Reisverslag van de Familiereis Costa Rica
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Francesca Reisbegeleider

Welkom in mijn lievelingscontinent, Latijns-Amerika! Een continent zó ontzettend rijk aan cultuur, natuur, geschiedenis, avontuur, lekker eten, muziek, en ga zo maar door, dat je er steeds naar terug zult willen (ik spreek uit ervaring…). In 2016 heb ik mijn spullen gepakt en woon nu definitief in Mexico, en ik ben voorlopig niet van plan hier weg te gaan. Tenzij het op reis is naar één van de andere spectaculaire landen, om samen met jou al het spectaculairs te gaan ontdekken!

Pura Vida

In Costa Rica is het levensmotto: Pura Vida, ‘het goede leven’. Dit wordt gebruikt voor, tsja, zo’n beetje alles! Goedemorgen? Pura vida! Alles goed? Pura vida! Dankjewel? Pura vida! Als je Spaans niet heel vlot gaat, dan kom je met deze twee woorden een heel eind.

  Het weerspiegelt precies de levenshouding van de tico’s (costaricanen in de volksmond); relaxed, vriendelijk, en boven alles levensgenieters. He is heerlijk en ongelofelijk inspirerend om te zien hoe een gids, die in de jungle is opgegroeid, nog steeds heel enthousiast wordt als ‘ie een aap door de bomen ziet slingeren, of één van de 918 soorten vogels die het land rijk is. Dit enthousiasme werkt zeer aanstekelijk, voor elk groepslid, jong en oud!

  Met een oppervlakte ong. 1.5 keer de maat van Nederland is Costa Rica een heel klein land, maar met veel verschillende microklimaten. Gevormd door tegen-elkaar-schuivende aardplakken zul je in Costa Rica zo’n beetje alles zien; vulkanen, regenwoud, droge zones, bananenvelden, koffieplantages…Roept u het maar!

  Tijdens de Costa Rica reizen zie ik mensen alleen maar volop genieten en ontspannen, en precies dit gevoel neemt eenieder weer naar huis. Een reis naar Costa Rica is onvergetelijk en een absolute aanrader!

Familiereis Costa Rica

Groen, groener, groenst!

image
16 dagen vanaf € 2.799 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Naar boven