< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete familiereis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi(becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er met je gezin op uit te trekken
 • Optionele fietstocht per mountainbike langs rijstterrassen en dorpjes op Bali
 • Mogelijkheid om een vulkaan te beklimmen en in de krater een tocht per paard te maken
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Familiereis begint in Jakarta, zo kun je heel Java ontdekken
 • Overnachting in het bekendste art-deco hotel, het Savoy Homann, in Bandung

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag begint jullie familiereis naar Indonesië. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Bij aankomst staat de reisbegeleid(st)er al te wachten en rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Jakarta is een echte metropool: moderne wolkenkrabbers, winkelcentra en een wirwar aan verkeer, maar er zijn meerdere parels in de stad te vinden. Zoals de oude hollandse haven 'Sunda Kelapa' met tientallen Buginese schoeners. Of Kota, het oude stadscentrum waar nog gebouwen uit de tijd van de Nederlandse tijd te zien zijn. Op het enorme Merdeka-square (vrijheidsplein) maak je kennis met de Indonesische cultuur.

 • 3

  naar Bandung

  image

  Tijdens onze familiereis Indonesië rijden we met onze eigen bus naar Bandung. Onderweg stoppen we bij Tawan Mini. Dit is een interessant openluchtmuseum waar jullie kennismaken met de vele culturen en eilanden van Indonesië. Bandung, bekend om de vele koloniale Hollandse huizen in art-Deco stijl, is uitgegroeid tot een levendige, grote stad die bekend staat om zijn prima winkelmogelijkheden en uitgaansgelegenheden. We slapen twee nachten in een mooi hotel met zwembad. Bommetje!

 • 4

  Bandung / vrije dag

  image

  Vandaag is de eerste vrije dag in het programma opgenomen. Tijdens je familievakantie Indonesië kan je nu tijd met elkaar doorbrengen of er voor kiezen om samen met anderen een actieve vulkaan; de Tangkuban Perahu, te gaan verkennen. Deze vulkaan ligt ongeveer dertig kilometer van Bandung. We rijden er met onze bus heen en lopen met een lokale gids naar de rand van de krater. Een voorstelling van een Angklungconcert, waar kinderen diverse bamboe-instrumenten leren bespelen, behoort tot de mogelijkheden.

  Optioneel Tangkuban Perahu en Angklung concert / €35,00 per persoon

  image

  Met een bus rijden we naar de Tangkuban Perahu. Deze actieve vulkaan bevindt zich 30 kilometer buiten de stad Bandung. Met een lokale gids lopen we naar de rand van de krater en tijdens de terugweg lopen we langs de warmwaterbronnen. Hierna bezoeken we een voorstelling van een Angklungschool, waar kinderen diverse bamboe-instrumenten leren bespelen. 

 • 5

  met de trein naar Yogyakarta

  image

  Onze bus brengt ons naar het station van Bandung en neemt onze bagage mee naar Yogyakarta. Wij reizen met de trein in een uur of acht naar Yogyakarta. Vanuit je comfortabele stoel kijk je uit over een klassiek Javaans landschap. Vooral de eerste uren zijn prachtig als de trein een imposant berglandschap doorsnijdt over hoge bruggen en door tunnels. In de ochtend zijn de vulkanen nog in nevels gehuld en worden de rijstvelden volgens eeuwenoude tradities bewerkt. Een onvergetelijke rit!

  image

  Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om in de avond samen met je kinderen rond te slenteren door de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. We slapen 3 nachten in een gezellig hotel met zwembad.

  NB: Mocht de trein onverhoopt niet rijden of uitverkocht zijn, dan rijden we met onze bus naar Yogyakarta.

 • 6

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobodur

  image

  Candirejo is een typisch dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De bewoners hebben een duurzaam toerisme project opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht brengt. Het is leuk om op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een tocht met een traditionele angdong (paardenkar) langs plantages en over schaduwrijke paden. De bewoners zijn ontzettend vriendelijk. Sawadee biedt je een heerlijke Javaanse lunch aan. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. 

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 7

  Yogyakarta / bezoek Prambanan

  image

  Tijdens je familie rondreis Indonesië kan je met je kinderen een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straten. Het is spannend om je in het hectische verkeer te begeven, maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In de stad worden allerlei oude ambachten uitgeoefend, zoals batikken en het maken van wayangpoppen. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. In de namiddag bezoeken we de Prambanan, een indrukwekkend hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn schitterend gelegen. We keren daarna weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 8

  naar Kediri

  image

  Vandaag rijden we naar Kediri. De reis van Yogyakarta naar Malang is erg lang, vandaar dat Kediri een fijne en welkome tussenstop is. Kediri ligt tussen een mooi tropisch berglandschap waar je er op uit kunt trekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om lekker uit te rusten in het mooie en comfortabele hotel met zwembad waar je een nacht verblijft. Wie ligt er als eerst in het zwembad?

 • 9

  naar Malang

  image

  Met een paar uur rijden komen we aan in Malang, een mooie stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We slapen in een hotel dat in de stad gelegen is.

 • 10

  naar de Bromovulkaan

  image

  Via de stad Probolinggo beklimmen we met de bus de Bromo. De weg is steil, zelfs zo steil dat we het laatste stuk met een lokale bus moeten. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo.  Wanneer de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

 • 11

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kun je naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier echt één met de natuur. Na zo'n lange dag is het heerlijk verfrissend om een duik te nemen in het zwembad van het hotel. 

 • 12

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Vandaag kun je door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen aan de rand van het zwembad en te genieten van de rust. Een aanrader is een wandeling tussen de rijstvelden door aan het eind van de middag. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan. Je kan er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar zeeschildpadden.

  Optioneel Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade / €100,00 per persoon

  Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade

  Je kan er voor kiezen om in Sukamade op zoek te gaan naar zeeschildpadden. Als je voor deze optionele excursie kiest, ziet het programma er als volgt uit:

  image

  Dag 11 Naar Sukamade

  We rijden per jeep via koffie- en cacaoplantages door het Meru Betiri-natuurpark naar Sukamade. We stoppen aan het strand bij een klein vissersdorp, een ideale plek voor een picknicklunch. We maken een wandeling (+/- 2 uur) door de jungle waar we kans hebben om toekans en langoer-apen te zien. We vervolgen onze spectaculaire hobbelrit over onverharde wegen en soms door riviertjes naar het dorpje Sukamade midden in de jungle. We verblijven in een zeer eenvoudige accommodatie waar je met maximaal 5 personen de kamer deelt. Na het diner gaan we naar Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen en de kans is groot dat je hiervan getuige bent, mits je heel stil bent. Vooral tijdens het graven van een hol mogen de schildpadden niet gestoord worden! Pas als ze bezig zijn met eieren leggen, kun je een kijkje nemen. De leatherback turtles die hier voorkomen kunnen wel 1,5 meter in doorsnee worden.

  image

  Dag 12 Naar Ketapang

  We rijden naar Ketapang en vervoegen we ons weer bij de rest van de groep.

  Let op: Het zou kunnen dat Meru Betiri niet bereikbaar is door zware regenval. Dan gaat het keuzeprogramma niet door.

  Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is 2 personen. In de prijs voor dit keuzeprogramma is er al rekening gehouden met de gemiste overnachting in Ketapang. Inbegrepen zijn de entreegelden, vervoer, lunch, diner en ontbijt. Een eenpersoonkamer is hier helaas niet mogelijk.

 • 13

  naar Ketapang

  image

  Vanaf Kalibaru rijden we in twee uur naar Ketapang. Hier verblijven we in een hotel met zwembad aan het strand. Wie heeft er zin in een potje beach ball? Vanuit Ketapang kun je Bali al zien liggen. Ketapang ligt nabij het levendige stadje Banyuwangi en het is mogelijk optioneel een toer door de stad te maken per becak.

 • 14

  naar Ubud

  image

  We rijden naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Daarna rijden we in ongeveer vijf uur naar Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Misschien kun je één van de vele kleurrijke feesten en ceremoniën bijwonen. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 15

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, deze fantastische familiereis Indonesië zit er alweer op! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar jullie afscheid nemen van de groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 17

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Seminyak - kort

  indonesië, velenging, sanur, strand

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een verlenging aan in Seminyak. Je verblijft twee extra nachten in hetzelfde hotel in Seminyak: Puri Saron Seminyak. De prijs is inclusief transfer naar Seminyak, hotelovernachtingen, transfer naar het vliegveld en ontbijt.


  - Verlenging Seminyak - kort 2 dagen € 135,-
  - Verlenging Seminyak - kort (o.b.v. triple kamer) 2 dagen € 120,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  naar Seminyak / vrije dag

  In de ochtend worden jullie opgehaald om van Ubud naar het hotel in Seminyak gebracht te worden.

 • 17

  Seminyak / vrije dag

 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • +

  Verlenging Seminyak - lang

  strand, verlenging, Bali, familie

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een verlenging aan in Seminyak. Je verblijft vie extra nachten in hetzelfde hotel in Seminyak: Puri Saron Seminyak. De prijs is inclusief transfer naar Seminyak, hotelovernachtingen, transfers naar het vliegveld en ontbijt.


  - Verlenging Seminyak - lang 4 dagen € 235,-
  - Verlenging Seminyak - lang (o.b.v. triple kamer) 4 dagen € 205,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  naar Seminyak / vrije dag

  In de ochtend worden jullie opgehaald om van Ubud naar het hotel in Seminyak gebracht te worden.

 • 17

  Seminyak / vrije dag

 • 18

  Seminyak / vrije dag

 • 19

  Seminyak / vrije dag

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Indonesië Hoogtepunten

Op avontuur van Jakarta tot Bali

image
17 dagen vanaf € 1.848
Naar boven