Uitgebreide reisroute van de Familiereis Java & Bali Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag begint jullie familiereis naar Indonesië! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Bij aankomst staat de reisbegeleid(st)er al te wachten en rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om in de avond samen met je kinderen rond te slenteren door de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. Op straat kun je niet om de vele saté kraampjes heen. Of heb je liever nasi goreng? We slapen 3 nachten in een gezellig hotel met zwembad.

 • 3

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vandaag bezoeken we de Borobudur. Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Vanaf een afstand leek de tempel niet zo groot, maar wacht maar tot je er bovenop staat! Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend. Kijk maar eens goed, want binnenin de stoepa’s staan boeddha beelden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  Yogyakarta / bezoek Prambanan

  image

  Tijdens je familie rondreis Indonesië kan je met je kinderen een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straten. Het is spannend om je in het hectische verkeer te begeven, maar gelukkig houdt iedereen goed rekening met elkaar. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In de stad worden allerlei oude ambachten uitgeoefend, zoals batikken en het maken van wayangpoppen. Weet jij hoe wayangpoppen eruit zien? In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. In de namiddag of morgenochtend bezoeken we de Prambanan, een indrukwekkend hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn schitterend gelegen. We keren daarna weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Kediri

  image

  Vandaag rijden we naar Kediri. De reis van Yogyakarta naar Malang is erg lang, vandaar dat Kediri een fijne en welkome tussenstop is. Kediri ligt tussen een mooi tropisch berglandschap waar je er op uit kunt trekken. Natuurlijk is het ook mogelijk om lekker uit te rusten in het mooie en comfortabele hotel met zwembad waar je een nacht verblijft. Wie ligt er als eerst in het zwembad?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Malang

  image

  Met een paar uur rijden komen we aan in Malang, een mooie stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken, of zelfs een kroket te eten, en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We slapen in een centraal gelegen hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar de Bromovulkaan

  image

  Via de stad Probolinggo beklimmen we met de bus de Bromo. De weg is steil, zelfs zo steil dat we het laatste stuk met een lokale bus moeten. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Wanneer de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kun je naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Hier schiet je de mooiste foto’s. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier echt één met de natuur. Na zo'n lange dag is het heerlijk verfrissend om een duik te nemen in het zwembad van het hotel. Of heeft iemand nog puf voor een potje waterpolo?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Een volle dag om lekker zelf in te plannen! Gaan jullie chillen bij het zwembad, of over de plantages wandelen om te leren hoe de verschillende gewassen verbouwd worden? 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade

  Op zoek naar zeeschildpadden - Sukamade

  Puur Sawadee - Op zoek naar zeeschildpadden

  Je kan er voor kiezen om in Sukamade op zoek te gaan naar zeeschildpadden. Als je voor deze optionele excursie kiest, ziet het programma er als volgt uit:

  image

  Dag 11 Naar Sukamade

  We rijden per jeep via koffie- en cacaoplantages door het Meru Betiri-natuurpark naar Sukamade. We stoppen aan het strand bij een klein vissersdorp, een ideale plek voor een picknicklunch. We maken een wandeling (+/- 2 uur) door de jungle waar we kans hebben om toekans en langoer-apen te zien. We vervolgen onze spectaculaire hobbelrit over onverharde wegen en soms door riviertjes naar het dorpje Sukamade midden in de jungle. We verblijven in een zeer eenvoudige accommodatie waar je met maximaal 5 personen de kamer deelt. Na het diner gaan we naar Pantai Penyu. Op dit strand komen regelmatig zeeschildpadden hun eieren leggen en de kans is groot dat je hiervan getuige bent, mits je heel stil bent. Vooral tijdens het graven van een hol mogen de schildpadden niet gestoord worden! Pas als ze bezig zijn met eieren leggen, kun je een kijkje nemen. De leatherback turtles die hier voorkomen kunnen wel 1,5 meter in doorsnee worden.

  image

  Dag 12 Naar Ketapang

  We rijden naar Ketapang en vervoegen we ons weer bij de rest van de groep.

  Let op: Het zou kunnen dat Meru Betiri niet bereikbaar is door zware regenval. Dan gaat het keuzeprogramma niet door.

  Het minimum aantal deelnemers voor dit keuzeprogramma is 2 personen. In de prijs voor dit keuzeprogramma is er al rekening gehouden met de gemiste overnachting in Ketapang. Inbegrepen zijn de entreegelden, vervoer, lunch, diner en ontbijt. Een eenpersoonkamer is hier helaas niet mogelijk.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 10

  naar Pemuteran

  image

  We staan op tijd op en rijden na het ontbijt in ongeveer twee uur naar de haven van Ketapang waar we de oversteek naar Bali zullen maken. In ongeveer 1 uur zal de veerboot ons bij het volgende eiland brengen. We rijden nog een korte afstand naar onze volgende bestemming Pemuteran. Pemuteran is een ontspannen dorp dicht bij het West Bali National Park. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel dichtbij het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Pemuteran / vrije dag

  image

  Je hebt in Pemuteran een dag om zelf in te vullen. Wat zeker een bezoekje waard is op je vrije dag, is het West-Bali National Park, ook wel Bali Barat National Park genoemd. Dit prachtig beschermd natuurgebied in het noordwesten van Bali is niet zo bekend onder vele reizigers. Zonde! Je waant je hier in een natuurlijke omgeving en bent even helemaal weg van de drukte. Het ongerepte park bestaat uit regenwoud, bossen, uitgedoofde vulkanen, droge savanne, zandstranden en koraalrif. 

  image

  Wat misschien ook een leuk idee is, is het bezoeken van Menjangan Island. Dit is de ideale plek om te snorkelen. Het koraalrif is hier prachtig en er zijn kleurrijke tropische vissen in overvloed. Zie voor meer informatie hieronder. Gelukkig blijven we ook in een mooi resort waar je heerlijk kunt ontspannen als je liever even uitrust in plaats van dingen onderneemt.

 • 12

  naar Ubud

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer drie uur naar Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's (rijstvelden), biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Misschien kun je één van de vele kleurrijke feesten en ceremoniën bijwonen. 's Avonds kun je een dansvoorstelling gaan bekijken. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).


  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 14

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je doen wat je zelf wilt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het bekende Monkey Forest. Dit is een apenbos met tempels waar meer dan driehonderd apen los tussen de mensen rondlopen. Ook kun je deelnemen aan een excursie die je langs verschillende kunstgalerijen van Ubud brengt. 's Avonds kun je in Ubud een dansvoorstelling bekijken in een paleis.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, deze fantastische familiereis Indonesië zit er alweer op! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar jullie afscheid nemen van de groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete familiereis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi(becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er met je gezin op uit te trekken
 • Optionele fietstocht per mountainbike langs rijstterrassen en dorpjes op Bali
 • Ontspannen strandverblijf in de prachtige omgeving van Permuteran
 • Veel contact met de lokale bevolking, wandelingen door rijstvelden en dorpjes

Familiereis Java & Bali Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven