< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Je vliegt van Amsterdam naar Reijkjavik waar je in de loop van de middag aankomt. Je hebt de rest van de dag vrij te besteden in 's werelds meest noordelijke hoofdstad.

 • 2

  aan boord

  's Ochtends wordt je met een groepstransfer naar de luchthaven van Reykjavik gebracht, voor de vlucht naar Akureyri, waar het schip die je de komende dagen je thuisbasis noemt, al op je ligt te wachten. Het duurt dan nog even voordat het schip kan uitvaren omdat er eerst nog wat douaneformaliteiten afgehandeld moeten worden, dus in die tijd kun je alvast je hut en de rest van het schip aan een inspectie onderwerpen. Zodra het schip uitvaart, is het natuurlijk zaak om op het dek te staan om de zeevogels te bespieden en misschien de eerste walvis al te spotten, terwijl Reykjavik langzaam een steeds kleiner puntje aan de horizon word

 • 3

  op open zee

  Gedurende deze twee dagen ben je op open zee. Je kunt vanaf het dek of de brug de vele zeevogels leren (her)kennen of lekker in gedachten verzonken naar de horizon staren. Deze twee dagen bieden ook een goede gelegenheid om het Expedition Team en je medereizigers beter te leren kennen. Ook is dit een goede gelegenheid om deel te nemen aan de verschillende educatieve (maar zeer leuke) presentaties over de geschiedenis, de flora en fauna en geografie van Groenland.

 • 5

  land in zicht - King Oscar Fjord en Ella Island

  Omgeven door de majestueuze Fjord Mountains, is King Oscar Fjord (in 1899 vernoemd naar de roenmalige koning van Zweden, koning Oscar II) een prachtige plaats om de expeditie te beginnen. Afhankelijk van de weersomstandigheden wandel je over de toendra bij Holm Bay. Na maanden van kou, sneeuw en ijs is de toendra in deze periode in volle bloei, met overal kleine bloemetjes en plantjes met bessen. Bij rustig weer behoort een zodiac cruise door de spectaculaire Alepfjord tot de mogelijkheden en hopelijk krijg je de kans om naar de top van Ella Island te wandelen, van waar je een prachtig uitzicht hebt over 5 fjorden. Vanaf dit punt heb je ook de kans om het eerste "groot wild" te zien, omdat hier regelmatig een kudde muskus-ossen wordt gespot.

 • 6

  Sofia Sound, Antarctic Sound, Western Ymer Island

  Jazeker, er is een “Antarctic” Sound binnen de (Noord)poolcirkel! Aan de kale oostkant van Ymer Island zie je stenen en rotsen. Niet zomaar stenen en rotsen, maar prachtig gelaagd sedimentair gesteente dat van kleur varieert van goudachtig tot paars-zwart. Aan de westkant vind je de weelderige vegetatie van Blomsterbugten ("Bay of Flowers") aan de westkant. We maken een wandeling van deze mooie baai naar Noa Lake en vervolgens klim je verder naar het spectaculaire uitzicht over de aangrenzende Dusens Fjord.

 • 7

  Liverpool Coast

  De grillige Liverpool Coast strekt zich zuidwaarts uit van King Oscar Fjord naar Scoresbysund ("Scoresby's Sound), de grootste, langste, en - volgens velen - mooiste fjord ter wereld. Dit gebied is genoemd naar William Scoresby, een walvisvaarder, wetenschapper en geestelijke, die in 1822 de oostkust van Groenland in kaart heeft gebracht. De elementen maken vandaag de beslissing welke activiteiten we gaan uitvoeren. Je kunt een zodiac-cruise maken naar Uunartoq Qeqertaq ("Warming Island" - zo genoemd vanwege de ontdekking in 2005 dat na het smelten van het gletsjerijs duidelijk werd dat het een eiland is, en niet een deel van de Liverpool Coast), of je gaat met de zodiacs de meer beschutte Storefjord verkennen.

 • 8

  Itoqqortoormitt, Hurry Inlaat

  Itoqqortoormitt is het meest noordelijk gelegen gemeente Oost-Groenland, en een van 's werelds laatste overgebleven voorbeelden van een levende jager-samenleving. Het is ook een van de beste plaatsen op de planeet om het noorderlicht te bekijken en biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen in de nabijgelegen Hurry Inlet. Je bezoekt de Inuit bewoners, en je krijgt een inkijkje in de leefwereld van deze mensen. We hopen sledehond demonstraties te zien, en een bezoek te brengen aan het "vrouwenhuis," waar de Inuit-vrouwen dierenhuiden bewerken voor gebruik tijdens de lange koude winters. Uiteraard ben je ook in de gelegenheid om unieke handwerk gemaakt van lokaal geoogste materialen gemaakt door lokale ambachtslieden aan te schaffen

 • 9

  Sydkap, Øfjord

  Hier is het de bedoeling om een Zodiac-cruise te maken tussen de enorme ijsbergen, en aan land te gaan bij een oude Thule-nederzetting die ooit gebruikt werd als winterkamp. Je kunt hier nog steeds de eeuwenoude ondergrondse huizen zien en treft her en daar tentringen en weggegooide walvisbotten aan die zijn achtergelaten door de nomadische voorouders van de Inuit. De vergezichten zijn buitengewoon, en bieden zicht op honderden ijsbergen, elk ter grootte van een groot appartementencomplex. De rijke toendra is de voedingsgrond van kuddes muskusossen, en de fjord is omringd door hoge bergtoppen. Een indrukwekkende omgeving waarin je je zelf erg klein voelt. Bezoekers aan dit gebied zeggen niet voo niets dat ze het gevoel het mythische land van reuzen te zijn binnengestapt. Als het weer meewerkt, zullen we deze dag vol actie afsluiten met een feestelijke barbecue op het dek van de Vavilov.

 • 10

  Rypefjord, Kap Hofmann Halvø

  Varend langs de steile wanden van de Rypefjord, zie je hopelijk een aantal (zeldzame) blauwe ijsbergen. Deze prachtige ijs-kastelen lijken een prachtige diepe blauwe kleur uit te stralen. Vogelaars moeten vandaag extra goed opletten omdat hier de kans op Groenlandse Tapuit, sneeuwgorzen en (in mythes van de Inuit vaak voorkomende) raven. Op Cape Hofmann Halvø heb je de beste kans op het spotten grazende muskusossen, terwijl je hier ook kunt genieten van de delicate schoonheid van de wilde toendra-bloemen zoals de dwergwilg en dwergberk.

 • 11

  Røde en Denmark Eilanden

  Dit is de kans voor een zodiaccruise door een van Groenland's meest spectaculaire fjord-systemen waarbij je langs gigantische, aan de grond gelopen, ijsbergen vaart. Je gaat aan land bij "Red Island", zo genaamd vanwege het mooi gekleurde zandsteen Op Denmark Island heb je wederom de mogelijkheid om de ​​mooie, weelderige toendra te bewonderen. Hoogtepunt van de wandeling is een prachtig uitzicht over Scoresbysund en Fohn Fjord. Ook breng je een bezoek aan een archeologische (Inuit-)site onder leiding van de historicus van ons schip.

 • 12

  op zee

  Onze terugreis leidt ons over de Straat van Denemarken, waar we hopelijk nog vele witsnuitdolfijnen, bultruggen, dwergvinvissen en zelfs blauwe vinvissen spotten. Vogelaars moeten de verrekijker paraat houden voor drieteenmeeuwen, Jan van Genten, zeekoeten, noordse stormvogels en alken. Houdt ook 's avonds de ogen open voor een laatste blik op het spectaculaire noorderlicht, een prachtige afsluiting van je reis naar het magische Groenland!

 • 14

  van boord: Reykjavik, IJsland

  De reis eindigt waar deze begon, in de bruisende hoofdstad van IJsland. Vanaf hier ben je vrij om naar huis te vliegen of de reis te verlengen. Uiteraard is het ook mogelijk om voorafgaand aan deze reis naar Groenland één van onze Ijslandreizen te boeken, zoals de 8-daagse "IJsland Kort-reis" met vertrek uit Nederland op 9 september, of speciaal voor fotoliefhebbers, onze "IJsland Fotoreis" met vertrek op 7 september. Beide reizen sluiten naadloos aan op de reis naar Groenland.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  's Ochtend vlieg je van Reykjavik naar Amsterdam.


Waarom deze reis?

 • Wandeltochten van fjord naar fjord over de toendra's van Groenland
 • Zodiac cruises langs gigantische ijsbergen en spectaculaire fjorden
 • Wandelend op zoek naar ijsberen en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Twee keer per dag (indien mogelijk) excursies en landingen per zodiac
 • Mogelijkheid tot het zien van diverse soorten walvissen
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen
 • Bezoek aan Inuit-gemeenschap

Groepsrondreis Groenland

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar Europa reizen
Rondreizen binnen Europa

Op dinsdag 3 november organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:00 een Webinar over onze Europa rondreizen. Wat kun je verwachten van de Webinar? 

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan  
 • Uitgelichte bestemmingen en nieuwe Europa reizen in ons aanbod
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen