< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Leer waarom Costa Rica één van de duurzaamste landen ter wereld is
 • CO2 compensatie van de vluchten inclusief in de reissom
 • Leer van de lokale gebruiken en gewoontes van de Bri Bri Indianen
 • Afwisselende reis langs hoogtepunten en de verborgen plaatsen van Costa Rica
 • Bezoek aan het Jaguar Rescue Centre (incl. entree)
 • Lokale Engelssprekende natuurgids tijdens de hele reis
 • Verblijf in het afgelegen en prachtige Corcovado
 • Verblijf tussen de koffieplantages in Santa Maria de Dota
 • Verblijf in meerdere sfeervolle hotels die gecertificeerd zijn door CST (Certificación Sostenibilidad Turistica)
 • Nachtwandeling in Bosque Eterno de los Niños (incl. entree)
 • Wandelen door het omringende nevelwoud van Monteverde
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen boomtoppen tijdens een Canopytour
 • Veel excursies inclusief in de reissom

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Deze rondreis geldt voor de reis met vertrek op 11 februari 2018. Voor overige vertrekken zie deze link.


 • 1

  Amsterdam - San José

  image

  Voor de vluchtgegeven verwijzen we naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen en vulkanen. We overnachten in een sfeervol en centraal gelegen hotel.

 • 2

  Naar Puerto Viejo de Talamanca

  image

  We reizen in ongeveer4,5 uur naar de Caribische kust. De sfeer is hier volledig anders dan in de rest van Costa Rica. De bevolking is negroïde, spreekt Engels en de keuken evenals de muziek zijn Caribisch. Je kunt vandaag een bezoek brengen aan het Nationaal Park Cahuita. Het tropische regenwoud loopt hier tot aan het strand. Je wandelt hier langs kokospalmen met brulapen, luiaards, leguanen en vlinders. Als je gelukt hebt zie je ook de knalgele slang Bocaracá. We overnachten in een hotel met zwembad aan het strand van Playa Cocles, ten zuiden van het dorpje Puerto Viejo de Talamanca of in Cahuita.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Naar BriBri Indianen

  image

  We rijden naar het dorpje Bambú waar een houten kano voor ons klaarligt. Deze kano’s zijn hét vervoersmiddel van de BriBri Indianen, de oorsponkelijke bewoners van dit gebied. We varen over de Yorkín rivier, die de grens aangeeft tussen Costa Rica en Panama, naar de BriBri gemeenschap midden in het tropische regenwoud. Nadat we genoten hebben van een typische lunch verkennen we het dorpje van de BriBri’s. Onze lokale gids geeft informatie over de traditionele gebruiken en de dagelijkse manier van leven van deze gemeenschap. De komende nacht verblijven we in eenvoudige houten huisjes in de gemeenschap. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  naar Puerto Viejo Talamanca

  image

  Na het ontbijt zal de lokale gids tijdens een wandeling ons van alles vertellen over het medicinale en traditionele gebruik van de diverse planten en bomen in het omringende regenwoud. We wandelen naar een mooie waterval voor een verfrissende duik. Na de lunch nemen we afscheid van onze Bribri vrienden en stappen we weer in de houten kano om terug te varen naar het dorpje Bambú. Daar staat de bus op ons te wachten en worden we terug gebracht naar het inmiddels bekende hotel in Puerto Viejo de Talamanca of Cahuita.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  Naar Puerto Viejo de Sarapiquí via Jaguar Rescue Centre

  image

  In de ochtend bezoeken we het Jaguar Rescue Centre, een particuliere instelling die is opgericht door twee Spaanse biologen. Vervolgens rijden we in ongeveer drieënhalf uur door naar Puerto Viejo de Sarapiquí, gelegen tussen de ananas- en bananenplantages en grenzend aan tropisch regenwoud. Deze regio heeft een hele hoge biodiversiteit en hier worden dan ook maar liefst de helft van alle vogels die in Costa Rica voorkomen, gesignaleerd.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar La Fortuna via Tirimbina Rainforest Centre

  image

  In de ochtend bezoeken we het Tirimbina Rainforest Centre. In de middag rijden we in ongeveer twee uur naar La Fortuna. Op korte afstand van het dorpje Fortuna ligt de vulkaan de Arenal. Je kunt de vulkaan bijvoorbeeld gaan bekijken tijdens een wandeling in het gebied. De Arenal vulkaan is een van de bekendste in Costa Rica. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  La Fortuna / vrije dag

  image

  In de omgeving van Fortuna kun je te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval? Zeer apart is ook het bezoek 's avonds aan thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal vulkaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Monteverde

  image

  We verlaten La Fortuna om in vier uur naar het beroemde nevelwoud van Monteverde te rijden. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Het weer verandert er steeds: wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Een boom is niet zomaar een boom, maar een micro-ecosysteem waarop honderden andere plantensoorten groeien. 

  image

  Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ca. 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Ook interessant is een bezoek aan de vlindertuin. ’s Avonds is een bezoek aan het ranario (kikkertuin) aan te raden, dan worden de vele felgekleurde kikkertjes actief.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Monteverde / bezoek Bosque Eterno de los Niños

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”; Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Deze activiteiten zijn optioneel. We bezoeken vandaag het Bosque Eterno de los Niños, het grootste particuliere reservaat in Costa Rica is volledig opgezet door donaties van kinderen uit 44 verschillende landen. 

 • 10

  naar Platanillo

  image

  Vandaag reizen we in ongeveer vijf uur verder zuidwaarts langs de Pacifische kust naar Platanillo, gelegen in de bergen op korte afstand van het kustplaatsje Dominical.  We overnachten in een kleinschalige lodge mooi gelegen in het regenwoud; vanaf het hotel kun je in vier kilometer naar de spectaculaire watervallen van Nauyaca wandelen. Je kunt hier een heerlijk verfrissende duik nemen in de poeltjes onderaan de 8 meter brede waterval. 

 • 11

  Platanillo / bezoek Hacienda Barú

  image

  Vlakbij Platanillo ligt Hacienda Barú, een zeer divers natuurgebied. Er zijn diverse mooie wandelpaden door dit afwisselende natuurgebied. Op korte rijafstand ligt bovendien het Nationaal Park Marino Ballena waar je kans hebt op het zien van bultrugwalvissen, die naar deze baai komen om te paren.

 • 12

  naar Corcovado / vrije dag

  image

  In twee uur rijden we naar het dorpje Sierpe. Hier laten we het grootste gedeelte van onze bagage achter en stappen in de boot naar onze lodge. Als we geluk hebben, zien we onderweg bultrugwalvissen en dolfijnen. Corcovado is één van de regenrijkste gebieden van Costa Rica en tevens het meest ongerepte deel van het land. Er kan hier wel 6000 mm regen per jaar vallen waardoor je er een zeer weelderige vegetatie aantreft. De komende twee nachten verblijven we in eenvoudige bungalows en kamers met eigen badkamer.  

  image

  De accommodatie is weliswaar een stuk eenvoudiger dan je gewend bent, maar heeft een unieke ligging en is daarom bewust gekozen. De lodge wordt omringd door een uitbundig regenwoud en ligt vlakbij een verlaten strandje. We zitten op drie uur loopafstand van de officiële parkgrens, maar je kunt rond de lodge ook prachtige wandelingen maken. De vele ara’s die hier leven zullen je zeker niet ontgaan vanwege hun permanente geschreeuw, waarbij ze soms in groepjes over onze hoofden scheren.   

 • 13

  Corcovado / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een mooie excursie naar het Corcovado Nationaal Park maken. Wanneer je besluit geen excursie te maken naar het Corcovado Nationaal park zijn er voldoende alternatieven voor een mooie invulling van je dagen. Zo kan je prachtig wandelen naar Playa San Josecito waar je kunt snorkelen. Ook kun je naar de monding van de Rio Claro en daar een kanotocht maken. Kortom, genoeg te doen in dit prachtige en ongerepte gebied.   

 • 14

  naar Santa Maria de Dota

  image

  We varen over zee terug naar Sierpe waar de bus ons staat op te wachten. Via een mooie route door het Talamanca gebergte rijden we naar de regio van Los Santos, bekend vanwege de prijswinnende koffie die hier vandaan komt. De goede kwaliteit koffie is te danken aan de mineraalrijke grond en het ideale klimaat. Santa Maria de Dota ligt in de vallei omringd door koffieplantages. Er zijn hier eindeloze mogelijkheden om te wandelen en als je geluk hebt kun je hier de quetzal zien, de heilige vogel van de Maya’s met een schitterend gekleurde veren.

 • 15

  naar San José / vlucht naar Amsterdam

  image

  In de ochtend heb je de mogelijkheid om de koffie coöperatie Coopedota te bezoeken. In de middag rijden we naar San José waar we op het vliegtuig stappen voor de retourvlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Aankomst Amsterdam

Rondreis Costa Rica, Puur Sawadee Pop-Up

Niet boekbaar

Costa Rica
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.