De singlereizen Marokko brengen je langs prachtige berglandschappen, authentieke steden en andere hoogtepunten; dit is slechts een greep uit de betoverende wereld van Marokko. Geniet er van heerlijke couscous en thee met munt en veel suiker en bezoek 's avonds een van de tientallen eetkraampjes op het centrale plein in Marrakech.

 • Marokko natuur

  Natuur

  Marokko beschikt over een veelzijdige natuur, waarmee je tijdens de single reis kennis maakt. Het land bestaat uit de vier volgende karakteristieke natuurverschijnselen:

  Parralel aan de Middellandse Zeekust ligt het Rifgebergte; een rotsige kust met bergketens.

  Het Atlasgebergte, de Hoge Atlas, die bestaat uit een serie hoge plateaus.

  De hoogvlakte van Oost-Marokko die bestaat uit een steppe in de regenschaduw van de Atlasketens. Wanneer je het gebergte richting het zuidoosten afdaalt, ligt op 1500 meter een plateaulandschap dat door een breuklijn gescheiden wordt van de Sahara. Aardebeweging langs deze lijn veroorzaakt soms hevige bevingen.

  Het noordwesten van de Atlas wordt gekenmerkt door drie landschapsvormen: een vruchtbare kustvlakte, een droog en steppeachtig plateau en een strook aan de voet van het gebergte.
 • Marokaanse bevolking

  Bevolking

  Tijdens je single reis maak je kennis met de bevolking van Marokko. Daarom is het interessant om te weten dat het land in de zevende en elfde eeuw veroverd is door de Arabieren en later is overheerst door de Spanjaarden en Fransen. Naast Arabieren telt Marokko nog veel inwoners van Spaanse en Franse afkomst. De meeste mensen wonen ten westen van de Atlas en zijn van Berberse afkomst. De Joodse minderheid is in de 20e eeuw sterk afgenomen en telde aan het begin van de 21e eeuw nog maar 7000 mensen. Het land is overwegend islamitisch en de schrijftaal is het Arabisch. Als spreektaal wordt voornamelijk het Marokkaans Arabisch gevoerd, wat veel verschilt van het oorspronkelijke Arabisch. Frans is de tweede voertaal en speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van Marokko. In het noorden wordt Spaans gesproken en naast de drie hierboven genoemde talen, spreken veel mensen in Marokko verschillende Berbertalen.

 • Geschiedenis van Marokko

  Geschiedenis van Marokko

  Tijdens je single reis door Marokko word maak je kennis met de veelzijdige Marokkaanse geschiedenis. In 1956 werd Marokko een zelfstandige staat, door zich onafhankelijk te verklaren van Frankrijk. De Spanjaarden gingen hier vrijwel gelijktijdig in mee en erkenden de onafhankelijkheid van Marokko. Desondanks hield Spanje de noordelijke enclaves Ceuta en Melilla, de zuidelijke enclafe Ifni en de westelijke Sahara in zijn handen. In 1969 besloot Spanje Ifni weer over te dragen in Marokkaanse handen; ze hielden de westelijke Sahara. De koning van Marokko is Koning Mohammed VI en wordt gezien als een man met vooruitstrevende ideeën voor zijn land. Hij spant zich enorm in om Marokko naar een hoger niveau te leiden en heeft er onder andere al voor gezorgd dat vrouwen meer rechten krijgen.

Wist je dat....

 • De Marokkaanse keuken een van de meest gevarieerde keukens ter wereld is?
 • De populairste drank in Marokko thee met munt is? Dit wordt vaak 'Marokkaanse whisky' genoemd.
 • Veel Marokkaanse steden een moussem (jaarlijkse bedevaart) hebben, ter ere van de plaatselijke heilige. Dit gaat gepaard met feestelijkheden, waaronder vaak een afsluitende fantasia (ruiterspel).

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Marokko

Heb jij om welke reden dan ook geen (reis)partner, maar wil je Marokko verkennen? Ga dan mee met de singlereis Marokkoen waan je binnen vier uur vliegen in een geheel andere wereld. Marokko heeft veel te bieden. De verschillende landschappen die elkaar op een speelse manier afwisselen, een zonnig klimaaten authentieke steden zijn slechts een greep uit de ‘wonderen wereld’ die het land te bieden heeft. Verken sprookjesachtig Marokko samen met andere singlereizigers en ervaar de hoogtepunten van Marokko.

Er zijn 0 singlereizen naar Marokko die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

 • Reisvideo: Magisch Marokko

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 16-12-18

  Jetske Kalwij is 27 jaar en oprichtster van het blog Veganfittie. Zij schrijft over duurzaamheid en een vegan- en sportieve levensstijl. Onlangs maakte zij een groepsreis naar Marokko en heeft...

  Lees verder
 • Mixed Marokko

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 17-07-18

  Noura Harrath is reisbegeleider en heeft haar roots in Tunesië liggen. Noord-Afrika en het Midden Oosten zijn voor haar plekken waar niets stil heeft gestaan en waar zoveel culturen samen een smelt...

  Lees verder
 • Rozengeur en maneschijn in het zand van de Sahara woestijn

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 15-05-18

  Tessa van de Ven is reisbegeleider en heeft een enorme passie voor natuurreizen en niet-westerse culturen. Dit keer verkent ze de mystiek en magie van het sprookjesachtige Marokko en brengt ze vers...

  Lees verder
 • Marokko: manieren en gebruiken

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 10-01-17

  Slechts vier uurtjes vliegen en je bent er al: Marokko. Je waant je hier in een compleet andere omgeving! Niet alleen de omgeving is anders, ook de manieren en gebruiken van de inwoners van het lan...

  Lees verder
 • Fietsavontuur Marokko

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 12-09-16

  Ga je op vakantie naar Marokko, dan ben je zeker van een unieke reis. Hoewel dit Noord-Afrikaanse land maar vier uurtjes van ons vandaan is, waan je je eenmaal daar in een compleet andere wereld....

  Lees verder
 • Met de familie naar Marokko

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 22-06-16

  Het land van Koning Mohammed VI – beter bekend als Marokko – is minder ver dan je denkt; een paar uur vliegen en je staat al midden in deze compleet andere wereld. Smalle straten, traditionele gere...

  Lees verder
 • Mystiek Marrakech

  Midden-Oosten en Noord-Afrika, 08-03-16

  Marrakech is een reden op zich om af te reizen naar het mooie Marokko. Deze stad is een juweel van Marrokaans-islamitische bouwkunst. Je vindt hier van alles op het gebied van cultuur, geschiedenis...

  Lees verder
image

Hoogtepunten Singlereis Marokko

Tijdens een Singlereis Marokko kom je langs de mooiste hoogtepunten van het land. Van eeuwenoude steden tot woeste zandvlaktes, van hooggebergte tot aan de zee. Marokko is door zijn diversiteit een zeer populair land als het gaat om singlereizen. Ga mee op Singlereis Marokko en laat je verassen. 

 • Midelt

  Tijdens de single reis merk je al snel dat de natuur in het Noord-Afrikaanse land heel divers is. Tijdens de rit naar Midelt aanschouw je deze enorme verscheidenheid direct. Eerst kom je langs prachtig groene velden, waar je een mediterraan gevoel aan overhoudt door de groene cipressen. Daarna bereik je al snel het Atlasgebergte, waar Midelt op een hoogte van 1500 meter aan de voet van het gebergte ligt. In het centrum van Midelt vind je een kleine markt, waar mooie (Berber)tapijten worden verkocht.

 • Dadèskloof

  De enorme Vallée de Dades, ook wel de Dadeskloof genoemd, is gelegen tussen het Atlasgebergte en de Djebl Sarhro. De kloof is indrukwekkend door de afwisseling van kleur. Langs de kloof groeien veel dadel- en walnotenbomen, wat tijdens de reis een prachtig contrast en schitterende foto’s oplevert. Langs de kloof groeien veel imposante dadel- en walnotenbomen, maar waar je tijdens de reis zeker de tijd voor moet nemen, is je voeten koelen met het koude smeltwater dat vanuit de bergen het riviertje instroomt. Neem even de tijd voor jezelf of ontdek de kloof met mensen die je hebt leren kennen gedurende je single reis!

 • Hoge Atlas

  Tijdens je single reis maak je kennis met de Hoge Atlas. Op de hoogste toppen van dit gebergte ligt sneeuw en ijs, wat een apart aanzicht oplevert omdat aan de zuidkant van het gebergte de woestijn begint. Een mooie manier om de Atlas te doorkruisen is door de ‘Tunnel des Legionnairs’. Deze tunnel is aangelegd door de Fransen en was voor een lange tijd de enige weg om de Atlas te doorkruisen.

  Het Atlasgebergte wordt bewoond door Berbers; het oorspronkelijke volk uit Noord-Afrika. De Berbers zijn erg gastvrij en hebben een eigen cultuur met een andere muzieksmaak, taal en gebruiken dan de rest van Marokko. Zij maken geen gebruik van het schrift en de communicatie tussen toeristen en de lokale bevolking vindt plaats op basis van gebaren en non-verbale communicatie!

Steden in Marokko

 • Marrakech

  Tijdens de reis kom je in door verschillende fraaie plaatsen. Marrakech is één van deze plaatsen die je zelf kan ontdekken of met mensen die je hebt ontmoet tijdens je reis. De stad is de belangrijkste van de vier koningssteden en wordt ook wel de rode stad genoemd omdat veel huizen en de stadsmuur van rode leem zijn gemaakt. Marrakech biedt scala aan mogelijkheden en bestaat uit het oude historische gedeelte (Medina) en het nieuwe gedeelte (Guilliez). Laat je door deze stad verassen en geniet van één van de vele hammams waar je een massage of scrub kan ondergaan of ontdek de veelzijdige cultuur die de stad te bieden heeft!

 • Casablanca

  Ontdek stad die letterlijk vertaald ‘wit huis’ betekent. De stad heeft zijn naam te danken aan het grote aantal witte huizen die de hij rijk is. Het aantal inwoners ligt rond de vijfenhalf miljoen, wat Casablanca de grootste stad van Marokko maakt. Casablanca geniet economisch gezien van een belangrijke positie vanwege de ligging aan de Atlantische Oceaan en de haven die daaraan gelegen is.

 • Meknes

  Naast middeleeuwse Medina, zijn er in Meknes ook ruïnes te vinden van het koninklijk paleis. Aan deze ruïnes heeft de stad zijn UNESCO-status te danken. Zodra de avondschemering inzet, vullen de pleinen zich met vuurspuwers, kooplieden en acrobaten. Er hangt een heerlijke sfeer, waardoor je jezelf als toerist snel op je gemak voelt. Meknes is de op vijf na grootste stad van Marokko en staat bekend om de olijvenhandel, muntthee en wijn. Geniet samen met contacten die je tijdens je single reis hebt opgedaan van de overheerlijke wijn en ervaar de sfeer van Meknes.

 • Fez

  Deze stad heeft een rijke geschiedenis die dateert tot ver voor Christus. Fez is niet de belangrijkste koningsstad van Marokko, maar wel de oudste. Het is zelfs één van de oudste bewoonde steden wereldwijd. Het meest indrukwekkende in Fez, is de stad. Probeer je in te denken hoe ver de geschiedenis van Fez reikt en wat de stad allemaal heeft doorstaan. Plan je dag hier niet te nauwkeurig, maar geniet van wat de stad te bieden heeft. Ontdek het oude stadcentrum, waar het al een paar duizend jaar bruist van het leven!
 • Essaouira

  Deze stad staat geheel in het teken van visvangst. De ochtend- en avondzon werpt deze prachtige plaats in de schijnwerpers. De combinatie van een kleurrijke haven, mooie gebouwen en licht, maakt Essaouira een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Tijdens je single reis door Marokko ontdek je deze stad en zie je al snel wanneer je langs het strand loopt, dat surfers en vissersbootjes elkaar in het water afwisselen. Een verzameling van kleine vissersbootjes ligt voor de kust en vaart, zodra ze genoeg hebben gevangen, naar de kant om de vangst aan wal te brengen. Geniet samen met mensen die je hebt leren kennen van verse vis bij een van de viskraampjes of ontspan zelf aan het strand met een heerlijke vis en het prachtige Essaouira op de achtergrond.

Beste reistijd Marokko

De meeste singlereizen Marokko vertrekken in de winter of in het voor- en najaar. Deze periode is de beste reistijd voor Marokko. De gemiddelde temperatuur in het voor- en najaar bedraagt gemiddeld 25 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 20 graden, wat ideaal is voor een rondreis. Wij raden je in de winterperiode aan om laagjeskleding mee te nemen. Dit komt omdat er een groot temperatuurverschil is tussen overdag en s ’avonds.

Klimaat Marrakech

image

Reistips Singlereis Marokko

Tijdens een singlereis Marokko brengt Sawadee je langs alle hoogtepunten van het land. Naast het bezoeken van de hoogtepunten is het ook zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de onderstaande bezienswaardigheden / activiteiten. 

 • Kameeltocht Marokko

  Kameeltocht door Erg Chebbi

  Wil jij ervaren hoe een nomade zich voelt? Tijdens een Marokko single reis krijg je de kans om dit te beleven. Een tocht op een kameel door de Erg Chebbi woestijn zorgt voor een onvergetelijke trip en wordt afgesloten bij een kampvuur met een door een kok bereidde maaltijd. Daarnaast kan je er zelfs voor kiezen om de nacht buiten door te brengen en in slaap te vallen onder de adembenemende sterrenhemel. Heb jij zin om met een groep mensen een unieke ervaring op te doen? Ga dan mee met de kameeltocht door Erg Chebbi!

 • Marokko Souq

  Grote overdekte markt: Souq

  Met jouw Nederlandse kooplust kan je goed terecht in Marokko. Marokko kent de allergrootste en overdekte markt van Afrika. Of je van shoppen houdt of niet; de markt is cultureel gezien al een hele beleving en mag niet ontbreken op je single reis door Marokko. Samen of alleen? Je ‘moet’ er heen! Naast kippen, kan je er allerlei andere producten kopen. Op de markt loop je van meubels, naar eten, tot kleding en volkskunst. Je kan het zo gek niet bedenken en het is er. Verschillende ambachten zijn terplekke te aanschouwen doordat leerlooiers en houtbewerkers hun vak uitoefenen op de markt.

 • Marokko wandelen

  Wandelen in de Saghro

  Jouw single reis in Marokko biedt naast veel culturele uitstapjes ook de mogelijkheid tot sportieve activiteiten. De ruige bergketen de Saghro leent zich perfect voor een (meerdaagse) wandeltocht. Tijdens je wandeltocht door de berg kom je langs steile rotsen en wandel je op smalle geitenpaden. ’s Nachts kan je de heldere sterrenhemel aanschouwen en hoor je het gezang van ezeldrijvers. Een wandeltocht in de Saghro is dé perfecte manier voor sportieve vakantiegangers om Marokko op een andere manier te leren kennen. Het is een unieke beleving waar je nog lang van nageniet! Durf jij het aan?

 • Marokko Medina

  Middeleeuwse Medina

  Als je op zoek bent naar het echte Marokko, dan ben je in de middeleeuwse Medina van Marrakech of in één van de andere steden, op de juiste plaats. Tijdens onze single reis door Marokko kom je door verschillende hoogtepunten tegen en is er voldoende ruimte om deze te verkennen. Ondanks het feit dat Marrakesh’ Medina jaarlijks wordt bezocht door duizenden toeristen, behoud de hij zijn middeleeuwse karakter. Het oude hart van het centrum wordt gevormd door kriskras door elkaar heenlopende straatjes. Deze smalle straatjes zijn vroeger aangelegd om de stad te beschermen en de vijand de desoriënteren. Vijanden verdwaalden hierdoor snel, waardoor ze gemakkelijker te verdrijven waren of in de rug werden aangevallen. Tegenwoordig zijn alle stadspoorten open!

 • Marokko natuur

  Jemaa el Fna

  Wil je dit prachtige plein ontdekken zoals de lokale bevolking hem kent? Sta dan vroeg in de morgen op en bezoek het grootste plein van Marrakech wanneer de kramen worden klaargezet voor de verkoop van vruchtensappen en zie de marktkooplieden alles uitstallen. Je ziet de eerste mannetjes met apen, slangen en valken naar de markt komen, die plaats nemen onder parasols. Je staat in het midden van een markt in opbouw en ziet kooplieden af en aan rijden met verse producten. Alles wordt netjes uitgestald en al snel ziet het plein er ‘gelikt’ uit. In de middag is het plein voornamelijk gevuld met toeristen en hangt er een aangename temperatuur. In de avond ondergaat het plein een totale metamorfose. De slangenbezweerders, en verhalenvertellers worden verruild voor muziek en eettentjes. Er zijn talloze eetgelegenheden met verschillende Marokkaanse specialiteiten. Ontdek de wonderenwereld van Marrakech zelf of met leuke contacten die je tijdens je single reis in Marokko hebt opgedaan!

Naar boven
 

20,20 aanbetalings-actie
Profiteer jij ook?

Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!