Resultaten worden geladen

Fietsvakanties Italië

De fietsvakanties door Italië zullen je langs vele authentieke dorpjes en steden brengen waar het vaak lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Niet alleen de dorpjes en steden laten de geschiedenis van dit land goed zien, er zijn namelijk ook nog genoeg resten van het Romeinse rijk terug te vinden. Doordat Italië een vrij uitgestrekt land is kent het land vele verschillen in het landschap en de temperatuur. In het noorden van het land kan het vaak wat kouder zijn en is de kans op neerslag wat groter, dit komt door de aanwezigheid van de grote bergen in het noorden. Het midden en zuiden van Italië kenmerkt zich door lange kustgebieden en warmere temperaturen. Dit gevarieerde landschap zorgt voor schitterende fietsroutes.

Fietsen door Umbrië

Van de hoge gebergtes in het noorden tot aan de lange kustgebieden in de rest van het land, Italië heeft een prachtig gebied voor elk soort fietsliefhebber. Tijdens een fietsreis door Italië fiets je door de streek Umbrië, ook wel "het goene hart van Italië’ genoemd. In dit groene heuvellandschap vind je hier eindeloze olijf- en wijngaarden, mooie meren en pittoreske Italiaanse dorpjes.

Geniet op je eigen tempo tijdens een fietsreis door Italië

Tijdens de fietsvakanties door Italië kan je vaak kiezen of je een route gaat fietsen of dat je jezelf een rust dag gunt, waarbij je geniet van alle andere hoogtepunten dat het land te bieden heeft. Vaak wordt er gestopt in of vlakbij één van de vele authentieke steden die te vinden zijn in Italië. Ga erop uit en zie hoe de mensen vroeger leefden, proef wat het land te bieden heeft door te genieten van heerlijke pasta’s met een wijntje erbij of probeer gelato, echt Italiaans ijs. 

Bekijk ook onze andere reizen naar Italië:

Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win! 

Wij verloten 2x €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.