< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Groenland heeft een poolklimaat met grote verschillen tussen de winter-en de zomermaanden. In de wintermaanden daalt het kwik in het binnenland tot extreme temperaturen van meer dan -40 graden terwijl de kust slechts iets gematigder is. Hierdoor is het van oktober tot juni koud en is het ijs te dik om er met onze boten doorheen te varen.
In de zomermaanden wordt het zuiden en westen van Groenland verwarmt door een warme golfstroom waardoor de gemiddelde temperatuur rond de twaalf graden overdag en vier graden 's nachts ligt. Incidenteel loopt de temperatuur op naar 18 graden overdag maar wees je er van bewust dat het ondanks de zon koud kan zijn tussen de ijskappen. Wees dan ook op alle weertypes voorbereid, want niets is veranderlijker en verraderlijker dan het weer in de poolregio's.

Klimaatgrafiek Qaanaaq

Huizen Groenland

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Deze reis is geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen. Dingen lopen in Groenland soms anders dan gepland. De zwaarte van de reis heeft voornamelijk betrekking op de weersomstandigheden en de omgeving. Hierdoor kan het zijn dat de route ietwat wordt aangepast, dat je een dag langer op een bepaalde plaats blijft of juist eerder doortrekt. Hiermee is uiteraard rekening gehouden in de planning en reisroute. De wandelingen variëren van licht tot pittig. Het grootste gedeelte van de reis zijn we met de gehele groep op pad waardoor je weinig individuele vrijheid hebt. Paspoortinformatie

Voor Groenland (= Denemarken) volstaat een paspoort of identiteitskaart en heb je geen visum nodig.

NB: Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Wij verzoeken je ons het volgende per e-mail door te geven (mocht je dit nog niet hebben gedaan op het boekingsformulier): volledige voor- en achternaam zoals in het paspoort vermeld, paspoortnummer, plaats en datum van uitgifte. Deze gegevens moeten zo snel mogelijk bij ons binnen zijn. Mocht je je paspoort moeten vernieuwen, geef dan tijdig je nieuwe gegevens door.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Valuta

De munteenheid van Groenland is de Deense kroon. Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash, creditcard of pinnen?

We raden je aan voorafgaand aan de reis al wat Deense kronen te halen. Pinnen is alleen mogelijk in de grotere steden. Betalen per creditcard is hier zelden mogelijk.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 135,- per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Persoonlijke uitgaven: eten en drankjes (voor de hele reis) € 85,-
Fooien € 25,-
Overige optionele excursies en entreegelden € 200,-
Enkele voorbeelden:
- Optionele excursie Blue Lagoon (incl. entree en transfer) Ong. € 135,-
- Optionele fietstocht door Reykjavik Ong. €45,-
- Optionele walvissafari Ong. € 75,-
- Optionele paardrijdtochten (beginners en gevorderden) Ong. €80,-

LET OP: Voor de persoonlijke uitgaven per week is het lastig om een richtlijn te geven. Deze uitgaven zijn voornamelijk in Reykjavik.

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

Tijdens deze reis zijn de volgende maaltijden inclusief:
 • 14x ontbijt
 • 10x lunch
 • 11x diner

Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Er gaat met deze expeditie-reis geen kok mee, dus de voorbereiding van het eten zal teamwerk zijn. In Kulusuk verblijf je op basis van halfpension. In Reykjavik is alleen het ontbijt inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.

 Wat neem ik mee op reis

Uitrusting

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

Icelandair, de luchtvaartmaatschappij waarmee we naar IJsland vliegen staan 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo toe. Voor de vlucht naar Groenland is daarentegen een maximaal gewicht van 20 kilo toegestaan. Mocht dit afwijken, dan staat dit vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

Voor deze reis is het absoluut noodzakelijk dat je je spullen meeneemt in een goede trekking rugzak (minimaal 65 liter) met regenhoes. Neem ook een kleine dagrugzak mee.  Het is handig om laagjeskleding bij je te hebben: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. Een warme trui en warme slaapzak zijn te allen tijde noodzakelijk; het weer is in deze noordelijke regionen zeer wisselvallig. Ook op een mooie zomerdag kan het weer opeens omslaan. Zorg dan dat je warme en regenbestendige kleren bij je hebt. Verder heb je wandelschoenen met goed profiel en stevigheid rond de enkels nodig. Het is belangrijk om te weten dat een slaapzak niet bij de kampeeruitrusting hoort.

Tijdens de trekking is het de bedoeling dat je je eigen tent en levensmiddelen draagt. Het materiaal en het eten wordt onder de groep verdeeld. Extra gewicht per persoon zal variëren tussen de 2 en 4 kilo. 


Wat heb je echt nodig:

 • rugzak (minimaal 65 liter) met regenhoes
 • flightbag (een stof- en spatdichte zak voor om je tas of rugzak)
 • kleine dagrugzak (25 - 35 liter)
 • slaapmatje
 • slaapzak met vulling van dons of kunststof voor tijdens de kampeerovernachtingen (comfort -5 minimaal)
 • (fleece) lakenzak
 • stevige bergschoenen, categorie B/C met goed profiel
 • sportschoenen of sandalen (lichtgewicht en sneldrogend)
 • laagjeskleding voor alle weersomstandigheden: ademende sportkleding, fleece trui of jack en winddichte regenkleding
 • handschoenen, muts, sjaal of buff
 • zwemkleding (eigenlijk alleen van toepassing als je de poolduik gaat nemen...)
 • huidbescherming: hoofdbedekking, goede zonnebril, zonnebrandcrème (hoge factor)
 • vochtige doekjes
 • handdoeken
 • thermoskan (minimaal 1 L)
 • bestek, bord en mok (lichtgewicht)

Wat handig is om mee te nemen: 

 • waterdichte zakjes
 • hervulbare drinkfles (scheelt plastic afval)
 • verrekijker
 • zakmes
 • muskieten netje
 • oordopjes, indien je licht slaapt
 • lippenverzachter, vochthoudende crème, aftersun-lotion
 • blarenpleisters
 • persoonlijke ehbo-setje met paracetamol

Foto & video

Zorg dat je fotoapparatuur in je dagrugzak past, indien nodig.

Voor het opladen van je elektrische apparaten tijdens de reis heb je de juiste stekker nodig. Het is handig om van te voren te controleren of een wereldstekker noodzakelijk is. Een overzicht van de type stopcontacten van elk land vind je via deze link.

Tijdens de trekking zijn de oplaadvoorzieningen beperkt. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen of een powerbank.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Groenland stelt geen vaccinaties verplicht. We raden je echter aan je altijd in te enten tegen de volgende ziekten: 


 • DTP (difterie, tetanus, polio)

 • Hepatitis-A (geelzucht)

Berenwacht

De berenwacht houd in dat tijdens de trekking gedurende de hele nacht om de beurten een aantal uur gewaakt moet worden. Dit is mede afhankelijk van de lokale situatie op dat moment, bevoordeeld of er een beer is gezien onderweg. In principe doen de lokale gidsen dit werk en word er vrijwillige bijdrage uit groep gevraagd. Sommigen zullen dit heel leuk vinden, waar anderen juist de extra slaap nodig hebben. Het is dus zeker niet verplicht!

Gezond uit en thuis

De klassieke adviezen die we andere Sawadee-reizen geven (“eet alleen in restaurantjes waar anderen eten” / “eet alleen goed doorbakken vlees” / “liever geen kraanwater drinken”), zijn niet echt van toepassing op deze reis. De hygiënische standaard is overal hoog en het eten en water aan boord 100% veilig.

Grootste gezondheidsgevaar met stip op 1 tijdens deze tochten is niet de kou maar de zon. Zorg voor een zeer goede zonnebrandcrème met hoge factor en neem een pet en goede zonnebril mee. Diezelfde zon kan ook voor uitdroging zorgen. Aan boord van de rubberboten gaat altijd drinkwater mee. Drink genoeg, want ook al is het koud, uitdroging is hier zo gebeurd.

De gidsen van onze lokale vertegenwoordigers zijn UIMLA en WGA gecertificeerd, in het bezit van een Wilderness First Aid cerrificate en uitermate goed voorbereid voor het adequaat handelen in extreme situaties in Groenland. Vanzelfsprekend gaat er een uitgebreid EHBO-set, satelliet telefoon en geo lokalisatie apparatuur mee zodat er altijd en overal ingegrepen kan worden mocht dat nodig zijn.

Het is echter wel heel belangrijk en ook verplicht om ons vooraf in te lichten over ziektes, aandoeningen of medische zaken die belangrijk zijn (bv hartproblemen, diabetes, allergieën).


Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

 Contact tijdens de reis

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis Groenland Expeditie

Op expeditie langs fjorden en gletsjers

Huizen Groenland
15 dagen vanaf € 4.098
Avontuur-Plus
Naar boven
 


Nacht van Sawadee

Speel mee én profiteer vandaag van leuke extra's!

Van 12:00 uur tot 00:00 vieren wij ieder uur dat ergens op aarde de nacht valt. Naast leuke extra's bij het maken van een boeking kun je ieder uur meedoen aan een nieuwe quiz. Speel jij ook mee?!