< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Veel mogelijkheden om wilde dieren te zien
 • Afwisselende reis met mogelijkheid tot paardrijdtochten en mountainbiketours
 • Ontspannen afsluiting in Playa Carillo met prachtige stranden
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges, meestal met een zwembad
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen de boomtoppen tijdens de canopytour in Monteverde
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Op zoek naar schildpadden die hun eieren leggen op het strand van Tortuguero
 • Mogelijkheid om tijdens een surfcursus te leren de hoge golven te bedwingen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - San José

  Vandaag begint jullie spannende jungle avontuur naar Costa Rica! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen met vulkanen. Jullie overnachten in een hotel met zwembad in een rustige wijk buiten het centrum. Wie ligt er als eerste in het zwembad?

 • 2

  naar Puerto Viejo de Talamanca

  Vandaag rijden we in ongeveer vier en een half uur naar het kustplaatsje Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. Het strand met palmbomen ziet er uit alsof je in een paradijs bent! We verblijven hier 2 nachten in een hotel met zwembad. 

 • 3

  Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Bij Puerto Viejo vind je stranden die begrensd worden door tropische jungle. In de omgeving ligt onder andere het nationale park Cahuita, hier kunnen jullie wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen. Maar jullie kunnen ook als een echte avonturiers opzoek naar brulapen, vlinders en slangen in het tropische oerwoud. De atmosfeer is hier totaal anders: de bevolking is negroïde, spreekt Engels, en de keuken evenals de muziek is typisch Caribisch. Als je het leuk vindt, kun je in Puerto Viejo de Talamanca ook een duik- of snorkelexcursie boeken. Wat een mooie gekleurde vissen!

 • 4

  naar Tortuguero

  image

  We rijden in ongeveer vier uur langs de kust naar de rand van het nationale park Tortuguero. In Pavona stappen we in de boot, waarmee we door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in varen. Houd je voeten binnenboord, want je weet nooit wat voor dier je nu weer in de gaten houdt! Het einddoel is het nationale park Tortuguero. Neem je verrekijker maar mee, want het park staat niet alleen bekend om haar schildpadden, maar ook om haar 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaarden, kaaimannen en krokodillen. Wie spot de meeste dieren?

 • 5

  Tortuguero

  image

  Tijdens de wandelingen door het regenwoud gaan we op zoek naar felgekleurde kleine kikkertjes. Wat zien ze er anders uit dan de Nederlandse kikkers! Trossen los, want we kunnen vandaag met een boot de smalle riviertjes verkennen. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. Wat een luilakken! We brengen twee nachten door in een lodge met zwembad midden in de natuur gelegen. In Tortuguero wordt er een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan.

 • 6

  naar La Fortuna

  image

  Vandaag gaan we naar het dorpje Fortuna en de vulkaan Arenal, hier rijden we in ongeveer vier uur naartoe. Dit is best spannend, want de Arenal vulkaan was een van de meest actieve vulkanen op de wereld. We slapen twee nachten in een hotel vlakbij het dorpje Fortuna. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien. Of de Arenal weer actief lava gaat spuwen en wanneer, is niet duidelijk. Spannend! Ondanks dit feit is een bezoek aan de vulkaan zeker de moeite waard.

 • 7

  La Fortuna

  image

  Vogelliefhebbers kunnen een dagexcursie maken naar Caño Negro, een natuurreservaat waar verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en zoetwaterschildpadden voorkomen. Heb je al een dier ontdekt die je nog nooit hebt gezien? Ook zeer apart is het bezoek 's avonds aan de warmwaterbronnen van Baldí. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je ook te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval. Het water is écht koud!

 • 8

  naar Monteverde

  image

  We rijden we naar de Cordillera de Tilarán (1600 meter), waar het beroemde nevelwoud van Monteverde ligt. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Door de hoogte waar het nevelwoud zich bevindt loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. Mysterieus! We verblijven hier in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het dorpje Santa Elena.

 • 9

  Monteverde

  image

  In Monteverde is de kans het grootst om de quetzal waar te nemen, dus houd je ogen wijd open! Deze prachtige vogel heeft felgekleurde groene en rode veren en een enorme lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ongeveer 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Wat mooi, al die felle kleuren!

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”: Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Leuk voor jong en oud! Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Vlakbij Monteverde ligt een bijzonder natuurreservaat. Kinderen uit dertig verschillende landen hebben geld hebben ingezameld ter bescherming van dit stukje nevelwoud.

 • 10

  naar Rincon de la Vieja

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vier uur naar het gebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja, een natuurgebied met veel vulkanische activiteit, waar tientallen rivieren en beken ontspringen. We overnachten in een sfeervolle lodge met zwembad.

 • 11

  Rincon de la Vieja / vrije dag

  image

  De volgende dag bezoeken we het vlakbij gelegen nationaal park Rincón de la Vieja. Op verschillende plaatsen kom je vulkanische activiteit tegen: borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen, die je het gevoel geven dat je in een sauna bent. Best een gek gezicht en stiekem ook best spannend. In dit park komen veel neusbeertjes voor. Wat een gekke neus!

 • 12

  naar Playa Carillo

  image

  We rijden ongeveer vier uur naar Playa Carillo waar we 2 volle dagen de tijd hebben om te genieten van het heerlijke strand en het gezellige plaatsje. Hier nodigen de prachtige stranden uit tot zwemmen, surfen en lekker luieren. Even lekker relaxen na de spannende jungles, vele dieren en vulkanen!

 • 13

  Playa Carillo

  image

  Het strand van Playa Carillo is heel erg mooi en er is een heel klein dorpje met een paar eenvoudige lokale restaurants. Het hotel heeft een heel mooi zwembad, bar en restaurant. We hebben een bus beschikbaar om naar het nabij gelegen Samara te gaan. Wie heeft er zin in een potje beachball? 

 • 14

  naar San José

  We verlaten het strand en rijden in ongeveer vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen. Wat is het snel gegaan!

 • 15

  Vlucht San José - Amsterdam

  Jammer dat jullie reis naar Costa Rica er al weer op zit. We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  Aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3 dagen Playa Carillo

  Strandverlenging Playa Carillo

  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Playa Carillo, kun je drie nachten langer blijven. Onze hotels liggen op loopafstand van het strand en het is hier heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water. Playa Carillo en het nabij gelegen Samara bieden veel diversiteit aan restaurants en leuke strandbarretjes en in de omgeving zijn diverse excursies te doen. Zo kun proberen dolfijnen te spotten of gaan surfen! Tijdens deze verlenging verblijf je in hetzelfde hotel als waar je met de groep eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen en transfers, maar exclusief ontbijt en eventuele excursies.


  - Strandverlenging Playa Carillo 3 dagen € 235,-
  - Strandverlenging Playa Carillo (obv 1 persoon) 3 dagen € 315,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  strand Playa Carillo / vrije dag

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 15

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 16

  strand Playa Carillo / vrije dag

 • 17

  Playa Carillo – San José

  We verlaten het strand en rijden 's ochtends in vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen.

 • 18

  San José - Amsterdam

  We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 19

  Aankomst Amsterdam

Familiereis Costa Rica

Groen, groener, groenst!

image
16 dagen vanaf € 2.198
Naar boven