Fietsvakantie Italië - Unieke fietsreizen met Sawadee

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

Resultaten worden geladen

Fietsvakanties Italië

De fietsvakanties door Italië zullen je langs vele authentieke dorpjes en steden brengen waar het vaak lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Niet alleen de dorpjes en steden laten de geschiedenis van dit land goed zien, er zijn namelijk ook nog genoeg resten van het Romeinse rijk terug te vinden. Doordat Italië een vrij uitgestrekt land is kent het land vele verschillen in het landschap en de temperatuur. In het noorden van het land kan het vaak wat kouder zijn en is de kans op neerslag wat groter, dit komt door de aanwezigheid van de grote bergen in het noorden. Het midden en zuiden van Italië kenmerkt zich door lange kustgebieden en warmere temperaturen. Dit gevarieerde landschap zorgt voor schitterende fietsroutes.

Fietsen door Italiaanse gebieden zoals Umbrië

Van de hoge gebergtes in het noorden tot aan de lange kustgebieden in de rest van het land, Italië heeft een prachtig gebied voor elk soort fietsliefhebber. Tijdens een fietsreis door Italië fiets je door de streek Umbrië, ook wel "het goene hart van Italië’ genoemd. Tijdens de diverse fietstochten kom je de mooiste meren en de groenste valleien tegen. Voeg hier een prachtig heuvelachtig landschap aan toe en je weet simpelweg niet wat je ziet.

Onderweg fiets je op je gemak naar de volgende camping. Niemand haast je op, het is tenslotte vakantie! Eenmaal op de nieuwe eindbestemming aangekomen, staat de koffie/thee/limonade onder de luifel voor je klaar. Een mooi moment om gezellig met de groep samen te komen en te praten over de dag.

Geniet op je eigen tempo tijdens een fietsreis door Italië

Tijdens de fietsvakanties door Italië kan je vaak kiezen of je een route gaat fietsen of dat je jezelf een rust dag gunt, waarbij je geniet van alle andere hoogtepunten dat het land te bieden heeft. Vaak wordt er gestopt in of vlakbij één van de vele authentieke steden die te vinden zijn in Italië. Ga erop uit en zie hoe de mensen vroeger leefden, proef wat het land te bieden heeft door te genieten van heerlijke pasta’s met een wijntje erbij of probeer gelato, echt Italiaans ijs. 

Bekijk ook onze andere reizen naar Italië:

Naar boven
 

Sawadee Actieweek


Boek je in de periode 27 september t/m 3 oktober 2022 een reis, dan profiteer je van: 

  • €50 korting per persoon en
  • maken wij namens jou een donatie van €25 aan Wakibi