Uitgebreide reisroute van de Familiereis Costa Rica
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - San José

  image

  Vandaag begint jullie spannende jungle avontuur naar Costa Rica! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en omringd door bergen met vulkanen. We verblijven één nacht in San José.  

 • 2

  naar Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vier en een half uur naar het kustplaatsje Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust. Het strand met palmbomen ziet er uit alsof je in een paradijs bent! We verblijven hier 2 nachten in een hotel met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Bij Puerto Viejo vind je stranden die begrensd worden door tropische jungle. In de omgeving ligt onder andere het nationale park Cahuita, hier kunnen jullie wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen. Maar jullie kunnen ook als een echte avonturiers opzoek naar brulapen, vlinders en slangen in het tropische oerwoud. De atmosfeer is hier totaal anders: de bevolking spreekt Engels, en de keuken evenals de muziek is typisch Caribisch. Als je het leuk vindt, kun je in Puerto Viejo de Talamanca ook een snorkelexcursie boeken. 

 • 4

  naar Tortuguero

  image

  We rijden in ongeveer vier uur langs de kust naar de rand van het nationale park Tortuguero. In Pavona stappen we in de boot, waarmee we door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in varen. Houd je voeten binnenboord, want je weet nooit wat voor dier je nu weer in de gaten houdt! Het einddoel is het nationale park Tortuguero. Neem je verrekijker maar mee, want het park staat niet alleen bekend om haar schildpadden, maar ook om haar 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaarden, kaaimannen en krokodillen. Wie spot de meeste dieren? 

  image

  In Tortuguero nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad. Als je geluk hebt, kun je ’s avonds op het strand de schildpadden eieren zien leggen. Een bijzondere en spannende ervaring! We brengen twee nachten door in een lodge met zwembad midden in de natuur gelegen. 

  In Tortuguero wordt er een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan. 

 • 5

  Tortuguero

  image

  Tijdens de wandelingen door het regenwoud gaan we op zoek naar felgekleurde kleine kikkertjes. Wat zien ze er anders uit dan de Nederlandse kikkers! Trossen los, want we kunnen vandaag met een boot de smalle riviertjes verkennen. Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. Wat een luilakken! 

 • 6

  naar La Fortuna

  image

  Vandaag gaan we naar het dorpje Fortuna en de vulkaan Arenal, hier rijden we in ongeveer vier uur naartoe. Dit is best spannend, want de Arenal vulkaan was een van de meest actieve vulkanen op de wereld. We slapen twee nachten in een hotel vlakbij het dorpje Fortuna. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. 

  image

  Helaas is dat momenteel niet meer het geval. Je kunt in de buurt nog wel mooi wandelen, maar stromende lava is er momenteel niet te zien. Of de Arenal weer actief lava gaat spuwen en wanneer, is niet duidelijk. Spannend! Ondanks dit feit is een bezoek aan de vulkaan zeker de moeite waard.

 • 7

  La Fortuna

  image

  Vogelliefhebbers kunnen een dagexcursie maken naar Caño Negro, een natuurreservaat waar verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en zoetwaterschildpadden voorkomen. Heb je al een dier ontdekt die je nog nooit hebt gezien? 

  image

  Ook zeer apart is het bezoek 's avonds aan de warmwaterbronnen van Baldí. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je ook te voet een hoge waterval bezoeken. En wat is heerlijker dan een frisse duik in de poel aan de voet van de waterval. Het water is écht koud!

 • 8

  naar Monteverde

  image

  We rijden we naar de Cordillera de Tilarán (1600 meter), waar het beroemde nevelwoud van Monteverde ligt. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Door de hoogte waar het nevelwoud zich bevindt loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. Mysterieus! We verblijven hier in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het dorpje Santa Elena.

 • 9

  Monteverde

  image

  In Monteverde is de kans het grootst om de quetzal waar te nemen, dus houd je ogen wijd open! Deze prachtige vogel heeft felgekleurde groene en rode veren en een enorme lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. In Costa Rica kun je veel soorten kolibries spotten. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duim en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ongeveer 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Wat mooi, al die felle kleuren!

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”: Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Leuk voor jong en oud! Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Vlakbij Monteverde ligt een bijzonder natuurreservaat. Kinderen uit dertig verschillende landen hebben geld ingezameld ter bescherming van dit stukje nevelwoud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Rincon de la Vieja

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vier uur naar een verborgen hoek van Costa Rica. Rincón de la Vieja; één van de leukste nationale parken van het land voor de grote en kleine avonturiers! In dit natuurgebied vind je een actieve vulkaan, enorme woudreuzen, watervallen, riviertjes, dampende bronnen, zwavelmeren, borrelende modderpoeltjes en dampende bronnen die je het gevoel geven dat je in de sauna bent. Heel gek, maar heel spannend midden in de natuur!

  image

  Ook zul je veel dieren tegenkomen die in het wild leven zoals apen, hagedissen, leguanen, vlinders, bijzondere vogelsoorten, luiaards en vele andere diersoorten. Veel reizigers slaan dit park over vanwege de omweg, maar de echte avonturiers natuurlijk niet. Een bezoekje is zeker de moeite waard! We overnachten in een sfeervolle lodge met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Rincon de la Vieja / vrije dag

  image

  De volgende dag gaan we op ontdekkingstocht in het nationale park. We lopen over smalle zandpaden, we hoppen van steen tot steen en gaan op zoek naar neusbeertjes die veel voorkomen in dit park. Soms waan je je in een dicht bebost gebied en soms op een open vlakte wat weg gebrand is door de zon. Dit is een werkelijk avontuur.

 • 12

  naar Samara

  image

  We rijden in ongeveer vier uur naar Samara waar we 2 volle dagen de tijd hebben om te genieten van het heerlijke strand en het gezellige plaatsje. Samara heeft een, met wuivende palmbomen omringd strand aan de westkust van Costa Rica. Een schoon strand met rotsachtige landtongen en het junglegebied als achtergrond. 

  image

  Het dorpje heeft een prachtig schoon palmenstrand en biedt veel mogelijkheden om jullie reis heerlijk af te sluiten. Hier nodigen de prachtige stranden uit tot zwemmen, surfen en lekker luieren. Even lekker relaxen na de spannende jungles, vele dieren en vulkanen!

 • 13

  Samara / vrije dag

  image

  Geniet van de vrije dag aan het mooie strand van van Samara. Het dorpje heeft een paar leuke lokale restaurants en barretjes. Het hotel waar we verblijven heeft een zwembad, ruime kamers, bar en restaurant. Het is slechts een kleine wandeling naar het prachtige strand. 

  image

  De ideale omgeving om de reis relaxt af te sluiten. We hebben tevens een bus beschikbaar om naar het nabij gelegen Playa Carilo te gaan. Wie heeft er zin in een potje beachball?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar San José

  image

  Helaas is het alweer tijd om het strand te verlaten. We rijden in ongeveer zes à zeven uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen. Wat is het snel gegaan!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Vlucht San José - Amsterdam

  Jammer dat jullie reis naar Costa Rica er al weer op zit. We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Veel mogelijkheden om wilde dieren te zien
 • Zeer afwisselende reis vol natuurschoon
 • Ontspannen afsluiting aan prachtig strand
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges, meestal met een zwembad
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen de boomtoppen tijdens de canopytour in Monteverde
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Op zoek naar schildpadden die hun eieren leggen op het strand van Tortuguero
 • Mogelijkheid om tijdens een surfcursus te leren de hoge golven te bedwingen

Familiereis Costa Rica

Groen, groener, groenst!

image
16 dagen vanaf € 2.839 € 2.789 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven