< Terug naar resultaten

Rondreis Alaska en Yukon

Wildernis en goudzoekers

24 dagen vanaf € 4.098

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Bezoek aan drie prachtige nationale parken; Denali, Kluane en Wrangell-St. Elias
 • Veel maaltijden inclusief (15x ontbijt, 21x lunch, 15x diner )
 • Actieve rondreis met bezoek aan de mooiste parken en kleine dorpen van Alaska en Yukon
 • Grote kans op het zien van wilde dieren zoals grizzly beren, wolven, kariboes en walvissen
 • Mogelijkheid tot bezoek aan verschillende spectaculaire gletsjers

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • image

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • image

   Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 24 daagse rondreis Alaska en Yukon

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Alaska en Yukon kom je langs vele hoogtepunten als het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald door reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uitgestrekte toendra’s. Hier kun je onder andere kariboes, wolven en grizzlyberen tegenkomen. Alaska, een wereld van immense schoonheid waar ‘s zomers de zon niet ondergaat. Kortom, deze groepsrondreis is een reis voor de echte avonturier en liefhebber van actie en natuur!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Anchorage
 2. Dag 2 - naar Denali National Park
 3. Dag 3 - Denali National Park
 4. Dag 4 - Denali National Park
 5. Dag 5 - naar Maclaren River
 6. Dag 6 - naar Dawson City
 7. Dag 7 - Dawson City
 8. Dag 8 - naar Whitehorse
 9. Dag 9 - naar Kluane National Park
 10. Dag 10 - Kluane National Park
 11. Dag 11 - naar Chistochina
 12. Dag 12 - naar Wrangell-St. Elias National Park
 13. Dag 13 - Wrangell-St. Elias National Park
 14. Dag 14 - Wrangwell-St. Elias National Park
 15. Dag 15 - naar Valdez
 16. Dag 16 - Valdez
 17. Dag 17 - naar Seward
 18. Dag 18 - Seward
 19. Dag 19 - Seward
 20. Dag 20 - naar Homer
 21. Dag 21 - Homer
 22. Dag 22 - naar Anchorage
 23. Dag 23 - vlucht van Anchorage naar Amsterdam
 24. Dag 24 - Aankomst in Amsterdam
Bekijk reisroute

Het dak van Alaska

De schoonheid van Alaska komt voor je ogen tot leven als je Denali in zicht krijgt. Deze berg (6194m) is de hoogste van de Verenigde Staten en is zo enorm van omvang dat het haar eigen weerpatroon creëert. In Denali NP zijn de dieren de baas. Hier leven kariboes, wolven en de reusachtige grizzlybeer.

Goudkoorts in de Yukon

We verlaten Alaska en komen in de Yukon, een zo mogelijk nóg wilder gebied: zo groot als Spanje met slechts 30.000 inwoners waarvan er 23.000 in de hoofdstad wonen. In Dawson herleeft de beruchte Goudkoorts van einde 19e eeuw. Wie herinnert zich niet Dagobert Duck op goudjacht in de Klondike?

Gletsjers en Beluga’s

Ten zuiden van Anchorage ligt het mooie Kenai Peninsula, een schiereiland met vele fjorden en gletsjers, waar de witte Beluga-walvissen voorkomen. Op weg naar het vissersplaatsje Seward bezoek je de fraaie Portage gletsjer. Spectaculair is een boottocht over de Resurrection Bay waar walvissen, zeeleeuwen, otters en adelaars te zien zijn.

Wildernis en goudzoekers

Een echte natuurrondreis door Alaska en Yukon die, vanwege de primitieve kampeerplekken langs de in de wildernis gelegen snelwegen en de soms lange reisdagen, een flinke dosis flexibiliteit van de deelnemers verwacht. Dit is een afwisselende groepsrondreis door Alaska en Canada met zowel kampeer- als hotelovernachtingen. De campings liggen vaak te midden van spectaculaire natuurlandschappen. Houd er rekening mee dat de meerderheid van de campings eenvoudig zijn en dat er op sommige plekken geen faciliteiten zijn. Het is echt 'back into the wilderness'. Alle deelnemers helpen mee met koken, afwassen en tenten opzetten en afbreken. De hele reis beschikken we over een eigen kleine bus. De bagage gaat in een trailer. De wegen zijn over het algemeen goed, soms gaan we van de weg af. Je brengt relatief weinig tijd in de bus door, een enkele keer is er een lange reisdag. Er gaan maximaal 12 deelnemers in het busje. Alle busjes hebben airco, comfortabele stoelen en goede vering. Bovendien zijn er tochten te maken per boot en vliegtuig tijdens een optionele excursie.

Single vakanties naar Alaska en Yukon

Wij bieden diverse reizen naar Alaska en Yukon speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50.

Rondreis Alaska en Yukon

Wildernis en goudzoekers

image
24 dagen vanaf € 4.098
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
 • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.