Resultaten worden geladen

Familiereis Myanmar 

Een familiereis door het vroegere Birma garandeert een kijkje in een totaal onbekende wereld die in vrijwel alle opzichten anders is dan onze westerse samenleving. Zo zien jullie beenroeiers op het Inle meer, fietsen langs boeren die het land nog met de hand bewerken of de 4000 tempels in de regio Bagan.

Beste reistijd voor een familiereis naar Myanmar 

Myanmar heeft een wisselend klimaat waarin de tropische moesson centraal staat. In Myanmar zijn de wintermaanden van oktober tot en met maart en dit is dan ook de beste tijd voor een familiereis. Hoewel de temperatuur er nog steeds rond de 30 graden ligt kan het in de avonden flink afkoelen in de bergen. In de zomer is het geregeld 30 tot 35 graden en omdat het dan redelijk droog is, is dit seizoen zeer geschikt voor strandbezoekjes of de hoger gelegen gedeelten van Myanmar te bekijken. 

De periode waarin de meeste regen valt is van juni tot en met september waarin temperaturen rond de 25 of 30 graden worden gemeten. Omdat er zoveel regen valt in deze periode bloeit en groeit er van alles in Myanmar. Wil je wat minder regen in deze periode bezoek dan het middelste deel van Myanmar. In de staten Mandalay, Shan en Bagan is het dan nog wat droger. 

Willen jullie liever reizen in een droge periode, reis dan tussen oktober en maart. Bedenk wel dat je in deze periode niet de enige toerist bent bij allerlei bezienswaardigheden en dat je wat warme kleding meeneemt voor in de avond. In mei en juni wordt de meeste zon gemeten hoewel er soms in mei een bui kan vallen. Juni tot september is voor mensen die houden van een gematigde temperatuur, groene rijstvelden en prachtige natuur. In het regenseizoen valt er vaak veel regen binnen korte tijd.

Naar boven
 

Korting op je volgende reis?

Laat je email achter en win! 

Wij verloten 2x €125,- korting! De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod. 

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.