Madagascar met kinderen – Unieke familiereizen met Sawadee


Resultaten worden geladen

Familiereis Madagascar

Hoewel de natuur op Madagascar veel te leiden heeft gehad sinds de komst van de eerste kolonisten (grote delen van het regenwoud zijn bijvoorbeeld weggekapt) kent het eiland tegenwoordig nog een unieke flora en fauna.Je vindt er bijzondere dieren als de lemuren, de Madagascar komeetstaartvlinder en de tenreks. Helaas zijn onder andere de reuzenschildpad en de olifantsvogel, samen met vijftien soorten lemuren uitgestorven.
Er komen veel soorten bomen voor op het eiland.

De baobab is het meest bekend; een dikke ronde boom met een platte kroon. Ze kan maar liefst dertig meter hoog worden en de stam kan zestigduizend liter water vasthouden. Tijdens onze familiereis naar Madagascar komen we deze bomen ook tegen. Ook de reizigersboom is een nationale trots. De volgroeide plant bestaat uit een stam met een bundel zeer grote bladeren die in twee rijen geplaatst zijn en daardoor een mooie waaier vormen.

Naast de baobab en de reizigersboom vind je op Madagascar ook veel palmen en "evergreen trees". Palmen komen over het hele eiland voor; evergreen trees domineren het tropisch regenwoud. Het zijn bomen die gedurende het hele jaar hun bladeren behouden. Ze kunnen wel 30 meter hoog worden en op één hectare regenwoud kunnen wel 250 verschillende soorten voorkomen!

Bekijk onze reizen naar Madagascar per reissoort

Naar boven