< Terug naar overzicht
Top 10:  Bijzondere activiteiten volgens onze reizigers - deel 2

Top 10: Bijzondere activiteiten volgens onze reizigers - deel 2

Wat staat er op jouw bucketlist? Wandelen over de Chinese muur of toch liever een bad nemen in de Blue Lagoon van IJsland? De kans is groot dat je wensenlijstje eindeloos lang is, want er zijn immers zoveel bijzondere dingen te zien en te doen in de wereld! We legden dezelfde vraag voor aan een aantal Sawadee Facebook fans en lieten ze stemmen op een lijst van 100 activiteiten en bezienswaardigheden. Dit is de Top 10 van onze fans.

5. China: Wandelen over de Chinese muur 

Een wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Beijing in China. De muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingswal en moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. De wandeling over de muur is soms stijl pittig. Maar zoals Mao Zedong zei: "Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man'. De fenomenale uitzichten op het grotendeels niet-gerestaureerde bouwwerk en de omgeving zijn een beloning voor je inspanning. 


4. IJsland: Baden in de Blue Lagoon 

De Blue Lagoon, een meer met zuiver, geothermisch mineraalrijk zeewater midden in een lavaveld, is het wellness & beauty paradijs van moeder natuur in IJsland. Het is wetenschappelijk aangetoond dat dit geothermische zeewater een effectieve en geneeskrachtige werking heeft op de huid. Het schiereiland Reykjanes, waarop de Blue Lagoon zich bevindt, is een geologisch jong gebied waardoor zich ondergrondse warm water bronnen hebben kunnen vormen. Van verre zie je de rookwolken boven het landschap al opstijgen. De bronnen liggen dichtbij Reykjavik, waardoor enkele worden gebruikt voor de stadsverwarming en voor douchewater. 


3. Australië: Snorkelen bij Great Barrier Reef 

Een van Australisch meest bijzondere natuurverschijnselen is het Great Barrier Reef, 's werelds grootste koraalrif. Het rif bevat een overvloed aan onder water levende dieren, en bestaat uit meer dan 3000 individuele riffen en koralen. Er zijn honderden pittoreske tropische eilanden met een aantal van 's werelds mooiste gouden stranden. 


2. Galapagos: Schildpadden zien 

Een vakantie op de Galapagos eilanden voert je langs de ultieme natuurlijke dierentuin, waar zonder angst voor de mens allerlei bijzondere dieren en vogelsoorten leven. Reuzenschildpadden, blauwvoet Jan-van-genten en Galapagos pinguïns gaan er hun eigen gang, zonder zich ook maar iets aan te trekken van de mensen die vlakbij naar hen staan te kijken. Jonge zeeleeuwen spelen in het water met zwemmers en de tientallen zeeleguanen die op de zwarte rotsen liggen te zonnen, doen niets anders dan terugstaren. 


1. Peru: Machu Picchu bereiken via de Inca- of Lares Trail 

De ruïnes van Machu Picchu, herontdekt in 1911, is een van de mooiste en meest raadselachtige oude plaatsen in de wereld. Deze stad stad van de Inca's is nooit door de Spanjaarden ontdekt en daardoor ook niet vernietigd. Er is nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden zoals tempels, ceremoniële baden, trappen en pleinen.Nieuwsgierig naar hoe deze Top 10 begint? Lees dan hier verder.

Laat een reactie achter