Op zoek naar de Big Five in Afrika! | Blogs over reizen
< Terug naar overzicht
Op zoek naar de Big Five in Afrika!

Op zoek naar de Big Five in Afrika!

Zie je het al voor je? Samen met een groep reizigers rijden jullie in een jeep door de nationale parken van Afrika. Samen een ervaren gids op gamedrive, klaar om de Big Five te spotten! Maar welke dieren staan eigenlijk bekend als de Big Five? En welk ander loslopend wild kun je verwachten in de nationale parken van Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika en alle andere landen.

De Big Five is een term die vroeger door jagers werd gebruikt. Destijds waren dit de vijf lastigste grote wilde dieren om op te jagen. Tegenwoordig ‘jagen’ reizigers op deze bijzondere vijf dieren met hun camera’s en verrekijkers. De gidsen in Afrika zijn getraind in het zoeken naar deze beroemde vijf dieren tijdens de safari. Welke dieren deel uit maken van de Big Five lees je hieronder.

1. Leeuw

De koning der dieren en de meest bekende van de Big Five. Leeuwen leven in kuddes en het mannetje valt met zijn manen goed op tussen de leeuwinnen. Wist je dat je het gebrul van een mannetjes leeuw op een afstand van 10 kilometer kan horen?

leeuw in afrika


2. Olifant

De Afrikaanse olifant is het grootste en zwaarste landdier ter wereld; hij kan tot maar liefst 6.000 kilo wegen en is bijna vier meter hoog. Ook heeft de olifant twee slagtanden die soms ingezet worden bij het zoeken naar voedsel. Olifanten leven altijd in kuddes en het is prachtig om ze voorbij te zien wandelen. Je komt ze bijvoorbeeld tegen in Etosha NP in Namibië.

olifant in nationaal park in afrika


3. Neushoorn

In Afrika zijn er twee soorten: de witte en de zwarte neushoorn. Toch hebben ze allebei een grijze huid. Het verschil zit hem namelijk in de vorm van hun lippen; de witte neushoorn heeft brede, vierkante lippen en de zwarte neushoorn heeft een uitstekende bovenlip. Helaas wordt dit dier het meest bedreigd met het uitsterven van de Big Five. De Afrikaanse neushoorn heeft twee hoorns, kan goed horen en ruiken.

neushoorn in het wild


4. Buffel

De buffel is voor de mens misschien wel het gevaarlijkste dier van de Big Five. De gekromde hoorns kunnen een spanwijdte van 160 centimeter bereiken. Ze leven in grote groepen van enkele honderden dieren overal in Afrika maar komen vooral veel voor in Tanzania. Buffels zoeken vooral moerasachtige gebieden op en doen niet liever dan lekker door de modder rollen. Een buffel gaat alleen in de aanval als hij gewond is of zich bedreigd voelt.

kudde buffels in het wild


5. Luipaard

Dit roofdier staat bekend om zijn gevlekte vacht en zijn door hun camouflage lastig te vinden. De luipaard leeft zowel op de grond als in de bomen, waar hij uitkijkt over zijn kilometers lange territorium. Als de avond valt, verlaat de luipaard zijn boom om te gaan jagen.

luipaard in een boom


Waar kun je de Big Five spotten?

De meeste kans op het spotten van de Big Five en ander wild, is onder andere in Zuid-Afrika, KeniaTanzania, Namibië of op een rondreis Botswana.

op safari met een truck


Tijdens onze reizen door Zuid-Afrika gaan we op zoek naar de Big Five in het beroemde Krugerpark. We overnachten hier zodat we de volgende ochtend vroeg op gamedrive kunnen gaan. Per terreinwagen rijden we door het park op zoek naar het wild. ’s Avonds houden we samen een braai (barbecue) en rondom het kampvuur horen we het brullen van een leeuw. Maar we komen tijdens deze reis veel meer diersoorten tegen als: zebra’s, antilopen, giraffen, krokodillen, nijlpaarden, hyena's en walvissen!

 

Alleen dit weekend!
Boek & krijg een Bever cadeaubon t.w.v €150


Boek t/m zondag 5 februari jullie familiereis en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €150 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
Vul in het kortingscodeveld in het boekingsformulier de volgende kortingscode in: FAMILY