< Terug naar overzicht
De highlights van Costa Rica

De highlights van Costa Rica

Costa Rica; bekend van de adembenemende natuur, paradijselijke stranden en enorme vulkanen. Ongetwijfeld een bijzondere vakantiebestemming. Maar wat moet je nou echt zien, doen en beleven in dit Centraal-Amerikaanse land? Je kan tenslotte niet álle dorpen, regenwouden en rivieren langs gaan. Sawadee heeft de highlights van Costa Rica voor je op een rijtje gezet.

Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado is ruim 42.000 hectare groot en is al sinds 1975 een beschermd gebied. Je vindt dit park op het schiereiland Osa; bekend vanwege haar grote aanbod aan natuurlijke attracties, zoals Corcovado! Een enorme diversiteit aan flora en fauna, een ongerepte natuur en bijzondere dieren. Een wandeling door dit park wordt er absoluut eentje om nooit meer te vergeten. Extra leuk: je kunt hier ook blijven slapen.

Vulkanen in Rincon de la Vieja

We blijven even bij de Nationale Parken van Costa Rica; in de regio Guanacaste ligt namelijk het park Rincón de la Vieja. In dit park kom je maar liefst vier grote vulkanen tegen! Niet alleen de vulkanen zijn al reden genoeg voor een bezoek; de omliggende omgeving is voor de echte natuurliefhebbers een waar walhalla. Sterker nog: vele inwoners en toeristen refereren naar Rincón de la Vieja met ‘een van de meest fascinerende gebieden in heel Costa Rica’.

Dorp Monteverde

Ook het dorp Monteverde is een echte must-see. Hier vind je het enige nevelwoud van Costa Rica; ook wel bekend als het mooiste regenwoud van het land! Exotische vogels en zeldzame planten verstoppen zich hier in de ondoordringbare regenwouden. Samen met een gids is het echter wel mogelijk om alle pareltjes van de Monteverde te ontdekken. Tip: reis af naar het nabijgelegen Selvatura park en wandel hier over de hoge hangbruggen.

Laat een reactie achter