< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 6 juni 2024 verblijft drie nachten in Cahuita en is hiermee een 24-daagse reis. 


  Let op: de reis met vertrek op 14 januari 2025 en 11 februari 2025 verblijven twee nachten in Monteverde in plaats van drie. In San Gerardo de Dota verblijf je twee nachten in plaats van één. 


  Let op: de reis met vertrek op 14 februari 2025 verblijft twee nachten in Monteverde in plaats van drie. In Rincon de La Vieja verblijf je twee nachten in plaats van één. 

 • 1

  Amsterdam - San José

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en wordt omringd door bergen en vulkanen. We verblijven hier twee nachten. 

 • 2

  San José / vrije dag

  image

  Talrijke winkeltjes met lederwerk, keramiek en natuurlijk de voortreffelijke Costa Ricaanse koffie en de centrale markt met heerlijke tropische fruitsapjes zijn zeker een bezoek waard. Een bezoek aan het Goudmuseum met oude sieraden is ook aan te bevelen en ook het Jademuseum, Het Nationaal Museum en het Nationaal Theater met zijn fresco’s zijn aanraders. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Cahuita

  image

  We reizen in ongeveer vier en een half uur naar de Caribische kust. De sfeer is hier volledig anders dan in de rest van Costa Rica: de bevolking is spreekt Engels en de keuken evenals de muziek zijn Caribisch. Onderweg bezoeken we het Nationale Park Cahuita waar je prachtige wandelingen langs kokospalmen en tropisch oerwoud met brulapen, vlinders en slangen kunt maken. We overnachten in het gezellige dorpje Cahuita in een kleurrijke lodge, wat dicht bij het strand ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Cahuita / vrije dag

  image

  Als je meer te weten wilt komen over de inheemse cultuur, die op afgelegen plekken nog te vinden is, dan kun je hier onder begeleiding van een gids een inheemse gemeenschap van de Bri Bri bezoeken. Je kunt ook een bezoek brengen aan Puerto Viejo de Talamanca, ongeveer 20 minuten rijden. Deze gezellige badplaats staat bekend om het zwarte strand vlak voordat je het dorp inrijdt. Je vindt in Puerto Viejo de Talamanca veel winkels, restaurants en reggae muziek. We slapen in hetzelfde hotel als gisteren.

 • 5

  naar Tortuguero Nationaal Park

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar het havenplaatsje La Pavona. Met een boot varen we door dichtbegroeide riviertjes en kanalen het oerwoud in. In Tortuguero nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad en in de maanden september, oktober en november de carey- en baulaschildpad. Als je geluk hebt kun je de schildpadden in die maanden eieren zien leggen. In de maanden september en oktober heb je ook kans om de eieren van de groene zeeschildpad uit te zien komen.


  In deze lodge wordt een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan.

 • 6

  Tortuguero Nationaal Park / vrije dag

  image

  Het park staat niet alleen bekend om zijn schildpadden, maar ook om zijn vele verschillende soorten vogels en apen, luiaarden, kaaimannen en krokodillen. Ook de zeldzame felgekleurde kleine kikkertjes komen hier voor. Het is mogelijk om wandelingen te maken of met een boot de smalle riviertjes te verkennen. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. We brengen twee nachten door in een lodge net iets buiten het dorpje aan de rand van het park.

 • 7

  naar Fortuna

  image

  Vanuit Tortuguero varen we naar Pavona, waar de bus ons staat op te wachten om in vier uur naar Fortuna te rijden. Op korte afstand van het dorpje Fortuna ligt de vulkaan de Arenal. Indien tijd het toelaat kun je de vulkaan bijvoorbeeld gaan bekijken tijdens een wandeling in het gebied. De Arenal vulkaan is een van de bekendste in Costa Rica. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm.

  image

  Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien. Ondanks dit feit is een bezoek aan de vulkaan zeker de moeite waard. We overnachten in een sfeervol hotel buiten het dorpje.

 • 8

  Fortuna / vrije dag

  image

  In de omgeving van Fortuna kun je te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval? Zeer apart is ook het bezoek 's avonds aan thermale bronnen aan de voet van de Arenal. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal vulkaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Caño Negro / €60,00 per persoon

  Caño Negro

  Een bezoek aan Caño Negro is een absolute aanrader voor natuur- en vogelliefhebbers. In dit waterrijke gebied wonen onder andere luiaards, apen, kaaimannen en leguanen en je ziet hier vooral veel verschillende vogelsoorten. Ook de flora in dit meest vochtige gedeelte van Costa Rica is zeer bijzonder. Het reservaat ligt in het noorden van Costa Rica bij de Nicaraguaanse grens. Bij Caño Negro aangekomen gaan we aan boord van de boot en onder begeleiding van een Engelssprekende natuurgids varen we het natuurgebied in. Op de oever van de rivier genieten we van onze lunch. Bij de excursie is het transport, de boottocht, de lunch en een Engelssprekende natuurgids inbegrepen. Als je ervoor kiest om een soortgelijke excursie ter plekke te boeken, maak je de excursie in grote (internationale) groepen zonder veel persoonlijke aandacht. Als je besluit om de excursie met Sawadee te maken, deel je een boot met alleen je eigen groep en heb je de beschikking over een zeer goede natuurgids die veel ervaring heeft met Nederlandse groepen. Omdat de groep klein is, zul je veel meer te weten komen over de natuur dan wanneer je in een grote internationale groep door het gebied vaart. We raden je daarom aan om deze excursie al bij boeking aan te vragen.

  Voor deze excursie geldt een minimum van 3 personen. Indien het minimum niet behaald wordt, word je ongeveer 3 weken voor vertrek opgebeld en krijg je de kosten teruggestort op je rekening.

 • 9

  naar Rincón de la Vieja

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar het berggebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja. In dit natuurgebied vind je veel vulkanische activiteit waar tientallen rivieren en beken ontspringen. We overnachten in een sfeervolle lodge. Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de omgeving, die je te paard of te voet kunt verkennen.

  image

  De volgende dag bezoeken we het nabij gelegen Nationaal Park Rincón de la Vieja. Op verschillende plaatsen kom je vulkanische activiteit tegen: borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen. In dit park komen veel neusbeertjes voor en ook Costa Rica's nationale bloem: de guaria morada, purperen orchidee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Monteverde

  image

  In drie uur rijden we naar het beroemde nevelwoud van Monteverde. Het is hier een stuk koeler. Het weer verandert er steeds: wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. 

  image

  Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Een boom is niet zomaar een boom, maar een micro-ecosysteem waarop honderden andere plantensoorten groeien. Wat Monteverde bijzonder maakt is dat het in de nachten koud kan worden. Dus, lekker afkoelen na een warme dag. We verblijven hier drie nachten. 

 • 11

  Monteverde / vrije dag

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”; Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Deze activiteiten zijn optioneel.

  Optioneel: koffietour in Monteverde

  image

  Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan kun je vandaag ook kiezen voor een leuke en interessante koffietour. In Café de Monteverde leer je alles over de verschillende aspecten van koffie in Costa Rica; geschiedenis, economie, landbouw, duurzaamheid, biodiversiteit en het hele proces van plant en boon tot aan je kopje koffie. Totaal duurt de tour zo'n 2,5 uur. De tour kost US$ 46 pp inclusief transport. 

 • 12

  Monteverde / vrije dag

  image

  In Costa Rica kun je veel soorten kolibries spotten. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duim en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ca. 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Ook interessant is een bezoek aan de vlindertuin. ’s Avonds is een bezoek aan het ranario (kikkertuin) aan te raden, dan worden de vele felgekleurde kikkertjes actief.

 • 13

  naar San Gerardo de Dota

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag van zes uur. We rijden naar het zuiden naar het bergdorpje San Gerardo de Dota. We slapen in een sfeervolle lodge op 2000 meter hoogte. Rondom de lodge kun je in de middag of de volgende ochtend prachtige wandelingen maken, langs kristalheldere riviertjes. Dit is een van de beste plaatsen in Costa Rica om de quetzal waar te nemen. Deze prachtige vogel heeft een felgekleurd groen en rood verenkleed met een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's.

 • 14

  naar Vergel de Punta Mala

  image

  In de loop van de ochtend rijden we in 3,5 uur naar het dorpje Vergel de Punta Mala. In dit dorpje in het tropisch regenwoud komen nog nauwelijks toeristen. Op korte rijafstand liggen verlaten stranden aan de rand van het regenwoud. In het Nationaal Park Marino Ballena heb je van half juli tot eind oktober en van eind december tot maart grote kans op het zien van bultrugwalvissen, die naar deze baai komen om te paren. 

  Singlereizen verblijven niet in Vergel de Punta Mala maar in het plaatsje Uvita, een klein charmant dorpje aan de kust. Het strand maakt hier deel uit van het Marino Ballena Nationaal Park, bekend van 'The Whale Tail'. De plek dankt zijn naam aan het feit dat het stuk strand op de staart van een walvis lijkt. Het kustdorpje is nog redelijk onontdekt waardoor je weinig andere reizigers tegen zult komen. We verblijven hier twee nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Vergel de Punta Mala / vrije dag

  image

  We overnachten in een luxe tentenlodge met eigen badkamer en uitzicht op de rivier. Op loopafstand is een mooie waterval, waar je na een wandeling of paardrijdtocht een heerlijke verfrissende duik kunt nemen! Naast al het natuurschoon dat Costa Rica te bieden heeft, kun je er vandaag ook voor kiezen om een kokos tour te maken. 

  image

  Tijdens deze tour leer je alles over het gebruik van de kokospalm. zo  leer je om kokosolie en kokosmelk te maken. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om wat kokos producten te proeven en drink je natuurlijk 'agua de pipa' uit de kokosnoot. Een interactief en informatief programma!

 • 16

  naar Corcovado

  image

  In een uur rijden we naar het dorpje Sierpe. Hier laten we het grootste gedeelte van onze bagage achter en stappen in de boot naar onze lodge. Als we geluk hebben, zien we onderweg bultrugwalvissen en dolfijnen. Corcovado is één van de regenrijkste gebieden van Costa Rica en tevens het meest ongerepte deel van het land. Er kan hier wel 6000 mm regen per jaar vallen waardoor je er een zeer weelderige vegetatie aantreft. De komende drie nachten verblijven we in eenvoudige bungalows en kamers met eigen badkamer.

  image

  De accommodatie is weliswaar een stuk eenvoudiger dan je gewend bent, maar heeft een unieke ligging en is daarom bewust gekozen. De lodge bevindt zich in een mooi groen gebied en ligt op loopafstand van een paradijselijke langgerekte strand. Je kunt hier door de wilde zee niet zwemmen. Dat kan vaak wel bij het nabijgelegen Playa San Josecito. 

  image

  We zitten op drie uur loopafstand van de officiële parkgrens, maar je kunt rond de lodge ook prachtige wandelingen maken. In Corcovado heb je te maken met een hoge luchtvochtigheid, dit kan de wandelingen wat zwaarder maken. De vele ara’s die hier leven zullen je zeker niet ontgaan vanwege hun permanente geschreeuw, waarbij ze soms in groepjes over onze hoofden scheren.

  In deze lodge wordt een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan.

 • 17

  Corcovado / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een mooie excursie naar het Corcovado Nationaal Park maken. Hieronder vind je meer informatie over de invulling van deze dag. Wanneer je besluit geen excursie te maken naar het Corcovado Nationaal park zijn er voldoende alternatieven voor een mooie invulling van je dagen. Zo kan je prachtig wandelen naar Playa San Josecito en daar zwemmen, snorkelen of naar de monding van de Rio Claro en daar een kanotocht maken. Kortom, genoeg te doen in dit prachtige en ongerepte gebied.


  Kies je voor de excursie naar het Corcovado Nationaal Park? Dan lunch je in het nationaal park in plaats van bij de accommodatie. 

  Optioneel Corcovado Nationaal park (ter plekke betalen)

  image

  Voor de echte natuurliefhebbers is een excursie in het Corcovado Nationaal park een absolute aanrader. Tijdens deze excursie bezoek je, afhankelijk van de beschikbaarheid, het parkwachtersstation La Sirena óf het parkwachtersstation San Pedrillo. Omdat beide parkwachtersstations buiten de bewoonde wereld liggen, gaan we eerst een stuk met de boot. Je hebt voldoende tijd om een prachtige wandeling te maken onder leiding van een lokale Engelssprekende gids. Normaliter duren de wandelingen ongeveer vier tot vijf uur en je loopt natuurlijk in een tropisch (vochtig en warm) klimaat. Voor actieve reizigers echter prima te doen. 


  image

  In het Corcovado Nationaal Park leven de vier verschillende aapsoorten die in Costa Rica voorkomen nog in aanzienlijke aantallen. Verder zijn er tal van miereneters, neusbeertjes, wasbeertjes, slangen en krokodillen. Bovendien is Corcovado het leefgebied van de poema, jaguar en de ocelot. De gids legt je van alles uit over het ingenieuze ecosysteem van het primaire regenwoud.  

  image

  De kosten van de excursie(s) liggen tussen de $75,- tot $95,- per persoon en deze betaal je ter plekke aan de lodge. Wil je deze excursie doen, geeft dit dan aan op het boekingsformulier. Je kunt dit niet ter plaatse bepalen. Wij doen ons uiterste best om een reservering te plaatsen. Echter kunnen wij beschikbaarheid niet garanderen. Je verneemt ter plaatse van de reisbegeleider of er beschikbaarheid is en naar welk van de parkwachterstations je gaat. Indien je de excursie hebt geboekt is het niet meer mogelijk om te annuleren. Wil je toch ter plekke annuleren, houdt er dan rekening mee dat hier kosten mee gemoeid gaan. 

  Let op: Hoogstwaarschijnlijk is het parkwachtersstations La Sirena de gehele maand oktober gesloten. Dit wordt elk jaar in mei of juni bekend gemaakt. Als San Pedrillo wel open is, kunnen we daar wandelen. Bij sluiting van alle parkwachterstations kunnen er
  ook mooie wandelingen gemaakt worden net buiten het Nationaal Park. 

 • 18

  Corcovado / vrije dag

  image

  Doe je het liever rustig aan, dan is er rondom de lodge ook van alles te beleven. Op een afgelegen strandje of in je hangmat is het heerlijk relaxen. Ook kun je korte wandelingen maken rondom de lodge met kans op het zien van apen, toekans, ara's en witsnuitneusbeertjes. Je kunt een kanotocht maken door het oerwoud, waar je naast verschillende diersoorten ook indrukwekkende watervallen ziet. Op ongeveer 20 km voor de kust ligt het eilandje Isla del Caño. Je kunt hier prachtig snorkelen. Of je kunt gaan snorkelen bij een nabijgelegen strandje Playa San Josecito.

 • 19

  naar Esterillos

  image

  In een uurtje varen we terug naar Sierpe. Hiervandaan rijden we in drie uur naar Esterillos. Deze regio is een heerlijke plek om tot rust te komen. Het strand is het hoogtepunt van de omgeving! Het wordt omgeven door schaduwrijke palmbomen en het bruine zand strekt kilometers ver uit. Je kunt hier soms uren wandelen en bijna geen andere mensen tegen komen. Als je mazzel hebt, kun je wilde dieren spotten!

  image

  Aan het strand kun je hele mooie foto’s schieten, ‘s avonds kun je bijvoorbeeld de kleurige zonsondergang bewonderen. De lokale bewoners zijn trots op deze stranden. Zij hebben een programma opgezet waar ze samenwerken om de schoonste en natuurlijkste stranden van Costa Rica te behouden. We overnachten in een hotel met zwembad op loopafstand van het strand. Op loopafstand van het hotel zijn een aantal restaurants te vinden. 

 • 20

  Esterillos / Manuel Antonio Nationaal Park

  image

  Vandaag maken we een uitstapje naar het Manuel Antonio Nationaal Park. We rijden in ongeveer 45 minuten naar de ingang van het park. Manuel Antonio is één van de kleinste en meest geliefde parken van Costa Rica. Het park is uniek vanwege de combinatie van stranden, dichte jungle, steile rotsen en mooie baaitjes. Het is een populair park dus het kan hier wel druk zijn. Het is bijna onmogelijk om een dag in het park door te brengen zonder dieren te zien. 


  image

  Overal om je heen zie je apen die van boomtak naar boomtak slingeren. Vooral de doodshoofdaapjes komen hier voor. Ook heb je grote kans om leguanen, luiaards en neusbeertjes te zien. Met z'n zeer diverse vogelsoorten is het park een paradijs voor vogelliefhebbers en als je goed kijkt zul je zeker een felgekleurde toekan of papegaai in een boom ontdekken. We overnachten weer in ons hotel in Esterillos. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar San José

  image

  We rijden in zo'n drie a vier uur met de bus terug naar San José. Onderweg stoppen wij bij 'de krokodillenbrug' over de Tarcoles rivier. We kunnen hier een krokodillentour ondernemen. Een leuke onderbreking van de reisdag. We overnachten in een hotel in San José. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  San José - Amsterdam

  image

  Vandaag stappen we in het vliegtuig voor de retourvlucht naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 23

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Wandelingen, paardrijden én ontspannen stranddagen
 • Kans op zien van bultrugwalvissen en dolfijnen
 • Driedaags verblijf aan een paradijselijke strand
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Bezoek aan het kleinste en één van de meest geliefde parken van Costa Rica: Manuel Antonio
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen boomtoppen tijdens een Canopytour
 • In Corcovado Nationaal Park heb je grote kans op het zien van miereneters, apen, luiaards en krokodillen
 • Mogelijkheid om te snorkelen en duiken bij Isla del Caño
 • Ontspannen afsluiting van de reis in de prachtige regio Esterillos
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Costa Rica

Pura Vida!

image
23 dagen vanaf € 2.929 € 2.829 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven