Resultaten worden geladen

Familiereis China

Hebben jullie wel eens met stokjes gegeten? Een familiereis naar China brengt je in het land van de Chinese tekens en een verrukkelijke keuken. Dit prikkelende land kent indrukwekkende miljoenensteden en een lange geschiedenis. Als je aan China denkt, denk je vast ook meteen aan de reuzenpanda’s en aan de Chinese muur. Bezoek verder het grote Tian'anmen plein in Beijing, en de vele andere culturele bezienswaardigheden in deze stad. Vlabij de stad Xi'an is het beroemde Terracottaleger, met zoveel terracotta-soldaten met evenzoveel verschillende gezichtsuitdrukkingen. En men neemt aan dat er nog een heel groot deel van dit leger onder de grond ligt.

Dwaal door de smalle steegjes met traditioneel gebouwde huisjes van Dali. Of beklim één van de wolkenkrabbers van de supermoderne stad Hong Kong voor een fantastisch uitzicht. China heeft voor zowel kinderen als volwassenen en voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers meer dan genoeg moois te bieden voor een onvergetelijke familiereis. 

Met de familie de Chinese Muur beklimmen

Tijdens de reis met je gezin mag de Chinese Muur natuurlijk niet ontbreken. Maak een wandeling over deze muur, die als een slang door het groene landschap kronkelt. Het oudste deel is gebouwd in de 7e eeuw v. Chr., waarna tijdens de diverse dynastieën de muur telkens een stuk werd uitgebreid. Rond 1500 werd er voor het laatst een stuk bijgebouwd en nu worden soms delen gerestaureerd om deze bijzondere attractie in stand te houden.

Rijstterrassen, bergen, woestijn en veel rivieren

Een familiereis door china is in ieder geval iets waar je niet snel klaar mee zult zijn. China is zo ontzettend groot dat het landschap zeer divers is: bergen, hoogvlaktes, woestijn, karstgebergte, laagvlaktes, meren en rivieren. In totaal zijn er in China wel 5000 rivieren die bijna allemaal uitmonden in de Stille Oceaan of de Indische Oceaan. De Gele Rivier is een van de bekendste rivieren in China. De rivier is berucht om de overstromingen die veroorzaakt worden, doordat veel bossen leeggekapt worden. Hierdoor is de grond in het stroomgebied van de rivier erg los en slaat het water de grond makkelijk weg.

Het adembenemende landschap van Yanghsuo

Ten noorden van Chengdu ligt een adembenemend landschap van meren, watervallen en bossen. De omgeving van Yangshuo lijkt op een traditionele Chinese pentekening. In deze helderblauwe meren liggen de restanten van bomen die honderden jaren geleden in het water zijn gevallen. Door de grote hoeveelheid kalk zijn deze nog goed bewaard gebleven. Per fiets of te voet kun je de mooie omgeving van Yangshuo verkennen. Je ontdekt op deze manier traditionele dorpjes en de vele pieken van het wereldberoemde karstgebergte. Maar er is meer! In Yangshuo zijn gerechten uit alle streken van China verkrijgbaar, en zo kun je op ontdekkingstocht door de Chinese keuken. ’s Avonds is de schitterende lichtshow op de Li-rivier een echte aanrader. Het dal lijkt hier dan wel op een filmdecor, met honderden bamboevlotten, fakkels, en oplichtende bergen.

Bekijk onze reizen naar China per reissoort:

Naar boven