< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Alle ontbijten inclusief
 • Verblijf in de koloniale stad San Cristóbal de las Casas
 • Combineer een actieve rondreis met chillen op het strand
 • Bekijk de mooiste Mayaruïnes van Mexico
 • Heerlijk ontspannen afsluiten aan het strand van Playa del Carmen én Isla Mujeres
 • Kans op het zien van grote aantallen flamingo's in Celestún National Park
 • Bezoek koloniale steden zoals Mérida, Campèche & Valladolid
 • Geniet van het schitterende uitzicht op de jungle in het niet-toeristische Calakmul

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Cancún

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst overnacht je in een comfortabel hotel in Cancún.

 • 2

  naar Valladolid

  image

  We verlaten Cancún en gaan naar de de kleine archeologische zone van Ek Balam. Hier kunnen we de mooiste reliëfs zien die op het schiereiland Yucatan zijn ontdekt. Na een bezoek aan Ek Balam gaan we naar de tweede stad van de deelstaat Yucatan, Valladolid. Deze kleine koloniale stad werd in 1543 door de Spanjaarden gesticht. We maken een wandeling en gaan naar de cenote Zaci. Cenotes zijn natuurlijke bronnen en je vindt deze in heel Mexico.

 • 3

  naar Chichén Itzá & Mérida

  image

  Vroeg in de ochtend gaan we op pad naar Chichén Itzá, wat misschien wel de bekendste Mayastad ter wereld is. We blijven de mensenmassa voor die hier aan het einde van de ochtend vanuit Cancún aankomt. We bezoeken het observatorium, het nonnenklooster, de piramide van Kukulkan, het beroemde balspelveld en de heilige offerbron (cenote). Na ons bezoek aan Chichén Itzá gaat de reis verder naar Mérida, de hoofdstad van de deelstaat Yucatan.

  image

  Mérida is een mooie koloniale stad en het culturele en industriële centrum van het schiereiland. We maken een wandeling door het centrum. Mérida is bij uitstek de plek om een hangmat te kopen, bijvoorbeeld bij één van de verkopers op straat of in een speciale hangmattenwinkel. De stad is ook in cultureel opzicht heel leuk: het Teatro José Peon Contreras is prachtig, je kunt van live muziek genieten op en rondom de Plaza Mayor en verder is het een gezellige studentenstad.

 • 4

  boottocht Celestún Nationaal Park

  image

  Vandaag maken we een uitstapje naar de kust van de Golf van Mexico. Hier in Celestún ligt het nationale park dat beroemd is om zijn grote aantallen flamingo´s. We maken een bijzondere boottocht door dit gebied waar je fantastische foto's kunt maken. Onderweg naar Celestún zullen we een dorpsmarkt bezoeken en leer je iets over sisal. De tropische plant "Agave Sisalana" vormt de grondstof voor sisal vloerkleden en hangmatten, een puur en eerlijk natuurproduct en typisch Mexicaans. Aan het einde van de middag komen we terug in Mérida.

 • 5

  naar Uxmal & Campèche

  image

  Vanuit Merida gaat de reis vandaag verder naar het zuiden. We rijden eerst naar de Puuc regio waar we één van de mooiste archeologische zones op het schiereiland bezoeken. Uxmal is, volgens archeologen, de best bewaarde Mayastad in Mexico. We kunnen een Maya familie bezoeken in Santa Elena en komen in de namiddag aan in de koloniale stad Campeche aan de Golf van Mexico.

 • 6

  Campeche / vrije dag

  image

  In Campèche vind je prachtige gekleurde huisjes en ben je nooit ver van de boulevard en de kust. In de koloniale tijd was dit één van de grootste havens in Mexico en een geliefd doelwit van piraten die hun zinnen hadden gezet op het goud en zilver wat hier vandaan naar Spanje werd verscheept. Om zich te kunnen verdedigen tegen de piraten bouwden de Spanjaarden bastions en forten, die nog goed bewaard zijn gebleven. 

 • 7

  via Becan naar Chicanna

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan de mooi gerestaureerde Maya site Becan. Het is een kleine, maar zeer fijne plek, waar je je hart kunt ophalen aan prachtige paden, piramides en zelfs een slotgracht. We slapen in het nabij gelegen Chicanná.

 • 8

  via Calakmul naar Bacalar

  image

  We bezoeken vandaag Calakmul, de grootste Maya-stad tot nu toe gevonden. In 1931 werd Calakmul ontdekt en pas in 1975 geïdentificeerd. Doordat de site erg afgelegen en middenin een groot natuurreservaat ligt, wordt de site bijna niet bezocht. Calakmul heeft de hoogste piramide van Mexico (55 meter) vanwaar je een prachtig zicht hebt over de jungle. Hier hoor en vind je met een beetje geluk nog apen en neusbeertjes.

  image

  In de late middag komen we aan bij de oude koloniale stad Bacalar. Bacalar ligt aan het meer van de zeven kleuren. Het wordt de zevenkleurige lagune genoemd vanwege de mooie verschillend blauwgekleurde schaduwen in het water. We slapen in een sfeervol hotel.

 • 9

  via Tulum naar Playa del Carmen

  image

  Voor het ontspannende gedeelte van deze reis, vertrekken we richting de gezellige badplaats Playa del Carmen in Mexico. Voordat we daar aankomen, brengen we een bezoek aan het dichtbij gelegen Tulum. In Tulum vind je de enige overgebleven stad van de Maya’s die direct aan zee ligt. De ligging van Tulum is spectaculair: bovenop een klif, vanwaar je uitkijkt op de azuurblauwe Caribische Zee onder je. Na Tulum rijden we door naar Playa del Carmen waar het zeewater doorschijnend blauw is en het strand parelwit. 

  NB: De komende dagen is er geen reisbegeleider aanwezig. Alle excursies kunnen ter plekke geboekt worden bij de hotels of bij een ticket office.

   

 • 10

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

  Je hebt twee vrije dagen te besteden in deze oude vissersplaats die nu een bruisende toeristenplaats is geworden met vele winkels, restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Je kunt hier lekker relaxen, winkelen of snorkelen.

 • 11

  Playa del Carmen / vrije dag

  image

 • 12

  naar Isla Mujeres

  image

  Met een veerboot reis je verder naar het tropische eilandje Isla Mujeres waar we drie nachten verblijven in een comfortabel hotel met zwembad. De overtocht vanaf Cancun duurt 20-30 minuten en vanaf de boot is het prachtige eiland al snel te zien. Isla Mujeres heeft enkele hagelwitte stranden, welke grenzen aan een prachtig heldere azuurblauwe zee. Het eiland is ongeveer zeven kilometer lang en 650 meter breed.

 • 13

  Isla Mujeres / vrije dag

  image

  Dit kleine eiland, Isla Mujeres, is bijna autovrij en alle vervoer vindt hier plaats met golfkarretjes. Je kunt hier heerlijk ontspannen op een mooi palmenstrand aan een heldere turquoise zee. Je kunt hier ook prachtig snorkelen. Isla Mujeres heeft een mooi koraalrif en oneindig veel gekleurde vissen.

 • 14

  Isla Mujeres / vrije dag

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag nemen we de veerboot terug en vliegen vervolgens terug naar Amsterdam waar we op dag 16 aankomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Rondreis Mexico Chill & Adventure

Reizen en relaxen rond de Rivièra Maya

image
16 dagen vanaf € 1.898
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.