 1

  vlucht Amsterdam-Funchal

  image

  Voor informatie over de vlucht verwijzen we je naar de vluchtgegevens. Na aankomst op de luchthaven van Funchal volgt een korte transfer naar ons comfortabele hotel in Machico of Santa Cruz, waar je de eerste twee nachten verblijft. Zowel Machica als Santa Cruz zijn pittoreske vissersdorpje waar een vredige sfeer hangt. 's Avonds vertelt de reisbegeleider je over het verloop van de reis en kun je alvast je eerste wijntje, biertje of poncha (lokale alcoholische drank) drinken.

 • 2

  wandeling Ponta de Sao Lourenco

  image

  Vandaag beginnen we met een wandeling door de Ponta de Sao Lourenco: een ruig en vulkanisch natuurgebied aan de oostkust van Madeira. Je vindt hier allerlei ongebruikelijke planten en bloemen die de harde wind in dit gebied kunnen weerstaan. De uitgesleten rotsen variëren in kleur van zwart tot rood, een prachtig contrast met de diepblauwe Atlantische Oceaan die met veel geweld tegen de rotsen aan beukt. De rangers van het natuurreservaat kunnen je alles vertellen over de planten en dieren die hier op de uiterste oostpunt van het eiland, rond Casa do Sardinha, leven. Aan het eind van de wandeling keer je terug naar het gezellige hotel in Machico of Santa Cruz.


  Tijdens de wandeldagen wordt de bagage naar de volgende overnachtingsplek vervoerd, dus je hoeft alleen met een dagrugzak te lopen.

  Vandaag wandelen we zo'n 3,5 uur. 250 m. klimmen en 250 m. dalen. Ongeveer 6 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  wandeling langs de kust van het eiland

  image

  Na een goed ontbijt wandelen we langs een kustpad van Madeira naar de noordkust. Je begint op een pad dat langs de Levada do Caniçal loopt en daarna klim je geleidelijk naar de rotsen bij Boca do Risco, dat staat voor ‘gevaarlijke monding’. Ondanks deze naam heb je hier fantastisch uitzicht op de ruige noordkust van het eiland. Bij helder weer kun je zelfs het nabijgelegen eiland Porto Santo zien. Hierna vervolg je de wandeling westwaarts over een kustpad, een spectaculaire route waarbij je op veel plekken over de rotsen moet klauteren. Uiteindelijk daal je af naar het kleine stadje Porto da Cruz, ooit een bruisende haven, tegenwoordig een rustig kustplaatsje. We overnachten in het plaatsje Santana.

  Vandaag wandelen we zo'n 4,5 uur - 200 m. klimmen en 400 m. dalen. Ongeveer 14 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  wandeling natuurpark Queimadas

  image

  Vandaag reizen we richting het bosrijke natuurpark Queimadas. Aangekomen in het natuurpark maak je een schitterende wandeling langs de Levada do Caldeirao Verde, waar het pad begroeid is met varens. Deze wandeling brengt je naar het geïsoleerde dorpje Ilha, wat ongetwijfeld één van de mooiste plekjes van Madeira is. Vanuit Ilha rijden we terug naar Santana, waar we weer zullen overnachten. Santana is beroemd om de unieke, driehoekige huizen met rieten daken.


  Vandaag wandelen we zo'n 5 uur - 50 m. klimmen en 400 m. dalen. Ongeveer 13 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  beklimming Pico Ruivo (1862m)

  image

  Na een heerlijk ontbijt staat letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend om de zonsopgang bij Achada do Teixeira te zien. Daarna begin je aan de klim van de hoogste berg van het eiland, de Pico Ruivo (1862m). Wanneer je de top hebt bereikt, is er een fantastisch uitzicht. Vervolgens daal je via een spectaculaire bergkam af en passeer je de Torinhas Pass; een kruispunt van oude voetpaden op 1450 m hoogte. Tijdens de afdaling kun je genieten van het vele groen en en de geur van wilde rozemarijn en oregano. Na de wandeling worden we naar ons hotel in Funchal (of Prazeres) gebracht waar we 3 nachten verblijven.


  Vandaag wandelen we zo'n 7,5 uur - zo'n 400 m. klimmen en 1100 m. dalen. Ongeveer 15 km.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  afsluitende wandeling

  image

  De laatste wandeldag staat alweer op het programma. Vandaag maken we nog één wandeling op dit prachtige eiland. Er zijn ontelbaar veel waanzinnige routes die gelopen kunnen worden en onze lokale reisbegeleider zal ter plaatse beslissen welke het meest geschikt is voor de groep. Geniet nog een laatste keer van de schitterende natuur die Madeira te bieden heeft. Aan het einde van de wandeling rijden we weer terug naar Funchal (of Prazeres).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Funchal / vrije dag

  image

  Na het ontbijt heb je alle tijd om de hoofdstad Funchal beter te leren kennen. Al wandelend kun je de oude stadskern met 18de-eeuwse huizen en nostalgische keienstraatjes bekijken. De voornaamste bezienswaardigheden van Funchal zijn de Sé Cathedral, die tussen 1493 en 1514 werd gebouwd, en het indrukwekkende standbeeld van Joao Goncalves Zarco, de man die Madeira 'ontdekte'. Ook kun je de overdekte markten bezoeken waar groenten, fruit en vis worden aangeprezen door lokale boeren: een kleurrijk gebeuren. Om te genieten van de bloemenpracht van Madeira, is een bezoek aan de botanische tuinen en parken een aanrader. Maar ook een zeiltocht is een ontspannen manier om je reis af te sluiten. Hieronder vind je de mogelijke excursies.

  Het is helaas niet mogelijk om alle drie de excursies op deze dag te boeken. Je kunt maximaal twee excursies combineren. De stadstour vindt plaats in de ochtend en start rond 09.00u. De tijden van de boottocht en walvis- en dolfijnentocht staan hieronder vermeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Stadstour Funchal (ter plaatse betalen)

  Stadstour Funchal

  Gedurende de halve dag bezoek je Funchal en haar botanische tuinen. Zo bezoek je onder andere de vismarkt, met verschillende soorten van typische Madeiriaanse vis. Op het binnenste hof van de markt zijn groenten- en fruitverkopers te vinden. De bloemvrouwen in de typische klederdracht bieden orchideeën, paradijsvogels en flamingobloemen aan. Na de markt verplaatst de tour zich naar de botanische tuinen van Funchal. De tuinen liggen ongeveer 300 meter van de baai en bieden een prachtig uitzicht over Funchal. (Prijzen: vanaf ong. € 25,-)

  Optioneel Walvis en dolfijnentocht (ter plaatse betalen)

  dolfijnentocht Madeira

  Tijdens deze 2,5 uur durende boottocht ga je onder leiding van een mariene bioloog opzoek naar walvissen en dolfijnen. Vanaf land wordt er geobserveerd of deze dieren zich in het gebied bevinden. Om de dieren op te sporen, zullen er juiste richtingen gegeven worden. (Prijzen: vanaf ong. € 50,-)

  Vertrektijden:

  • In de winter (oktober t/m juni) kun je twee keer per dag de tocht maken die start om 09:00u en 13:30u.
  • In de zomer (juli, augustus en september) kun je drie keer per dag de tocht maken die start om 08:45u, 13:30u en 16:00u.

  Optioneel Boottocht (ter plaatse betalen)

  Boottocht

  Twee keer per dag kun je in Funchal met het zeilschip de Santa Maria de Colombo een boottocht maken. Je vaart naar het westen van Funchal en maakt een stop bij Cabo Girão, wat de hoogste klif van Europa is. De tocht duurt drie uur lang en is inclusief de bekende Madeira wijn en honingcake.
  (Prijzen: vanaf ong. € 30,-)

  Vertrek- en aankomsttijd:

  • 10:30 uur - 13:30 uur
  • 15:00 uur - 18:00 uur


 • 8

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag vliegen we vanaf de luchthaven van Funchal terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Prachtige wandelreis over bloemeneiland Madeira
 • Wandel naar de hoogste top van het eiland
 • Verblijf in sfeervolle & comfortabele accommodaties
 • Speciale vertrekdata voor singles
 • Mogelijkheid om een walvis- en dolfijnenexcursie te maken
 • Dagwandelingen langs levadas en over rotspaden, door allerlei verschillende landschappen
 • Ervaren lokale gids tijdens alle wandelingen
 • Veel afwisseling qua natuur en cultuur
 • Vrije dag om de sfeervolle hoofdstad Funchal te verkennen
 • Mogelijkheid om een tocht per zeilschip te maken
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Wandelvakantie Madeira

Het bloemeneiland van Europa

image
8 dagen vanaf € 1.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven