< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - San José

  image

  Vandaag vliegen jullie naar San José, deze vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en wordt omringd door bergen met vulkanen. Jullie worden opgehaald van de luchthaven en overnachten in een comfortabel hotel.

 • 2

  naar Tortuguero National Park

  image

  Vandaag worden jullie bij het hotel opgehaald door een shuttlebus en naar de rand van het nationale park Tortuguero gebracht. In La Pavona stap je in de boot, waarmee je door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in vaart. De eindbestemming is het nationale park Tortuguero. Hier nestelt tijdens de zomermaanden de groene zeeschildpad. Als je geluk hebt, kun je ’s avonds op het strand de schildpadden eieren zien leggen. Wel heel stil zijn hoor!

  Jullie brengen twee nachten midden in de natuur door in een lodge met zwembad. Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) zijn inbegrepen bij de reissom.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 3

  Tortuguero

  image

  Het park staat niet alleen bekend om zijn schildpadden, maar ook om zijn 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaards, kaaimannen en krokodillen. Jullie verkennen per boot de smalle riviertjes van het park. Voeten binnenboord! Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. Ook bezoek je vandaag het dorpje Tortuguero.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  naar Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Vandaag vaar je eerst naar la Pavona en stap je in de bus naar Guapiles. Hier staat jullie huurauto al klaar. Vervolgens rijd je in drie en een half uur verder naar jullie volgende bestemming, het kustplaatsje Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. Jullie verblijven hier 2 nachten in een hotel met zwembad. Dit is de perfecte plek om het echte vakantiegevoel te krijgen. Wie ligt er als eerste in de zee?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Bij Puerto Viejo vind je stranden die begrensd worden door tropische jungle. In de omgeving ligt onder andere het nationale park Cahuita, hier kunnen jullie wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen. Maar jullie kunnen ook als een echte avonturiers opzoek naar brulapen, vlinders en slangen in het tropische oerwoud. De atmosfeer is hier totaal anders: de bevolking spreekt Engels, en de keuken evenals de muziek is typisch Caribisch. Als je het leuk vindt, kun je in Puerto Viejo de Talamanca ook een snorkelexcursie boeken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar La Fortuna

  image

  Vandaag reizen jullie naar het dorpje Fortuna en de vulkaan Arenal, hier rijden jullie in ongeveer vier uur naartoe. Dit is best spannend, want de Arenal vulkaan was een van de meest actieve vulkanen op de wereld. Jullie slapen twee nachten in een hotel vlakbij het dorpje Fortuna. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien. Of de Arenal weer actief lava gaat spuwen en wanneer, is niet duidelijk. Spannend! Ondanks dit feit is een bezoek aan de vulkaan zeker de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  La Fortuna

  image

  Vogelliefhebbers kunnen een dagexcursie maken naar Caño Negro, een natuurreservaat waar verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en zoetwaterschildpadden voorkomen. Heb je al een dier ontdekt die je nog nooit hebt gezien? Ook zeer apart is het bezoek 's avonds aan de warmwaterbronnen van Baldí. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je ook te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval. Het water is écht koud!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Monteverde

  image

  Je rijdt verder naar naar de Cordillera de Tilarán (1600 meter), waar het beroemde nevelwoud van Monteverde ligt. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Door de hoogte waar het nevelwoud zich bevindt loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. Mysterieus! Jullie verblijven hier in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het dorpje Santa Elena.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Monteverde

  image

  In Monteverde is de kans het grootst om de quetzal waar te nemen, dus houd je ogen wijd open! Deze prachtige vogel heeft felgekleurde groene en rode veren en een enorme lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ongeveer 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Wat mooi, al die felle kleuren!

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”: Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Leuk voor jong en oud! Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Vlakbij Monteverde ligt een bijzonder natuurreservaat. Kinderen uit dertig verschillende landen hebben geld ingezameld ter bescherming van dit stukje nevelwoud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Rincon de la Vieja

  image

  Vandaag rijden jullie in ongeveer vier uur naar een verborgen hoek van Costa Rica. Rincón de la Vieja; één van de leukste nationale parken van het land voor de grote en kleine avonturiers! In dit natuurgebied vind je een actieve vulkaan, enorme woudreuzen, watervallen, riviertjes, dampende bronnen, zwavelmeren, borrelende modderpoeltjes en dampende bronnen die je het gevoel geven dat je in de sauna bent. Heel gek, maar heel spannend midden in de natuur!

  image

  Ook zul je veel dieren tegenkomen die in het wild leven zoals apen, hagedissen, leguanen, vlinders, bijzondere vogelsoorten, luiaards en vele andere diersoorten. Veel reizigers slaan dit park over vanwege de omweg, maar de echte avonturiers natuurlijk niet. Een bezoekje is zeker de moeite waard! We overnachten in een sfeervolle lodge met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Rincon de la Vieja / vrije dag

  image

  De volgende dag ga je op ontdekkingstocht in het nationale park. Je loopt over smalle zandpaden, we hoppen van steen tot steen en gaan op zoek naar neusbeertjes die veel voorkomen in dit park. Soms waan je je in een dicht bebost gebied en soms op een open vlakte wat weg gebrand is door de zon. Dit is een werkelijk avontuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Samara

  image

  Jullie rijden in ongeveer vier uur naar Samara waar we 2 volle dagen de tijd hebben om te genieten van het heerlijke strand en het gezellige plaatsje. Samara heeft een, met wuivende palmbomen omringd strand aan de westkust van Costa Rica. Een schoon strand met rotsachtige landtongen en het junglegebied als achtergrond. 

  image

  Het dorpje heeft een prachtig schoon palmenstrand en biedt veel mogelijkheden om jullie reis heerlijk af te sluiten. Hier nodigen de prachtige stranden uit tot zwemmen, surfen en lekker luieren. Even lekker relaxen na de spannende jungles, vele dieren en vulkanen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Samara / vrije dag

  image

  Geniet van de vrije dag aan het mooie strand van van Samara. Het dorpje heeft een paar leuke lokale restaurants en barretjes. Het hotel waar we verblijven heeft een zwembad, ruime kamers, bar en restaurant. Het is slechts een kleine wandeling naar het prachtige strand. 

  image

  De ideale omgeving om de reis relaxt af te sluiten. We hebben tevens een bus beschikbaar om naar het nabij gelegen Playa Carilo te gaan. Wie heeft er zin in een potje beachball?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar San José

  image

  Vandaag verlaten jullie het strand en rijden in ongeveer vier uur terug naar San José, waar jullie de laatste nacht doorbrengen en de huurauto inleveren. Wat is het snel gegaan!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Vlucht San José - Amsterdam

  Vandaag vliegen jullie terug naar Amsterdam. Deze vlucht kunnen jullie zelf boeken of door ons laten regelen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Playa Carillo

  Strandverlenging Playa Carillo

  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Playa Carillo, kun je drie nachten langer blijven. Je kunt hier nog even heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water van de zee. Playa Carillo en het nabij gelegen Samara bieden veel diversiteit aan restaurants en leuke strandbarretjes en in de omgeving zijn diverse excursies te doen. Zo kun proberen dolfijnen te spotten of gaan surfen! Tijdens deze verlenging verblijf je in hetzelfde hotel als waar je met de groep eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen en transfers, maar exclusief ontbijt en eventuele excursies.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 14

  strand Playa Carillo / vrije dag

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 15

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 16

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 17

  Playa Carillo – San José

  We verlaten het strand en rijden 's ochtends in vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen.

 • 18

  San José - Amsterdam

  We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 19

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Op avontuur met je eigen gezin
 • Veel mogelijkheden om wilde dieren te zien
 • Afwisselende reis met mogelijkheid tot paardrijdtochten en mountainbiketours
 • Ontspannen afsluiting in Samara of Playa Carillo met prachtige stranden
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges, meestal met een zwembad
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen de boomtoppen tijdens de canopytour in Monteverde
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Op zoek naar schildpadden die hun eieren leggen op het strand van Tortuguero
 • Mogelijkheid om tijdens een surfcursus te leren de hoge golven te bedwingen

Familiereis Privé Costa Rica

Privé selfdrive reis speciaal voor families

image
16 dagen vanaf € 1.399
Naar boven