Resultaten worden geladen

Familereis Kenia 

Tijdens een familiereis merk je dat de planten- en dierenwereld in Kenia zeer gevarieerd is. Meer dan 80 wilde diersoorten en over de duizend verschillende vogels vinden er hun thuis. Langs de kust en rond de riviermondingen bestaat de plantengroei uit kokospalmen, mangrovebossen en tropische wouden. Achter de kustlijn is er, in het oostelijke en noordelijke deel van Kenia, een savannelandschap met doornstruiken, schermacacia's en baobabs. Op de vulkaanhellingen vindt men prachtige wouden. 

Ontdek de Nationale Parken van Kenia

Een familiereis naar Kenia staat garant voor een spectaculaire reis vol wildreservaten, natuurparken en safari's. Het land telt wel 49 reservaten en Nationale Parken, waar je oog in oog staat met kuddes gnoes, zebra's en olifanten. In deze parken zie je giraffen en neushoorns uit rivieren drinken, roofdieren op jacht, en nijlpaarden met logge tred langs het water waggelen. Ook zijn de parken een waar paradijs voor vogelliefhebbers, want er komen ruim duizend verschillende vogelsoorten in het land voor. Trek er op uit met een volledig uitgeruste safaritruck, ga kamperen in de wilde natuur, en geniet van de ruimte, de rust, en het gegrom en geritsel van wilde dieren om je heen.

Kenia heeft vele nationale parken en natuurreservaten die sinds de jaren '40 van de 20e eeuw ontstonden. Al in de koloniale tijd is een begin gemaakt met de natuurbescherming en dankzij het toerisme werd deze na de onafhankelijkheid voortgezet. Tijdens onze familiereizen zullen we de natuurreservaten ook bezoeken.

Het roze meer in Kenia 

Het roze meer’, zo wordt het Nakurumeer in centraal-Kenia ook wel genoemd. En dit is niet voor niets. Als de waterstand hoog is, kan het in dit meer roze zien van de flamingo's. De overvloed aan blauwalgen in het water trekt flamingo's aan, waardoor er bij tijden wel twee miljoen exemplaren bij het water te vinden zijn. Voor vogelliefhebbers is het Nakurumeer, met meer dan 400 vogelsoorten, dan ook een waar paradijs. Maar er zijn meer wilde dieren te zien in dit mooie gebied. Ook witte en zwarte neushoorns, giraffen, bavianen en zebra’s kun je hier tegenkomen tijdens een spannendegame drive. Maak zeker ook een stop op de bavianenrots. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over het Nakurumeer en de flamingo’s.

Bekijk onze reizen naar Kenia per reissoort:

Naar boven