< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete rondreis van Zuid- naar Noord-Australië, dwars door de Outback
 • Uniek verblijf op het bijzondere en groene eiland Tasmanië
 • Vier comfortabele, tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Gehele rondreis onder begeleiding van een Nederlandse reisbegeleider
 • Bezoek aan het Blue Mountains Nationaal Park
 • Rijden over de spectaculaire Great Ocean Road
 • Bezoek aan de reusachtige Ayers rock (Uluru), inclusief gids
 • Tweedaags verblijf in het Kakadu Nationaal Park, inclusief entree
 • Kennismaking met de fascinerende Aboriginal cultuur
 • Overnachtingen in comfortabele accommodaties
 • Verblijf in de bruisende steden Sydney, Melbourne, Darwin én Cairns

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Sydney

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Sydney

  image

  Het grote bijzondere Australië, met zijn unieke natuur en cultuur, ligt niet dichtbij. Na een lange vlucht komen we ’s avonds in Sydney aan, de grootse stad van Australië. Vanavond wil je waarschijnlijk rustig aan doen en wennen aan het tijdverschil. Sydney geeft je zeker de goede energie om weer op te laden, we verblijven hier dan ook vier nachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Sydney / vrij verblijf

  image

  Je hebt twee volle dagen om Sydney te verkennen. Met meer dan vier miljoen inwoners is Sydney een stad met ongekende mogelijkheden. Een stadswandeling waarbij je het wereldberoemde Opera House en de naastgelegen Harbour Bridge bezoekt, mag uiteraard niet overgeslagen worden. Zoek je naast de stad iets meer rust? Ga dan naar de botanische tuinen of pak de ferry naar het gezellige Manly. In Manly kun je mooie fietstochten maken.

 • 4

  Sydney / vrij verblijf

  image

  Vanuit de stad neem je eenvoudig de bus naar het bekende Bondi Beach. Maak zeker tijd vrij om de kustwandeling vanaf Bondi naar het Coogee strand te maken, deze kun je in zo'n twee uur lopen. Plan wel een extra uur in, want het zou zonde zijn om nergens te stoppen. Onderweg heb je verschillende uitzichtpunten, zwembaaien en gezellige tentjes voor een bakje koffie. Terug in Sydney is het gezellig eten bij de waterkant, waar je uitzicht op de skyline en haven hebt.

 • 5

  Sydney / bezoek aan de Blue Mountains

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het Blue Mountains Nationaal Park. In ongeveer drie uur rijden we naar de groene en bergachtige omgeving van de Blue Mountains. Het Nationale Park heeft zijn naam te danken aan de blauwe nevel die boven de vele aanwezige eucalyptusbossen hangt. Er zijn vanaf hier verschillende wandelingen te maken. Bijvoorbeeld naar de lager gelegen Jamison vallei, de Katoomba waterval of naar de legendarische rotsformatie de Three Sisters.

 • 6

  vlucht naar Hobart, Tasmanië

  image

   Rond reizen door het onmetelijke Australië brengt vele kilometers met zich mee. Tijdens deze reis nemen we dan ook een paar keer tijdbesparende vluchten. Vandaag vliegen we naar het groene eiland Tasmanië, dat door de Nederlander Abel Tasman is ontdekt. Het bezoek aan Tasmanië is een van de vele hoogtepunten tijdens onze rondreis. In de middag komen we in Hobart aan, de hoofdstad van Tasmanië. De komende drie nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 7

  Hobart, Tasmanië / Freycinet Nationaal Park

  image

  Tasmanië is net zo groot als Nederland en heeft slechts 500.000 inwoners, het is dus dunbevolkt. Dit zie je terug in de rust en de ongerepte natuur die het eiland te bieden heeft. Vandaag brengen we een bezoek aan het Freycinet Nationaal Park. Het is ongeveer drie uur rijden. Je hebt de mogelijkheid om hier een prachtige wandeling van ruim twee uur naar de schilderachtige Wineglass Bay te maken.

 • 8

  Hobart, Tasmanië / vrij verblijf

  image

  Na Sydney is Hobart de oudste stad van Australië. Het is leuk om vandaag een wandeltocht te maken door het oude centrum. Hier maak je kennis met het koloniale verleden van Australië, je loopt langs mooie historische gebouwen en oude arbeidershuisjes. Een ander leuk uitje is een bezoek aan het bijzondere museum MONA Museum Old New Art. De mooie overtocht met de ferry van Hobart naar het museum, is op zichzelf al de moeite.

 • 9

  vlucht naar Melbourne

  image

  Vanaf Hobart vliegen we naar Melbourne. Qua inwoners is Melbourne heel divers. Er woont een mengelmoes van Australiërs en andere nationaliteiten, waaronder een grote populatie uit India en Azië. De combinatie van deze culturen maakt Melbourne tot een sfeervolle, culinaire en enerverende stad. Melbourne heeft verschillende leuke wijken, waar je de invloeden van de verschillende nationaliteiten terug ziet.

 • 10

  Melbourne / vrij verblijf

  image

  Vandaag heb je vrij te besteden in de één na grootste en misschien wel de meest karakteristieke stad van Australië. Wat direct opvalt wanneer je door Melbourne loopt, zijn de trammetjes, die je nergens anders in Australië ziet. Naast de gratis toeristenbus is dit een leuke manier om de stad mee te verkennen. Nog een leuke en sportieve manier om de stad te verkennen is per fiets. Tijdens een fietstour laat een gids je kennis maken met alle facetten van Melbourne en geeft je tips over leuke plekken en wat je echt niet mag missen in deze stad! 

 • 11

  naar Warrnambool via de Great Ocean Road

  image

  Vandaag staat één van de mooiste routes van Australië op het programma, the Great Ocean Road. De route van vandaag is ongeveer 350 km lang en we rijden inclusief stops ongeveer negen uur. We maken verschillende stops en je hebt geweldige uitzichten over de oceaan. Bij de beroemde 12 apostelen maken we een prachtige kustwandeling. De Great Ocean Road eindigt bij Peterborough en daarmee ook het spectaculaire landschap van de westkust. We overnachten in een middenklasse hotel in Warrnambool.

 • 12

  naar Grampians Nationaal Park

  image

  Onze rondreis vervolgen we door vulkanisch gebied, in ongeveer drie uur rijden we naar het Grampians Nationaal Park: het grootste Nationale Park van de staat Victoria. Vanwege de unieke landschappen en rijke geschiedenis absoluut een bezoek waard. In de omgeving zijn verschillende mooie wandelingen te maken. Je vindt hier rotsformaties die meer dan 400 miljoen jaar oud zijn, watervallen en Aboriginal grotschilderingen. We overnachten in een eenvoudige accommodatie.

 • 13

  naar Adelaide

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, dus we gaan vroeg op pad. We rijden in ongeveer zeven uur naar het drogere Zuid- Australië, naar Adelaide. Anders dan je verwacht bij een stad met meer dan een miljoen inwoners, is Adelaide meer een groot dorp dan een drukke stad. We komen in de loop van de middag aan bij ons centraal gelegen en comfortabele hotel, hier slapen we twee nachten. Het is heerlijk bijkomen in één van de gezellige restaurants of pubs in de buurt.

 • 14

  Adelaide / vrij verblijf

  image

  Het groene Adelaide leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten langs de vele parken, tuinen en musea. Een andere mogelijkheid is een dagtocht naar het bijzondere Kangaroo Island. Dankzij de beschermde status van een groot deel van het eiland vind je er een enorm rijk dierenleven. Voor een gezellige avond uit in Adelaide vind je op Hindley Street vele mogelijkheden.

 • 15

  naar Flinders Ranges Nationaal Park

  image

  We laten de groene kustlijn en grote steden achter ons. Om naar én door de Outback van Australië te reizen staan de komende dagen langere busritten op de planning. Omdat we onze eigen bus hebben, kunnen we onderweg stoppen waar we willen. Ons avontuur gaat verder door rode zandvlaktes, langs grote ranches en kuddes emoes. Vanaf Adelaide rijden we in ongeveer zeven uur naar de Flinders Ranges, een nationaal park met een rijke historie, bijzondere flora en fauna, panoramische uitzichten en Aboriginal rotstekeningen.
  NB: Tijdens de reis met vertrek op 3 februari 2018 overnachten we in Port Augusta in plaats van Flinders Ranges. Port Augusta ligt op 1,5 uur rijden vanaf Flinders Ranges en ligt op de route naar Coober Pedy.

 • 16

  naar Coober Pedy

  image

  Via enorme zoutmeren reizen we, in ongeveer acht uur, naar Coober Pedy, een historisch mijnstadje dat in 1915 gesticht is vanwege de opaal die hier destijds ontdekt werd. Tegenwoordig heeft Coober Pedy nog 3000 inwoners. Vanwege de hoge zomer temperaturen hebben de meeste inwoners hun huizen in de vroegere mijngangen gebouwd. Zelfs kerken, winkels, restaurants en hotels zijn ondergronds gebouwd. We slapen vannacht in een bijzondere accommodatie onder de grond, een unieke belevenis!

 • 17

  naar Uluru (Ayers Rock)

  image

  Vandaag ervaar je de enorme omvang en desolaatheid van de Australische woestijn. Tijdens onze negen uur durende busreis komen we alleen benzinestations, enorme roadtrains en kuddes vee tegen. Bij aankomst in Uluru, vroeger Ayers Rock genoemd, zie je misschien wel de mooiste zonsondergang van deze rondreis. Het is een prachtig gezicht wanneer deze reusachtige 350 meter hoge rotsformatie bij de ondergaande zon iedere minuut van kleur verandert.

 • 18

  naar Kings Canyon

  image

  Hoewel je er vroeg voor moet opstaan, je mag de zonsopgang over Uluru zeker niet missen. Tijdens een twee uur durende wandeling rondom Uluru voel je de magische sfeer. In eerste instantie het ontzag die deze gigantische rots afdwingt en daarnaast de uiterst heilige status die het voor de Aboriginals heeft. In de ochtend rijden we in vier uur naar Kings Canyon. Onderweg bezoeken we de beroemde Olga's (Kata Tjuta). We overnachten in een eenvoudige accommodatie.

  image

  Als je wilt kun je meegaan met een wandeling door Kings Canyon. Na een flinke klim word je beloond met een geweldig uitzicht over de vallei. We lopen rond de hele canyon en halverwege de wandeling komen we bij de Garden of Eden, een groene oase met palmbomen en enorme varens.

 • 19

  naar Alice Springs

  image

  Dwars door de rood gekleurde woestijn rijden we in ongeveer vijf uur naar het hart van de Outback: Alice Springs. We overnachten in een comfortabel hotel met zwembad. Ga vanavond naar de saloon voor een goede steak en live muziek.

 • 20

  vlucht naar Darwin

  image

  De ochtend is ter vrije besteding in Alice Springs. Om rijtijd te besparen pakken we 's middags het vliegtuig naar Darwin, de kleine maar bruisende hoofdstad van the Northern Territories. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 21

  naar Kakadu Nationaal Park

  image

  Kakadu Nationaal Park is één van de hoogtepunten tijdens deze rondreis. Vanaf Darwin rijden we in ongeveer vier uur naar dit uitgestrekte park dat de omvang van half Nederland heeft. In het Kakadu Nationaal Park bevindt zich de indrukwekkende Nourlangie Rock met eeuwenoude rotstekeningen. 

 • 22

  excursie Kakadu Nationaal Park

  image

  In de ochtend is een excursie door het Kakadu Nationale Park inclusief. Met onze bus touren we een halve dag rond het Nationale Park en brengen we een bezoek aan het Warradjan Aboriginal Culture Centre. Hier leer je alles over de Aboriginal cultuur en je kunt zelfs een didgeridoo uitproberen. 's Middags kun je op de boot mee het Yellow Water op.

 • 23

  naar Darwin

  image

  Na het ontbijt rijden we terug naar Darwin, via Litchfield nationaal park. Dit park staat bekend om de prachtige natuur en watervallen waar je heerlijk kunt zwemmen. Aangekomen in Darwin maken we een leuke stadstour voor we doorrijden naar het al bekende hotel. Ga voor een mooie zonsondergang naar het populaire Mindil Beach. Hier wordt op donderdag- en zondagmiddag, van april t/m oktober, ook de kleurrijke Mindil Beach Sunset markt gehouden. Ga dan ook zeker een hapje eten bij één van de vele eetstalletjes.

 • 24

  vlucht naar Cairns

  image

  Met een vroege vlucht vliegen we naar de laatste bestemming van deze reis: Cairns. Ruim twee dagen heb je de tijd om hier heerlijk te ontspannen en na te genieten van de weken dat je in Australië hebt gereisd. We overnachten de komende drie nachten in een hotel met zwembad. Het hotel ligt net buiten het centrum in een mooie groene omgeving.

 • 25

  Cairns / vrij verblijf

  image

  Om de relaxte en tropische sfeer van Cairn te proeven, kun je het beste een wandeltocht door de stad maken. Loop op je slippers over de Esplanade boulevard en shop voor je laatste souvenirs. Voor een groene en schaduwrijke omgeving moet je bij de botanische tuinen zijn. 's Avonds keer je terug naar de boulevard, want hier zijn genoeg mogelijkheden om heerlijk te eten.

 • 26

  Cairns / vrij verblijf

  image

  Cairns leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor enkele fantastische dagexcursies. Eén daarvan is een excursie naar het grootste koraalrif ter wereld; het populaire Great Barrier Reef . Het Daintree Nationaal Park en daarbij Cape Tribulation behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is het oudste Nationale Park van Australië en je vindt hier tropisch regenwoud dat overgaat in idyllische stranden, een spectaculair uitzicht.

 • 27

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We vertrekken met het vliegtuig naar Amsterdam, waar je afscheid neemt van de groep.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 28

  aankomst Amsterdam

Rondreis Australië

Het Rode Continent

image
28 dagen vanaf € 4.898 € 4.848
Naar boven
 

Hoe goed ken jij Peru?
Win een reis naar het land van de inca's

Hoe is het gesteld met jouw geografische kennis van Peru? Weet jij op de kaart de belangrijkste highlight moeiteloos aan te wijzen? Speel mee met ‘Het Peru Mysterie’ en maak kans op een reis naar dit fascinerende land.